onsdag 17 augusti 2011

Julen närmare än man kan tro!

Man hinner inte lägga bort badkläderna innan JULTIDNINGARNA dimper ner i brevlådan. Nu är det full fart på barnen som springer runt byn och säljer för fullt.
Jag sålde alltid jultidningar när jag va liten å va det va roligt.
Nu är det Axel som tagit över försäljningen och än om det känns länge tills jul så är det bäst att ligga i. Ska´re va en 91:an eller nåt annat spännande? Hojta till så kommer han springande med orderpennan i högsta hugg...

I vår familj hade vi som tradition att inte titta i tidningarna före julafton - hm, den traditionen har jag inte fört vidare för man är ju sååå sugen att kolla vad man köpt.

Idag har jag haft en riktig hemmafru dag. Kokat saft, lingonsylt och hjortron sylt... stekt kött som puttrat i flera timmar... slagit ihjäl en råtta... Jo, det är faktist sant. Den rackarn smet in när dörrarna stod öppen och jag hann som tur va se den rackaren. Den gömde sig bakom spisen så jag gatt dra fram den, jaga ut den äckliga råttan som va rätt så liten... men i all iver med att få ut den så råkade jag slå den i skallen med skurkäppen så den dog- knall å fall. Nu är det slut med dörrarna på vid gavel.

Dags att  putsa lite fönster och hänga upp nya gardiner. Måste ju hösta till det lite här hemma. Har jag accepterat att sommaren är slut?? Ja, man kan nästan tro det - Bara att gilla läget! Jag har till och med städat mitt burkskåp... det brukar vara en sån där AFÅ (advents föreberedande åtgärd) men när jag skulle förpacka all min sylt så passade det utmärkt att göra en röjning i skåpet i samma veva. Inte klokt av effektiv man kan vara!

Inga kommentarer: