söndag 18 december 2011

Julbakning

Idag har jag bakat havrekex för första gången - blev jättebra... tycker jag och Axel. Nils betyg va "kan man inte få nå riktiga kex å äta??"
Hur som helst - nu har jag hur många som helst så jag kan mumsa precis så många jag vill till morgonkaffet.
Jag har även bakat chokladbeskvier - blir ju alltid lika goda.

Snön fortsätter att falla - skotta skotta skotta... MEN det är ju tur att det finns stora traktorer som hjälper till också. Igår va´re Anders och idag Robert... snälla killar i den här byn.

Nu har vi iaf julstädat barnens rum och plockat undan på lekrummet. De är bra hjälpsam bara man lägger upp det på rätt sätt.

Nils funderade på vad man gör på sitt rum egentligen "Finns ju ingenting att göra".
Jag sa att man kunde krypa in där om man ville vara ifred, lyssna på musik och bara va själv en stund. "Bra, då vet ja´.
Han stegade in på sitt rum, stängde dörren, drog igång CD-spelaren, spelade Ugglas Fula gubbar på hög volym, slängde sig på sängen med en Bamsetidning....
Kom ut efter ett tag och sa " TACK mamma - De va riktigt skönt av va ifred en stund".

Det här har varit en riktigt bra dag - inga måsten och stress... BARA lugn och ro.... pyssel och knåp... ljuv julmusik i bakrunden, lite skidskytte... snöskottning, snödränkta barn och hyacinter på bordet... Frukost och julkalendern.... mysiga små killar, makaroner å korv! - a perfect day!!! Känns lite lugnare i magen nu kan jag säga!

Imorgon är det fullt ös på jobbet - har massor att göra så här innan julledigheten - men det som inte är gjort ligger kvar!

God natt till alla, Imorgon kväll har jag en date, 20.00 kommer han...

Inga kommentarer: