onsdag 29 februari 2012

Samma början och slut

Den här dagen började precis som den slutade.
Sedan grabbarna gått till skolbussen drog jag på mig målarkläderna och gick ut i garaget och målade. Hade gjort upp en tidsplan för dagen som höll rätt så bra.

Åkte till Linda med spikmattan och nåt mirakel-linnement. Hoppas att ryggen bättrar på sig för det där såg verkligen ONT ut.

For och hälsade på en cirkelledare som ville ha besök och lite förklaring om hur man startar en cirkel, bra sysselsättning på en ledig dag... men det gick fin fint... man måste ju ställa upp när världen kallar!
Därifrån åkte jag vidare till mr B och fick en trevlig pratstund och kaffe... det va länge sen sist.
Kom hem lagom vid lunchtid och kände att jag var vrålhungrig - åt och tog sparken och återlämnade en lånad stjärngossestrut - tack Aina - det blev ett långt lån men troligtvis har du inte behövt den med tanke på att det är en rätt säsongsbetonad pryl. TUSEN TACK FÖR LÅNET iaf.

Vidare mot köksinspektion - snyggt!! Mera kaffe och mera prat.
Grabbarna kom hem från skolan och jag målade lite till... fick ett trevligt telefonsamtal av en min goda vän Mia... alltid lika härligt att surra om ditt och datt - ibland ofta, ibland långt mellan gångerna. Mia, du har förmodligen räddat mig ur en riktigt svidande situation... ha haa... (ses imorgon,vännen!)

Packade träningsprylarna och gjorde mat, makaroner och köttfärssås - de tränar man bra på!

Herrarna N dök upp och inspekterade mitt måleri... fick order om att måla ett varv till - skulle hämtas imorgon... JAPP - Alltid redo - ska bara till Bjästa fram-å-åter...

Drog iväg på träning och satt och surrade med en annan hockeymamma... kul med nya bekantskaper.

Efter lite kvällsfika med grabbarna så va det dags igen - målarbyxor på och göra ett sista pass. Nu är'e klart och dags för sängen... har till och med hunnit tala med R ikväll. Verkar gå bra där borta i annan-land.

När jag läser vad jag skrivit så kan man konstatera att  det målas, dricks kaffe och surras en hel del om dagarna. MEN jag har väl hunnit hänga en och annan tvätt också. Nu känns det lugnare när målningen inte hänger över mig. Jag kanske till och med drar till och storstädar på fredag...  Skulle verkligen behövas.

Hur som helst så säger jag tack å gonatt... visst ser det mysigt ut i mitt förra inlägg - SNÖRAS... det är lovely!! Vet inte i vilken ände jag ska börja skotta... Värmepistol kanske?!

Så där ja...

Där kom det...

Nu är  det farligt nära tak ras igen... Just när bron blev snöfri... Men det är ändå ett vårtecken.

tisdag 28 februari 2012

Trotjänare

Här är en som hängt med sedan Nils föddes... "BÄ" räddaren och tryggheten själv - kärlek på hög nivå. Måtte han få hänga med ett tag till, skulle bli rätt tomt utan honom.

Periodare...

Jag mår si så där lagom bra idag. Känner mig inte alls på hugget. Har degat sen jag kom hem och orkar inte göra så mycket...
Tror att det är nåt magsjuke-spöke som busar med mig... jag är inte sjuk - är bara livrädd att få helvetet!

Jag har sett på tv med grabbarna, spelat spel med Nils. Han va trött ikväll så han pös iväg upp och skulle sova. Jag låg i sängen och pratade med honom... rätt mysigt

När Axel kom upp frågade han vilken av barnen jag älskade mest... Så kan man inte säga sa jag, jag älskar er lika mycket. - Det säger du bara, man älskar alltid nån lite mera... 

Ja, det kanske man kan tro när man är barn men att vara mamma till två underbara barn betyder att jag älskar dem lita mycket - kan inte på nåt vis favorisera någon av dem. Bara tanken att nåt skulle hända dem gör att det går kalla kårar i min kropp.
Älskade barn... mina barn, våra barn... finns inget i världen som betyder mera - LYCKA!!

Vad säger då rubriken idag? Jo, jag insåg att jag är en sorts periodare när det gäller vissa sidor på nätet. Ibland är jag inne på tradera varenda kväll och ibland är det blocket som hägrar... oftast variera jag mellan tre olika websidor; bloggen, facebook och hotmail.

Ikväll har jag snurrat runt på blocket. Va ute efter en 105 cm säng men hittade ingen, landade bland husvagnar... ja, hör och häpna, jag kollar på husvagnar... MEN nog bli man ganska så sugen på en ny, stor, fin husvagn när camping-tiderna närmar sig.
Jag har spanat in några objekt som förmodligen inte hamnar här hos mig men man kan ju alltid försvinna in i drömmen för en stund. De är då förbaskat dyra - kostar som en villa...
Men ska man campa så vill man göra´re me stil...
Vår första husvagn va väl ingen vidare stilfull vagn - CABBY de lux... ha haaa.... brun och rätt så ful men funktionsduglig och Nils saknar den än.

Jag borde gå och måla i garaget... borde borde borde... trött trött trött... Vi får väl se vem som vinner. Huvudvärken, latmasken eller "jag måste"
HEMNES Dagbäddstomme med 3 lådor IKEA Soffa, enkelsäng, dubbelsäng och förvaring i en möbel.
En sån här skulle jag behöva... måste hålla koll på blocket... eller så blir det rent av en tur till IKEA nån dag - om jag har tid vil säga...

Sov så gott alla där ute i februari natten... snart är det mars... å det börjar dofta vår i luften.

Memory

Nils och jag har spelat spelet vi lånat av logopeden... Han kämpar på med "g" Hur lätt som helst när man kan säga det men as svårt när tungan blir som en klump.

måndag 27 februari 2012

Familjen annorlunda!

Här sitter jag och blippar från Modomatchen till familjen Annorlunda... Oj, va de har det körigt med så många barn. Jag förstår inte att de hinner, förstår inte att de orkar dra på tivoli, badhus och allt vad det är. Jag förstår inte heller hur de har råd... Vad får man i barnbidrag för 10 barn?? 15000 kr??

Jag tror iaf att vi ska ta och bjuda hit alla familjer "annorlunda" till Skorped - wow - vilket uppsving det skulle bli i skolan. Det skulle ju vara perfekt. Tänk va bra alla skulle få det här... å helt plötsligt så har vi så många barn att det räcker inte med ett fotbollslag - vi måste ha två lag... Vilken önskedröm!

I den här familjen är det inte så särskilt annorlunda - att ha en pappa som jobbar borta allt som oftas är vardags-lunk för de flesta. Vi är rätt många gräsänkor på den här byn... gubbar kommer och gubbar går... Tur att vi är bra på å re oss själv.

Ikväll har jag varit världens tråkigaste mamma - har stått i garaget och målat. Fast nu är det inte innertak längre - nu är det fönsterkarm som ligger på målarbockarna. Har grundmålat nästan allt - har några lister kvar, sen är det bara att gå på med den rätta färgen. Tror att jag måste göra ett ryck med det redan ikväll - Det va visst en snabbtorkande färg.
Jag är så nyfiken på hur det ser ut i Docksta - det händer grejer där har jag hört...  Måste bege mig dit nån dag. Sportlovet kanske räcker till både Solberg och Docksta... Tänk vilket lyx - jag ska vara ledig hela sportlovet.
Hoppas bara att vi slipper helvetesjukan som härjar runt omkring oss... stackars alla magsjuka människor. Drick mycke cola... skit samma om det inte hjälper - det är gott iaf.

------------------------------------------------------------

Glöm inte att nominera nån/några som gjort nåt bra för Norrland http://www.norrmejerier.se/stipendiet/tipsa-om-norrmejerier-stipendiet-2012

Det finns många som gör bra saker, skicka in en nominering på någon som Du tycker om, som du blir glad av eller som du bara tycker förtjänar en uppmuntran för allt den/dem gör... Glöm "jante" för ett tag.

Jag har gjort en nominering som jag hoppas ska slå väl ut - tror till och med att jag ska kasta in en nominering till... allt i god Skorpeds anda!

Dags att dra på sig målarbyxorna igen... Modo leder med 3 -0!  Jipppiiii!

Kramelikram på er!!

söndag 26 februari 2012

The power of landsbygd!

Då är det visst kväll igen. Helgen är över och nu väntar en ny vecka med en massa saker att göra. Hoppas att killarna håller sig friska. Det går en massa otrevliga förkylningar och magsjukor. Bara att hålla tummarna!
Kvällens årsmöte gick fantastiskt bra. Säga vad man vill - The POWER of Landsbygd!! Alla som vill åka skidor, spela fotboll, minigolf, tennis, gå på barngympa, bada i Vika... allt sköts av SSK. Alla gör det på sin fritid... visst har du också lite fritid över?? Kom och hjälp till när vi har våra arbetsdagar, kom med förslag på aktiviteter, tillsammans kan vi göra Skorped ännu bättre.

En härlig dag i Vika...
Visst vill vi väl kunna bada där
även sommaren 2012??
Sista veckan innan sportlovet - åh va kul vi ska ha. Bäst att gå och lägga sig - ska bara invänta att min bil kommer hem igen. Den har åkt till Bjästa och lämnat av en fjärdedel av familjen vid nattbussen... dags för en tripp till Norge några dagar.
Jag tycker att Rickard gör det fantastiskt bra som orkar resa hela tiden - Jag skulle bli tokig om jag skulle vara borta från barnen i tid och otid... Jag har det rätt bra som får sova med dem varje natt. LYX!!

Det här har varit en härlig helg. Soligt och grannt. Glada barn, fika på bron, gnistrande snö och takdropp... Igår fick jag en bukett tulpaner av min fina vän Marina... varför?? Jo för att jag förtjänat det av nån anledning - Tusen tack - det blev jag verkligen glad för.

Jag har det förmodligen bäst i hela världen!

Årsmötes fika

Efter avklarat årsmöte, dags för fika... Det kommer att bli ett roligt och händelserikt år med klubben!

Stipendiat

Elias - årets Bengt Hellgrens minnesfond stipendiat.

Spännande match

Idag har vi spenderat ännu en dag i hockeyns tecken... Idag stod det mellan AIF och KB65... en riktigt spännande match som slutade 7-8.
Många duktiga spelare och många fina mål från båda lagen. Det såg länge ut som om KB skulle få gå hem utan vinst men i sista sekunden dunkade Axel Näsström in ett mål och vinsten va vår!!! Åh, vilket mamma jubel. Åh vilken glad pojke som kom nyduschad ur omklädningsrummet.
Som sagt - en jämn och bra match som kunde ha slutat hur som helst...

Nu är det dags för ÅRSMÖTE med SSK - Du kommer väl?! Ingen risk att bli invald i något, valberedningen är så gott som klar - inga invalda ofrågade på sittaden möte. Kom Träffas och Trivs!!

Väl mött!

Istappar

Det droppar från taket

Mitt bästa

Elda är kul

Äntligen

Fika på bron...

lördag 25 februari 2012

Piggelin

Idag har vi roffat åt oss en massa piggelin poäng. Ute hela dagen med hockey i Bredbyn. Nils fick spela 4 matcher... Vann alla och han fick även göra ett mål sån ni förstår att lyckan är stor.

Axel spelade i Järved och där gick det väl också ganska så bra... vinst på sista tror jag och även där blev det några Näsströms mål.

Nu återstår det att se om pappa Näs får göra några mål också, han ska på ledarmatch i Bjästa och då är det helt plötsligt ombytta roller, pappan på isen och Axel i båset...

Nu blir det lugna gatan tror jag, Nils och Emil leker och jag sitter och försöker tina upp mig själv.

Vad resten av lördagskvällen har att erbjuda återstår att se...

Laddad...

Nils är redo för match. Vi möter Svedjeholmen.

Idag gäller det x2

Lördag igen och vad innebär det?? Jo, ishockey för hela slanten. Idag är det tur att våra barn har två föräldrar. Match på två ställen... Jag ska till Bredbyn och Rickard har redan åkt till Järved med Axel. Idag gäller det för båda grabbarna... Nils är taggad till tänderna - har en otrolig speliver i sig.

Jag packade matsäck igårkväll, lika bra att vara rustad. Insåg att vi hade slut på kanelbullar och nåt kul fika vill man ju ha med sig så jag gjorde en snoddas.... alltid bra att finna. Undra hur många Snoddas plåtar man gör / år?? Tur att de är så goda...

Nu ska jag hälla nyponsoppa på en flaska - NOSTALGI Nr1: Nyponsoppa i sirapsflaska!! Nån fler än jag som upplevt det?

När jag var barn så va det inte tal om nån hockey eller fotboll - då var det TRAV på schemat. Mamma packade den bruna (fula) väskan med mackor, kaffe, muffins (med russin), varm choklad, nyponsoppa och kanske några kex... sen knöt hon åt den med ett snöre från en gammal tretorn stövel, dragkedjan va "paj" men väskan va det inge fel på!!
Med åren byttes den bruna ut mot en kylbag... modernt nå värre.

Jag har alltså gjort ett antal timmar på stallbacken, både på Solänget och Dannero men även andra banor. Minns särskilt en gång när jag stod med mina stövlar och forslade vatten från ena sidan till den andra... vips kom där upp en tia (sedel på den tiden) ur vattnet.

En annan gång så rullade jag en snöboll, vips så kom det upp en tia och en femma (sedlar) Ja, så livnärde jag mig på den tiden, förutom att samla tomglas. LORANGA... den gamla drickan har till och med kommit tillbaka... den va mycket populär på min värsta pant-tid.
Jag har alltid haft tur att hitta pengar - de liksom bara ligger mitt framför mig och då måste man ju plocka upp dem. MEN jag är lite skrockfull så även om det bara ligger en krona så plockar jag upp den också - tror att om jag hoppar över det lilla så kommer min tur att vända.

Surr och svammel - Det finns många travhistorier - måste tänka ut nån fler som jag kan skriva om.

Nu drar vi till Bredbyn och sätter några mål!! Kul att det blåser så mycket - jag ska ta min super-vind-täta-nya-skid-jacka... Hur ska jag veta om den är vindtät om det inte blåser??

Ha en underbar lördag vet´ja!!

Kramelikram

fredag 24 februari 2012

Snygging

Den här fick Rickard med blommogram idag... Vacker!

Estelle, Silvia, Ewa, Mary...



Japp - så ska den lilla prinsessan heta... Ja, det blir nog bra... hoppas bara att lilla Estelle blir nöjd... Hertiginna av Östergötland

Önskan!!

Min önskan gick nästan i uppfyllelse. Ingen feber idag och nästan inge ont i halsen.

Nu är det helg igen och vi har en massa hockey hela helgen. Grabbarna har åkt till skolan och jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra än... en promenad, städa, måla eller stryka?? Det gäller att vara listig... Tror jag tar strykingen när Vickan och bebisen ska till gudstjänsten. Målning blir det när det är sök-å-finn på P4, alltså återstår det städning och promenad just nu. Måste bara dricka lite kaffe först.

Åh vad jag längtar till sportlovet. Det känns så kul. Jag har bokat stuga i Solberg och grabbaran är sååå förväntansfulla. Hoppas bara på hyggligt väder så kommer det bli kanon.

Nu ska mattorna ut, rivstartar med lite städning. Sen blir det frisk luft...

------------------------------------------------------

Dagens klokord från Stig Wiklund -

"När det verkar som om du har alla krafter emot dig, kom då ihåg att ett flygplan stiger mot vinden, inte med den."

Gör Ditt liv till ett mästerverk!

torsdag 23 februari 2012

VB, VaB eller BB??

Förkortningar som liknar varandra....

VB - Vad är skillnaden?? Nåt sjuk över alltihopa kan man säga. Nu har vi suttit ännu en kväll med valberednings jobb... det är rätt intressant och förvånande.
Folk blir så otroligt glada när vi ringer. Kul att folk vill hjälpa till. Snart räcker inte platserna till. Det är några poster som inte är tillsatta men det avgörs imorgon - vi har bara inte bestämt än vilka som ska få  huvudroller. Det gäller att hitta de rätta argumenten för att vi ska nappa på just DEN personen. Detta är så nära en anställningsintervju man kan komma.
Men till dig som inte får någon namngiven post - Du ska inte vara ledsen - vi har anammat att Du gärna ställer upp och hjälper till när det behövs.  
Inte är det då nån sak att få folk att ställa upp i Skorped...

På söndag är det SSKs årsmöte - Du kommer väl??!! Det kommer att bli så kul, då presenteras den nya laguppställningen i föreningen!!  - fika och stipendieutdelning. 18.00 Skorpedsskolan

VAB - nix pix... inte idag, Jag har jobbat som vanligt. Hade massor att göra eftersom jag varit hemma med Nils några dagar.
Jag hade tur som en tok när jag åkte hem, polisen stod i Gärdal och pekade med hastighets-pistol... men tji fick de... jag körde prick lagom fort så där gick de bet. TACK Å LOV!!! Vissa kanske skulle ha köpt en lott men jag anser att man har nog tur bara en gång per dag.

BB - just idag, dubbel innebörd.
Imorse kom nyheten om att en liten prinsessa fötts. Vad den lilla bebisen ska heta får vi veta imorgon. Undra om en Kronprinsessa föder snyggare än oss andra eller om hon också kan få totalt hjärsläpp när det gör som mest ont?? Kastar sig vilt efter lustgasen och säger en massa fula ord??
Troligtvis är det nog så, är väl inte mer än människa hon heller. Det kvittar om man är kronprinsessa eller en helt vanlig brud - att föda barn är ganska så knepigt men det funkar på nåt obegripligt vis. Hela människokroppen är bra uträknat. Först känns det helt omöjligt och sen är det liksom bara klart!

BB - igen, nu när jag satt mig och zappade runt lite så hamnade jag på Big Brother - men makalöst vilka dårar - de klär sig som "jag vet inte vad" och de kan inte förstå varför de blir kallade för horor??? De kanske kan kolla in programmet sen... då kommer nog svaret.
Det sitter och gråter över allt möjligt,
- Han är dum, -Hon är dum, - Hon är blond och si och så.... - säg inte det här till nån, det här stannar mellan dig och mig (eller hur??)
Guuuuuuuuuuuuuuud va hon är schyyyyyyssst!! - Åhhhhhh vilka underbara människor det är här.... alla är bara såååååååååå stört sköna (så låter det nu... vänta tills om en vecka eller två)

Börjar jag bli gammal eller har BB bara spelat ut sin roll??? Det känns som folk går in i huset med den mest genom tiderna konstiga packningen. Stringtrosor och mössor är väl ungefär vad som dominerar - möjligen får det plats ett par benvärmare också...
Det värsta är att hur dåligt man än tycker att det är så kollar man ändå... Nu har jag sett 20 minuter och det känns som det räcker för mig.

Nu tar jag klivet från soffan till sängen... familjen sover och det borde nog jag göra också... Imorgon så hoppas jag på en feber- och ont-i-halsenfri morgon...

Natti natti!!

onsdag 22 februari 2012

Presenter

Kvällens present till oss som visade kläder - produkter från Hårologi Kul!!

Så va're gjort

Wow, vilken frisyr och make up. Modevisningen är över och allt gick jättebra, tur det finns Skorpeds bor, hur skulle det annars gått???

Fika på stan...

Nils och jag tog en mysfika på stan. Världens störta "va de nu heter-boll"

tisdag 21 februari 2012

Sjukstuga!

Här råder enbart host och krax... Nu har jag varit hemma med Nils i två dagar och han är väl rätt hygglig så då tänkte jag att det blir skola för honom imorgon men men... då dök det upp nåt i kalendern, vi ska till logopeden.
Jag känner mig allt annat än pigg - just nu... så är det hela tiden, upp och ner. Nu känns det som om huvudet och bihålorna ska sprängas... Halsen känns ond och trång, måste nog nalla en alvedon ur asken... om det finns nåt kvar. Vi är ju tre i den här familjen som är hängiga. Ska nog koka mig lite lapatcho te också - de bruka kunna krossa den värsta förkylningen.

Axel är på träning och har beställt semlor tills han kom hem. Mor är snäll och gjorde som han sa...

Nä nu måste det bli bot och bättring på sjukfronten. Det här är inte roligt på nåt vis, dötrist... Man orkar ju ingenting men gör allt iaf och blir dö-slut på.

Jag har iaf styrt ut soptunnan - min hjärna och kör schemat är inte så överens om man säger så.Att det redan gått två veckor sen förra gången...??  Mötte självate sopgubben på affärn så då blev jag upplyst om att det är denna vecka som den ska ut.

Bäst att sätta fart om man ska hinna få i sig allt man tänkt, te, kaffe, alvedon och en stor fet semla.

Fast jag kanske skulle hoppa semlan med tanke på att min nya karriär börjar imorgon - på "catwalken".

Goder afton!!

Semeldagen

Vaknade igår och hade en krasslig Nils. Han hade varit orolig hela natten och med tanke på alla sjukdomar som härjar så va jag inte så förvånad...
Vi blev hemma och kurarade med glass, film och mjuka filten...
Trodde att han skulle vara pigg idag men så vaknade han idag med himla ont i halsen igen... svårt att veta vad som är bäst men nu bestämde jag att det fick bli en hemma dag idag också. Skolan ska vara ute och åka skidor hela dagen... kanske inte det bästa om man inte känner sig kry.

Jag känner mig alltid så strulig när jag inte är på jobbet som jag ska... tur att vi är förskonade mot sjukdomar - det är inte ofta det VABas i det här huset.

Igårkväll va jag och testade lite inför modevisningen imorgon kväll - ops, det blir spännande... Det va jag, Rogga och Marie... vi ska visst gå samtidigt... Som sagt - SPÄNNANDE!!

Idag är det fettisdagen - jag som har bakat semlor i två omgångar har nästan ingenting kvar  - Vi har både gjort semor och ätit bullarna med smör... Måste nog göra en bulldeg snart igen.


Nu ska jag ta hand om lille Nils... dricka lite kaffe och se ett avsnitt av Charlie och Lola (stackars mig, det finns dåliga barnprogram och urdåliga... detta hör till det sistnämnda)

--------------------------------------------------------------------

I helgen förlorade Skorped en riktig legend - Göran Hellgren gick ur tiden på tok i för ung ålder.
Skänker tankar till familjen! Vila i frid.

söndag 19 februari 2012

lördag 18 februari 2012

Klöbbe...

Snön fastnar under skidorna... Lars hjälper till.

Skidläger

Skidlägret är igång - trots blåst och snö kämpar barn och ledare på... Det är alltid kul i Skorped!

fredag 17 februari 2012

Feber!!

JA temperaturen är hög uti kroppen närmare 40 än trettiosju komma, fem! JAPP - så är det - smittfebran har slagit till - kände mig ganska så slö igår.. vakande rätt okej idag - tog en promenad och målade lite - SEN sa det krasch... döds slut på - tog feber, mot mina vanliga 36,3 så visade termometern 38,6 - Fy va några ynkiga grader kan göra en totalt matt. Tog en ibuprofen... eller va det heter... ja, nåt inflamationshämmande, febernedsättande, smärtstillande medel... kände mig något bättre. For på Konsum, handlade det mest nödvändiga, godis, chips, korv och läsk... man måste drick mycket när man är sjuk.

Jag hatar att vara sjuk... men nu sitter jag här febrig och varm...

Hoppas på bättring imorgon, då är det både inkvartering på skidläger och hockey i Bjästa... Ännu en helg i lugnets tecken ??

onsdag 15 februari 2012

Intrycket

Nu har jag varit en sväng till Bredbyn och provat kläder inför den kommande modevisningen. Nästa onsdag är det dags - MODEVISNING på OLYMPIA... Det blir spännande. Köp biljett på KLIPPVERKSTAN eller på EDBLADS...

Det va även en fantastisk rea så jag fick med mig fyra plagg för 400 spänn... riktiga fynd - frågan är bara när man ska få tillfälle att använda kläderna... man är ju aldrig ute på nå galej... MEN om det skulle dyka upp nåt så finns det ju nåt nytt att ta på sig och annars kan man ju alltid behöva nåt på jobbet.

Nu ska jag göra ett ryck här hemma... Ikväll ska jag ha möte med två brudar och kolla hur det står till inför det kommande året i SSK.
Vi behöver fler i föreningen så hojta till om det känns som att Du har lite tid över...  Jag väntar med spänning på vem som ringer först!!

tisdag 14 februari 2012

Nog med snö

Jag har länge tänkt ändra bilder på bloggen - men jag har liksom inte haft tid. Visst är vi trött på snön... så jag tog bort allt snöande på bloggen.
Jag kände att nyårsbilderna hade gjort sitt så det va på tiden att ändra lite men jag får alltid beslutsångest över vilka bilder jag ska välja.
Nåväl, nu äré bytt och vi får väl se om vi trivs med varandra - Bloggen och jag... Hur det än är så bestämmer jag och vill jag byta så gör jag väl det... 
Det blev lite mera vårvinter och det känns rätt okej.

Vilken kväll - Modomatchen va väl inget att hoppa högt över... men det blev vinst iaf... som tur va.

Lyckan är stor
Nils blev överlycklig över sin nya sovsäck - han provade den direkt... MEN varför ska det vara så svårt att få tillbaka sovsäcken i den lilla påsen?? Skulle man inte kunna sy den lite större... bara för att underlätta när den ska packas ihop.
Axel blev rätt så glad över sin nya hockeyklubba också. Han längtar till träningen imorgon då han ska få prova den...

Här har inte hänt mycket... suttit och degat... hängt en tvätt och lagat mat inför imorgon. Känns bra att ha det gjort. Nu ska jag ladda in några kapitel av Du gamla du fria (Liza Marklund) i telefonen och sen ska jag gå och lägga mig. Jag är fortfarande as-trött på nåt konstigt vis trots att man är en "gasglad lattemorsa som fixar allt"...  - Det va ju oxå en benämning... Fick den kuliga kommentaren på fb häromdagen... Ja, det kanske stämmer - jag gillar att köra fort och kaffe är min stora last... Hur det än må va så gör jag kväll här och nu...


Det här kanske vore nåt för mig... Känns som det skulle passa mig precis!!

God natt vänner!

Trötter!

Idag känner jag mig som en av de sju små dvärgarna... TRÖTTER... fattar inte vad som gör att jag är helt slut på. Kanske för att allt är klart med konserterna och att jag inte går och lägger mig i nån rimlig tid.... för lite sömn och en hjärna som går på högvarv...

MEN vad gör väl det när allt är toppen... förutom snön då förståss!

Ikväll ska jag inte göra nåt, jag ska bara ta det lugnt och slappa till Modomatchen. Rickard ser matchen på plats...

Veckan är snart halvvägs och jag vet inte vart dagarna tar vägen. Idag har jag varit och köpt en ny hockeyklubba åt Axel och en sovsäck till Nils - Det är SKIDLÄGER till helgen och då måste lillebror vara rustad.
Hoppas bara att vädret är lika milt och fint.

Hur står det till med alla hjärtans dags kramarna idag då?? Själv mötte jag en elegant karl på stan som jag fick en kram av... annars har det varit rätt lugnt på kramfronten. MEN jag fick ju så många härliga kramar i lördags så dem lever jag på än.

Snart kommer mina små troll hem från träningen och då får jag fler kramar!!

Imorgon är en ledig dag och då ska jag på Intrycket och prova kläder inför nästa veckas modevisning. Det blir spännande och se om jag kommer i nå snygga kläder!!

Kläderna jag köpte förra veckan va perfekt allihopa - ibland ska man ha tur!!

Ja, detta är en lägesrapport från 29:an... Livet är väl för härligt iallafall - har ni tänkt på hur ljust det är på eftermiddagarna... å vet ni vad det betyder?? Våren är på väg... en månad till så börjar snön smälta, det droppar redan från taket när solen tittar fram... Nu har vi bara den bästa tiden framför oss!!

Stor ALLA HJÄRTANS KRAM till ALLA!!

måndag 13 februari 2012

Imse vimse...

Spindel... Det va den här bilden som min kusin Björn gjorde på Nils när han klippte sig. Såååå bra gjort. Inte många frisörer som kan det på fri hand.

Visit...

Ja ha... Så har man fått sig ett visitkort... Himmel va elegant!

söndag 12 februari 2012

God morgon

Så var det en ny dag och "dagen efter" vårt stora evenemang...
Jag somnade med ett smile... och känner samma smile idag!! Fast nog va jag ganska så trött när klockan ringde.
En pojke är skickad på hockeymatch... Nils spelar i Järved och Axel och jag ska snart åka iväg också. Vi tar svängen förbi där Nils spelar och sen ska Axel spela i Bjästa... kl 12.30.

Det är full rulle på helgerna kan man säga...

Ikväll blir det KONTORET med Ove Sundberg - här är förväntningarna höga.

Nej, här kan man inte sitta... på med kläderna och packa matsäck och underställ... snart bär det i väg. Tror det blir till att klä sig lite extra idag - Järved kan vara lite dragigt!!

Ha en fin dag... å tack alla för igår, alla som kom, alla som va där och alla som hjälpte till på ett eller annat vis. Strålande Skorped!!

lördag 11 februari 2012

Underbara Skorped

Andra konserten, fullsatt igen! Man blir glad ända in i hjärtat... Så många underbara människor på samma plats. Jag hade turen att få avtacka musikerna med blommor och kramar... Inte alla förunnat! Vilket härligt gäng. Det är i Skorped det händer... Nu laddar vi om för nya idéer.

Igång

Fullsatt på första konserten...  Så bra.

Morgon kaffe

Morgon kaffe i Bjästa. Nils har träning, Axel har match... Blir nog kvar här halva dagen... Tror jag ska kryssa, tog med mig lurarna och kryssplanen har jag i min smarta melodikryss app. Have a Nice Day!

torsdag 9 februari 2012

Riggat!

Ikväll har jag varit och hjälpt till med riggandet inför helgens konserter... vi har möblerat om lite i kyrkan, funderat lite om hur serveringen ska gå till, insläpp, maschaller m m. Det är lätt att jobba när alla är så hjälpsamma och bra på "sitt".

Kom ihåg alla Skorpedsbor. Tänd en maschall vid era infarter på lördag eftermiddag... bussen kommer från stan vid halvfem så då ska Skorped visa sig från sin bästa sida... Som alltid men varför inte spetsa till det lite.

Nu är det helg för min del. En arbetsvecka som verkligen gick fort och trots min förkylning så har det gått toppen.

Jag tog en sväng på stan idag och shoppade lite kläder... det va länge sen. Tur att de är så hjälpsamma på Vero Moda - tror förbaske mig att jag börjar bli gammal - jag gillar när jag kan fråga personalen om hjälp... Måste prova lite imorgon så jag får se om det är som jag tänkt mig.

Imorgon är det fredag och då ska jag verkligen lägga allt krut på att städa och fixa undan lite här hemma. Har varit lite slött på sista tiden eller kanske brist på tid...
Jag ska även få klippa mig - ringde till världens bästa PETTERSSONS FRISERING - visste att jag var ute i absolut sista minuten men de ordnar sig alltid. Både jag och Nils ska få bli klippta medan Axel och Rickard är på träning - kunde knappast ha timats bättre.
Helgen består av hockey på längden och på tvären, Wake Up´s konserter och ännu mera hockey... ännu en helg som kommer att gå mycket fort.

Det känns jättekul med helgens musikäventyr - tänkt att vi är i hamn med det som började för några månader sen... en liten tanke som blev till en stor händelse för hela byn. 300 biljetter sålda och många har tyvärr blivit utan biljetter.

Jag har det förmodligen bäst i hela världen!!

Blommor

Titta så fina tulpaner... Tack snälla Vivi för dem... Årets första bukett hemma hos mig.

onsdag 8 februari 2012

Service på hög nivå

Beställde potatis för 20 minuter sen, nu står de levererade i min hall - Önskan potatis i Skorped Wow, vilken service. Vi har det bäst i Skorped.

Radioröst

Ja ha, då va man helt plötsligt med på radio västernorrland.

Blev lite paff när radiorösten Lennart Sundvall ringde. Han ville veta lite mera om vad vi ska göra efter helgens konsert. Ja, man är ingen van radiopratare men jag hoppas att det kom fram att SKORPED ska marknadsföras på bästa sätt och att vi vill att fler ska få ta del av vår underbara bygd.
Det är inte utan att hjärtat pickar lite extra när man får vara med om nåt sånt här.
Minns hur spännande det var när Mitt Nytt va här och gjorde repotage om MACKEN - det va också jättespännande.

Hur det nu än blir så BLIR DET KONSERTER på lördag - utsålt till 100 %.

Dags att börja med dagens bakning inför helgen. Tänk att man jobbar på alla avdelningar - planering, fixande, media, bakning... Smått och stort, högt och lågt.
Du som vill vara med i händelsernas centrum - flytta till Skorped... Göré nu så vi blir fler som får vara med om detta.

tisdag 7 februari 2012

Såld för...

... Va du vill...
Nu är helgens konsertbiljetter heta... Kvinnorna säljer vad som helst för en biljett, ja, till och med sina egna karlar bjuds ut... Detta går till historien och kom ihåg - Det är i Skorped det händer...

Test

Telefonen tillbaka efter reparationen... Måste testa så att det funkar.

söndag 5 februari 2012

Match killar

Nu har vi spelat klart med hockey för den här helgen. Tror nog att Axels ben är ganska så trötta efter 4 matcher på 2 dagar + bowling...

Grabbarna va jätteduktiga idag - glada och kvicka i benen men trots en god insats slutade det med 9-8 till ÖSK... synd men gott kämpat iaf.
Tre av fyra 03-busar - hade lite svårt att hålla sig stilla när
bilden skulle tas...

Friskt!

Samma kyla idag. Nån som har sett Staffan & Bengt i Julstrul... när de övernattar i en stuga uppe på fjället - vaknar i minusgrader - Staffan kallar det FRISKT, Bengt kallar det KALLT - Jag skulle vilja hålla med, nu äré kallt. -32 grader. Pannan är full med ved, dieselvärmarn och elvärmarn går för fullt... snart är det dags att ge sig iväg till Skyttis.

Backen ska lastas och barnen ska in i bilen... sen bär det iväg.

Nu viker vi tummarna och hoppas på en KB-seger.

Ha en fin söndag!!

lördag 4 februari 2012

Nordingrå idag

Idag har vi haft hockey sammandrag i HKH - HögaKusten hockey. Kändes rätt kallt att åka iväg imorse... skulle vara i Bjästa kl 8:50. Nils lämnade vi hos farmor och farfar... Tusen tack för det.

Jag fick sällskap av en annan hockeymamma och det är ju alltid trevligt att slippa köra ensam. Två surriga mammor och två spel-spända killar... TREVLIGT!!

Fikakorgen va högst intressant när vi kom fram - kaffe och macka - de är mumsigt det... Det går inte att slarva med... även om jag ibland blir hånad för min kaffetermos.

Som vanligt är det alltid lika roligt att se grabbarna spela. Idag hade vi ingen vidare tur men de spelade bra och det är ju huvudsaken.
Axel fick göra 3 mål i sista matchen och det är ju särskilt roligt såklart... Imorgon är det en ny drabbning fast med 02-laget. Vi ska vara på Skyttis 9:30 så det blir upp i ottan även då.

I hallen fanns även en bowlinghall... grabbarna tog en match
eftersom det var så lång väntetid mellan hockeymatcherna

Mammorna spelade också...

Hockeyklädd... i väntan på nästa match
Kevin, Måns, Joel, Micke och Axel

Hit vill grabbarna fler gånger...
Kanske måste vi ta med våra hockeykillar på en
bowlingkväll... fast då får det nog bli Örnsköldsviks bowlinghall

Ja så här kul har vi haft idag - eftersom matcherna är så spännande kan man inte knäppa några kort. Nu ska vi se Modo matchen... ser inte ut att gå så bra som vi hade väntat oss men det är ju två perioder kvar... så än kastar vi inte yxan i sjön.

Bäst att springa ner till pannan och kasta in lite mera ved... denna kyla är inte att leka med. Vi skulle egentligen haft sammandrag i Järved imorgon också men som det ser ut så är det så vansinnigt kallt så det är inställt. Trist men det går inte att spela utomhus vid -30 grader. Det innebär att mitt lilla kloningsbekymmer inte finns längre. Jag behöver alltså bara infinna mig vid en sarg.

Elda bör man annars dör man!

fredag 3 februari 2012

Livsfarligt med ved

Denna kyla tar knäcken på en... man vill inte sticka ut näsan. Jag springer upp och ner och eldar för att mota de trettio graderna på utsidan. Det går bra - här är det mysvärme och mysfredag. Nyss när jag va ner i pannan så tappade jag ett stort vedträ på smalbens kulan... Helv*** va ont det gjorde. Trodde att nåt gick sönder. Blev först varmt och sen iskallt...på nåt vis. Vågade nästan inte titta hur det såg ut. MEN det såg rätt okej ut men va lite rött... men det bultatade nåt vansinnigt och svällde, hmmm va ska detta sluta... jag har inte tid med nån ond fot.
Jag gjorde det enda rätta - stegade iväg till kylen och hämtade en öl - bästa sättet att kyla en skada - det är inte bara en bula som jag kylt med en iskall ölburk. Alltså, jag drack inte upp den utan använde bara själva skalet.

Idag har jag haft en fantastiskt trevlig dag. Grejat här hemma med städning och strykning. Jag har till och med bakat bullar. Det blev en stor deg, hälften kanelbullar och andra hälften blev semelbullar.

Nu återstår det inte mycket av den här kvällen. Klockan är 21 och nu ska grabbarna sova, jag ska förpacka mina nybakade bullar, ställa väckaren och krypa till kojs. Det må va fredagkväll men det kommer en lördagmorgon också. Då ska vi upp i ottan. Jag ska packa hockeyprylar och göra fika. Leverera Nils till farmor och mig själv och Axel till Nordingrå.

Rickard ligger och vräker sig på ett hotellrum på Scandic hotell. Hoppas att det inte är fler ormar som slingrar sig på det där hotellet. Enligt dagens tidning hade hotellet haft en snyltgäst i form av en orm. VEM i hela friden tar med sig en orm när man ska bo på hotell? OM man nu gör det så varför lämnar men den kvar? Å varför har man en orm som husdjur?? Fy vale va äckligt!!

I mitt hem kommer inga såna in iaf...

God natt - jag vaknar förmodligen före dig!

Kall-väder

Fy vale va kallt det är. Tur att man inte måste gå ut. Jag är hemma och pysslar i hemmet idag. Går och småstädar lite och springer ner i pannan och lägger in ved mellan varven. I en sån här kyla måste man göra allt för att få varmt och gott i huset.

Jag har fått kaffe med sällskap och vi fick även lite av gårdagens äppelpaj. Nu ska jag ta tag i strykberget.

Snart kommer mina små troll hem från skolan och då ska vi bege oss på affärn för att inhandla fredagsmys och fika inför helgens hockeyäventyr. Man kan ju inte lämna kommunen utan en rejäl fikakorg.

Ha en fin dag alla där ute... Nu är det full fart mot helgen.

Det blev nån iaf


Det här beviset fick jag på MMS idag - Ja, nån skulle det bli. Vem det va? Ja, vad ska man säga, en lagom tjock man i sina bästa år... å det va inte Karlsson på taket, för han har ingen mobiltelefon...

Tack för ditt avtryck... jag har snälla bloggläsare - de gör som jag säger!!

torsdag 2 februari 2012

100 000 är passerat

Ja då får man bara buga och tack för alla besök - 100 000 besökare på mindre än två år... Tycker jag är rätt bra med tanke på att jag inte är annat än JAG.
Vare sig ni vill eller inte så fortsätter jag med mitt skrivande...

God natt!!

Lockande rubriker

Vilken skillnad det blir på besöken här på bloggen beroende på vilken rubrik man sätter. Vissa är mer lockande än andra... som gårdagens rubrik t ex, "Fortkörning" Det va en intressant rubrik för många. MEN som vanligt så vet man att det är inte ofta som rubriken stämmer med innehållet - Nån som läst SEåHÖR?? "Pernilla förenas med Emilio" "Bonde Fredrik lämnar..." "Daniel lämnar Viktoria" man vet ju att det inte kommer att stå nåt i texten som hör till rubriken ändå blir man nyfiken.

Jag har iaf gjort helg för den här veckan. Imorgon har jag en hemma dag - blir lite städning och målning. Gubben skickar jag på kurs.

Ikväll har det varit SSKs styrelsemöte här, efter en snabbt tillagad middag gjorde jag äppel smulpaj, klart man måste få nåt fika när man har möten... Det är ju halva nöjet, om inte hela... ;-)

Axel och jag hann till bibblan och hämtade hem några ljudböcker... när mamma är lat och inte orkar eller hinner läsa nån bok så blir det bok på radion istället.

Nu återstår en lugn och skön kväll - halv 8 hos mig och sen vet jag inte vad tv erbjuder... för jag säger som Häxan surtant - nu tänker jag inte göra nånting... bara sitta här å ... NEJ, inte sura, bara sitta å ha´re bra... tror jag tar en kaffekopp till.... Det är livet de´.

Fy vale va kallt det är, trodde inte mina ögon imorse när jag åkte ner mot Sidensjö och termometern visade -29 grader.... burr!!

Än är det ingen som blivit nr hundratusen.... men snart så.... det närmar sig - Kom ihåg att lämna ett litet fotspår!

Ha en trevlig kväll

onsdag 1 februari 2012

Fortköring!

Ja, så kan det vara... det går för fort... inte bra eller? Jag är expert på max-fart både på det ena och det andra.
Idag va en sån där ledig dag. Vaknade kl 3 i natt och kikade ut och såg att gatlyset va i full gång... och att det snöade. Åhhhhhh mera snö - Nu är det nog - vart överklagar man? Vem har beställt all denna snö??
Hur som helst så somnade jag om, steg upp  och skickade grabbarna till skolan.
Drog på mig promenad kläderna och gav mig ut med Anna. Vi drog till och gick ända till Bromans idag... det va härligt.



Kom hem och kokade en panna kaffe, bytte om till målar-stassen och gjorde ett pass i garaget med målningen. Tiden går fort när man har "roligt". Insåg vid 12-snåret att kaffe suget va enormt... kokade en panna kaffe igen - snabbtinade semelbullar och vispade grädden med ena handen och plockade jag ur diskmasinsbestick-korgen med den andra... Det gäller att ligga i om man ska få något gjort. Fick mitt fika sällskap, skönt med en paus... fortsatte mitt målande tills grabbarna kom från skolan. Fast det kom bara en kille, Nils drog till Emil... längtan har varit stor tror jag.

Gjorde middag, lax och potatis. Tog en dusch och klädde mig för ett städpass i KBs cafeteria. Packade grabbarnas träningsväska och innan vi åkte iväg hann jag skotta gårdsplanen också.

Jag känner mig som en låt med smurfarna - det går en aning fort... jag tror att jag ska hinna en miljon saker på minimal tid. På nåt vis går det... men herre gud va det är körigt just nu... men det är väl det som är livet... känns som jag skrivt det här tidigare. Tur att det inte är hastighetsbegränsning på livet - då hade jag åkt på fortkörning, det är jag helt säker på.
Trots denna fart så är det massor jag inte hinner med... MEN bara jag får undan målningen så har jag ju inte det som hänger över mig.

Imorgon är det jobb och även där fullt upp. Sen är det helg för den här veckan. Fredag har jag inget speciellt inbokat - det har däremot Rickard - han ska på kurs hela helgen. Själv ska jag på hockey både lördag och söndag... Känns som den här helgen kommer att gå FORT även den.

Just nu känner jag mig rätt förnöjsam - har äntligen fått sätta mig och njuter av att få kasta upp fötterna på borden... surfa runt lite och kolla vad alla andra människor haft för sig det senaste dygnet... tur att det finns nåt som heter Facebook. Kom på att jag inte varit ute på nätet på hela dagen.

Dags att luta sig tillbaka och kolla in fuskbyggarna - vilket skämt - att det finns så många dåliga hantverkare...

Ser även på min besöksräknare att det är dags att planera för 100 000 besöks kalaset... KANSKE är det just DU som blir nr hundatusen. Lova att lämna en kommentar så jag vet vem Du är... skulle vara jätte kul!

Nä tack å hej... å va jag längtar till fredagsmyset... är så sugen på chips!!!