tisdag 23 oktober 2012

Hjälpsam?!

Efter söndagens ute städning så blev det lite annorlunda doft i det här huset - närmare bestämt BENSIN. Jag trodde först att det var motorsågen som luktade... bar ut den men igår morse luktade det ännu värre.
Kom hem från jobbet och trodde att jag skulle svimma... ännu värre bensinlukt... stängde alla dörrar och öppnade fönstret i köket så att den vidriga stanken skulle försvinna... Blev något bättre men inte bra. Va ut i garaget för att lokalisera stinkbomben men hittade inte riktigt VAD... gissade på gräsklipparen eller en dunk bensin... ut med dunken...
Stängde alla dörrar igen. Kom ner imorse och ville spy... BENSINLUKT är jätteäckligt!
En något oklädd Katrin - drog på sig en jacka, skor och baxade klipparen från garaget... något irriterad och hög på ångorna.
Tiden på morgonen är rätt så knapp så det blev att skynda skynda för att hinna iväg i tid.

---
På väg mot stan blev jag stoppad av en person som hade en trasig bil... Behövde hjälp med att få "sina vänner" till tåget. B.R.Å.D.I.S!! Ja, vad säger man, klart man vill hjälpa till

-Ska du till stan? Vi behöver hjälp... bilen har gått sönder
- Ja, jag ska till stan, det går bra att åka med... hör jag mig själv säga.
-Tack, det va snällt - men det är bråttom!!
-Ja, vi ska nog hinna... säger jag som är tidsoptimist

Killen ropar på sina "vänner", tre killar i mjukisbyxor och ruffsigt hår... hoppar in i bilen och då blir jag lite kall... vad har jag gett mig in på?? Jag hade nog tänkt mig nåt annat - om jag ens hann tänka nåt.
Nåväl, Iväg det bar och killarna va trevliga, sa inte så mycket, va mest rädd att missa tåget - vi hann i tid och allt va frid och fröjd.

Så här efteråt tror jag inte man ska vara så hjälpsam mot okända människor... Tänk om dessa personer har varit galningar som kastat ur mig ur bilen och snott den??
Jag säger som morfar i Kaspar i Nudådalen - Gjort ä gjort - å nu tänker jag inte göra om det!
---
Kvällen är här och vi ser på Äntligen hemma - snart ska killarna i säng. Vi har läst läxor, förberett utvecklingssamtalet som äger rum imorgon - Nils ska till tandis så det blir en riktig rantar-dag. Inte precis vad jag längtat till men om det nu ska vara rörigt så är det lika bra att röra ihop det på en och samma dag.

Ha en underbar kväll... Nu ska killarna sova - JAG ska se Hollywood fruarna

Köp en sån här om du är lika hjälpsam som jag, finns på:
http://www.zazzle.se/lite_frocken_hjalpsam_klassiker_magnet_for_kylskap-147650213079918455

Inga kommentarer: