måndag 31 januari 2011

Rekord!

Besökar storm... Nu har jag haft rekordmånga besökare till bloggen - kul!
Lämna gärna ett avtryck - skulle vara kul med fler kommentarer... Men det är helt okej att bara titta in och titta ut...

Med en kaffekopp i min hand

Veckans första dag är avklarad... Efter att ha fått ordning på alla papper som va i en enda röra tidigare idag så kan både jag och chefen känna oss nöjda. Vi belönade oss själva med en semla - årets första - alltid lika god.
Jag blev kvar en stund extra på jobbet men hann hem till rätt tid för hämtning av grabbarna och potatisen va klar sen igår så middagen gick snabbt att få till.

Jag har till och med hunnit tala med Rickard ikväll, betalat lite mera räkningar... Både KB65 och AIF vill ha ALLA mina pengar.

När vi borstat tänderna och läst saga så började barnen fundera över olika åldrar. Man kan konstatera följande:
Mamma (jag) är yngre än Pohlhelm (de har hört talas om honom på Pettson-CDn)
Morfar är ÖVER 70, få se, fyllde det för två år sen så han borde vara 72... Jo, så får det bli (Axel)
Mormor är yngre än morfar ALLTSÅ 105 år enligt Nils... Ett matematiskt geni!!

Nils har även tränat på sina kort från logoped Eva - Vi kör stenhård träning på "kopp, topp, kung, tung" Är jätteduktig! Vad han däremot kom på helt själv va att dessa ord kan rimmas på flera ord... kopp - topp - snopp, TOKSKRATT kung - tung - pung - GAPSKRATT!! Barn älskar såna ord. Undra va logopeden säger när han kommit på detta... hur som helst så måste han ju träna "s" ljuden så ett av orden kanske inte va så fel, hm??

Nu är det lugn i huset - jag har blandat till en kopp kaffe - gillar verkligen mitt pulverkaffe - snabbt gjort och gött är'e! Tror baske mig att jag tar en kopp till men då kan jag väl inte sova förstås.

Jag får väl ta till samma knep som igår kväll. Jag lånade Axels Nintendo DS och spelade Tetris till ögonen gick i kors. Det är beroende framkallande.

Just nu kollar jag på Familjen annorlunda - En liten fundering bara - Om man är 11 st i familjen - går på Liseberg och ALLA ska åka karuseller, äta hamburgare och sockervadd och dricka läsk... VAD KOSTAR EN SÅN DAG??  Kul för den familjen att kunna göra nåt tillsammans iaf. MEN visst borde väl sockervadd förbjudas - det är ju så kladdigt att man som mamma blir galen och förbrukar alla våtservetter med en gång.

Nästa stycker är inget för Rickard att läsa... därför måste man scrolla ner...









En vecka avverkad med gubben på vift... bara tre veckor kvar!? Fast det får inte han läsa för då får han väl panik.

Ha haa,
Men Rickard, nyfiken i en strut - jag visste att du inte skulle kunna hålla dig att läsa det här - man känner sina löss!! Håll ut min vän, tiden springer iväg - snart är det vår, snart är du hemma igen!

Kramelikram

Det papperslösa kontoret

Kaos... eller vad ska man säga - Det papperslösa kontoret finns inte!!

söndag 30 januari 2011

SOLSIDAN

Har kommit hem från både kalas och träning. Ett trevligt kalas hos Tomas med massor av gott fika och trevligt surr.
Nils va jätteduktig på träningen och jag förstår att han kände sig "liten"  på isen... känner ingen, varken tränare eller barn... men kämpade på ändå. Kom och satt i båset några gånger efter att hans fötter gjorde ont. En klapp på axeln av mamma och ett tips att han va lika duktig som Foppa, när han va lika liten. Det  fick honom att ge isen några chanser till. Efter träningen va han nöjd och glad - fick duscha med storkillarna - skönt att ha en storebror att se upp till en sån gång. TRYGGHET!!
Kvällsfikade med barnen och såg Solsidan men jag är inte lika förtjust i den här säsongen som förra. Jag kanske är tråkigt men jag saknar de där lilla extra kuliga...

Grabbarna sover och det borde nog jag också göra snart. Det känns som om det är fullt upp resten av veckan så några minustimmar på sovkontot är inte att rekommendera.

Världen är full av underbara människor - å det är väl tur. MEN nog är det väl trist när folk måste ljuga en rakt i ansiktet... Inte för att jag bryr mig så mycket men jag tycker att det är trist.
Ett litet tips: Ärlighet varar längst...

Idag fick jag ett trevligt telefonsamtal - Jag hade lämnat Nils urväxta kläder vidare till ett passande objekt... och det uppskattades tydligen. Va glad jag blir... va bra att kläderna gör nytta en gång till. Jag älskar ärevkläder själv och att kunna ge vidare - för det behövs alltid och behövs de inte så har de ju ändå inte kostat nåt. Så bra - Till och med Sofia Wistam gillar detta, i Rix morronzoo:s hissa å dissa, hissade hon ärvekläder - Inte bara vi inlandsbrudar som håller på med sånt utan även Lidingö-donnorna!!

Jag har nu haft Rickard i Kazakstan i en vecka och jag längtar redan till en fulltalig familj. Tur att vi har fullt upp så att veckorna går fort.
Dags att packa inför morgondagen - pussa på barnen en sista gång för idag... och vakna till en ny härlig vecka.
Njut av livet varje dag sa de nyss på en reklamsnutt (på tv4) - JAPP - Jag hakar på - jag njuter av livet, Jag lever på min SOLSIDA!!!

