torsdag 24 maj 2012

Sommaren kom på en torsdag!

Idag slog värmen till på allvar - Det är varmt och skönt men både jag och Axel känner oss förkylda... not good.

Ikväll blev det en cykeltur till bibblan. Lämnade tillbaka ett lass med böcker och CD-sagor. Fick även med mig hem sånt som jag beställt.  Det va härligt att svischa i sommarvinden.

Har även staplat lite ved men det blev inte så mycket eftersom det kom ett SMS om vägmöte... OJ, det hade jag glömt.
Det va ett välbesökt möte - många som hade åsikter om FARTHINDREN. Jag kan bara säga att farten genom byn sänktes rejält när guppen lades ut förra året. Till en början glömde många bort att de fanns och gasade på som vanligt - vilket hördes i bilar och släpvagnar. Det blev lugnare efter nån vecka... Många körde yttervägen istället när det skulle till Konsum...

Givetvis så låter vi inte barnen cykla på vägen utan förmaningar att cykla på kanten, stanna och se sig för när man ska cykla över till andra sidan. MEN kan man förhinda olycker tycker jag att man ska göra det.
Dagens beslut blev INGA FARTHINDER. Bra eller dåligt? Jag vet då vad jag tycker. MEN demokratiska beslut ska föjas och då är det som det är...

DÄRFÖR uppmanar vi från Vägföreningen ALLA som kör igenom byn:

  • SÄNK FARTEN!
  • DEN SOM INTE BEHÖVER KÖRA GENOM BYN TAR DEN ANDRA INFARTEN
  • SER NI EN POLIS KAN DET VARA EN UTKLÄDD "KALLE"
  • FORTSÄTTER FOLK ATT KÖRA FÖR FORT GENOM BYN KOMMER FARTHINDREN TILLBAKA NÄSTA ÅR
Å här några som jag hittat på själv!
  • RESPEKTERA VÅRA SKYLTAR, VARNING för lekande barn, fylltrattar och vingliga pensionärer...  sätts upp lagom till sommarlovet, innan storhelger och när det är sopp lunch på församlingshemmet!
  • KRAMA VARANDRA I TRAFIKEN, men bara med såna du får kramas med - annars kan det bli ett himla surr på byn!!
  •  RATTMUFF AV VID TJÄL LOSSNING, RATTMUFF PÅ VID FROST! Undantag för dig med reumatism! Då gäller rattmuff året om
  • DU SOM INTE SOPAT DIN INFART KOMMER ATT FÅ DUBBEL AVGIFT?! Här råder inget undantag ;-) !
Nåväl, inga bad feelings på mötet - alltid trevligt att resonera sig fram till kloka beslut. Å är alla lite kloka till mans så ska väl detta inte vara nåt bekymmer.

Himmel va klockan drar iväg. Jag borde givetvis gå och lägga mig men jag har ingen lust... Tror jag sätter mig och njuter med Drömhem och Trädgård på altanen en stund... en kopp te mot min förkylning. Jag har ju lite Lapatchote - de brukar ju "mota Olle i grind"

Imorgon kommer Rickard hem... Då ska han få se va duktiga vi varit med veden... för imorgon kommer arbetsfolket till min gård. Tur man har laddat med diverse godsaker att muta dem med.

Inga kommentarer: