lördag 25 februari 2012

Idag gäller det x2

Lördag igen och vad innebär det?? Jo, ishockey för hela slanten. Idag är det tur att våra barn har två föräldrar. Match på två ställen... Jag ska till Bredbyn och Rickard har redan åkt till Järved med Axel. Idag gäller det för båda grabbarna... Nils är taggad till tänderna - har en otrolig speliver i sig.

Jag packade matsäck igårkväll, lika bra att vara rustad. Insåg att vi hade slut på kanelbullar och nåt kul fika vill man ju ha med sig så jag gjorde en snoddas.... alltid bra att finna. Undra hur många Snoddas plåtar man gör / år?? Tur att de är så goda...

Nu ska jag hälla nyponsoppa på en flaska - NOSTALGI Nr1: Nyponsoppa i sirapsflaska!! Nån fler än jag som upplevt det?

När jag var barn så va det inte tal om nån hockey eller fotboll - då var det TRAV på schemat. Mamma packade den bruna (fula) väskan med mackor, kaffe, muffins (med russin), varm choklad, nyponsoppa och kanske några kex... sen knöt hon åt den med ett snöre från en gammal tretorn stövel, dragkedjan va "paj" men väskan va det inge fel på!!
Med åren byttes den bruna ut mot en kylbag... modernt nå värre.

Jag har alltså gjort ett antal timmar på stallbacken, både på Solänget och Dannero men även andra banor. Minns särskilt en gång när jag stod med mina stövlar och forslade vatten från ena sidan till den andra... vips kom där upp en tia (sedel på den tiden) ur vattnet.

En annan gång så rullade jag en snöboll, vips så kom det upp en tia och en femma (sedlar) Ja, så livnärde jag mig på den tiden, förutom att samla tomglas. LORANGA... den gamla drickan har till och med kommit tillbaka... den va mycket populär på min värsta pant-tid.
Jag har alltid haft tur att hitta pengar - de liksom bara ligger mitt framför mig och då måste man ju plocka upp dem. MEN jag är lite skrockfull så även om det bara ligger en krona så plockar jag upp den också - tror att om jag hoppar över det lilla så kommer min tur att vända.

Surr och svammel - Det finns många travhistorier - måste tänka ut nån fler som jag kan skriva om.

Nu drar vi till Bredbyn och sätter några mål!! Kul att det blåser så mycket - jag ska ta min super-vind-täta-nya-skid-jacka... Hur ska jag veta om den är vindtät om det inte blåser??

Ha en underbar lördag vet´ja!!

Kramelikram

1 kommentar:

Carina sa...

Ja sirapsflaskor var välanvända på den tiden :-)
Bra att det blåser idag ;-) "Ronja"
Lycka till till pojkarna idag / cia