God natt!

Nils kämpar


Idag tränar bada pojkarna samtidigt. Nils kämpar på och är jätteduktig.

Veckans sista dag

Så går den här veckan mot sitt slut och så även januari månad. Va fort det gick...
Jag har hunnit med några kaffekoppar, skypat med Rickard och packat hockeytrunkarna för träningen. Vi ska även hinna med att gratta TOMAS HELLHOLM som fyller år idag - GRATTIS GRATTIS!
Säger även grattis till Johanna som också fyller år idag. 

Ett annat grattis säger jag till min bästa vän MIA... å du vet varför jag säger grattis till dig! Hoppas att du sovit gott!
Veckan har varit bra och nästa vecka känns som att den är rätt fulltecknad.

Måndag - Jobb och skola, skidträning
Tisdag - Jobb och skola
Onsdag - Logoped och träning
Torsdag - Jobb, skidträning och biblioteket
Fredag - Tandläkaren
Lördag - Träning och kalas
Söndag - Sammandrag i Modohallen

Full upp men det är väl så det ska vara. Måste försöka planera vilken mat vi ska äta varje dag så att det blir enkelt att få till middagen snabbt så inte vi hungrar ihjäl innan det är dags att gå och lägga sig. Kvällarna blir rätt så korta.
Vi får väl se hur det blir med skidträningen - Axel brukar känna sig rätt så trött när vi väl är hemma. Hårt att vara i farten i 10 timmar när man bara är sju och fem år.

Dags att förbereda dagens middag!

lördag 29 januari 2011

En skön kväll!

 
Vi har haft en bra dag. Snöskottning, melodikryss, kaffedrickning och skridskoåkning. Full upp med andra ord. Ikväll har vi sett hockey och återigen så förlorade Modo. Trist! Sen blev det mera tv - fångarna på fortet. Nils höll på det svara laget och grät varenda gång de inte tog en nyckel eller ledtråd. De  har verkligen härlig inställning till tävlingar.
Axel och jag höll på det vita laget - skidlandslaget - han va så himla glad men så är det ju när man är på det vinnande laget..
Nu sover grabbsen och jag har lutat mig tillbaka för att se en film.
En kanonskön helg och imorgon ska vi på kalas och hockeyträning... till och med Nils ska träna så det blir till att knyta 4 skridskor...

Livet är fantastiskt !!

Akta tak-rasen... jäklar va det swischar till när det väl bär till!!!

TV4 - börjar bli störande!

Jag har alltid förespråkat TV4as morgontv och flera andra program MEN nu börjar jag faktist att tröttna. Det är mer reklam än tv-program. Har suttit ett bra tag och väntat på att lördags filmen skulle fortsätta efter nyheterna men då får man vänta kan jag säga. Man hinner ju gå på toa, hänga en tvätt kila iväg på konsum (om de varit öppet) ja, man hinner nästan över på Bredbyn en sväng om man vill... Det är lite väl mycket reklam på kanalen numera. VAD som är ÄNNU VÄRRE är att nu har TV4 fått skidskyttesändningarna nästa år. VAD ska då Pops och Karlsson göra?? Hinner man se nåt eller blir det reklamavbrott efter varje skjutning eller kanske innan?? DET va inge bra tycker jag. Jag gillar vinterstudion som det är å då är ju inte jag den största idrottsentusiasten!  PROTEST, PROTEST, PROTEST!!!


Is


Idag är det en stund på is som gäller. Jag är inte så road av snö, rostiga skridskor och en jävulsk blåst. Men antar att det blir poäng någonstans för min insats. Tö vädret har verkligen satt spår, ganska mjuk is men vi åker väl en stund ändå.

Snö-ras

Snö kan verkligen bli jättetung när den ligger och mosar ihop sig på ett tak och sen bestämmer sig för att åka ner. Skulle gå och hämta tidningen och möttes av en HÖG utanför dörren. Hård packad blötsnö - jippi! Nu har jag iaf skottat bort eländet men om man blickar upp mot garage taket så ser det ut som om det kommer MERA - Mycket mera... Går väl nån väg när man är ledig och inte bums måste ut med bilen... Värre är när det har rasat på natten och man ska iväg på jobbet, pust! Nåja, det ska nog gå det också. Man är ju stark och blir förmodligen ännu starkare efter en sån skottar-match.

Dagen har startat mycket bra. Kaffe och frukost med världens bästa grabbar. Medan jag skottade har de varit ute och åkt matta och snowracer. Kul när barnen är ute och leker! Då kan man ju faktist förtjäna att spela lite DS när man kommer in och det är vi rörande överrens om.

Nu ska jag koka riktigt kaffe och lösa melodikrysset. Har ingen kompis till krysset idag, vissa måste ju knega på servicehuset. Fast jag kanske också ska ansöka om hemtjänst - varannan lördag mellan 10 - 11... då kan hon ju sitta här och jobba?!
Undra vad biståndshandläggaren skulle säga om det?

Nä nu ska kaffe-hurran på, pennan fram och krysset lösas! Sen ska vi ge oss iväg till hockeyplanen och ta oss en åktur!

fredag 28 januari 2011

Ser man på


Ni har väl inte missat att det va två kändisar i tidningen nordsverige:)

Check på det mesta!

Dagens lista:


Duscha Check 7.55

Köra bilen till verkstan Check 8.20

Renbädda Check, 8.05

Plocka undan alla skor Check 11.30


Stryka, hänga tvätt, bära upp... pågår hela tiden...


