måndag 27 december 2010

Mellandags rea!

Nåt jag inte är särskilt bra på är att trängs med resten av kommunens innevånare i rea-tider. Att man kan göra superfynd är ju helt klart men nja, inte nåt för mig.

Efter vårt lilla bilbekymmer så kom vi då iväg från byn (TACK Anita för bil-lånet). Mot banken och med sparbössorna i högsta hugg. Nu är det bara att börja spara igen....

Efter det så åkte vi till Bjästa och till super-kusinen Björns hus. Ett varmt välkomnande och ett härligt julfika. Vi fick en trevlig pratstund och mina grabbar och deras tjejer fanns sig till rätta i soffan och satt med varsitt Nintendo DS och spelade... dagens barns sätt att umgås.
Jag blir glad när man får träffa sina släktingar och jag hoppas att de får möjlighet att hälsa på hos oss nån gång men tiden är ju alltid en bristvara!

Vid två tiden åkte vi in till stan, snabbt kvistade jag in och bytte kolsyretuben på Nordhallen som jag köpte innan jul men som visade sig vara TOM - snopet men nu ska det väl funka! Va nöjd jag blir när jag gör bort saker och inte tänker att - det gör jag sen.... Gjort är gjort och CHECK på det!

I stan va det rätt trångt kan jag säga. Vi bytte Axels pjäxor så imorgon blir det åka av... måste väl dra fram mina egna skidor också!
Vi köpte lite andra grejor också, Axel köpte sig ett par snygga skor som kanske inte är avsedd för årstiden men som han så gärna ville ha. Han fick köpa dem för egna pengar...
Jag fick även krama Ann, en annan kusin som jag inte sett på länge.... det va roligt att träffas.
Innan hemfärden lyxade vi till med ett besök på MAX. Dagens present i maxboxen va en muminmössa... en bra present som är användbar och inte bara skräp.
Full fart hemöver i snöyran och där möttes vi av en skottad gård - tack för det ANDERS!
Kvällen bjöd på en "lilla julafton" hos Nelia och Mira - De hade massor av paket under granen och grabbarna fick också ett paket i form av en godispåse...
Vi fikade och hade trevligt - barnen lekte och hade skoj...
Nu är det lugn i huset - mina små killar va rätt trötta efter en heldag i farten kan man säga.

Imorgon är det skidor, snö och utedag som gäller - äntligen mindre kyla och MER bus i snön... Måste försöka städa lite och förbereda för nyårsafton.
Snart kommer ju Rickard hem också - det känns nästan lite ovant att bli en till här hemma men ack så trevligt.

Idag fick jag en backflash från min barndom. När vi kom hem från stan så doftade det som hos mormor på jul... det är mina hyacinter som blommar - det va alltså det som va juldoften hos mormor... Jag vet att även lutfiskdoft är nåt jag förknippar med mormors kök.... inte för att jag tycker om smaken men doften påminner om min barndoms jul!

Nu ska jag kolla runt vad som finns på tv ikväll... längtar redan tills imorgon bitti när kaffet puttrar och morgonnyheterna visas... Bästa stunden på hela dagen innan karusellen börjar snurra!

Inga kommentarer: