onsdag 31 augusti 2011

Duracellkaninen

Idag har jag verkligen legat i. Skickade barnen till skolan och sen slukade jag några koffeinkoppar. Började måla på Nils rum... inte mycket att måla men tog ändå lite tid eftersom jag maskerade kanterna.
SMSade fru Broman om kaffe men fick först inget svar så jag tänkte att jag fick nog stanna hemma... dammsög soffan... oj, va många saker som kan gömma sig i en soffa. MEN för att det skulle bli lite roligare pratade jag med bästa Mia... det kan förgylla vilken tråkstädning som helst. PLING! Ett svar från Mosjöbacken med orden VÄLKOMMEN! Ha haa... jag fick mitt sällskap och kaffe ändå.
Efter nån timmes surr och äppelplock så va det dags att åka hem och ta emot killarna... en skoldag går förvånandsvärt fort.
Fortsatte med mitt städande här hemma så nu ska väl både tv-rummet och hallen vara rätt okej. Klockan går fort när man har fullt upp och rätt som det var så skulle visst middagen vara klar, Axel ombytt och jag vara påväg till Bredbyn.
Vi hann i god tid till träningen. Kollade in en AIF match en stund med många "Skorpeds stars", Martin, Albin, Olivia, Lovisa och Lotta... kan jag ha glömt nån?? Ja, så kan det va men kul att se så många härifrån... å Grattis Olivia till målet, Bra jobbat!! Vet inte hur matchen slutade...
Träffade även systrarna Näsström som tränade på en annan plan...

Eftersom det var föräldrar möte på skolan fick Emil och Alfred stanna här tills mammorna mötat klart... det är då ett pusslande med allt. Dusch för fotbollspojkarna, kvällsfika och Robinson... en trevlig kväll!!

Jag känner mig övernöjd över denna dagen och allt jag hunnit med. Snart är det dags att hoppa i säng men först ska jag smörja in mina fötter med min nya fotkräm... måtte den fungera för jag blir galen på mina hårda äckliga fötter... Det lilla jag provat verkar helt okej så det gäller bara att  smörja duktigt så ska det nog ge resultat.

Nu säger jag god natt... länge leve lediga dagar... Va härligt det är när man hinner det man har tänkt... MEN imorgon är det en annan dag  - Jobb - å det är också roligt! Har massor med kuliga saker att sätta händerna i!

Tv titt från sängen


Tänk va glad man kan bli för en gammal tv. Hade även en bättre beg DVD, fattades bara en fjärrkontroll men det fanns ju på Rusta. Barnet är nöjd över sitt rum, mamman också, har jobbat hårt hela dagen. I det här huset är det JAG som är RUT-avdraget.

Ett nästan klart Nils-rum


Efter

Dagens projekt.


Före

Vilket lyx


Åh va trevligt jag har haft det idag. Hälsade på en gammal vän, kaffe och en massa surr. Äpplen fick jag också, en hel kasse full, tack Helena, nu ska här mumsas!

tisdag 30 augusti 2011

Ett utbrott!

En dag kan verkligen innehålla allt. Det har min dag gjort... Vaknade rätt pigg efter en lååång natt... inte ofta jag går och lägger mig före 22.
Efter en liten omväg till Bjästa så kom jag på jobbet... morgonkaffe och lite funderingar över dagens upplägg... SEN fick jag träffa min gamla klassföreståndare från högstadiet - Ann-Sofie Eurenius... det va länge sen MEN hon kände igen mig direkt, kul!

Dagen förflöt bra och vid lunch drog jag på RUSTA för att införskaffa färg till Nisses rum...för andra gången frågar jag efter färgen men fick till svar av en trött, mycket trött personal - de ska stå på hyllan! Ja, fast det gör det inte sa jag, förra veckan sa ni att det skulle komma hem tills igår... PUST (från personalen) -då får jag väl ringa och höra om det ligger nån annanstans... (efter en stund kommer den trötta personal-kvinnan) Nä, det ha inte kommit och jag vet inte när heller.... PUST
Fantastisk med personal som kan va så sur... byt jobb vet ja´.
Alltså, ingen färg den här gången heller... beslutade mig för att göra ett besök på Beijer efter jobbet istället.

På väg tillbaka så står en bil parkerad vid Rådhuset... en man med inte allt för raska ben bär bord, på bord, på bord till släpvagnen... det tar tid... det kommer en bil bakom mig men efter några minuter backar den bilen och åker någon annanstans... jag väntar... å väntar - försöker få ögonkontakt med mannen... negativt!
Tillsist så kommer han ut med ett bord till, stänger åt släpvagnen och jag tror i min enfald att han ska åka därifrån... då har det hunnit komma två bilar bakom mig - en bil och en postbuss från andra hållet... Vad tror ni att gubben gör? Jo för nu har mannen blivit gubbe. Han går in mot Rådhuset igen. DÅ använder jag mitt enda vapen - Tuuuuuuuuuuuuuuuuutan på bilen.
Han titta upp och jag gör en min att han ska flytta på sig... han tittar helt oförstående på mig och går emot min bil.
-Du måste flytta på dig säger jag...
-Va??
-FLYTTA på dig.... vi kommer inte fram ser du väl!
-Ser du inte att jag håller på att lasta?! (säger han surt...) då brinner det i mitt huvud.
-FLYTTA PÅ DIG FÖR HELVETE (får man säga så?? Det vet jag inte men efter 10 minuters väntan så tror jag att man får det...)  Budskapet gick iaf fram... Gubben körde undan sin bil och alla vi fem som väntade kom fram. IDIOT!!
......
Efter jobbet köpte jag min färg och sen skulle jag möta upp på fotbollsmatchen i Billsta. Jag hade lite tid över så jag gjorde ett försök att hitta Camillas grav... och efter några varv på kyrkogården så hittade jag hennes sten. Vet inte varför men det kändes bra att veta vart den är...

Mot Billsta och fotboll - AIF va på bettet och va nära en vinst men matchen slutade 2 -2.

Vad jag reflekterat över flera gånger när vi är på hockey och fotboll. Nu träffar man alla som man själv gick i skola med. MEN när vi va i våra barns ålder upplevde man att mina och kompisarnas föräldrar va så gamla. Nu är ju alla föräldrar så unga... hm, om ni fattar hur jag menar. Man tycker nog inte själv att man är så gammal - å man är väl inte äldre än man känner sig.
.........

Oj, oj vilket långt inlägg det här blev men ibland blir det så!!

Natti natti!


ToRiRo-bilen.


Kolla in vilken snygg bil.

Ett besök.


Idag har jag letat upp min gamla barndoms väns grav, det kändes overkligt. Lilla Camilla, hoppas att du har det bra där du är.

måndag 29 augusti 2011

Lekrum...

... är ett väldigt bra påhitt OM barnen leker och har alla sina leksaker där... ha haa... så är inte fallet MEN jag förstår varför det inte går att leka där... DET SER FÖRSKRÄCKLIGT UT där. Grejor överallt... damm och små pappersklipp blandat med bättre beg tuggummi... BLÄ! Grabbarna och jag har gjort ett ryck och än är det inte klart.Ska låte dem somna och sen drar jag ett varv med dammsugaren.


Dagens Nils-säg: Åh va bra det är att städa - man hittar så många bra saker man inte sett på länge!

För övrigt så har vi haft en rätt vanlig måndag. Skickat sambon till en annan del av världen... jobbat, skolat... Trött som en trasa har jag varit hela dagen, småfrysit och haft kill-i-halsen... hm, är det nån förkylning på gång eller??

Vädret är helt okej... så kan det få vara ett tag till. Imorgon kväll blir det ingenting gjort här hemma. Vi har fotbollsmatch i Billsta så jag möter upp där och AnnSo kommer med barnen - teamwork!! Måste försöka få bort alla fula blommor ute men det får nog bli på onsdag när jag är ledig. FAST då har jag ett annat projekt på gång... Jag ska måla... men det kan ju inte ta hela dagen - få vara effektiv redan från start! Tur att barnen ska till skolan då är man på bettet redan från morgonen.

Nu ska jag slö-kolla lite på Robinson... åh, vilka underliga deltagare... vet att de ska bo på en öde ö och kommer i stora guldringar i öronen... långa klänningar... som en av brudarna sa - Blonda idioter!! Jag är villig att hålla med - KORKSKALLAR! Klarar knappt av att göra upp eld - lite förberedd kan man väl vara.

lördag 27 augusti 2011

Vad händer?


Nu är det full aktivitet på 29 an. Miva och en spolbil, verkar dyrt men huvudsaken är att det får upp vårt avlopp!

Sensommar kväll.


Snart kommer mina gäster på en öl, några kräftor, brie och lite paj.

Tennis final


Skorped / Bredbyn, heja, Jörgen.

SSK 70 år.


Förberedelserna är i gång. Nu väntar vi på mat gästerna.

torsdag 25 augusti 2011

Rensa å röja...

Nu har jag accepterat att hösten är här. Skolan har börjat och nu ska alla blommor och blad på komposten. Det är med ett visst vemod men nu är det bara att se fram emot hösten... och advent, jul och sen är man liksom på andra sidan igen.
Nu när man tillbringat all sin tid ute så är det dags att ta tag i hemmet... det är verkligen eftersatt och jag vet nästan inte vart jag ska börja. MEN jag vet att jag ska köra igång redan imorgonbitti när barnen åkt till skolan. Va konstigt det känns - jag har haft barnen hemma i 8 år och helt plötsligt ska båda vara borta halva dagarna. Oj, va mycket jag ska få gjort... eller inte. Ibland när man har massor på schemat blir det ju ingenting. Tror att jag måste göra en checklista åt mig själv som jag kan smygkolla på när latmasken försöker övertala mig att ta en kopp kaffe till.
Nu verkar den där masken inte ha nån lust att sova iaf... men det måste jag. Annars är jag ju skittrött när mina små älsklignar ska väckas.
Pappan har vi skickat till Lännäs fäbodar med två andra pappor... verkar som de har rätt trevlig där vid elden. Tur att det inte ösregnar iaf...

Nu har jag hängt min tvätt... borstat mina tänder, hämtat blocket där alla "Att göra" saker ska stå.  Tror att jag ska ta rum för rum och nu jäklar ska här bli 100% ordning från golv till tak... ska faktist rensa ut min garderob till fullo... allt jag inte använt på ett år ska väck... oj, vilken stor säck det ska bli. Men vad är det för vits att ha en garderob full med kläder som ändå inte används. Nä nu ska här rensas, röjas och kastas bort... en brasa är ju heller aldrig fel om man skulle hitta nåt som kan eldas upp!!

God natt

onsdag 24 augusti 2011

Lön för mödan!

Idag har det varit SKOLSTART för bådda boysen. Nils va pirrig i magen men allt gick ju galant... Va nog mest bussen som va spännande för skolan kan han ju på sätt och vis... känner alla kompisar och fröknar.
ÖA va där och fotograferade och följde klassen några timmar. Ska bli kul att se vad de skriver.
Jag är glad och tacksam över att bo just här - Vilken tur vi har som har en så trygg skola både för barnen och för oss vuxna.

När jag kom hem va jag ju helt ensam... hm, inget jag är särskilt van vid. MEN man har ju alltid saker att göra så det gick ingen nöd på mig. Rickard hade varit och besiktigat Mercan... Allt OK så det va bara själva urstädningen och urplocket som skulle göras. Hm, mycke damm och många små lappar och prylar. Jag gjorde mitt bästa både in och utvändigt och sen va den dagen till ända. Allt tar sin tid.

När Rickard kom hem la vi ut den på blocket och nu några timmar senare sitter jag här med en ägarbyteslapp... jag kände till och med köparen, ja, på sätt och vis iaf... världen är liten (igen) kan man konstatera. Hoppas att han blir nöjd med bilen -  för i grund och botten är det ju en toppenbil.

Jag fick lön för mödan att jag torkade och fejjade så hela dagen.

Nu har jag lagt mina små troll och sitter och sippar på lite kaffe som jag kokade till köparna... man måste ju leva upp till den Karlströmare man är... Alla som besökt mitt barndomshem har alltid fått sig en slurk kaffe, om det så är på morgonen, mitt i natten eller på dagen. Det gillar jag skarpt!!

Imorgon är det jobb igen... Det blir nog en bra dag - det känner jag på mig!

Nattelinatt!!

Skörd igen.


Idag tog jag upp mina potatisar, satte 3 och fick upp ca 20, rätt bra utdelning. Nu ska jag laga till nåt men vad? En god korv gryta kanske.

Första skol dagen


Nils mage är pirrig, det är hans första skoldag. Nu drar de till bussen. Wow vilken grej... Hoppas att han tycker det känns lika kul om 5 år. Jag ska också ge mig iväg mot skolan.

måndag 22 augusti 2011

Tillbaka!

Efter en rolig och trevlig helg är vi åter hemma i Skorped. Stockholms turen va kanonkul. Vi hade väl si så där tur med vädret. Vi hann vara på Grönan ett tag innan det började regna... jag har åkt flera ruskigheter och överlevt... skräckblandad förtjustning. (läste just på SVD att Insaine strulat lite... fastnat... hm, tror att jag inte ska åka den nån fler gång... när Kicki och jag åkte den andra gången så sa personalen att den tjärvar lite när det regnar... hjäääälp.... )
Barnen åkte allt de kunde och vad gör väl lite regn?? Det snurrar iaf. Kvällen avslutades med pizza och spårvagn hem.
Lördagen fortsatt regnet... hm, dåligt men bra för Lindex som fick sälja flera paraplyer. Vi drog till Junibacken - barnen lekte och vi vuxna satt mest och väntade och hängde...
På vägen tillbaka till hotellet va det ombytta roller - Vi träffade familjen Ullgren över en öl... trevligt att ses när man ändå är på samma breddgrad.

Kvällen åt vi god middag på Axela - en riktigt trevlig restaurang. När alla gjort kväll drog vi en sväng ut i Stockholms nattliv... man måste ju kolla läget när man är i storstan ;-)

Japp, det va vår resa till Stockholm, vad man kan konstatera är att  tåg är ett mycket smidigt sätt att resa, särskilt när man har barn... det går ju å springa runt se på film och sova.

Idag har jag jobbat - grabbarna har varit hemma eftersom fritids är stängt idag och imorgon. MEN han som hade längtat mest efter mamma har rymt, han drog en översovning hos Emil... den rackaren. Rickard jobbar och Axel sover... å här sitter jag. Tror jag ska gå och lägga mig också. Ger ganska så lite att sitta här och se på tv som erbjuder INGENTING!

God natt vänner - det må ha varit en kanonsommar men visst är vi redan dödstrött på regnet?! Jag är det iaf.

söndag 21 augusti 2011

Sture plan


Klart man måste uppleva natt livet på sture plan. Jag Linda och Tommy gjorde en visit... Oj VA KUL?

lördag 20 augusti 2011

ÄlSkade ängel


Nils min lilla älskade ängel har fått in sin mat.

Damernas


Snart dags för middag, svägeskorna tar ett glas vin i lobbyn, Japp, svärmor är också med.

Glass paus


Undra just när vi vuxna ska få oss en liten paus.

Juni backen


Efter en god natt i nåt liknande som en prinsess säng, eller va jag kanske bara döds trött?! Hur som helst, sömn och frukost är trevliga inslag i livet. Nu är vi på junibacken med tusen andra, ett bra tillhåll en regnig dag. Just nu en föreställning med mumin trollet, sen blir det kanske vasamuseet, stureplan, NK eller nåt annat kul. Stockholm är en trevlig stad.

fredag 19 augusti 2011

Sundsvalls C,


På väg!

God morgon


Så är vi åter vakna och i 140 km i timmen styr vi kosan mot Sundsvalls C, som vanligt lite sen men vi ska nog hinna i tid.

torsdag 18 augusti 2011

Väskorna packade!


Som om vi inte varit ute och rännt nog denna sommar. Nu är det dags igen... Vi ska till Stockholm med svärisarna, svägerskor och svågrar å alla kusiner så klart...  Hela tjocka släkten ska förlusta sig i storstan. KUL!!
Väskorna är packade med jag vet inte vad. Smörgåsarna är bredda och drycken är packad...schysst å åka tåg. MEN vi ska ju iväg innan det ljusnar... hm, inte precis vad man tänk sig en ledig dag men resten av helgen får man väl bara njuta av hotellfrukost och annat lyx...Blir till å hoppa i paltorna och direkt till bilen... måste nog svänga på en kaffepanna så jag håller mig vaken till Bjästa åtminstone.

Vad har hänt idag då??
Jo, när man nu ska iväg så gatt jag ju frissera mig - drog till Bjästa och blev klippt å färgad på bästa salongen, Petterssons Frisering.

För övrigt inte mycket... denna vecka har jag kommit tillbaka till jobbet, lämnat in min telefon på lagning, lämnat tillbaka mina supersköna sommarskor som bara GÅR SÖNDER hela tiden... skit, när man äntligen hittat ett par skor som man inte får skavsår av. Efter att två par kraschat så fick jag lite pengar tillbaka - förhoppningsvis slinker jag förbi på en Din Sko inom några dagar och kanske kanske hittar jag nåt passande.
Nix pix, dags att kasta sig i säng... så man orkar upp före 5... hur ska det gå... känns som jag inte ens somnat då!!

Natti natti

onsdag 17 augusti 2011

Julen närmare än man kan tro!

Man hinner inte lägga bort badkläderna innan JULTIDNINGARNA dimper ner i brevlådan. Nu är det full fart på barnen som springer runt byn och säljer för fullt.
Jag sålde alltid jultidningar när jag va liten å va det va roligt.
Nu är det Axel som tagit över försäljningen och än om det känns länge tills jul så är det bäst att ligga i. Ska´re va en 91:an eller nåt annat spännande? Hojta till så kommer han springande med orderpennan i högsta hugg...

I vår familj hade vi som tradition att inte titta i tidningarna före julafton - hm, den traditionen har jag inte fört vidare för man är ju sååå sugen att kolla vad man köpt.

Idag har jag haft en riktig hemmafru dag. Kokat saft, lingonsylt och hjortron sylt... stekt kött som puttrat i flera timmar... slagit ihjäl en råtta... Jo, det är faktist sant. Den rackarn smet in när dörrarna stod öppen och jag hann som tur va se den rackaren. Den gömde sig bakom spisen så jag gatt dra fram den, jaga ut den äckliga råttan som va rätt så liten... men i all iver med att få ut den så råkade jag slå den i skallen med skurkäppen så den dog- knall å fall. Nu är det slut med dörrarna på vid gavel.

Dags att  putsa lite fönster och hänga upp nya gardiner. Måste ju hösta till det lite här hemma. Har jag accepterat att sommaren är slut?? Ja, man kan nästan tro det - Bara att gilla läget! Jag har till och med städat mitt burkskåp... det brukar vara en sån där AFÅ (advents föreberedande åtgärd) men när jag skulle förpacka all min sylt så passade det utmärkt att göra en röjning i skåpet i samma veva. Inte klokt av effektiv man kan vara!

tisdag 16 augusti 2011

Ös-regn

Nu kommer regnet som inte kommit på hela sommaren... jäklar va det regnar.Nu är man i full gång med arbetet. Känns som man aldrig varit därifrån.
Det är kul med ett nytt kontor - fint och lite ovant. Idag har vi satt upp gardiner eller rättare sagt, chefen har strykit gardiner och jag har med min super Bosch skruvdragare satt upp miljoners gardinstänger, mätat, pluggat, skruvat, skruvat om... mätat för att va säker skruvat och givit mig själv ett nöjt leende när stång-f*n äntligen satt rakt... efter en fyra, fem stänger va man rätt säker!!
Vi klarade oss rätt så bra utan nån hjälp men när vi kom till att vi "gatt" böja ut såna där grejer som panelgardiner ska sitta i så gick vi "bet". Som tur va kom "stärkeste kärn" från Ström och likt Pippi Långstrump böjde han ut krokarna, Maria - de ä "käärn" din de!!

Ikväll har här varit fullt hus... ännu fullare va´re hos grannen... När det lugnat ner sig bå här å där så smög vi över med en liten födelsedags hälsning... tårta fick vi också... Nu ska det väl lugna sig med kalas för ett tag...

Imorgon är det en ledig dag, jag vet precis vad jag ska roa mig med men det säger jag inte förrän imorgon... man vet ju aldrig, det kan ju bli ändrade planer.

Bäst å gå å tvätta fötterna - ser ut som jag trampat i blåbär... Vad ni än gör, köp inte Docksta tofflor med svart mocka... eller jo, köp dem gärna men GÅ INTE I BLÖTT GRÄS ELLER I ÖS REGN - fötterna blir tok-blå och ser inte klok ut. Synd på så snygga och sköna skor.

Nu skulle man ha fått elda i en vedspis... de är mys de när det är ruggigt!! På tal om det, ingen som hittat en järnbit mellan Överhörnäs och Skorped... vi har nämnligen tappat en halvmåne-formad järnbit som passar till en vedspis... Jag vill såååå gärna ha tillbaka den men den ligger väl nånstans i ett dike och rostar MEN om Du hittar den så vet du vart den hör hemma!!

Natti natti!!

Fullt hus


Här ser det ut som att det är kalas men i själva verket så är det styrelsemöte för SSK. Hos grannen däremot är det kalas, grattis Gullik på din dag.

söndag 14 augusti 2011

Sista kvällen ;-)

Ja, då va det alltså dags för jobb imorgon. Grabbarna ska på fritids med en viss motvilja... inte för att de inte trivs där men det är så definitivt att sommarlovet är slut. Skolan börjar nästa vecka och då blir det ju lite annat... då är det lika för alla.

Igår hade vi 8 års kalas och det är ju alltid lika kul. Många gäster än fast många va på vift... en dag med mycke tårta och många paket.
Ett gott betyg är när födelsedagsbarnet konstaterar att "det har varit den bästa dagen" på hela sommaren. Då har det varit en bra födelsedag. Tänk va åren går., 8 år sen livet förändrades stort för oss. Sen har det bara rullat på men tänk va mycket man har fått uppleva med dessa små troll. Underbara barn!

Idag åkte Rickard, Axel och farfar till Nolia och spanade in fyrhjulingar och husvagnar... Jag, Nils och farmor for till Lännäs fäbodar och fick några gudsord, solsken, kolbullar och kaffe - tänk att fika är så gott när man fått gå en bit, sitta ute och prata lite strunt. Boérn måste va den bästa platsen för lugn och batteriladdning... så mysigt och idylliskt. Jag gillar denna dagen bättre än skoterturerna man brukar göra dit - då är det också fint men sommar är ändå 100 ggr bättre.

Nu ska jag packa ihop lite inför morgondagen och försöka få barnen i säng i nån rimlig tid - känns helt hopplöst att lyckas med detta uppdrag. MEN det brukar ordna upp sig - de får väl vara lite trött. Jag känner själv att jag aldrig kommer att somna ikväll. Snart är man inne i gängorna igen så det känns rätt så lugnt.
Imorgon ska även min telefon in på lagning - blir galen på att ingenting fungerar eller lever sitt eget liv.

Sommar projektet


Ja, då va mitt projekt klart. Soffan är målad och klar och ställd på plats. Jag är hel nöjd. Imorgon börjar jobbet igen, sommar ledigheten är slut men redan på fredag drar vi på en tripp igen, Stockholm med hela klanen Näsström - tåg, hotell och tivoli.

Ulla steker...


... Kolbullar - Alltid lika trevligt i bo'ern

Lännäs fäbodar



torsdag 11 augusti 2011

Äntligen


Nils har klagat på ont i nacken hela dagen, tror det är nack spärr. Låg och hade jätte ont ikväll den stackaren, med en alvedon en varm ris säck och en massa gossedjur somnade han till slut. Axel va så snäll med honom, strök hans kind och va så snäll som en storebror kan va.

tisdag 9 augusti 2011

Burrigt väder

Nu känns det kallt ute... riktigt kallt. Jag har trots kylan envisats med att gå i kjol å "Bä-bena" i allafall. Jag har mest hållt mig innomhus - städat, målat lite och bakat... Vi har även sett på Allsången och jag tror att min "trättning" förra veckan gjorde verkan, det va betydligt bättre ikväll än förra veckan men bra?? Nja!

Här händer inget särskilt - rätt lika varje dag - så jag har nog inte nåt mer att delge världen...

måndag 8 augusti 2011

Mobilen är död!

Dagens tekniska prylar är ju sååå himla bra och roliga MEN när de bara bestämmer sig för att dö så blir man less. Min HTC har valt att sluta ladda sig... tur att man har en gammal ericsson liggande... måste alltså in till stan och lämna in den nån dag - herre gud vilket spring till stan det är nu för tiden. Det jag är mest rädd för är att allt stök och bök med att få bloggandet att fungera ska försvinna och så ska jag börja om å få det att funka - alla lösenord och alla koder ska in igen... pust - JAG ÄLSKAR SAKER SOM FUNGERAR - livet blir så mycket enklare då.

Idag har vi också varit till stan. Axel, en klok pojke stannade hos mormor och jag och Nils for till logopeden... sen va vi å handlade lite presenter till födelsedagsbarnet...
Vet inte om det blev så bra men jag hoppas att han blir nöjd.

Middag fick vi hos mamma och sen blev vi kvar en stund och surrade. När vi kom hem skulle jag försöka skrämma liv i telefonen men tji fick jag... gick till och med över till Gullik men inte ens han kunde på liv i den... som sagt - in till telia-doktorn... vilket förmodligen slutar som vanligt - diagnosen= vattenskadad...  efter denna torra sommar???? För det är ju så de brukar säga.

Vi har sett på Lotta på Liseberg och jag vidhåller att det är bättre än Allsång på svansen eller jag menar Skansen... det förstnämnda råkade mormor säga och gissa om barnen skrattade...
Tomas Ledin håller trots sina "100" år som artist.

Imorgon är det en ny dag med en massa på schemat...

Japp, så ligger det till hos oss.

söndag 7 augusti 2011

Man glömmer så fort!

Den ena dagen är den andre lik men med lite olikheter - så kan man sammanfatta livet... mitt liv iaf.

Ikväll när barnen skulle sova hittade jag en gammal almanacka som jag böjrade bläddra i. 2008 - Det va före bloggtiden. Jag hade börjat skriva - Nu ska jag skriva dagbok på riktigt... Varje dag...  hur tror ni det slutar? Många tomma blad kan jag säga... precis som alltid när jag försökt skriva dagbok. Det enda som funkar är bloggen.
Jag hittade iaf en massa roliga skrivningar, tråkiga också... två dödsfall, både Robin och Mocke. Rätt intressant att läsa och det kom en tår i ögonvrån.
Förövrigt så ser livet inte ut på nåt annat sätt nu än då. R kommer hem, R åker iväg... hämta på dagis, lämna på dagis... äta, skjutsa, duscha, sova, sjuk, pigg... R kommer hem, R jobbar hos XX.
Ja, så fortsätter det... skulle kunna ha varit här och nu idag men det är tre år sen.

På nåt sätt har jag inget större behov av några förändringar... det är ju så här livet ser ut och SKA se ut. Än fast det inte har hänt så mycket så har det ju faktiskt hänt en hel del trots allt... Man glömmer så fort. Jag brukar roa mig med att läsa gamla blogginlägg mellan varven... kolla vad jag skrev exakt samma datum förra året... det är ganska så kul.

Undra vad jag gjorde förra året det här datumet. Idag har jag iaf bakat till Axels kalas. Föreberett tårtor som ligger i frysen, bakat en långpannekaka... gjort negerbollar (jag envisas med att säga så) Känns bra att ha lite klart inför lördagen... ska baka lite till också men smöret tog slut så det blir till att gå på Konsum imorgon.

Axel och jag har gjejat i garaget idag - han målade sitt sängbord och jag fortsatte med soffan. Nu är det bara en jäkla massa slipning kvar sen ska jag måla och köpa tyg till överdraget och kuddarna.

Imorgon är en ny dag - en dag som jag ska NJUTA till 100 % av... Varför?? Jo, för att jag vill!!

Imorgon ska vi till stan en sväng... Varför?? Jo, för att vi inte vill men måste... Så kan det va.

Jag har det bäst! Varför? Jo, för att det bara är så!

Natti natti

Målning

Axel drog på sig målar kläderna och fixade till sitt sängbord.

lördag 6 augusti 2011

Många grattis!

Födelsedagsfirandet fortsätter... det har en förmåga att klumpa ihop sig dessa kalas.

GRATTIS Marina Öberg på din dag idag!!

Vi hade en lugn förmiddag och efter våffellunch hos farmor drog vi till stan och gjorde några ärenden och sen blev det kalas i Själevad - Mira och Tommy bjöd på tårta och en massa mums... Man skulle varit lika flitig som barnen att springa till lekparken efter fikat... de bränner ju kalorier iaf.

På hemvägen svängde vi in i Överhörnäs på Älven pizzan och tog med en bussola hem... En pizza på tre personer... helt lagom efter allt vi vräkt i oss under dagen.

Sprang över till Marina med ett paket innan de gav sig iväg på hockeyskola en vecka - borde man inte få ta det lite lugnt på sin födelsedag???

Regnet har öst ner hela dagen och det är kallt och blött och mörkt... å tyst... Jag va ut och låste bilen för en stund sen och vill man höra INGENTING ska man gå ut... en total tyst kväll - nästan lite kusligt.

Grabbarna och jag har haft en mysig kväll med film och tända ljus... hösten är här - tänkt va fort en sommar kan vända till höst.

Dags att borsta gaddarna och göra kväll... måste nog smörja mitt knä med nån mirakelsalva så det gör mindre ont imorgon... är det gammeldomen som håller på att ta mig?? Ont som f*n gör det iaf.

Imorgon ska vi inte äta tårta på hela dagen... Tur att Martin Sundberg är på Nolia - annars har vi nog slunkit in där och mumsat i oss nåt gott också. Men ett cyber-grattis kan man ju alltid skicka.

Nu blåser jag ut alla ljus och går och lägger mig.

Barn på stan...

Kändisliv eller vanlig Svensson??