Dammsuga Check 12.00

Skura Check 16.00

Hämta bilen hos Hellström (om han inte ska ha kvar den forever...) Check 14.00 inkl promenad

Fredagsmysa!! SNART!! Barnen ser på film både uppe och nere, två st /våning - å jag är klar med mina sysslor om man bortser från strykhögen som ständigt växer/blir mindre/växer... osv...

Det blev en fullspäckad dag med en lång lista. Men jag har ju även hunnit med lite kaffedrickning med grannfrun... promenerat med Anna och druckit kaffe med henne. Handlat och gjort pizza, talat med gubben och inspekterat Oscars rum och samtidigt levererat lite läsvärt till Linda.
Jag fick fyra grabbar på middag - inte illa!!!
En bra dag och imorgon är det väl dags för en ny checklista fast med lördgsfeeling - melodikryss och låång frukost!!

Dags att inta position - strykbrädan framför tvn - de ä myyyys de´.

Trevlig helg på er!

Skor!


Det sägs att kvinnor brukar ha många skor men här verkar det vara herr skor som fyller hallen å då är ändå 2 par redan bortplockade.

30-åringen som klev ut genom dörren...

Visst ser det härligt ut med ett
öppet fönster...
Snart, snart... kommer
våren och den
härliga vårluften!
... å skulle vara borta i 30 dagar...
Jag plitar inte på nån bok utan jag hittar spår av Rickard lite här och där. Massor med skor, täckbyxor, kläder, elgrejor, verktyg och papper som inte kommer att användas på 4 veckor.Idag ska jag ställa undan saker som inte kommer att användas på ett tag. Hittade en "våtrumsfog" på skåpet i köket... det ska nog inte användas på 100 år.
Det blir alltid lika bråttom när Rickard ska iväg å jag säger alltid - Jag tar det där sen... hm, å det är precis det jag ska göra idag:

        Dagens lista:
  • Duscha Check 7.55
  • Köra bilen till verkstan Check 8.20
  • Renbädda Check, 8.05
  • Plocka undan alla skor Check 11.30
  • Stryka, hänga tvätt, bära upp... pågår hela tiden...
  • Dammsuga Check 12.00
  • Skura Check 16.00
  • Hämta bilen hos Hellström (om han inte ska ha kvar den forever...) Check 14.00 inkl promenad
  • Fredagsmysa!! SNART!! Barnen ser på film både uppe och nere, två st /våning - å jag är klar med mina sysslor om man bortser från strykhögen som ständigt växer/blir mindre/växer... osv...

torsdag 27 januari 2011

Helgen närmar sig!

Så va det jobbat klart för den här veckan. Känns som jag hunnit en hel del trots allt och nu återstår det bara att få lite ordning och reda här hemma.
Ikväll blev det tv-rummet som fick sig en duvning så nu fortsätter städandet imorgon. Jag trivs verkligen inte när det är grejor överallt och tvätt som inte är struken i ordning!

Idag på lunchen gjorde jag några rejäla fynd. Lämnade tillbaka en kabel jag köpt på teknikmagasinet... YES! Prick en månad sen jag köpte den och då fick jag pengarna tillbaka! Susade in på min favoritbutik - Team Sportia (som dessvärre ska flytta på fel sida stan - panik panik) Där hittade jag en vinterdress ala KB-65 - inte vidare snygg men praktisk för 100 kr - Ja, jacka och täckbyxor för hundralappen - helt otroligt!
Kikade in på min andra favoritbutik - Vero Moda - där hittade jag en tunika och en kofta som jag tror kan bli bra fast jag provade dem aldrig - det får jag göra imorgon här hemma. Gav mig inte tid att trycka in mig i en provhytt - mycket enklare med öppet köp (nåt har man ju lärt sig av TV-serien Solsidan)

Jag tror att jag håller på att bli gammal - jag är kvällstrött. Måste gå och lägga mig innan ögonen faller igen. Jag brukar ju vara värsta nattugglan och nu sitter jag nästan och nickar till när kl blir 22... kanske är det vintermörkret som tagit kål på mig.
Det är väl bara att acceptera min nya fas i livet - dags att borsta gaddarna och masa sig till sängen!

Natti natti!

Städat


Ikväll har jag städat lite, blir så rörigt när man inte håller efter. Nu är tv rummet i topp skick, känner mig också rätt nöjd med min nya vår-iga matta som jag ryckte in idag. Imorgon fortsätter jag i nästa rum. Det blir fredags mys i ett städat och fräscht hem. Åh va härligt.

Bil kö.


Åh vad jag tycker illa om bil köer, så stressande. Att det dessutom stinker diesel i bilen är ännu mer störande. VEM har ställt in en stor läkande dunk i min bil? Morr! Men livet känns rätt okej ändå, det är ju helg!

onsdag 26 januari 2011

Tiden går...

Vissa dagar går fortare än andra kan jag säga. Nu är det redan onsdag och jag förstår inte hur det gick till. Ikväll har Axel varit på hockeyträning och som tur va så kunde farfar skjutsa. Tur man har snälla släktingar som hjälper till när det tjorvar till sig.
Resten av veckan ska nog inte vara några problem att få ihop... förutom att Axel skulle få hämta sin tandställning imorgon men det fick vi skjuta upp till nästa vecka. Fixade även så att vi tar både logoped och träning på samma resa nästa vecka - ibland ska man ha tur.

