söndag 31 oktober 2010

Slappardag!

Det tar på att vara på galej. Tur att vi fick en timme extra att ta igen oss på idag. Jag har mest legat och kollat på film. Skönt med en soff-dag.
Grabbarna hade haft det mysigt hos farmor och farfar.

Gårdagkvällen va kanonkul. Det kanske framkom av bilderna. Det är tur att man inte går ut så ofta för då uppskattar man de gånger det händer.
Efter showen skulle vi försöka ta oss in på Harrys men det va det fler som tänkt så vi lade ner projektet och kallade på skjutsen istället. Vägen hem tog vi via Österalnäs och sen vidare mot Bredbyn där det hölls 100 års kalas på tjänstugan. Där möttes vi av många kända ansikten... bl a sambon som också letat sig ut. Han och några fler hade gjort ett besök till Kubbe-puben... Vi kom hem i rimlig tid - Börjar man bli gammal eller?

Nu ska vi äta lite tacos och sen blir det soffan för hela slanten. Måste nog gå till farmor och hämta hem lite grejor också. Nils har ju BÄ kvar där och utan honom kan man ju inte sova....

Tror baske mig att jag tar och värmer lite glögg ikväll... hm, får man tjyvstarta redan ??

Veckan som kommer innebär lov... jag ska vara ledig med killarna hela veckan - det känns kul. De kan behöva sova ut lite... mysa och bara vara...

Kramelikram

Ett smakprov från gårdagen....

lördag 30 oktober 2010

Jag säger bara


MARTIN STENMARCK! Vilken kille:)
Tack min älskling för denna kväll. En mycket bra julklapp... Love you

Fantastiskt


Detta är fantastiskt! Martin Stenmark, en jätte bra show :) jag säger bara 7 mila kliv

Mingel


Damerna står och minglar. Jag skickar sms men ingen svarar:(

Efterrätt


Nu är vi vid efterrätten snart kommer MARTIN:)

Anna dissar


Sparrisen ser lite trött ut;)

På plats...


Nu sitter vi till bords, om ni tror att Margona Är med oss så är det bara en synvilla. Det är hennes okända syster från Västerås:) visst är de lika?!

Snart bär det iväg!

Nu är det melodikryssat... fotbadat... och lite annat... Snart bär det iväg till stan med brudarna. Ladies Night för hela slanten.
Ska bara på affärn en sväng för att köpa lite nödvändigheter.... tur att Konsum I Skorped har allt man behöver.
Kan bara önska mig själv och brudarna en riktigt trevlig kväll!

fredag 29 oktober 2010

Världens trevligaste.... dags att rösta!!

Kom igen nu alla Skorpedsbor! Dags att rösta på Världens trevligaste Karin Gyll
Nu är det omröstning och då gör vi väl som vanligt... håller ihop och gör vårt bästa för att få en Skorpedsbo till Världens trevligaste Öviksbo....  vad kan det annat passa me än nån härifrån!!
Läs repotaget här om du missade det i tidningen
http://www.webben7.se/annat/tidningen7/2010/21/index.html?pagenumber=18

Mumsigt!!

Ja, så här såg dagens varmrätt ut. Jag tyckte att det va gott och det hoppas jag att den övriga familjen också tyckte.
 Axel har lovat att bjuda på efterrätt. Han och Oscar har bakat negerbollar hos farmor idag.

Bäst att sätta på kaffepannan... så man håller sig vaken till Dobidoo...

     "Nu e´re fredasmys...."

Fredagsmiddag!

Förrätten... mums mums...
Nu ska här bli en trevlig familjemiddag... inte alla dagar vi äter tillsammans men NU ska det ske... fast än saknas en vuxen i huset så vi väntar väl lite...
Jag har gjort en god räk-förrätt och sen blir det klyftpotatis med älgfilé och trattkantarellsås... tror att detta kommer att gå hem hos min älskade familj.

Fredagsstök

Det finns inget härligare än fredagar... Massa kaffe från start och sen sätter man igång med sysslorna. Jag gillar att stöka på här hemma. Nu räcker det ju inte så lång stund sen man lagt var sak på sin plats... det går fort att allt är i en enda röra igen. Värsta stället är nog lekrummet. Just när man städat så är allt framme igen. Men det är väl därför man har lekrum. Dessa små leksaker har en förmåga att gå väldigt bra i trappor, hm... av någon underlig anledning så tar de sig hela vägen ner - helt själv... och väljer att bli liggandes i tv-rummet?! Mysko men så är det iaf.


Dagens AFÅ blev iaf lådorna i köket -ja, jag vet, det är en låda om dagen som gäller men va tusan - man missar ju några vissa dagar så även om det inte räknas som PLUS så är det de lådorna färre som är kvar.

