fredag 12 november 2010

All fucking ångest...

Nu hettar det till i AFÅ-debatten :-)
Ja, man kan tydligen översätta min lilla förkortning på många sätt. Förklaringen till AFÅ står ju i min kolumn här till höger...
Lugn och fin fru Berggren... det blir väl jul även om lådorna ser ut som en ry-kas... Det är ju bara vi super-jul-entusiaster som vill ha en anledning att FÅ börja med städandet... FÅ känna sig duktig och med GOTT samvete strunta i städningen när solen skiner och vi hellre ligger och fräser fläsk i solen.
Ska man klara den mörka november så går det fortare om man AFÅ:ar...eller så har vi på tok för lite att göra... Gillar man mörker, regn, rusk och tråk ska man akta sig för detta påhitt....
Nog om detta...

Ikväll har jag och Anna lagat mat med mina thai-kryddor. Det blev kyckling och cocosmjölk med den där kryddblandningen och så ägg-nudlar. Vi va alla mycket nöjda med middagen... Till efterrätt hade jag gjort vit chokladmousse - det är en Axel favorit så valet va enkelt!!

Det va en mycket trevlig kväll och vi kunde givetvis inte låta bli att rota fram senaste numret av Lantliv... Den innehåller ett trevligt tema som bara måste läsas.... man vill ju inte missa nåt recept eller nåt kul pyssel.

Diskmaskinen går en tredje vända och gubben snarkar för fullt på soffan - allt är som vanligt, ja, nästan iaf... Imorgon är det dags för mackmöte... tror att jag måste gå och lägga mig så jag är pigg - har en förbannat irriterande hosta.

--------------------------------------------------

SÅ en hälsning till den ångestladdade dansbands-frun i Moliden... 
Dra ut alla lådor i köket - öppna fönster och dörrar - spraya lite JIF eller möjligen mr M fritt i luften... överdriv gärna, ett extra sprut gör ingen skada!! (ops va blev det där?? ) Vill du få fram den där gammeldaxa mormorsdoften bör du tömma en flaska såpa i diskhon (gul såpa) och låta det stå och dra ett tag - glöm inte att stänga fönstren och dörrarna innan du går och lägger dig - kan lätt bli utkylt så här års...
Korsdraget gör också att alla eventuella dammråttor drar som en avlöning - förmodligen under soffan eller till något hörn... dessa kan lätt fångas in nån dag när andan faller på.
Hipps vipps så doftar det nystädat i hela huset - Det är bara du som vet att du har fuskat - och är det nån som tycker att det fortfarande ser stökigt ut i lådorna - Skyll på att det va gubben som sist plockade ur diskmaskinen... då hamnar ju inget på dess rätta plats, hi hii...
Så va du kvitt den ångesten - värm en glögg och luta dig tillbaka och NJUT av att AFÅ gick som en dans i år!! Alla Fuskar Årligen!  (ännu en variant)

natti natti!!   


1 kommentar:

Cia sa...

Ha ha ha, jag gillar den sortens snabbstädning...:-D