Lite mindre tur hade jag ikväll när jag skulle fixa lite på Nils DS och råkade samtidigt radera en massa på Axels spel - skit va sur jag blev på mig själv och va sur han blev... MEN jag räddade upp situationen på nåt vis - fråga mig inte hur. Jag skulle även fixa så att Axel kan se på film genom USB på sin DVD - funkar sporadiskt kan jag säga - denna teknik gör mig GALEN... Man ska ju gå en teknisk utbildning för att kunna leva nu för tiden.
Nå väl, det blir nog bra med allt iaf.

Rickard har det iaf bra där han är och nu börjar nedräkningen. Förstår om det kan kännas länge innan han får komma hem men går veckorna så fort som de senaste dagarna så är han hemma innan jag hunnit hänga nästa tvätt.

Jag ser fram emot helgen och till råga på allt så får vi sovmorgon på lördag eftersom träningen är flyttad till söndag... Axel längtar tills han får sovmorgon två dagar i rad... Ja, det är hårt att vara barn nu för tiden!!

Nu ska jag festa loss på en MalinSundberg godis... jag har blivit beroende av hennes goda hemkokade karameller... SÅ goda. Jag hade turen att få en hel strut... MUMS!!

God natt mina vänner - om jag gick och la mig tidigt på måndag kväll så va jag vaken för länge igår och DÖDSTRÖTT imorse... Så ikväll blir det marsch i säng före kl 22.

Ny dress.


Axel har fått sin nya KB 65 dress. Riktigt fin fast modellen själv gillade inte att bli fotograferad. Allt för att pappa ska få se. Dags att sova för små killarna.

tisdag 25 januari 2011

Hipp hurra!!

Va äré för dag idag? Va äré för dag idag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Annas födelsedag hurra hurra hurrrrrraaaaaa!!
Japp, precis så är det - min melodikryss kompis fyller år idag - enligt uppgift är det visst 25 år som firas! Vi skyndade oss hem från fritids och åt middag för att sen kunna proppa i oss tårta och allt annat gott som det bjöds på. Vi hade med oss tre paket, en blomma, en grej till en ljuslykta och så det mest uppskattade - Hallonremmar!!
Visiten blev inte så lång eftersom Axel skulle hem och göra läxan och sen är det inte så mycket kvar av kvällen. Vi hann se lite av Modo matchen men det va ju en sorglig historia.

Imorgon är det jobbardag igen. Har massor att göra så dagen kommer nog att rusa lika fort som den gjorde idag.

Jag såg en kul kommentar på bloggen - skit i Turkiet och åk till Thailand har en anonym person skrivit... kan det möjligen vara så att det är någon nyligen hemkommen resenär?? Ja, vilket resmål man än väljer så är det ju värmen man vill åt och i slutändan så brukar resan stanna i drömmarna. Jag som är en hemma-räv skulle bara behöva lite längre sommar så skulle jag inte behöva åka någonstans, hi hii!

Hur står det då till med darlingen kan man undra? Jo, han har åkt kors och tvärs genom luften och har nu landat i  Kazakstan. Talade med honom ikväll och allt verkar vara frid och fröjd om man bortser från att han längtar efter oss... å det är ju tur!!

Idag kom jag in i ett drömmoln... satt å funderade på vår stuga som står helt "naken" i Docksta... naken på det viset att det bara är ett skal som ska förvandlas till ett fullt beboligt hus. Ska bli så spännande men det lär nog ta ett bra tag innan man kan luta sig tillbaka och njuta av tillvaron - men å andra sidan är det ju bygget som är halva grejen. Längtar så oerhört till våren och sommaren när vi kan börja vara där igen. MEN bara ingen sitter och vässar käpparna som ska petas in i hjulen * fniss* Inget brukar ju gå spikrakt om man säger så.
Nog om detta - inte måla f'*n på väggen! Det kommer att bli kanon!!

Dags att göra kväll - natti natti!!

måndag 24 januari 2011

Saknad!

Så va det då dags igen. Rickard har åkt iväg och kommer hem lagom till mars-solen. Låter helt sjukt men sånt är livet hos oss.
Farmor Dagny i sin lägenhet på Skorpeds Service Center
Vi har haft en bra dag tillsammans. Gjort lite här hemma med lite utsvävningar. Hälsade på hos famor Dagny vilket händer på tok för sällan.
En härlig krutgumma som har stenkoll på skidåkning och all annan sport också.

Imorgon är det dags för jobb men Axel klagade över ont i halsen ikväll så vi får väl se hur formen är imorgon.

Ikväll har jag tröstat och försökt att få grabbarna på bra humör efter att Rickard åkte iväg. Farmor kom och hälsade på oss och såg "Halv 8 hos mig". vi fikade och hade rätt så mysigt. Nu ska jag göra kväll - känner mig rätt så trött och har också rätt ont i ryggen men det är ändå lite bättre än va det va före helgen.

Nåväl, nu börjar vi nedräkningen tills vi är fulltaliga i familjen igen. Härligt med FB där man får klaga lite och får många kramar och stöttningar tillbaka.

VEM har beställt denna blöt-snö egentligen????????????????? Trevligt med tö men inte me snö!

God natt mina vänner - Jag går och lägger mig halv tio... när hände det sist??

söndag 23 januari 2011

Summmmmman!

Så va den här helgen över. Sitter och ser en dålig film medan Rickard tog en sväng bort till sin lillebror. Så va det dags igen. Han åker till Kazakstan imorgon kväll igen och då är vi återigen ensamma. Inte klokt va tiden går fort. Tycker att det va nyss som han kom hem.
Vi har haft rätt kul medan han va hemma men hektiskt. Först nyårsfirande, sen födelsedag och fest... jo å så en lugn helg som denna.
Jag antar att tiden kommer att gå  rätt så fort nu och framöver. När Rickard kommer hem nästa gång så är det mars... å det betyder väl ändå vårsol?!
Det blir mysigt de... sol, snödrivor och takdropp... måtte bara ryggen bli bättre så det blir lite slalom också  - är så sugen på att åka!

Nåväl, tiden brukar gå rätt så fort å snart sitter vi där med ömmande fötter i backen.  Dä bar å åk!

Snart dags att sova och snart dags att vakna igen... Jag kan iaf sova gott, vakna gott och va nöjd med det jag har. Jag är så jäkla less på såna som lever låtsasliv... Lever i en illusion - oäkta och ego! Nej, fy vale för det!! Hur kom jag å tänka på det föresten?? Skit i det - det finns så gott om trevliga människor å de är folk jag gillar!!

Natti natti.


Så gott som klart


Dusch och toa är klart så även tvättstället. Saknar bara draperi och krokar. Så bra att äntligen få duscha normalt.

Lurat!

En skön söndag med frukost, kaffe och vinterstudion... Pops är en bra kompis... MEN man kan ju inte bara löka framför tv´n. Jag har också röjt upp lite i den här röran. Rickard har fixat färdigt så gott som i badrummet uppe...
Jag lurade ut mig själv på en promenad och hoppades att ryggen skulle bli lite bättre. Kan behöva lite snurr på blodet i musklerna. Jag fick även med mig Anna så nu har vi återigen börjat vårat nya, hälsosamma liv - HA HAA! Tycks ha hört det där förr.
Efter promenaden så blev det fika med mina raringar, d vs Axel, Nils och Oscar... ja, Rickard, farmor och farfar va också med. Jag bakade ju bullar igår, av en hel liter. Det blev semelbullar och kanel bullar... De förstnämnda med smör på är sååå himla gott - å så om man får en mugg varm choklad så är fikat fullbordat!
Kanelbullarna är snart slut så det verkar vara ett gott betyg.

Nu ska jag börja fixa med dagens middag medan grabbarna drog till hockeyplanen en sväng. Måste ju även pricka in SKIDSKYTTET!
Se så här kommer också besök av lillebror Näsström med familj...

Ajöss!!

fredag 21 januari 2011

Morgonstunden!

Det bästa på stunden på hela dagen. Axel är skickad till skolan och innan han gick har vi hunnit prata och fundera lite på tu man hand.
Sen kommer Nils tassande - dricker välling, myser och ser på nyheterna med mig. Sen är det hans tur att välja program - barnkanalen, kanske inte min favorit men låt gå ändå - jag bloggar ju och dricker kaffe.
Rickard har tagit sovmorgon och det är han väl unnad eftersom han ska iväg och jobba nästa vecka och då råder inga långa sovmorgnar.

Nätet är en fin uppfinning. Nu har jag koll på vad svägerskan gör, dricker också kaffe... Jag har surrat med Malin i Turkiet - dricker också kaffe... Ja, det är tydligen det som händer världen över i just denna stund.
FB är rätt kul med tanke på att man kan hålla kontakt (å koll) på vad som händer med personer man aldrig hinner träffa.
Ett besök till Alanya måste jag kanske planera in... jag har sagt det förr men det blir ju inget av mina planer men det är ju kul att drömma också :-)
Nils sa nyss att han är trött på vintern och längtar tills det blir sommar så han får bada... å nog är väl sommaren enkel och praktisk - om det inte regnar varje dag vill säga.

Nej , dags för en påtår... sen ska jag  ta tag i dagens bestyr.

Law Law!

torsdag 20 januari 2011

Sugen på en åktur?!

Häng med på en tur i Skulebacken... I hjärtat av HÖGA KUSTEN!

Lysande!!

Så har ännu en arbetsvecka tagit slut. Jag har gjort helg och det känns rätt bra med tanke på min onda rygg. Idag har jag även gjort sista träffen med mina pensionärer och kursen om hur man hanterar en mobiltelefon. De va så duktiga och till råga på allt så fick jag en stor bukett med tulpaner!!
När jag ändå va i Bjästa så snärtade jag in på handelsträdgården och köpte lite mera blommor.
En till super-snälla Marina som lånade ut sin bil till mig idag. Köpte även en bukett tulpaner med blåbärsris till nån som kanske skulle behöva en uppmuntrande bukett...
Buketten bytte snabbt mottagare när jag fick höra att en gammal bekant va krasslig... det är alltid trevligt att få ge bort en blomma tycker jag. Jag hoppas att den hade nån sorts läkande effekt.

Jag fick lunch hos mamma och pappa - bra, för jag höll nämnligen på att dö av hunger!

Jobbade vidare och fick besök av en trevlig Skorpedskvinna som även knådade lite på min rygg så det kändes verkligen mycket bättre efter den behandlingen!
Har du ont i ryggen eller bara vill ha lite massage -
Boka en tid hos BARBRO TEGELBERG - LILJEDAHL - vilken kvinna!!
Innan jag åkte hem så va jag in på länsförsäkeringar och fick lite genomgång av försäkringarna - också rätt bra att se över vad man har och vad man betalar!

Ikväll har vi hunnit till biblioteket, sett MODO vinna och jobba lite. Rickard såg matchen på plats men jag är inte särskilt avis - rätt skönt från soffan också.

Imorgon är det operation inreda toan - Dick har lagt och satt mattan klart - bara att sätta in toastol, tvättställ, skåp och lite annat... sen är det klart och dags att DUSCHA normalt!! Tackar!

En bra dag och jag känner mig tillfreds med det mesta! MEN när ska jag hinna gå och se ÄNGLAGÅRD 3? Jag vill se den NU - Jag hinner ju aldrig det jag har tänkt och verkligen vill... nåt att ta tag i - kanske som ett osagt nyårslöfte??

Glöm inte att kolla in Lindas blogg - nya bilder från festen!!

Go´kväll!!

onsdag 19 januari 2011

Full igen!

Så va det dags igen - FULL på en onsdag och fullare än någonsin... MÅNEN alltså. Tog sparken till Konsum och jag fick syn på månen när jag gick hem - tror aldrig jag set månen så stor.
Ett härligt väder men synd att ryggen gör sååå himla ont. Blir nog att vila sig iform tills imorgon istället. Jobbdag med lite diverse uppgifter - bl a en återträff med mina pensionärer som går mobiltelefonkurs. Ska bli spännande å se vad de stött på för problem.
Nej dags att röja diskbänken, tömma diskmaskinen och hänga en tvätt - hur for det med min återhämtning och vila på soffan??
Det tar jag sen!

Summan av alla festligheter...

Onsdag och ledig dag... kan jag behöva med tanke på min jätteonda rygg. Trots dundertabletter så gör det fortfarande väldigt ont men jag sov gott i natt iaf... Det är nog bra för läkningen iaf.
Väntar fortfarande på att Cederstam ska höra utav sig och säga att han har en tid över till mig...
Detta är inte kul - men jag är ju van även om det är länge sen jag kände så här.
Det lustiga med att ha ont är att då tänker man alltid att "bara jag blir bra i ryggen ska jag träna, åka skidor... osv" Ska försöka komma ihåg det när jag blir bättre.

Igårkväll satt jag och försökte ändra lite på bloggens utseende men va inte riktigt på rätt humör så det blev väl mindre bra kan jag säga... ska försöka ta tag i detta när inspirationen vill infinna sig.

Så har jag då äntligen lagt över lite bilder från kameran från julen, nyår och 30-års festen... Här kommer det en kavalkad av bilder från den senaste tiden!


Festlokalen:


Detta va vad gästerna möttes av vid bordet - en bunt med Skorped Dollars...
och en trevlig frågesport om födelsedagsbarnet!

Spelhörnan innan Casinot öppnade

Välkomstbålen... farligt stark och god!!
Lätt att det blir så när man rör sig med proffs!

Casino-bord nr 2

Festen:
Skål och välkommen - Rickard går igenom vad som ska hända under kvällen!

Å vi åt...
Daniel och Gullik tar för sig av matten

... å drack...
Marina fyller på glaset

... å vi drack å....
Öl har nog aldrig varit så gott?!

... åt
Lars och Andreas mumsar vidare

... å så gjorde vi så här!!
Vad är väl en fest utan dans?? Här va det klackarna i taket!!

Liter mera bilder från Julen:

Äntligen dags för lite paket...

God Jul... Jag verkar ha fått tag på nåt gott att mumsa på

Barnen äter av farmors julbord... Nils gillade potatisen bäst!

Nils har fått nåt spännande av tomten

Farfar hjälper Axel att bygga ihop en lego helikopter
Ja, det va lite bilder från oss...


 

tisdag 18 januari 2011

Märkligt!

I år har vi fyra ovanliga datum, 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11 och 11/11/11.


Något annat märkligt är, om du tar dina två sista siffror i årtalet du är född, adderar det med så många år du fyller i år, så blir summan 111!

Märkligt eller hur?!

måndag 17 januari 2011

Så va det dags

Jaha.. så va det dags igen då. Super ont i ryggen - kan knappt röra mig men det är ju bara att bita ihop! Åh va jag hatar detta. Det känns som en kniv som sticks in i höften och kommer ut i ländryggen - SKITONT!
Kan bero på dåliga skor på lördagskvällen kombinerat med denna förbannade kyla...

Ja ja... det är som det är å nu är det bara att fokusera på träningsskor och rätt hållning så kanske det går till sig. Jag har ringt till min rygg-lagare men han hade inte tid riktigt nu så jag får väl invänta att han ringer... måtte det gå fort!

Idag efter jobbet fick jag mig en tur till Bredbyn för att lämna lite matrial till SVkontoret där. Sen va det dags för kalas igen. GRATTIS Kristina som fyller år idag. Vi har alltså fått en tårtbit även denna vecka.

Jag har än inte hunnit kolla mina bilder i kameran sen helgen. Fick slut på batterier så jag måste leta några så jag åtminstonde kan se vad som blivit fotat... tror även att den va på vift en stund och det brukar betyda bilder av lite olika slag... kul. Måste nog leta direkt... kan ju va nåt spännande som fastnat på minneskortet!

Nu håller jag tummarna att ryggen är bättre imorgon - så här vill jag inte ha det.
Tur att det va en trevlig idrottsgala, med Pops, Jonas Karlsson, Anders Södergren och alla andra... men jag va inte så förtjust i Robin som ledde galan, tacka vet jag Settman. Nåväl... synd att inte skid-stafettkillarna drog hem Jerringpriset - de tyckte jag att de va värda! Men de fick ju en massa andra priser.

Nog för idag - bättre dag imorgon (förhoppninsvis)

söndag 16 januari 2011

Va ä de för konst...

... att arrangera en fest när man har så många schysta personer som hjälper till. Först är det ett himla stök att få till lokalen, maten och allt som ska bärgas på plats... Sen ska allt flyta på under festen och sen kommer det kuligaste av allt... städningen.
Det gick jättebra, 1½ timme så va lokalen städad och fin igen. TACK till alla som hjälpt till med både det ena och det andra och TACK till alla som kom och gjorde festen så kul som den blev.

Nu ska vi bara njuta av VINTERSTUDION och inte göra många knop... Kvällens höjdpunkt är ju SOLSIDAN - får inte missas - Ett gott skratt förlänger ju livet och det kan man ju behöva!!

lördag 15 januari 2011

Casino


30 årsfest med casino spel, alla verkar ha kul, Skorped dollars rullar:)

Festförberedelser

Här går tiden åt till festförberedelserna för ikväll. Det är mycket som ska fixas med och igår va vi på Bygdegården och ställde iordning. Allt tar en himla tid men det är tur att man har snälla svågrar och svägerskor. Hur skulle det gått annars??
Nu tror jag att läget är under kontroll - förbaskat att det ska vara så kallt bara.

Idag har jag gjort maten som ska vara tills ikväll, nästan klar iaf. Linda kom över och hjälpte till med att hacka sallad. Nu ska alla saker bärgas iväg till Mosjö och sen kan våra 30 gäster få komma... Hoppas att det blir kul och att jag inte glömt bort något... En nog stark bål ska väl få mina misstag att blekna något!!

Nog om detta, dags att göra sig klädd och klar... lika bra att sätta igång för jag vet att klockan rusar.

Ajöken!!

torsdag 13 januari 2011

Goda grannar!!

Idag har det varit en hemma dag. Fast det blev lite jobb några timmar iaf.

Här har bakats, handlats och grejats lite inför lördagen och det känns rätt så bra. Kul med partaj!!

Ikväll fick vi besök av våra grannar... Jonas och Susanne. Det va verkligen jättekul, många skratt och vi träffas ju snart igen!!
Rickard rusade iväg till Rossi och grattade henne men eftersom barnen låg och sov så blev jag kvar hemma - man får väl se det som så att jag är tillräckligt fet ändå så nån tårta behövde jag ju inte! Men kalas är ju ändå kul! Nils va riktigt arg för att han inte fick gå på nåt kalas... hm, vi får ta det en annan dag.

Imorgon är det dags för fler och mer förberedelser inför festen - tur att vi är lediga allihopa! Nu ska jag kolla igenom lite musik som också ska med på lördag... känner mig bara lite nervös över att min dator där all musik finns ska krascha! Det är inte så snäll med mig iaf!

Det får väl vara allt för idag och för den här stunden.

Lösenordsdjungeln

Finns det nån fler än jag som hatar att byta lösenord. På mitt jobb så dyker det upp en ruta efter 90 dagar - DAGS ATT BYTA LÖSENORD - Det värsta jag vet. De har till och med varit så luriga på SV att man kan inte skifta mellan två olika utan det måste gå flera år innan man kan välja samma igen.
Nu har man ju inte bara ett lösen... utan FLERA, jobbet, mailen, bloggen, FB, Spelo, gamla datorn, Rickards dator, Ellos, HM ja, MASSOR! Jag gillar inte att byta så enkelt är det.

Thuleteaterns entré.
Nå väl, nog om det. Denna vecka ser lite annorlunda ut än vad jag är van vid. Ja, förutom att Rickard är hemma då. Jag har jobbat tre dagar på raken - vilken start på det nya året, hi hii...
Vi hade en teaterföreställning på underbara Thule teatern igår så därför jobbade jag för ovanligheten skull på en onsdag.
Maria och Vivi-Anne efter föreställningen.
En jättefin företställning med Maria Bervelius!
Har du inte besökt Thule så kan jag varmt rekommendera detta - En teaterlokal med säkert 100 år på nacken. Så fint och mysigt!!

Bloggandet har varit lite lågt de sista dagarna. Det är som vanligt när Rickard är hemma men det har också varit ett visst 30-års kalas som har spökat. Det tar sin lilla tid att fixa med allt. Nu är det nästa fest som ska planeras.. tur att jag har många runt omkring mig som är duktiga på att hjälpa till.

Idag ska jag baka lite, men först så måste jag göra undan lite jobb... Det råder bråda tider i folkbildningsvärlden!!

Ja, nu har det kommit en liten uppdatering på vad jag har för mig.

Idag fyller Rossi år - GRATTIS på födelsedagen... tror även att hennes granne fyller år och så måste jag ju fira Dagisfröken, och pysselmoster - Eva på Kåkstan... GRATTIS på er alllihooopa!!

söndag 9 januari 2011

Då va de roliga över!

Sista dagen på ledigheten - oj va fort det gick fast tänker jag efter så känns det som rätt länge sen tomten va här och hälsade på!
Jag har iaf tagit bort julgardinerna och tomtarna i köket - nu är det bara granen och tomte landskapet kvar. Jag tycker att det brukar kännas skönt att ta bort det röda men "vört" jag håller på att bli gammal, idag kändes det vemodigt... längtar redan till nästa jul!
Idag har vi kalasat vidare, Öbergs kom på besök med en massa roliga presenter...

Rickard har skottat ved-skjulstaket och taket över hu svagnen - åh va trött jag är på all snö!

Jag har också varit ute och skottat lite, ätit gårdagens tårta, sett vinterstudion och börjat med förberedelserna inför nästa helgs äventyr... Det börjar va mycke nu... kalas och fest varenda helg.

Idag skulle även MORFAR fyllt år... 90 år närmare bestämt. Pratade med mamma idag om det, hon brukade alltid baka marängtårta till morfar men det här året så blev det till Rickard istället...
Jag hoppas att det firas med dunder och brak i himlen idag - 90 år ska väl firas rejält. Kram till dig lilla morfar, å grattis på Din dag!! Saknar dig och dina kramar!

Dags för att planera sommaren...
Nu är det dags att planera inför sommaren - en tuff sommarbil kanske man skulle ha invetsterat i... Jag satt och kollade på blocket med Axel och hittade en riktigt fin och dyr bil... MEN håll med om att den är fin:


Jag hittade även en annan gammal goding - tror att mamma hade en sån här i sin ungdom - synd att den inte finns kvar...


En riktigt fin gammal bil - En Goggomobil.... (nej inte en groggomobil)
Nu ska jag prova mina kläder inför helgen... ha haa... vet inte om jag ska skratta eller gråta - för snäv, för kort, för fet, för höga klackar... Nåväl - det blir som det blir - Man måste väl försöka passa in i "konceptet" så att säga!!

Imorgon är det jobb igen - hoppas att man kommer i säng i rimlig tid ikväll!!

Kramelikram!!

Kalaset!


Nu har vi kalasat hela dagen. Många gäster kom och jag hoppas att de hade trevligt. Tårtorna räckte och det blev till och med över. Alltid lika kul med kalas. Sista gänget som kom sjöng för full hals och hurrade för 30-åringen. En mycket lyckad dag:) Dags att sova och njuta av sista dagen på ledigheten. Natt natt. (Sorry för en något suddig bild)

lördag 8 januari 2011

GRATTIS Rickard!

Idag är det kalas i vårt hus... jubilaren själv har varit till Bjästa med Axel på träning men snart är han hemma igen.
Vi firade honom med paket imorse... kläder, en klocka och en fitness boll fick han av oss, Det sistnämnda mest för att han ska inse att nu när man klivit över 30 strecket börjar förfallet på riktigt!!

GRATTIS RICKARD på 30-års dagen

Även ett grattis till kusinerna - Elin och Ida som också fyller år idag!! Hurra hurra för er också!

fredag 7 januari 2011

En stadstripp!

Idag åkte vi till stan efter att Rickard gjort ett pass hos broder. Jag och barnen skottade snö i en timme... hade ju kommit hur mycket som helst sedan igår.
Iväg till stan och jag fixade lite som jag hade på min lista och Rickard köpte lite kläder - vi hann rätt mycket på kort tid... Sen lunch på Marcopolo i Gullänget och jag känner fortfarande av den där pizzan. Till sällskap hade vi familjen Näsström.
När vi landade i Skorped åkte vi direkt till famor Dagny som fyller år idag. GRATTIS DAGNY!!

Ikväll har vi bara tagit det lugnt och fixat lite inför morgondagens kalas... Rickard fyller 30 år!! Kul med kalas... men först så ska Axel och han iväg på hockeyträning.

Barnen har svårt att sova... borde det inte vara födelsedagsbarnet som inte kan sova?? Hur som helst så ska jag slappa i soffan en stund!!

God kväll!!

torsdag 6 januari 2011

Halv-vägs

Julen har rullat över förvånandsvärt fort och även nyårs helgen. Jag blir alltid sugen på att städa bort det röda och julia rätt så fort men nu fick vi ju hem Rickard den 30:e så han kan väl få känna lite jul han också.
Ett något ljusare matrum - 2011
Jag stökade iaf bort julen på övervåningen igår - Grabbarnas rum är klara och även lekrummet - förra året glömde jag att ta ner julgardinerna där så nu ligger jag ju rätt bra till med andra ord.
Jag tog faktist bort julen även i matrummet. Rickard har ju 30 års kalas på lördag och då kan det ju vara trevligt att inte sitta i det röda mörka dunklet... Jag fick användning av mina svindyra gardiner från hemtex... ibland är det bra att vara på hugget när affärerna har sina reor. Hade absolut inte tänkt handla nåt men ramlade över dessa öljettgardiner och de är jag verkligen glad över... kul att ha nåt annat än panelgardiner.

Idag ska jag baka lite så att vi har nåt att bjuda på när kalaset drar igång. Ska nog gå bra... vi har fått varsin mamma att göra en tårta och det är jag sååååå tacksam för.
Imorgon drar vi en sväng till stan för att uträtta lite ärenden...

Rickard och Axel är på hockeyträning och Nils tar en välförtjänt sovmorgon... så härligt. Jag har inte gjort ett enda vettigt handtag idag men det ska bli nu. Detta är ju min bästa stund på hela dagen så det ska inte underskattas!! Har lite strykning att få undan så jag tror jag börjar där så kan jag samtidigt se morgonnyheterna!!

Igår fick vi en supergod middag hos Robert och Linda... lax och ungsbakade potatishalvor. Jättegott och så trevligt att träffas efter alla magsjukor och karantäner som december bjöd oss på.

Nej, så här kan man inte sitta... dags att ta tag i alla göromål! Men först lite bilder från Sundsvall
Axel och Nils i "Småland" på IKEA.
Där kan man ha kul!!

Axel i sängen på Södra Berget - Startar dagen med
Nintendo DS

Nils och "Bä" ligger och drar sig...