Jag har även försökt att vintra till bloggen lite... blev inte riktigt som jag tänk men visst känns det lite mera vinter och det ska bli mera jul över hela bloggen bara det närmar sig...  Antalet dagar till jul krymper och jag känner att jag längtar mer än någonsin till julen - Jag säger som jag alltid brukar säga inför jul eller sommar - DET HÄR SKA BLI MIN BÄSTA JUL!!
Man kan ju alltid hoppas och göra sitt bästa för att det verkligen ska bli det... å det är ju tiden innan som är det verkliga myset!

Nu är det Halloween och det är ju inget man firar direkt... hittade den här gubben i tvättstugan så jag tänkte att han får väl titta fram några dagar bara för att....
Lite söt är den - tror att jag fick den av Världens Bästa Mia... för flera år sen.
Då va det en blomma i den men den är död sen länge så ett värmeljus får duga...

Snart kommer en liten skolkille hem - dagarna går kan man säga!

Långledig!

Igår gjorde jag min sista dag på 10 dagar. Jag ska vara hemma med barnen till veckan då det är novemberlov. Det känns bra att kunna vara hemma i lugn och ro med dem. Det har varit lite körigt ett tag.
Igår var jag till Bjästa och klippte mig. Träffade släkten och hade en trevlig stund. Jag köpte även BLOSSAS årsglögg - nu börjar det närma sig!!

Idag är det operation städning... Än fast man nästan aldrig är hemma så blir det rörigt iaf. Å så vill man ju ha fint inför helgen. Imorgon är det damernas för hela slanten. Förra årets julklapp ifrån sambon ska  användas. Ladies Night på Fjällräven Center. Barnen ska få en härlig dag tillsammans med pappa. Han har lovat att de ska gå på badhuset vilket de har längtat efter  hela veckan. De har till och med fått nya badbyxor.  Va härligt att vara barn - Det lyser i deras ögon.

torsdag 28 oktober 2010

Kalabalik


Har just kommit hem och ser på modo matchen, suck, Nils ser på barnprogram på datorn och det känns nästan roligare och mer inspirerande. Nä nu kommer Anna på sko inspektion, kul. Jag skiter i matchen, dags för mamma-stund.

tisdag 26 oktober 2010

Dags att dra!


Sitter på bussen hem från jobbet. Funderar på vilket skåp som ska städas ikväll. Har flera att välja på. Funderar också på VEM som säger till flyttfåglarna att det är dags att dra vidare till varmare bredd grader. Jag förbereder mig för advent och svanarna äter gräs på lägdorna!! Till helgen ställer vi om klockan till vintertid, om jag va kanadagås skulle jag känna mig lite stressad. Fast stressad är jag ändå, hem och fixa middag och sen ska killarna på var sin aktivitet. Jag tänkte få mig en promenad och fundera över lördagens upplägg med Anna. Måste nog vila lite innan vi landar i Skorped.

måndag 25 oktober 2010

Isen håller!!

Så va en ny vecka igång. Jobb som vanligt och ikväll har jag varit ute och motionerat lite, ömsom gått och sprungit. Måste ju få igång det här blodet lite. Nu är det dags för dagens AFÅ - det får bli ett skåp i hallen.
Grabbarna har varit och åkt skridskor på Bengts damm - trodde aldrig att isen skulle vara så stark men det va den. Höll både för Rickard, jag och Tommy + två barn.

söndag 24 oktober 2010

Soligt


Det blev fika iaf:)

En glömd


fika väska är aldrig kul, just när det va dags att fika med våra gäster, Tommy, Kristina, Gullik och Jeanette upptäckte vi att fika väskan va hemma, kul? NOT! Tur att det fanns lite kvar i sjöboden sen sommaren, ketchup, senap och KAFFE. Ibland ska man ha tur. Tur va också att kakorna tog jag i min korg så de kom iaf med. Dags att fika.

Morgon promenad


Medan killarna tränar tar jag mig en promenad runt Bjästa. Jag hann även titta in till moster och få en kaffe kopp. Alltid lika mysigt. Det lär nog bli fler gånger är jag rädd. Nu åker vi snart vidare mot Docksta:)

fredag 22 oktober 2010

En Nisse


Det verkar vara fler än jag som längtar efter julen, Nils kom och la sig i min säng idag med tomte luva på huvudet. En egen tomtenisse är ju inte alla förunnat.

torsdag 21 oktober 2010

På väg


Så är jag äntligen på väg hem efter en kurs dag i Härnösand. En bra dag och nu ska det bli skönt att sätta sig i soffan och se modo matchen. Helgen är här, imorgon börjar AFÅ - Tjoho

onsdag 20 oktober 2010

Morgonpigg...

Så har man hällt i sig några koppar kaffe... hinner bli en del när man är uppe med tuppen!
Jag som är van att gå och lägga mig efter midnatt blir ju lite lätt frustrerad när dygnet helt plötsligt får ändrade tider... HUR?
Måndagkväll - Ingen tv-bild... trist... tur att man inte planerat att se nåt speciellt... kände mig rätt trött så det blev en tidig kväll för en gång skull - Vilket betydde att jag vaknade pigg som en mört!!