Ja, det kan man fråga sig, vad är skillanden mellan Pernilla Wahlgren och mig??
Satt i eftermiddag och läste hennes blogg och insåg att vi gör en hel del samma saker...  Hon och barnen hade varit och sett Bilar 2 - Det har vi också gjort ikväll. Förövrigt så beskrev hon sina dagar som vakna, äta frukost, sola, bada, äta och sova... Ja, så ser ju vårt liv också ut. Alltså känd eller inte - småbarnsföräldrar har rätt lika liv på nåt vis... om man bortser från att hon har ett stort hus i Stockholm, går på kändisfester, shoppar hejdlöst för alla pengar. MEN hon har inget stort hus i Skorped... får inte hänga med på mina fester (??) och jag shoppar för alla mina pengar på Konsum....

Idag har det regnat och jag har passat på att göra saker jag inte hunnit med när solen gassat. Druckit en massa kaffe och tagit bort färg på soffan som står i garaget. Hinner jag så ska jag köpa färg imorgon så jag står rustad när slipningen är klar. Jag har även lovat att köpa färg till Nisses rum så att det blir färdigt nån gång. Hans senaste önskemål va att få en stjärnhimmel... oj, det måste bli nåt för pappsingen att bita i när han kommer hem - Barnen sätter elektrikern på prov!!

Ikväll drog vi iväg till stan på bio - oj, va mycke folk... Vi hade platserna längst fram och det va ju praktiskt när alla skulle på toa efter att colan slukats, man blir törstig av popcorn.
Marina hade bokat platserna åt oss och totalt så blev vi 10 st.
Efter bion for vi på MAX och åt en glass. Var och en for åt sitt håll och vi passade på att åka till mormor och morfar å säga hej innan vi åkte vidare hem till Skorped. En supertrevlig kväll i gott sällskap.

Vi kan snart bocka utav allt som man brukar säga att man ska göra men som oftast aldrig blir av... både bio och fiske på en och samma vecka - detta är nog nåt sorts rekord i aktiviteter denna sommar.

Imorgon ska vi gratta Tommy och Mira, det blir alltså en resa till stan även imorgon men med tanke på att jag inte förärat cityt med särskilt många besök denna sommar kan jag  nog ta två dagar i rad.

Dags att göra kväll - ska lägga mig och läsa min nya bok...
ha haa... har hört att den ska va ganska så kul... Vi får väl se. Mia Skäringer brukar ju kunna slå huvudet på spiken...

God natt gott folk...

torsdag 4 augusti 2011

En kalasdag

Så va ännu en dag till ända. Nu tror jag baske mig att hösten är här och jag är på väg att acceptera eländet... det är mörkt, det ÄR augusti... det har regnat, det är fuktigt ute... grodor överallt - man törs knappt sätta ner fötterna för risken att trampa på en frog är överhängande stor... Skulle låsa bilen och då hoppade det en groda mitt framför mina fötter - BLÄ..

MEN höst eller ej, vi har badat idag, jag har svettats i solen och jag har haft bikini...

Efter badet så kalasade vi hos Linda och sen blev det middag och fotboll i Bredbyn... barnen kämpade bra men trots allt så slutade matchen 2 -4 mot Domsjö. Vi tar nya tag en annan dag.
När vi kom hem så packade vi nästa påse med paket och drog till mysbjörnen Tommy Sundberg som även han firar sin födelse... tårta och kaffe ännu en gång den här dagen. Hade bara Malin Tasdemir varit i Sverige så hade nog hon också fått bjuda på nåt smarrigt men nu befinner hon sig en bit härifrån så det fick bli ett grattis på fejjan och en cyber-tårtbit... perfekt för midjemåttet!!

Kvällen har avslutats med ERNST - både jag och Axel älskar det programmet...

Det känns rätt så skönt att slänga sig i sängen och mysa ner sig med grabbarna. Imorgon har vi bokat biljetter till Bilar 2 så då åker vi till stan och går på BIO! De va länge sen sist, åh va kul det ska bli.

Nu säger jag tack å god natt och lovar att jag ska sova såååå sött - ALLT känns rätt fridfullt just nu! Saknar min älskling som fortfarande är på "luffen" men snart så kommer han hem igen!!

Natti natti.

Match - Anundsjö / Domsjö

Match dags igen... å uppehåll från regn

Grattis Linda

Idag fyller Linda år, grattis grattis!

Solar sig lite

Det blev bad idag också, fast här va det lugnt... bara vi och några sommargäster.