onsdag 30 juni 2010

En timme till midnatt!

Det man inte hinner på dagarna får man göra på kvällen. Jag har ruschat på här sen grabbarna gick till sängs... Tog en sväng med dammsugaren och skurkäppen. Plockade lite i tvättstugan så nu ser det okej ut här. Ernst kommer ju imorgon kväll så då gäller det att man har någolunda prydligt!
Jo, nu är det dags - Sommar med ERNST! Måste ses, så är det bara. Sa till Axel idag att kl. 20.00 ska alla barn sova imorgon och då höll han givetvis inte med - "Vaffö-då"?? För jag ska se på Ernst - De ska väl ja' me', hm, besvärligt med en inredningsintresserad son... men å andra sidan så är det ju rätt kul när han sitter med å tittar,delar intresset med någon.

Nu borde jag kasta mig i säng men jag ska ge mig själv ett välförtjänt fotbad och sen sussa gott efter en härlig dag. Imorgon drar vi till Docksta och gör ett målarryck... har packat bilen med färg och dammsugare så nu ska sågspånet UT!!! Jag har även gjort vår matsäck så förhoppningsvis så kommer vi iväg i tid och hinner hem till bad i Vika. Väderprognoserna ser ju rätt så najs ut så det är bara att hålla tummarna att det blir som de är sagt!

Go natt

Kul å va kulturell!

Idag har vi varit kulturell. Anna och Jag tog ett gäng barn med oss till Gammelgården i Myckelgensjö. Startade med glass och sen guidad visning runt i husen. Det blev verkligen invation från Skorped... till och med gudien bor visst här.

Många gamla föremål och bygnader fick vi se. Dagens fika-fixare va inte mindre än mina egna föräldrar... mammi gjorde goda mackor och vi hade en rätt rolig dag i det något dassiga vädret. Innan vi åkte hem så svängde vi in till Långnäset och gick sagostigen... synd att det började ösregna bara men va gör väl det är man har semester och är ledig - nu skiner ju solen igen!
Fyra grabbar på bron till ett av alla husen


Sanna och Nils står vid en av figurerna längst Sagostigen

Axel vid en annan figur som kallades för Jonke

Nils hänger på Åldermannen i sagan!

En trevlig dag - Semesterns första kulturaktivitet är gjord... undra just va det blir härnäst??

Som det ska va!

Nu är det sommar - precis som det ska va. Varmt i luften, skönt ute än fast solen inte gassar.
Grabbarna sov till kl. 9. Gick fin fint att ha en kille extra här inatt.
De leker och har kul... sommarlov!
Jag har suttit ute och läst öa och druckit kaffe... så skönt.
Fick ett samtal från min mamma som råkat ut för en bilkrasch igår... tre bilar som va inblandade - en person som skulle göra en vänstersväng i Mellansel såg inte deras bil och körde rätt in i dem - fy så otäckt men som tur va så kom ingen till skada - bara bilarna. De fick åka med polisbilen till stan och hämta ut en hyrbil å så va de på banan igen!

Jag hade tänkt mig en tur till Docksta idag - men grabbarna hade ingen vidare lust.Hm, kan förstå dem på sätt och vis... MEN jag har ju lite måling ogjord och det känns som en bra dag att göra det på... när solen inte gassar så, men vid havet lyser väl alltid solen om man få tro han vi köpte tomten av!

Ska nog göra lite lunch åt grabbarna så får vi se sen va det blir.

tisdag 29 juni 2010

Somrigt värre!

 Vilken underbar känsla det är när man tittar ut på morgonen, solen gassar och det är varmt i luften - inget kall-blås-väder från alla väderstreck!! Bara varmt.
Kaffe och morgontidning på bron - mer kaffe å så en macka... Axel vaknade vid 9... sommarlovsmorron på tv...
Känns nästan lite hårt att skriva allt detta med tanke på att vår stora familjeförsörjare sliter på kontoret i Stavanger. Men man ska ju hålla sig till sanningen!
Bestämde rätt snabbt att idag skulle det bli bad. Inte göra som vanligt - dröna på här hemma och SEN åka å bada - sen brukar innebära att solen gått i moln och badsuget inte alls är lika stort. Vi drog iväg direkt när Nils kom ner för trappen - yrvaken som aldrig förr... Fika och luftmadrasser fulla bilen (schysst med tryckluft villl jag bara säga) Hämtade upp Emil och sen va det sol och bad för resten av dagen.

Ikväll har vi spelat en snällvariant av FIA... Alltså, ut ur boet med vilken siffra som helst... inga knuffar och sen fick alla pris, även den som kom "hem" sist.
Ett trevligt fiaspel som jag fick från SV... en bricka med spelplan - vi plockade åt oss några fina stenar och sen va det bara att spela.
Kl 20.00 va de färdigspelat - dags för premiären av ALLSÅNG på SKANSEN. Jag minns fortfarande när vi va där på riktigt... oxå en mycket solig dag.

Ikväll sover kusin Oscar här - så sängen är fullproppad av barn. Måste nog bära bort några om jag själv ska få plats. När alla somnat tog jag mig ett stort glas sommarsaft och några sockerskorpor... det är väl sånt man gör när det är sommar.
Det är slitigt med fin-väder - jag känner mig faktist lite trött så det är nog bara ett som är kvar - gå och lägga sig men först måste jag ut i grabbarnas tält och ta in allt de dragit dit. Det hotas om regn i natt och det är ju tusen gånger trevligare att ta in torra filtar och täcken såååå jag sticker ut direkt i sommarnatten!!

Bad


Årets första riktiga bad dag. Så härligt:)

måndag 28 juni 2010

Grattis Nova!

Idag har vi haft en riktig kalas dag för Nova! Många roliga presenter fick hon. Två tält och en tunnel som skulle byggs ihop. Tur att Rickard är en händig kille.
Det bjöds på tårta och goda negerbollar...  ett riktigt sommarkalas.
På bilden provsitter Nova sina nya trädgårdsmöbler och smakar på den goda tårtan

Synd bara att Rickard skulle åka iväg idag. Vi åkte till flyget och grabbarna stannade på byn. Inget vidare att åka bil en sån här somrig dag.
På vägen hem hämtade jag plantorna till växthuset så nu är det fixat också.

Hur va då vår härliga helg?? Som vanligt, gott sällskap, god mat... trevligt på alla vis MEN himla blåsigt!! Vi fick till en midsommarstång, sillfrukost med allt som hör till. Karro fixade en trekamp som mitt lag gick segrare ur... kanske för att vi hade kämpen Nils med i laget.

Någon soluppgång va jag inte med på men ett nattligt bad blev det iaf... brukar ju vara uppe till sista man men kanske börjar man bli gammal... eller så va det bara för att det va så förbannat kallt...

Summan av kardemumman - en trevlig midsommar och bra start på SEMESTERN!!

Nu sitter jag här i soffan och grabbarna har just lagt sig. Saknar sambon - skulle ha varit trevligt med lite filmsällskap men jag får väl klara mig i tio dagar. Det är ju första kvällen som är värst.

Jag lägger in lite bilder från dagarna som gått...

Jag är en lycklig person... vilken tur jag har!! Inte rik, inte bäst men jag har en underbar familj och nåt anat behöver jag inte!!  Solen skiner.... Jag NJUTER!!

Sommarens första sväng på vattenskotern... härligt när solen skiner...

Glass på näsan!
Vi tog en tur till Docksta igår kväll. En härlig och vindstilla stund vid havet.

Dagens födelsedagsbarn - Nova i full färd att öppna paket... Det är kul å fylla år!!!

Kram kram!!

Växt huset


Nu är växt huset planterat! Fick tomater, gurka och paprika av mamma idag så nu är allt på plats i sina hinkar

fredag 25 juni 2010

Sommar brud.


Jeanette gör en blomster krans. Se så vacker hon är.

Glad midsommar.


Nu är vi på plats i Hellvattnet. Midsommar stången är prydd, sill och nubbe har vi fått. Livet leker. KURT är på plats. Så bra vi har det. Kram från mig.

torsdag 24 juni 2010

Ingen rast och ingen ro!

Första dagen på semestern... Ingen vidare lugn och ro men ändå ledig!! Startade med en härlig promenad med Anna - ända till Mosjökapellet och med SOLEN i ögonen!!
Rickard hade kokat kaffe åt oss när vi kom tillbaka, det va trevligt de! Kilade bort till Irra och fick några jordgubbsplantor... och när jag kom hem va det dags för kaffe igen - Självaste Herr Nilsson med stödben va på besök... verkade vid gott mod trots sin onda fot.
Sen har dagen förflutit med en massa stök - tvättning, plantering, packning av husvagnen.
Fick en välförtjänt paus med kaffe hos svärmor. Tre sommarlediga damer fick dricka kaffe tillsammans!!
Sen hem igen och fortsätta - stryka och bära ut kläder till campinglivet. Hur mycket ska man ha med sig egentligen?? Kan tro att man ska vara borta i en månad minst... men i det här klimatet behövs ju allt från bikini till tjocksockar.
Ikväll va det planering för vilken mat vi ska ha med oss... oj oj.. va mycke mums det ska bli. Alla tar med sig sin specialitet.. Innan träffen hos Rossi så bakade jag några kladdkakor och hallonkakor som ska me... man måste ju få nåt onyttingt också. Inte bara sill och nubbe!!

Dags att ta hand om sambon som varit på vift sen lunch!

Natti natti - imorgon fortsätter MIDSOMMARFÖRBEREDELSERNA... och givetvis så ska solen skina även då!

tisdag 22 juni 2010

Så kom då denna dagen!

Efter hårt arbet så kom då denna dagen - Sista dagen innan semestern. Dagen då allt är kvar - dagen då det är längts tills det är dags att börja igen... Inte för att jag misstrivs på jobbet men det är så enkelt att inte behöva åka iväg, fixa med barnen... bara vara, bara vara ledig!
Bästa av allt är att det inte är nåt inplanerat - man tar dagen som den kommer.

Som vanligt så hade Vivi-Anne förberett en fin sommarpresent till mig... TACK! Boken - Sommar med Ernst som jag suktat efter hela våren. En jättefin blomma å så en bok till... som handlar om lata trädgårdar - låter som det passar mig precis.

Nu är husvagnen städad och jag har börjat att packa lite inför midsommar. MEN hur mycket man än förbereder så blir det alltid kaos innan man ska iväg. Alltid nåt man har glömt. MEN det är väl så det ska vara eftersom det återkommer varje år.

Nu ska jag luta mig tillbaka, lyssna på fotboll och bläddra i min bok... MEN först så ska det svängas ihop en välling och grabbarna ska i säng.
Imorgon ska jag bara lata mig och göra ingenting - låter likt mig, inte sant??

Ajöss!!

Semester.


Nu är han här. Ernst:) Han och semestern har kommit. Ledig till mitten av augusti, fattar ni hur bra jag har det? Dags att ladda för midsommar, nu packar jag husvagnen!

söndag 20 juni 2010

Vilket bröllop!

Efter gårdagens fotbad och klädbyte - man kan ju inte gå på bröllop i jeansshorts... så cyklade jag över till Irene och de andra brudarna - Irene hade gjort jättefint - dukat med guldservisen, jordgubbar, melon, parmaskinka och goda ostar - hällt upp det röda bubblet. Det va bara att invänta brudparet och alla gästerna. Åh va fina alla va. Vi hade jättetrevligt och vi lyckades hålla tårarna borta... nästan iaf.

Kvällen avslutades med tacos på vår altan med familjen Su. Det blev en rätt lååång sittning, fick även storfrämm'ern'e från Holm, vi höll nog ut längre än Daniel och Victoria...

Nu sitter jag och försöker bli varm efter en heldag på Nisses auktion - Snacka om svinkallt. Jag "gatt" rakt hem och hämta vinterjackan - jo, det är sant. 20 juni och det är jacka-mössa-handskar som gäller. Ur led är tiden.
Vi hade tänkt att ta en tripp till Docksta men det blev bara Rickard som fick åka - inga barn ville följa med och jag hade lite annat att fixa med här hemma. Fast om sanningen ska fram ser jag på reprisen av Kungliga konserten... måste bara få se barnkören en gång till - så fina de va!!

Men man kan ju inte bara sitta och se på tv - Dammsugaren måste också få slita lite. Så i kärleksyran får jag väl dra ett varv och fånga upp lite skräp... 

Så till sist - GRATTIS Anna - ÄNTLIGEN SEMESTER!!! Det va väl på tiden... skräm fram lite finväder också för jag verkar ju inte klara av det med både hot och änglagårdmusik!!

Första andra tredje...


Dagens stora äventyr. Auktion hos Nisse och Gerd. Många fina fynd till super billiga priser.

lördag 19 juni 2010

Fotbad!


Så är man bjuden på vigsel, kl 15 ska jag och brudarna spana in Victoria. Å som Pippi Långstrump säger: man kan inte gå på kalas med smutsiga fötter. Jordgubbs bubblet ligger i kylen. Snart är det dags för det kungliga bröllopet.

Hjärnhinneinflammation??

Nu har jag undersökt vilket fel jag har... Dr Katrin har googlat runt och det blev jag väl inget klokare av. Nacken spränger, huvudvärken spränger... halsen gör ont... feber...  Fy vale... Det gör till och med ont i tänderna.
Det blir nog att inspektera TVs utbud idag - Victorias bröllop... vila och lugn och ro??!!
Dricka nåt varm.. har redan bäljt i mig flera muggar kaffe...

Rickard drar förmodligen iväg till Docksta - JAG vill också vara där. MEN det är ju inget vidare väder så va ska man dit å göra?? SNART kanske det blir bättre - Varmt - Sol och Sommar - !!

Slut ögonen och lyssna... eller tjyvkika lite - nu ska jag skrämma fram sommaren!!

fredag 18 juni 2010

Tårarna sprutade!

Det är inte bara ute som det är blött! Nyss kom det en tår-skur i mina ögon! Såg det sista av konserten för Daniel och Victoria som visades på Tv. När barnen sjöng för dem... vem kunde hålla tårarna borta då. Vilket vackert par!!! Å hur vackra lär de inte vara imorgon när de ska vigas?? Det är nåt visst med bröllop.

Idag har jag gjort ett pass i Kubbe - där va det också blött - regnade som spön i backen. Vi blev jättekalla och min onda hals är ondare än någonsin. Jag måste bli av med det här snart - orkar inte vara sjuk nå mera.
Vi har bara sett på tv ikväll. Sällskapsresan x 2 hann vi me'. Jag har legat på spikmattan med förhoppning om att få bort det onda i nacken. Man griper varenda halmstrå...
Rickard jobbar fortfarande och jag kan bara föreställa mig hur less han är. Åkte kl 6 imorse och är fortfarande inte hemma.

Nu är det sängen som väntar... orkar inte vara i farten nå mer idag. Tar nog en tablett och försöker sova bort min sjukdom.

Godnatt!!

Som vanligt!

Ja,ha, vaknar till smatter på rutorna. REGN idag igen. Igår rätt varmt och behagligt och nu som vanligt!
Igår va jag till frissan i Bjästa igen. Den här gången va det mitt huvud som skulle klippas. Det blev färg och slingor också. Rätt kort den här gången men det ska väl vara så när det är sommar. Å frisören går ju på semester också så han är ju inte på plats hela tiden om man skulle behöva en akutklippning.
Pettersson i Bjästa är en bra frisering - jag lät min moster plocka mina ögonbryn... nu snackar vi terror... men bra bli're. Nu ser man inte ut som ett bergatroll iaf.
Bäst av allt är nog att få träffa sina släktingar och kramarna man får!! TACK för en trevlig och njutfull stund.

Idag ska grabbarna gå och fira Erik Öberg som fyllde år i måndags och jag ska iväg till Kubbe för att ställa i ordning för Målarskolans Venisage (repotaget i ÖA i onsdags) Barnen har jobbat hela veckan och nu ska de visa upp sina alster.
Det blir chips och cider...

Dags att göra välling till Nils. Han har varit alldeles förtvivlad sedan igår - den stackarn glömde sitt älskade Bä hos mormor igår och va så orolig över hur HAN skulle kunna sova utan Nils??
De ska återförenas idag så då blir det väl kärlek till tusen i det här huset!

Gubben jobbar och här sitter jag - lite kaffe kanske man ska koka sig tidningen och lite frukost... så får det bli.

Kramelikram

onsdag 16 juni 2010

Godkända ekipage


Så här mysigt hade vi efter besiktningen. Ok på båda ekipagen. Kaffe och bullar på kläd dax parkering, men det va lite blåsigt men va gör väl det när man har huset med sig:) kläder och skor köpte vi så nu är vi väl snyggast på byn kan jag tro.

tisdag 15 juni 2010

Semester-slut-spurt...

Nu råder bråda tider. Jag hinner inte ens blogga.
Slängde iväg ett inlägg från fredagens fest via mobilen och sen dess har det varit lugnt på bloggfronten. Helgen va bra... barnen har sommarlov, sambon är hemma, jag är på jobbet och gör bort det sista innan det är semester.
Ikväll har vi sommaravslutning med jobbet. Middag på Richard sångkock och sen är det styrelsemöte men det behöver inte jag vara med på. Jag ska hem och fira dagens jubilar... GRATTIS OVE (Vårt data stöd i livet) på din stora jämna dag. Igår va det Lina som fyllde år... inte klokt va det är födelsedagar hela tiden.

Imorgon ska vi göra en familjeutflykt till Sollefteå - Bilen och husvagnen ska besiktigas... tur att jag lämnade in bilen hos Bertil H förra veckan - då kan man ju alltid hoppas att den går igenom.

Nu ska jag sticka iväg på stan en sväng innan det är dags att samlas med styrelsen... undra om de ha köpt nån fin sommarpresent åt oss i personalen??

Å här kommer några bilder från veckan/helgen som va....


Axel, Isak och Erik väntar på bussen innan skolavslutningen - SNYGGINGAR!!

I strålande solsken promenerade alla skolbarn till Skorpeds kyrka.

Visst är de fina... å sjöng för full hals gjorde de också!

Familjen Westmans underbara buffé å mer fanns det...
Underbart gott... Lovade mig själv att aldrig bli mätt men Ni vet hur det går...

Å festen fortsatte... stora och små drack de som de tyckte om...

Ja, det va lite blandade bilder från helgen som varit!!  Nästa helg är det fest hos "Viccan och Daniel... då kommer det väl bilder där ifrån! :-)

fredag 11 juni 2010

Fest


Lina och sofis studentfest:) mycke god mat och trevliga människor. Tack för att vi fick komma.

Tårt kalas


Så är det ÄNTLIGEN sommar lov. Efter kyrkan blev det tårta och sommar saft på altanen.

onsdag 9 juni 2010

Så kom solen!

En dag med bara slätregn slutade med sol och klarblå himmel - vem vill sova då? Jag lyckades trots allt få mina små troll i säng efter en pratstund på altanen - å så bullar å mjölk förståss! Så härlig avslutning på en bra dag.
Nu återstår det bara att ställa allt på plats, packa väskan inför imorgon... Sista skoldagen och sommarfest på dagis! Livet är underbart och när mina barn säger att du är den snällaste och bästa mamman så kan man väl inte annat än må toppen!

Det är bara en sak som stör mig - gräsmattan tycks ha gillat regnet och växt nåt hysteriskt - men det går inte att klippa när det regnat en hel dag - det får bli fredagsnöjet! Måste bara komma ihåg att tanka en dunk så jag har... måtte vi snart få vår mack här i Skorped så vi slipper dessa dunkar. MEN snart sitter vi å minns hur det va på den tiden vi va tvungen att åka tvärt över skogen för å få full tank...

Gulls (Rickards mormor) fina sommar duk ligger på altanbordet - kul med gamla släktnigar hantverk som man får ta fram vid speciella tilfällen... imorgon äter vi skolavslutningstårta - Där skulle Mocke ha passat in bra - men som vanligt sitter han väl och dinglar med benen på nåt fluffigt moln och njuter av att titta på oss! 

God natt, jag är nöjd med min dag - hoppas att du är nöjd med din! :-)

Bull bak!


Vad gör man en regnig dag? Jo, bakar bullar så klart så ikväll blir det mjölk och kanelbullar på altanen till kvälls fika. Sommar lovet närmar sig, bara en dag kvar.

Dripp dropp!

Äntligen lite regn, *fniss*, eller har det egentligen regnat så mycke den här våren?? Kallt har det ju varit men rätt soligt ändå - eller har jag blivit senil? Hur som helst så tror jag att det är bra att det regnar lite, det är massor av pollen i luften och jag är less på allergimedicin :-(

Undra hur min bil har det då som sovit borta i natt? Den kommer väl hem piggare än någonsin får jag hoppas. Han stannar nog där hela dagen, för jag ska ändå ingenstans. Håller tummarna att det inte är nåt mega fel... som än en gång ruinera mig. BILAR... de är kul grejer de... när de funkar alltså!!

Nu har jag dragit i mig två muggar kaffe och är i full färd med att starta dagens städprojekt. Måste bara hänga en tvätt först... synd att det inte går att hänga ute...

Lite mera kaffe och invänta ÖA från grannfrun - sen kan jag sätta igång!

Imorgon är det sista skoldagen... SKOLAVSLUTNINGSDAG!!! Måtte solen skina då!!!

KrAmElIkRaM

tisdag 8 juni 2010

Bil-doktorn!


Startade dagen med ett besök hos bil-doktorn på Däckladan - ha, jag visste ju inte alls vart jag skulle igår men vilken tur att jag började fundera - pinsamt om jag tittat in på andra däckfirman.
Fick hämtning av chefen och transport till jobbet. Kaffe och morgonsurr....

Dagen har flutit på - nu jobbar vi undan allt vi kan så vi får semester nån gång. Mina dagar består av mycké kulturrapportering. Strålande när man ser att högarna minskar.

Lunchen va en raketrunda på stan - Nils stövlar hade spruckit i alla sömmar - SKITKVALITET!! Köpte dem för si så där en månad sen. Damen i butiken sa att gummit blir lite svgare om man köper reastövlar - skitsnack - då borde de väl säga till om det när man handlar. Jag fick iaf tillgodo så vi får väl gå dit igen och köpa nya eller så kanske de har nå snyggt till mig.
Sen bar det iväg på nästa ställe - inhandlade en fin korg som skulle till Blomsterateljen för att få sig en fin plantering - DEN BLEV JÄTTEFIN!!
Efter det vidare till KappAhl för byte av storlek på farmors inköp igår - inte lätt för en farmor att hålla koll på barnbarnens storlekar. Mina grabbars kläder va iaf helt perfekt!
Tur att jag hade med mig en matlåda idag så jag kunde ränna på stan med mätt mage.

Hämtade bilen och 1000 kr senare hade jag en bil som hade rätt hjulinställning och en otrasig fälg...
Jag känner mig som en tornado som drar fram - Undra just om nästa storm döps efter mig - ??

Som om nu detta inte vore nog - Det är nåt mysko ljud när jag startar bilen och det vankas besiktning till veckan... vad gör man då?? Jo, givetvis svänger man in till Skorpeds bilproffs - HELLSTRÖM. Tur har man också - han skulle göra en undersökning av patienten imorgon. BRA eftersom jag är ledig och inte alls behöver nån bil.

Ikväll har jag och Axel gått igenom alla hans jobb han gjort i skolan under sitt första år... Teckningar, räkneböcker, skrivböcker och lite annat. Han är verkligen stolt över vad han uträttat i Miniettan.
Axel hade turen ikväll att få hänga med super snälla Anders på en lastbilssväng till Bredbyn. Smart som han va så sa han inget till Nils vad han haft för sig... Nils hälsade på hos Oscar och spelade lite spel så han märkte aldrig är Axel drog iväg...

Jag har städat skafferiet och hade planer att göra ännu mera men jag är sååå himla trött. Kom på att det måste vara allergitabletterna som gör att jag är helt mosig i huvudet.
Det kanske inte skulle vara så dumt av mig att gå och lägga mig men alla vet ju hur jag fungerar... går inte och lägger mig i första taget -

Nu har jag iaf läget under kontroll - imorgonkväll ska jag göra en tårta som vi ska mumsa på efter skolavslutningen. Ska nog ta och sno ihop lite bullar också. Oj, vilka planer jag har för min lediga dag. Undra just hur mycket av allt jag hinner med??

Bäst att göra kväll!! Natti natti!

måndag 7 juni 2010

Tre dagar kvar!

Nu är det snart dags för sommarlov, snart dags för Rickard att komma hem... och snart är det dags för alla studenter att sjunga för full hals och åka lastbilsflak!!
Jag ser fram emot skolavslutningen - alla fina sånger gör ju att det tåras i ögonen. Måste fixa lite tårta som vi kan fika på kvällen.

Ikväll har mina guldgossar varit på fotbollsträning, Jag passade på att ta en promenad - inte nån vanligt promenad - blev ett Sherlocks Holmes uppdrag igen... På spaning med Katrin... En spännande promenad kan jag säga.

Farmor hade gjort sig en sväng till stan och shoppat lite fina grejor. Axel fick ett jättefint linne/tröja och Nils ett par ursnygga shorts. Tack snälla farmor - åh va du skämmer bort oss! Tror även hon köpt lite till sig själv där vi va bidragande med ett presentkort - BRA att hon unnar sig något själv!
Kvällsfikat blev saft och skorpor - är'e sommar så är'e... sommarsaft och skorpor - de är mums!

Nu ska jag kasta mig i säng - ska lämna in min bil imorgon på Däckservice eller vad det heter - kom på att jag inte ens vet vart jag ska kämna in den... inte bra. Får väl ringa sambon imorgon och kolla så jag inte missförstått det hela.

God natt mina vänner - Skickar en krya-på-dig hälsning till hon som fick åka ambulans idag - Inte får man bli sjuk nu när det är sommar och allt. Styrkekramar skickas med il-fart från mig, Axel och Nils (han har grubblat hela kvällen hur hon mår)
Nån fler som behöver en kram?? Ta för er vet' ja'!!

söndag 6 juni 2010

Du gamla du fria...

... Ja, det är väl den sången som spelats lite här och där idag. Sveriges Nationaldag. Vi har roat oss på Olympia hela dagen. Mumsade hamburgare med supertrevliga familjen Strandberg från Ström. Blev bjuden på glass av Sten-Erik Persson - Nogger - det va länge sen må jag säga. Första matchen spelades mot Moliden, seger med 20 -0 Wow - vilket resultat. Andra matchen spelades mot Kubbe som slutade 6 -5 till Anundsjö! Vinst båda matcherna... kul MEN kuligast va att barnen såg ut att trivas. Efter allt spelande blev det saft och macka - man blir hungrig av att spela fotboll!!

Kom hem strax efter tre och fick äta tacorester på faktorsvägen. Sen bar det iväg till minigolfbanan där firandet av 6:e juni skulle ske. Fanns inte så mycket att förbereda men jag satte upp en flagga, målade flaggor på barnens kinder... köpte kaffe, mackor, toast och lite annat... Vi roade oss med att surra med folk, gå tipsrunda med rätt svåra frågor... sista frågan hade jag då rätt på - Svaret va Jacobsonska organet - Ni skulle bara läst frågan!!

Nu har barnen badat och sover gott - imorgon är det dags för en ny arbetsvecka. Nils ska på utflykt så det gäller att packa hans lilla ryggsäck med lite fika - tänk att det är så kul att gå på utflykt!

Det återstår inte mycket för mig nu - dags att gå till sängs!

MEN, det har varit oväntat besök här i natt... min nya fina solstol har ett stort brännmärke på sitsen - hm, inte bra, beviset låg under stolen - en fimp av märket Right... Sherlocks Holmes är i farten igen...

Sov så gott, imorgon väntar en ny spännande dag och vecka!! Nån som vet vart man köper snygga och billiga utekrukor?? Dags att plantera lite!

Match dax


Nu är vi på plats på Olympia: dax för Axels första riktiga match. Solen skiner och stormen har gett med sig. Säga vad man vill men vi har tur med vädret när det är sport aktiviteter i Bredbyn

lördag 5 juni 2010

Blåste nästan bort!

Denna dagen har verkligen varit blåsig. Gjorde ett tappert försök att sola lite men när jag väl fann lite lä så drog solen runt knuten så det blev inte mycke gassande kan jag säga. Däremot fick jag en jävulsk huvudvärk.. inte bra. Försökte både alvedon och varm vetesäck men inget hjälpte. Gav mig av mot Faktorsvägen för lite middagsbjuding... och tillslut så försvann mina blixtar i huvudet.
Vi fick iaf tacos... alltid gott. Axel hängde med farmor till Myckelgensjös match... som slutade 0-0.

Imorgon stundar det melodikryss igen... förra veckan blev det ju inte löst så nu gäller det!

En bra dag om man bortser från huvudvärken - Jag ryckte in några fina plantor hos Eva på Lunds... tänk va bra vi har det - allt man behöver finns på byn... som jag sagt tidigare - ett VeroModa sortiment är det enda som fattas!!

God natt mina vänner!

fredag 4 juni 2010

Karin Gyll...

...Nominerad till Världens trevligaste Öviks-bo - Så sant så sant! Jag beundrar hennes styrka och glädje trots den fruktansvärda sjukdom hon bär på.
Att man kan se så stark ut och se så glad ut ändå är beundransvärt -
Jag har inte följt hur denna utnämning ska genomföras - antar att det blir en omröstning framöver och JAG vet vem JAG ska RÖSTA på iaf - GIVETVIS röstar vi på KARIN GYLL!!
Styrkekramar till DIG från MIG!!

Kramar via ombud!!

Fick nyss ett roligt telefonsamtal. Det hade kommit in tre gulliga pojkar på jobbet, De drev ett företag för en dag - affärsidén va -LEVERANS av KRAMAR m m... Vivi-Anne och JAG skulle få var sin kram från självaste kommunalrådet Dan Olsson - TYPISKT att man är ledig en sån dag... MEN jag tackar ändå allra ödmjukast för omtanken. Kul idé må jag säga. Måste väl ila upp på våning 4 till veckan och kramas tillbaka...
Kramar är ju jättenyttigt om ni nu inte visste det - såååå KRAMAS på bara - KRAMAS mera!!

Kramelikram!!

Nu är vi på G

Vi närmar oss Mackbygget mer och mer... idag grävs det för att ta markprover... Alla bitar börjar falla på plats, det är så häftigt!
Jag va tvungen att åka förbi och ta några bilder på jobbarna... kan va kul att se hur det såg ut innan det står en tjusig mack där!

Jonas gräver och Kalle kontrollerar att det går rätt till...

Skolpojkar

Godmorgon! Ännu en blåsdag men dock soligt och grannt. Ledig är man också. Bara att njuta!
Skickade Axel till skolan imorse och med på färden hittade vi en skolpojke till - Oscar ska övnings-gå i skolan idag... tänk vilka stora grabbar vi har! Nästa år är det Nils tur att testa på att gå i skolan.

torsdag 3 juni 2010

Det finns människor med ett gott hjärta, folk som bryr sig och folk man bara KAN tycka om. Det är skönt att det finns såna personer! Tack för att ni finns.
Vem/vilka jag menar? Det behövs inga namn - för då glömmer man alltid nån... Det räcker att de finns.

En sån blåsdag det blev av den här dagen - mulet när jag vaknade, lite sol när vi gick ut, gassande sol på väg till jobbet, härligt på lunchen och sen satte blåsvädret igång... Det kanske är vinddraget efter mig... jag har räknat ut att min minut innehåller säkert 80 sekunder... åtminstone i tanken. Eller är det ordet tidsoptimist jag tänker på??
Alltid samma rus... alltid en minut att ta igen... Hade rätt bråttom på vägen hem, men eftersom vi firar 6:e juni på söndag så skulle en svensk flagga transporteras hem... sååå jag tog vägen via mor och hämtade den gul/blå, en kram och sen vidare....

Kvällen har varit lugn och skön - flera koppar kaffe på altan med tillhörande kubb - de ä gott de´.

Anna kom och levererade två bakåpor som jag beställt från Bredbyn... va lite ämliga men ska väl ta sig bara de får lite sol, vatten och omvårdnad.

Blir kanske plantering imorgon om vädret tillåter... plantera i storm är inget att rekomendera.
Nu är det helg igen och det är bara att njuta... på söndag spelar Axel fotboll på Bredbyn - hurra... hela dagen på Olympia och sen blir det Nationaldagsfirande vid Minigolfbanan... kl 18.00 KOM å köp fika och trivs. För det är ju det vi gör i Skorped - TRIVS!!

Appropå fotboll och Anundsjö IF - Nu är vi igång med "tjäna pengar till klubben karusellen" Annsofie kom ikväll med tre fantastiska rabatthäften som ska säljas tills på söndag - 100 kr st och med kanonerbjudanden från Anundsjöföretag - några erbjudanden va riktigt bra - 15% på LUNDS... å en gratisluch på Sannas... å då har man redan där hämtat hem vad häftet kostar.

Simsalabim - jag tror jag ska trolla mig i säng i tid för en gång skull... se en film på datorn kanske... här nere bara fryser jag och är sugen på nåt onyttigt och som nån klok person har sagt - den som sover syndar icke...

Natti natti!!

Äntligen!


Mina favorit blommor finns att finna igen. Så fina och doftar så gott.

onsdag 2 juni 2010

Tre coola killar!

Imorse drog vi iväg till Bjästa grabbarna, jag och Emil. Nu skulle det friseras inför sommaren. Alla tre gjorde samma frisyr men fick lite olika bilder i nacken. Björn är en hejare på att få till det...









Stefan klipper Nils och sen tar Björn över och gör en skoter i nacken


Se man på, en motorcykel... bra gjort på frihand... inget för en amatör frisör som mig


Nils skoter syns inte riktigt så bra på den här bilden... men fint blev det och han blev jättenöjd


Kerstin förevigar resultatet!


Tre coola killar med både färg och tuppkam!!

Och allt detta gjorde vi på

Dags att boka tid... Jag ska också dit och få lite färg och uppfräschning av frisyren men det blir om några veckor... man vill ju va nyklippt inför semestern och midsommar!!

Dags att kasta barnen i säng... ladda för en ny dag... Vilken kanonenergi man får bara för att det är varmt och skönt ute - solen har tittat på oss hela dagen!! Love it!!

Kramelikram!!!