onsdag 22 oktober 2008

Nämndsmöte... å lite annat

Efter en totalt hopplös natt... steg jag upp med ett leende på läpparna... Blir liksom enklare så. Jag kunde inte sova och när jag äntligen somnat vaknade jag av att Nils ramlade ur sängen men slog sig inte utan hoppade upp igen och somnade om. Axel sparkade värre än en häst och när han väl somnad om så vaknade Nils av sin jobbiga hosta... MAMMAN va VAKEN hela NATTEN!!! kändes det som iaf. Men man är van såååååå Det funkade ändå!

07.08 startade jag dagens första studiecirkel....träffade en bybo på skolan som ville ha hjälp med det + en massa pappers jobb - JAG FIXAR DET sa jag. Bra jobbat eller hur! Då hade jag inte ens börjat jobba.... Det gäller att ligga i! Innan halv nio hade jag fullföljt mitt uppdrag! Bra start på dagen!

Idag var det kultur och fritidsnämnd. Jag jobbade som en gnu så att allt skulle vara klart så att jag med gott samvete kunde gå på mötet efter lunch.

Vi började med gruppmöte. Många viktiga och intressanta frågor kom upp. Det är budgettider vilket inte alltid är så kul eftersom det inte finns några pengar. Allt känns som en enda röra som man skulle vilja stanna, stänga och BÖRJA OM. Vi i alliansen är frågvisa och rätt jobbiga kan jag tro. Vi ställer alla obekväma frågor som går att ställa eftersom det känns som vi ständigt blir förda bakom ljuset.

Dagens sammanträde leddes av sossarnas Leif... han klubbade igenom frågorna innan man hittade rätt i handlingarna. Bra taktik för att slippa en massa näsvisa frågor från vår grupp. Det roliga är att än fast (s) är så många fler så är det endast 2 personer som är talkunniga. Måste vara trist, tycker jag. Kollade in Emils blogg innan jag började skriva. Han skriver idag om tanken att det till nästa val skulle kunna bli ett maktskifte i kommunen.... SPÄNNANDE... Hur skulle våra (s) kollegor agera då???? Äntligen skulle det kanske bli lite ordning och reda. Jag tror inte att vi i alliansen skulle vara så enögda iaf. Den som lever får se!

Eftersom Emil lämnat vår grupp kom en ny-gammal ersättare, Kristina Åström. Hon har tidigare suttit i nämnden och gör en comeback... -Allt är sig lik i nämnden va hennes kommentar. Kul att hon är tillbaka!

Kristina förlorade två av sina syskonbarn i en olycka för en månad sedan. JÄTTETRÅKIGT. Jag fick tillfälle att prata lite med henne om hur det går och hur alla mår efter en så fruktansvärd förlust. I det tillfället så känner jag att jag struntar i beslut, budget, bidrag och allt annat gnabb. Hur i hela friden går man vidare???


Jag har det för himla bra!

Innan grabbarna gick till sängs va det badning och klippning... FOTOGRAFERING i morgon så då gäller det att visa upp dem från deras bästa sida... Tur att man har många strängar på sin lyra!
Nu blev det så här himla långt ikväll igen!
Natti natti från mångsysslaren Katrin


1 kommentar:

Emil sa...

Ser bra ut, Katrin! Tittar kanske in hos dig på måndag, är ju fullmäktige då.

PS. DU kan vara en stjärna.