Jo, igårkväll satt vi i lugn och ro.... ja, verkligen lugnt och tittade på Äntligen hemma - Poff - så blev det kolsvart i hela huset och i övriga byn... Jaha, strömavbrott och det va bara till att börja tända en massa ljus. Blev rätt mysigt. Grabbarna fick somna till 2 kronljus...
Vi satt och surrade lite och sen va det inte mycket att vara vaken för. Alltså ännu en tidig kväll. Detta är inte jag riktigt van vid så när jag då fick ett trevlig SMS kl 04.00 Kunde jag inte somna om... jag gick ner och kollade på en film och småsov fram till halvsex.
Sedan dess har jag varit vaken och gjort lite av varje. Stod och strök bort den tvätt som va torr.

Skickade iväg två snygga killar till skolan för fotografering... kul när man ser att flera barn gjort sig fina i håret och tagit på sig "bäst-tröjan".

Vem i hela friden SMS:ar mitt i natten??
Jo, ett av de roligaste SMS man kan få... Malin Tasdemir berättade att det kommit en liten tös till familjen... GRATTIS till ER från OSS! Jag bara längtar tills man får komma å snusa på den lilla tjejen.

Veckan för övrigt har rullat på i en faslig fart. På¨jobbet hinner knappt morgonkaffet svalna innan det är dags att gå hem... Så fort går dagarna.
Måndag eftermiddag hade jag en träff med skolinspektionen... låter kanske märkvärdigt men det var föräldrar från förskolor från Moälven och Nätra rektorsområde som skulle göra sin röst hörd om vad vi tycker om hur våra barn har det om dagarna.
Det va intressant att höra hur alla andra upplever "sin" förskola. Jag kan säga att vi i Skorped har det rätt bra om man bortser från vissa toa-besvär!

Nu ska jag ta och göra en vanlig onsdagsröjning här och sen är det hockeyträning som gäller i eftermiddag!
Det är kallt som tusan ute och det har även kommit lite snö... ska det vara nödvändigt?? Ja, kanske - beror bara på vem man frågar!

Efter träningen ska vi till Gälven och frossa i tårta för det är pappas födelsedag idag - GRATTIS!!
Måste även skicka ett HIPP HIPP HURRA till Gunvor Nilsson också... det ryktas om att hon också fyller år idag!

Ja, då säger vi väl så.... 

söndag 17 oktober 2010

Sommarens sista.


När man tror att sommaren är över och förbi sedan länge så får jag en bukett sommar blommor av Axel och Oscar. Tydligen finns det lite sommar kvar i Docksta. Gull-pojkar.

Tänt va´re där!

Då har hela den helgen också snart tagit slut... himmel va dagarna går. Rickard jobbar med taket i Docksta och jag och grabbarna va också ner dit igår. Städade och eldade upp en massa skräp, blir väldigt mycke små träbitar och sågspån när man bygger. Tur att man är en hängiven pyroman... ha haa... det är iaf inte det tråkigaste jag vet utan snarare tvärt om... Älskar att elda! Det gjorde även grabbarna. De jobbade som tusan och när man då har en så fin glöd måste man ju även grilla korv. KUL och hur härligt väder som helst. Så varmt att Axel till och med råkade elda upp sin mössa mitt i allt. Tur att det finns fler på lager!

Idag är det gått och trist men vad gör väl det... jag får ju vara inne och greja... har faktist blivit barnlös några timmar. De fick hänga med Robert till stan och vidare mot kusten för en inspektion. Linda jobbar idag och då kände jag att det kanske skulle passa med lite mat efter en hård arbetsdag!!

Så här puttarar det för fullt på spisen så jag ligger rätt bra till tidsmässigt.

Igår hade vi turen att få bli bjuden på mat på 10an... verkligen uppskattat när man varit ute och jobbat hela dagen och kommer hem som en trasa... frisk luft är verkligen tröttande!

Åter till grytorna...

torsdag 14 oktober 2010

Storm


Vilket bus väder. Nyss brakade det till utanför fönstret, ett halvt träd klarade inte blåsten. Håll i hatten.

onsdag 13 oktober 2010

Kung Bore är på väg!

Idag har jag haft en ledig dag och det är som vanligt en massa pyssel i huset. Rensat i garderober och hittat en mamma som vill ha lite ärvekläder - perfekt. Känns trist att kasta bort riktiga kläder.
Jag har hunnit baka lite och lagat mat för att sedan i full fart åka till Bjästa med Axel, hockeyträning... där möttes vi av Rickard som tog över och jag fick ta med mig "snickarn" hem istället. Nils fick vara hos farmor och snäll som hon är så hade hon honom lite extra länge så jag fick ta en väl behövlig promenad...

Här rusar livet förbi och det gäller att hänga med om man inte ska ramla av karusellen...

Imorgon är det ännu en aktivitet... Skidträning med Anna och Maria... Det är hårt att vara barn nu för tiden - ingen rast och ingen ro MEN huvudsaken är väl att man har roligt.

Det ska visst komma snö också - burr och fy vale... men det är väl bara att gilla läget. MEN håll me om att det är drygt innan vintern är här på allvar!
Man skulle nog varit björn iaf - dags att gå i IDE och sen vakna till våren. MEN då blir man ju blåst på julen... Nja, jag får nog stå ut med snöhelv....  iaf. Tror jag måste rota fram Ernst julbok bara för att få lite vinter/jul stämning. Alla metoder är ju bra. Jag har till och med börjat snegla på julgranar...

Så till er alla som tänker ge er ut på vägarna imorgon - kör försiktigt... Det kan va HALKIGT!!




Nu börjar vi snart närma oss

Förra året införde vi AFÅ - för den som har bra minne betyder det AdventsFörberedandeÅtgärder... ha haa... vilket roligt påhitt. Detta innebär alltså att alla skåpar och lådor ska få sig en genomgång... å hur kul är det när man är mitt i adventspysslet?! Alltså - vi börjar så smått att städa en låda eller skåp om dagen... så har man det gjort när det riktiga myset inträder. Det är inte så länge kvar till första advent... å imorgon kanske det kommer snö - !! BURR!!
Jag har börjat med en ytterst vanlig städning idag - tvättstugan formligen svämmade över när Rickard kom hem med sitt bohag från Norge... nu är jag snart ikapp så det ska nog bli en oplanerad låda också.

Rickard jobbar på i Docksta och Axel är i skolan. Det är alltså bara jag och Nils hemma idag. Vi ska åka ner och kolla till bygget senare idag när skolan är slut. Tur att vi fått låna Tommy Hellströms bil - hur skulle vi annars klarat oss. Det är ju hockeyträning kl 16.30 också... pussel pussel med tiden...

Nu måste jag jobba vidare...

måndag 11 oktober 2010

Tyck synd om!

Idag vill jag att ALLA tycker synd om mig... Jag har dragit ut den där förbaskade visdomstanden. Jag klarde det till och med utan tårar i ögonen - fasen va tuff man börjar bli!

Dra ut en tand listan

  • Först gruva sig hela dagen
  • Bedöva
  • Dra ut
  • Blod-snusk fulla munnen
  • BETALA - kostar bara drygt 800 kr att få ut en tand!
  • Ingen mat
  • Ont... ja, lite iaf
  • Blodsmak utan att ha tränat....
Nu sitter jag och tycker synd om mig själv... har faktist läst en saga för barnen även om jag sluddrade lite...
Rickard är på hockeymöte...
Inatt kommer väl tandfeén och ger mig nåt fint...
Visst borde det väl vara så??!!
Hm, men vem är tanfeéns manliga motsvarighet?? Det kanske är
han som kommer på besök!
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och kolla in shopping-ivern på Ullared...

Måste bara tillägga att jag berömde min tandläkare - Mikael Broman att han är den bästa... (Sa jag faktist åt honom också)
För det är han verkligen - jag som är så rädd blir helt lugn när han mixtrar med mina gaddar. Han har samma teknik som gamla distrikts vetrinären Tuhlin (som fanns för ca 100 år sen) De visslar och gnolar så patienterna blir lugna... Jag är lika lättlurad som ett gammalt sto! *Ha ha*


Passar väl på att skicka ett grattis på födelsedagen till "Stor hemmansägar'n Ditte som numera extraknäcker på Konsum som bröd-rådgivare....(på sin födelsedag till på köpet)
Han kan ju få vilken småbarnsmamma som helst att köpa en påse te-kakor till special-pirs... ha haaa Som sagt - va lättlurad man är!

söndag 10 oktober 2010

Strömlöst!

Va man är beroende av ström... strömmen for vid 18 och kom nyss tillbaka - Vi har suttit här i stearinskenets mörkret och kollat på foton på datorn... rätt kul.
Vi har även hälsat på hos Tommy och Jeanette... va ju inte igår om man säger så... Jättetrevligt att surra en stund. Vi hade ju även ett ärende så klart - annars är man ju trög på å hälsa på... det får bli ändring på det! Vi behövde låna en bil å som tur är så är ju Hellström rustad! Nu har vi roffat åt oss en Volvo som ska ta mig till stan imorgon. Perfekt! Rickard och byggherren drar till Docksta och jag måste ju till jobbet OCH till tandläkarn... fy vale va de känns gruvsamt! Tandaset ska ut vare sig jag vill eller inte och som krydda på allt så får man ju även betala dyrt för kalaset!
Nå väl  - det är väl ungefär det roligaste man kan unna sig...

101010!

Ett märkligt datum... å då är det tydligen många som passar på att göra denna dagen till något speciellt... Grattis till Daniel och Marina som gifter sig idag! Fick reda på det alldeles nyss -
Vi som trodde att det va Isaks födelsedag vi skulle fira men nu blir det tre som som ska grattas!

Grattis även till Ida Sundberg och Emre Tasdemir som fyller år idag! Himmel va mycke tårta vi kan vräka i oss idag!

Själv firar jag detta datum med ingenting - endast mossplockning men det är ju inte heller fy skam... Ska nog minnas den här dagen när jag sitter i min stuga nere i Docksta!

Jag kommer nog också att minnas att 10/10-2010 va Nils första ishockeyträning!

fredag 8 oktober 2010

Objuden gäst!

Idag råkade vi ha dörren öppen och in smet en fågel... när grabbarna va uppe och lekte hade den lilla förvirrade fågeln letat sig till Axels rum... Jag petade ut den genom fönstret men det verkade som om han hellre ville vara här inne. Flög inte iväg utan landade på balkongräcket och satt där och så allmänt förvånad ut. Tur att killarna hittade den lilla pippin - vad hade den annars kunnat hitta på??

Tur att det inte va en skata för är det nåt som de gör så är det att skita ner precis överallt.

Storfrämmande!

Så har vi äntligen fått träffas. Min gamla vän Malin som bor i Turkiet vanligtvis men som nu är i Sverige... De kom hit hon och Emre... hem reser de tillsammans med Pappa Fathi och ??? den lilla bebisen som beräknas komma ut snart...
Emre tar sig en provtur med traktorn - Axel får agera motor

Snygging!!

Malin och Emre... äntligen fika!

Oj oj... vilka ögon - den här killen kommer nog att bli en stor charmör vad det lider. Malin får nog en svensk svärdotter... Så söt så att man nästan smälter!
Vi har iaf fått träffas idag. Barnen lekte och hade skoj... Malin och jag fick dricka kaffe och surra om ditt och datt... som i gamla tider - sååå kul!!
Innan de åkte hem fick Emre ärva en poliströja som Nils vuxit ur... kan va bra å ha! Å en polis kan ju behövas när man minst anar det!

Grattis Nils!

Idag är det Nils namnsdag - Grattis alla Nils:ar!!

En stor kopp!

Så va man i farten igen - efter några timmar i lopplådan så är en kille skickad till skolan och jag och Nils är kvar här hemma. Jag har kokat en stor panna kaffe så jag har att roa mig med en stund...

Nej, jag har egentligen inte tid att sitta här och göra ingenting - jag ska städa och röja undan för har jag tur så får jag besök av Malin Tasdemir, det är iaf så vi har planerat men när man har barn vet man aldrig... Jag skulle bli jätteglad om jag fick träffa henne iaf - det är så länge sen.

Bäst att sätta fart - vi ska ju till tandis idag också så Axel får en kort dag i skolan - Himmel va vilket spring det är till tandläkaren hela tiden... just ja' - jag ska dra ut min tand på måndag... hemska tanke bort bort bort... så tänker jag inget mer på det...
Nu tar jag en påtår och sen är det städtime!!!

torsdag 7 oktober 2010

En skön känsla!

Hur många gånger kan man snooza på morgonen? MASSOR skulle jag vilja svara - det va vad som hände imorse. Två klockor som ringer om vart annat men jag vet att det finns en knapp, en knapp som får den där jä**a klockan att hålla tyst en stund... japp - en stund - japp - PANIK! Klockan kvart över 6 hoppade jag ur sängen in i duschen och så vidare... väckte grabbarna som va lika trötta som jag... Gjorde våra morgonsysslor och satt i bilen fem i 7... snabba eller hur å då hade jag fixat håret på grabbarna också... det va nämnligen skolfotografering idag.
Att jag aldrig lär mig - sover man mindre än 6 timmar blir man astrött... så är det bara.

Nå väl - är jag bara uppstigen så är det full fart som gäller.

Kaffe på jobbet och sen är man på banan. Fick besök av en och annan cirkelledare ... alltid trevligt. Hade även ett trevligt lunchsällskap - Mr Berggren himself kom och hämtade mig och vi åkte till arenan och åt god lunchmat. Kul att surra lite med nån man inte träffar så ofta!
Efter lunchen hade jag besök av Previa - nu är min stol inställt efter konstens alla regler, skrivbordet och skärmen är på en exakt plats så nu kanske min huvudvärk ska släppa... hoppas jag.

Ikväll har vi lånat nya böcker på bibblan och det va rätt så mycket folk där... men som vanligt så slår jag ett slag för biblioteket - gå dit å låna så vi får behålla det så länge som möjligt för nog ska vi väl tro att Kultur och Fritid vill spara in några tusen och då ryker väl vårt bibiliotek...  Kan vi då visa på att det används flitigt så har vi ju iaf en chans att få behålla det. Barnen älskar att gå dit och jag är villig att hålla med. Billiga nöjen är bra nöjen!!

Vad är det då för skön känsla jag gå och bär på?? Ja, säg det. Men trots min något röriga morgon och regnet som piskade mot mig när jag gick ut så har jag känt mig på ett kanon humör - glad och pigg... DET är en SKÖN känsla!!

Gör gärna ett besök på timmerstugebloggen - nya biler finns från dagens arbete.... Nu längtar jag tills jag få åka och kolla... lördag är det dags... jippiiiii!!!

Imorgon ska jag äntligen få träffa en gammal kompis - Malin från Turkiet ska komma och hälsa på hos mig och det ska bli jättekul - vi träffas 1 gång vart annat år och nu ska hon komma till mig. Med sig har hon lilla Emre och i magen en liten person jag inte träffat än... ja, det är väl ingen som träffat den lilla krabaten... Jag längtar... är så länge sen sist!

Nu ska jag kasta mig i säng - läsa lite bok njuta en skönhetssömn... imorgon kommer gubben hem så då blir det liv i luckan, ha haa... eller inte... sist hade jag ett himla besvär med att få han å hålla sig vaken när vi såg på tv och ännu svårare att få han i säng efter en helkväll sovandes på soffan.

Hur som helst så gör jag "mört" återkommer imorgon men nya kloka ord......

Kramelikram!

onsdag 6 oktober 2010

Stressad mammas räddning!

Nu finns det en räddning för en stressad mamma som har hungriga barn... VEM kan säga nej till pannkakor som är snabba att värma?? Vi har provat Rask-Annas... Katrins kylda... och nu finns Billys... fantastiskt - undra hur de smakar?!
Variation har de iaf... choklad, äpple och hallon...
Säkert värt ett försök nån gång!

Första...

Så va första träningen bortgjord. Det gick jättebra! När vi skulle hem så tog vi en tur förbi Nordhallen och fikade lite på vägen hem och så behövde vi ju lite kvällsfika!
Med några mackor framför "halv 8 hos mig" så blev det kväll och natt för grabbarna och själv har jag suttit och njutit av två mail... Bilder från bygget - TACK Peter för dessa. Gå gärna in och och se själva på vad som händer på backen
Första stockarna är på plats... http://katrinskorped.blogspot.com/2010/10/nu-byggs-det-pa-backen.html . Det känns hur kul som helst!
Nu borde jag gå och hänga en tvätt - säga till på skarpen till mina barn att NU är det natt det bullrar där uppe så jag tror knappast att de sover... Hm... inte bra - de lär vara dödströtta imorgon.

Jag har slarvtittat lite på första.... Bonde söker fru och det va inte nån särskild bonde som jag fattade tycke för... alltså rent tv-mässigt men det brukar lösa sig. TV4 väljer ju alltid ut bönder som man till slut gillar...

Ja, ska vi säga så då? Jobb imorgon - lunch-date imorgon... fullt upp imorgon å glöm inte att gå på bibblan imorgon kväll!
Det va nog allt!

Kramelikram!

Åter.


Så är man åter på plats i Bjästa hallen. Gruvsamt innan men rätt trevligt när man väl är här. Axel är jätteduktig.

Efterlyst!

Godmorgon! En härlig dag att vakna till - Lite gråmulet, blåsigt och absolut HÖST. Började dagen med att skicka Axel till skolan, mysigt att sitta själv med honom på morgonen. Nils tog som vanligt sovmorron - klok pojke!
Nu har jag hunnit med en stor kopp te för min lite besvärliga hals och så några koppar kaffe på det.
Jag har även hunnit blanda till en hink med järnvitrol så nu ska de sista brädorna målas... eller säger man första?? För så vitt jag vet så har vi ett helt hus i Docksta som vill bli målat. Gissa om det kommer att smaka järn när det ska målas?! Snyggt blir det iaf.

Man kan ju undra vad det är folk söker på google... Satt på fejjan och kollade och då kunde man se hur många som googlar på Katrin Karlström / månad... resultatet är fascinerande 5429 st coolt eller hur å jag har ju inte världens vanligaste namn - finns säkert fler som heter samma som mig men det är ju inte super vanligt direkt... MEN vad är det folk letar efter? Jag är ju totalt ointressant - men jag lovar händer det nåt spännande så lär det väl stå här!

Dags för dagens första jobb - måla måla måla...

tisdag 5 oktober 2010

Bilen mot skolan/dagis avgår om 5 minuter - tag plats...

Ett klokord från Håkkis snygga tröjor!
se upp för dörrarna, dörrarna stängs...

Jag känner mig så nöjd över att jag inte hade några hål i mina tänder - billigt blir det ju också. Nu för tiden är man mer tandläkar-räkningsrädd än för själva tandläkaren. Nu kommer det ju ett litet återbesök iaf men det har jag ju lyckats skjuta på ett helt år... har för mig att det är billigare att dra ut en tand än att laga den om man bortser från psykiskt lidande! Jag har iaf firat med lite IKEA choklad att tandtrollen inte fått grepp om min mun.

Fira kan man väl verkligen få göra när Modo dänger Göteborgarna med 6 -0. Det va en trevlig match.

Grabbarna hade fullt upp mellan 18 -19. Nisse va på barngympa och Axel på miniorerna. Båda tyckte att de hade haft superkul... å så avslutade vi kvällen med hockey.Det blir lite körigt när man kommer hem strax efter fem, ska hinna laga mat... byta om på en kille och sen iväg med bilen... åt var sitt håll dessutom, ville följa Axel till kyrkan eftersom det var första gången. Imorgon är det endast hockeyträning i Bjästa - Katrin - den levande tidtabellen med ytterst få förseningar - håller tiden bättre än botniabanan iaf.

Jag har inte gjort ett skit den här kvällen, diskat bort är det enda men visst kan man väl få vara lat ibland. Jag är ju hemma imorgon så då får jag väl vara lite duktigare.
Jag hoppas att jag hinner det jag har tänkt. Måste väl hinna med nåt kaffedrickande också. Tur att Acke ska iväg så man kommer upp i tid. Det värsta med mig är att ikväll när jag kan sitta vaken hur länge som helst vill jag inget annat än att gå och lägga mig - nog är det väl märkligt. MEN jag tror ändå att jag ska gå och lägga mig. Läsa lite bok - det känns helt okej!!

Er chaufför för den här dagen tackar för sig och hälsar er välkommen på en ny spännande resa imorgon!

Natti natti!

Etapp 1


Nu har jag gjort mitt besök hos bästa tandläkaren i stan, å jag hade inga hål, bara en visdoms tand som egentligen skulle ut förra hösten. Till veckan åker den ut och nu ska jag försöka ställa in mig mentalt på att det ska gå bra. Måste nog fira det här på nåt vis.

måndag 4 oktober 2010

Bullerby-känsla

Kaffebordet stod dukat... bullar och kakor, kaffe och saft...
Nu har vi varit och fikat i Lännäs gamla byskola... å fröknar fanns det där också... både Ulla och Lena va där.

Farmor, Nils och Axel verkar fundera över nåt som
Sara-Eva har att berätta...

Vi fikade bullar och kakor - det va jättemysigt. Varmt och gott - det brann i alla kakelugnar och på varje bord stod det ljus. Ulla berättade för grabbarna att det hade varit en skola för länge sedan. Skolfröken hade bott i huset och vi satt i ett av "frökens" rum. Det va precis som på bullerbyn - där bodde ju också fröken i skolan.
Vi fick också se en film från 40-talet. De visade hur det gick till uppe i Lännäs-bo'ern på den tiden. Mycket lärorikt för mina små troll...
Sitter och myser i finrummet i värmen av kakelugnen
Tusen tack till alla som arrangerat det så fint - Tror att det hade varit ca 70 besökare och medan vi va där så kom våra SFI elever (Svenska för invandrare) och fikade och fick lära sig lite om den svenska historien.
Roligt att så många deltar i kursen.

När vi kom hem va det sängen och saga för de små och målning för mig. Jag har målat brädor till stugan med järnvitrol så innan jag satte mig här va det en dusch som gällde... man stinker järnspett efter att man målat med detta. Men snyggt blir det om jag får säga det själv.


Det rycktas om att det första av stugan åker till Docksta imorgon... spännande spännande... Nu börjar det brännas på riktigt!!

Dags att packa för morgondagen och ge sig iväg till sängen - hur gärna jag än sitter uppe ett tag till så bara MÅSTE jag gå och lägga mig. Jag va verkligen dödstrött när klockan ringde.

Måste bara skicka en hälsning till EMILIA och tacka för den goda och trevliga lunchen idag.

Natti natti



Bullfest!

Stampa taken alla bagar barn - bullfest bullfest hela da'n!

Kanelbullens Dag - vilket kul påhitt!! För oss som gillar kanelbullar vill säga. Jag såg till att vi fick bullar till kaffet imorse - annars är jag inte me' sa jag helt enkelt! Tur att det fanns i frysen - vi laddade upp ordentligt för nån vecka sen... Tur att Viktoriabageriet finns!!
Nu är det dags för bullar igen - Farmor, jag och barnen ska till Lännäs och festa loss - Där firar de just denna bulle och de håller visst öppet ända till kl 20.00
Vi kanske ses där!!

Skriver mera sen när barnen sover och mamman är själv!!

Kramelikram

söndag 3 oktober 2010

Lugnet!

Så blev det tillslut hel-lugnt i huset... Vi varvade ner med lite film och kvällsfika sen bar det iväg till sängen och en av alla bibloteksböcker. Grabbarna somnade snabbt än fast det varit helg och lite sovmorron.
Själv unnade jag mig ett bad, så tyst så stilla... nu är jag genomvarm i hela kroppen - ska bara skölja ur toningen ur håret så blir det soffan en stund innan det är dags att sova.

Imorgon vankas det lunchbjudning - Emilia har bjudit hem oss till sin lilla lya... eller stora... jag vet ju inte hur hon bor så det ska bli jättekul att få se lägenheten hon pratat om. Vad vi får måste jag återkomma till för det har jag ingen aning om.

Rickard har hamnat i Stockholm iaf... ringde för en stund sen och skulle vidare till grannlandet... skulle visst inte vara i sin lägehet förrän vid halv 1 så då får det räcka med ett SMS som bekräftar att han är på plats... alltid skönt att veta att alla är där de ska när det är natt!

Dags att spola ur håret så får vi väl se om jag lyckast dölja lite utväxt eller om det blir en akut tid till frissan...

Har just läst Emil Källströms veckobrev och jag vill verkligen önska honom all lycka till - skickar en Skörpe-cyber-lycko-spark, nu börjar jobbet i riksdagen, wow - det måste pirra lite i magen... men det ska nog gå bra!!
Å så måste jag bara skicka ett GRATTIS till Skorpeds Saxofonist - David Eriksson som firar sin födelsedag idag...
Det får räcka för idag - vi får väl se vem vi firar härnäst!
God natt

Riggat!

Nu är det verkligen höst. Fint men kallt och lite småruggigt. Det har varit en toppen helg. Fredagkväll fick vi mat och en underbar efterrätt på 10:an... Maria, du är en klippa på mat och godsaker!! Jag skjutsar dig gärna fler gånger om belöningen är en så härlig middag!
Gubbarna drog en sväng på Olympia och svängde sina lurviga till Torgny Melins medan jag och Anna pöste ner oss i soffan och såg en svensk film... mest för att kunna surra utan att tappa bort sig i handlingen.
Tiden går som vanligt fort när man har trevligt och jag masade mig upp till sängen vid halv 2 snåret.
Hann precis somna när sambon kom hem.

Lördag morgon blev som vanligt... nästan iaf. Frukost med famljen och dagens tidning... Bjöd över grannarna på kaffe för jag hade en hel plåt med snoddas och det är nämnligen Gulliks favorit kaka... han fick fika hur många han ville!!
Sen drog jag till 10:an och kryssade - dagen till ära hade vi förstärkning av fru Arvidsson. Klarade alla frågor utom en - den måste jag fördjupa mig lite i så det ska nog skickas in även denna vecka.

När jag kom hem så tog jag tag i lekrummet. Julen närmar sig och det är dags att kasta bort en massa gamla trasiga leksaker. Grabbarna va duktiga och hjälpte till så gott de kunde.

Sen blev det tacos och ishockey...

Idag har jag varit ute och plockat bort alla sommarens blomkrukor. Växthuset är tömt, studsmattan är inne så nu kan man säga att det är vintrat till viss del på den här gården.

Så är man då ensam igen - Rickard åkte just till Umeå airport för vidare färd mot Norge. Han blir borta bara fem dagar så han är ju snart hemma igen. MEN det är ju ändå tomt när han åker. Igår fick jag en Marabou chokladkaka av Rickard så den får jag väl tröstäta ikväll... stackars mig som är så ensam... hi hi.. Klarar mig nog. Jag har ju mina små grabbar som i och för sig just pös ut genom dörren.

Nå väl - summan av allt är att det varit en kanonhärlig helg. Har hunnit med en hel del, inget strul och inga större katastrofer - då får man väl vara nöjd. Vi har "riggat" för vintern - fattas bara vinterdäck på bilen så är vi redo för kung-bores antågande - även han gärna får vänta ett tag innan han gör entré.

Kramelikram!!

fredag 1 oktober 2010

Passerat 1000

Så har jag passerat 1000 inlägg. Vem kunde ana att det skulle bli så när jag startade bloggen? Undra just vilka klokheter som dryftats här? Ett å annat klag och en massa positiva synvinklar får jag hoppas.
Den här bloggen trivs jag med och sen att så många delar den med mig är ju rätt så kul. Ett enkelt liv som är allt annat än glamoröst.
Temat för bloggen är ju absolut inget annat än vardagsliv i en byhåla som är helt okej att bo och verka i.

Jag fortsätter nog att skriva ett tag till för än har jag inte lessnat.

Den här veckan har det varit ett sporadiskt mobilbloggande. Har haft fullt upp så då hinns det inte med.

Det har varit en bra vecka med många funderingar som slutat i både moll och dur. Mamma fyllde år och vi fick njuta av mat, fika och många kramar!
Solen skiner varje dag och nätterna är iskalla... MEN dagarna varma. Torsdag drog jag med Norra Skogsägarna till Olofsfors. Vi hade utvärdering av vår skogskampanj KRAFTSAMLING SKOG - ett projekt som jag jobbat med under några år. Det är alltid trevligt att få vara med dessa herrar. Ja, det finns några damer också men det är ändå mest av den andra sorten...
Jag fick åka med Roffe och Ove från Bredbyn så vi var så miljövänliga som inte brännde iväg med tre bilar.

När jag kom hem så va det ju bara att ladde om och åka till biblioteket för att byta böcker.
Modo spelade mot Timrå och det va en jämn och spännande match och så säger vi väl inget mer om det...

Idag är det en ledig dag för Niss och jag. Jag har kokat saft och nu är det dags att fredagsstäda innan vi åker till "loggon" med Nils. Det är då ett evigt rännande.
Borde ha bakat lite också för nu är det tomt i fikaförådet!

Kramelikram!!