onsdag 29 oktober 2008

Vi närmar oss Halloween...


...vilket är en helg, vilken som helst. Tror att jag ska gå till kyrkan nån gång under helgen, vill hedra minnet av Mocke, Morfar och Robin m fl.
Fick ett roligt mail för några dagar sedan men orkade inte skicka det vidare än fast jag skrattade gott. -Bjud inte dina pumpor på sprit, löd ämnes raden. Idag har jag fått samma mail fast från 4 olika så det snurra på kan man säga - utan min hjälp. Därför lägger jag pumpabilden i bloggen. VEM är det som hittar på allt??

Det blev en sen kväll innan jag va hemma. Satt med alliansgruppen och tittade på Kultur och fritids budget... Hm, ingen lätt nöt att knäcka. Vi ska göra besparingar men det är inte så enkelt att hitta sätt att göra det på. Jag brinner för landsbygden och givetvis folkbildningen. Vi är inga vinnare någonstans och jag hoppas att vi ska kunna sno lite pengar från stan den här gången.

Det tråkiga är att det aldrig finns några pengar att satsa på nya saker, uppmuntra de som jobbar ideellt. Det skärs ner hela tiden.

Nu måste jag sticka, har en liten kille som inte kan sova.


Natti natti

tisdag 28 oktober 2008

Första snön

När vi kom ut imorse singlade de första snöflingorna ner från himlen. Jag må vara en vinter allergiker men det är nåt visst med den första snön. Nu kom det inte 8miljoner flingor så nån vidare vinter blev det inte. Barnen jublade och sprang in på dagiset och ropade - DET SNÖAR UTE!!!
När jag åkte till jobbet fick jag lätt panik.... RIX FM lägger ju ner i Örnsköldsvik snart. Det känns fruktansvärt trist. Morgonzoo är ett helt underbart program, vad ska man då lyssna på när man åker till jobbet? VART lägger man in en protets. På Jobbet kan man lyssna på Webradion men vad ska man göra i bilen??
Idagens sändning gjorde Jan Bylund sin vanliga tisdags analys... jag skrattade för mig själv i bilen och jag hoppas att ingen såg mig. OM någon såg mig måste de tro att jag vunnit på lotto!
Han va så himla kul, pratade om vad man ska göra med folk som beter sig FEL... hur han nu kan avgöra vad som är rätt och fel. Missade du detta, gå in på länken och lyssna!
Nu ska jag se MoDos andra period och hoppas att det blir lite mål.
Inte långt idag men ändå ett inlägg!

måndag 27 oktober 2008

50-inläggs kalas...

Ser att jag har skrivit 50 inlägg i den här bloggen, det är helt otroligt. Jag trodde när jag började att detta skulle pågå ett kortare tag för att sedan ebba ut sakta men säkert... Så blev det inte. Detta har blivit ett kall.... kan nästan inte gå och lägga mig utan att skriva några rader och sedan kika in hos minna vänner för att se hur deras dag varit.
Idag känner jag mig trött, är väl vintertiden som spökar. Mörkare och mörkare blir det och man njuter av att vara inne och tända ljus och bara mysa.
Idag har jag målat golvlister. Gick jättebra. Synd att det är jobb imorgon annars hade jag nog spacklat lite. Fast ingen tar det jobbet så det är nog bara att gå på med det när jag kommer hem imorgon eftermiddag. Ska bli trevligt att åka på jobbet också. Har en hel del att uträtta där.
Nu ska jag testa en ny författare - Mari Jungstedt... Lyssnade ut Liza M imorse, alltid trist när en bok tar slut. En plats i solen va ingen super höjdare tycker jag men alla kan ju inte vara tiopoängare.

Ha´re bra vet ja´

söndag 26 oktober 2008

Tjo hej!


Måste skriva en liten snabbis innan jag går till sängs. Har haft en förträfflig helg. Inga större måsten men har ändå fått en del gjort. NU är bilen ren och fin! MEN jag är helt övertygad om att det är något konstruktionsfel på högtryckstvättar. De är så jäkla besvärliga att hantera. Slangar och sladdar och ett enda trassel - LERIG va den också sen den användes sist, hm har kanske inte nåt med konstruktionen att göra men ändå!
Men men, rent och fint blev iaf.
Lördag fick jag god mat av Anna och Irene - De kom hit med mat till mig! Det enda jag gjorde va att tända ca 100 värmeljus för mysets skull.... (överdrev lite kanske...)
Klockan ställdes om inatt så helt plötsligt fick man en timme till godo.
Tog en sväng till grusgropen och grillade en korv mitt på dagen - härligt med lite frisk luft!
Ikväll började jag projektet - TAPETSERA OM I KÖKET... Ett tips ELDA inte gamla tapeter i pannan. Jag slängde in några bitar när jag ändå skulle elda men fy vad det luktade illa - är nog mer plast i dem än vad man kan tro.
Nu ska jag lägga mig och lyssna på slutet av En plats i solen.... Boken är slut och jag måste börja på en ny... Tror att det blir Mari Jungstedt nästa bok. Henne har jag aldrig läst/lyssnat på tidigare men blivit rekommenderad - värt ett försök.
Jag har också tagit mig i kragen och skrivit tre Allehanda nära referat. Där heter jag KatrinK så vill du läsa så sök på mig eller på Skorped så kommer artiklarna nog upp. Jag gillar att skriva men om det alltid blir så bra vet jag inte. Det känns iaf bra att skriva och berätta när vi gjort nåt bra här i Skorped! Alltid är det nån grann-ort som blir lite avis på oss!
Natti natti


fredag 24 oktober 2008

Fair play...och fredagsmys


Nu blir jag nästan blyg. Fler och fler läser min blogg, Wow... det är rätt så häftigt men samtidigt vet man inte om man skriver för mycket eller fel. Men å andra sidan är det ju det man vill också. Annars hade jag lika gärna kunnat skriva i en dagbok med guldlås som man hade som 14-åring. Totalt inbrottsäker eller hur det va´. Minns att jag tjyvläste en nära släktings dagbok en gång men efter det så fick jag så dåligt samvete så jag gjorde aldrig om det.

Som en liten ledtråd lägger jag in en talande bild och hälsar den nye läsaren välkommen... håll till godo, rätt som det är kommer nåt avslöjande, ha haaa.

Ikväll har jag varit på Skorpeds SK:s planeringsmöte. Först fick vi en genomgång om allFair , - idrottsetik för ledare, föräldrar och utövare. Ett bra koncept och synsätt men som känns självklart i Skorped. SSK hade också tagit fram ett eget fair play dokument som klubbens medlemmar ska följa.

Mitt uppdrag i SSK är valberedning. Tycker att vi just va klara med arbetet för 2008 men nu är det dags igen!

En trevlig kväll som jag inte räknat med att jag skulle kunna delta på MEN i denna fantasiska by löser sig barnvaktsbekymren lätt över en kaffe kopp eller fem.... Martin och Lisa med syskon kom i samlad trupp och ställde upp några timmar. PERFEKT! Barnen älskar dem och va överförtjusta att få dessa personer som kvällens sällskap.


Jag bullade upp med OLW i olika former, GODIS... å nåt att dricka. Kvällen gjorde sig själv. Nisse somnade på soffan på fem sekunder. Helt utmattade efter en toppenfredagskväll.



Nu laddar jag inför lördag. Det jag inte hann med idag ska jag försöka göra imorgon... ops hur det nu ska gå. Hade planerat att köra in ved, tvätta och städa bilen, sätta upp nya gardiner i sovrummet.... som sagt, jag gör det imorr´n.


Ska också försöka ta lite roliga höstbilder som jag kan lägga in här. Har varit dåligt med foton ett tag. Inget fantastiskt inlägg idag men sånt är livet. Kanske blir det roligare imorrn!

Sov gott för det tänker jag göra!

onsdag 22 oktober 2008

Nämndsmöte... å lite annat

Efter en totalt hopplös natt... steg jag upp med ett leende på läpparna... Blir liksom enklare så. Jag kunde inte sova och när jag äntligen somnat vaknade jag av att Nils ramlade ur sängen men slog sig inte utan hoppade upp igen och somnade om. Axel sparkade värre än en häst och när han väl somnad om så vaknade Nils av sin jobbiga hosta... MAMMAN va VAKEN hela NATTEN!!! kändes det som iaf. Men man är van såååååå Det funkade ändå!

07.08 startade jag dagens första studiecirkel....träffade en bybo på skolan som ville ha hjälp med det + en massa pappers jobb - JAG FIXAR DET sa jag. Bra jobbat eller hur! Då hade jag inte ens börjat jobba.... Det gäller att ligga i! Innan halv nio hade jag fullföljt mitt uppdrag! Bra start på dagen!

Idag var det kultur och fritidsnämnd. Jag jobbade som en gnu så att allt skulle vara klart så att jag med gott samvete kunde gå på mötet efter lunch.

Vi började med gruppmöte. Många viktiga och intressanta frågor kom upp. Det är budgettider vilket inte alltid är så kul eftersom det inte finns några pengar. Allt känns som en enda röra som man skulle vilja stanna, stänga och BÖRJA OM. Vi i alliansen är frågvisa och rätt jobbiga kan jag tro. Vi ställer alla obekväma frågor som går att ställa eftersom det känns som vi ständigt blir förda bakom ljuset.

Dagens sammanträde leddes av sossarnas Leif... han klubbade igenom frågorna innan man hittade rätt i handlingarna. Bra taktik för att slippa en massa näsvisa frågor från vår grupp. Det roliga är att än fast (s) är så många fler så är det endast 2 personer som är talkunniga. Måste vara trist, tycker jag. Kollade in Emils blogg innan jag började skriva. Han skriver idag om tanken att det till nästa val skulle kunna bli ett maktskifte i kommunen.... SPÄNNANDE... Hur skulle våra (s) kollegor agera då???? Äntligen skulle det kanske bli lite ordning och reda. Jag tror inte att vi i alliansen skulle vara så enögda iaf. Den som lever får se!

Eftersom Emil lämnat vår grupp kom en ny-gammal ersättare, Kristina Åström. Hon har tidigare suttit i nämnden och gör en comeback... -Allt är sig lik i nämnden va hennes kommentar. Kul att hon är tillbaka!

Kristina förlorade två av sina syskonbarn i en olycka för en månad sedan. JÄTTETRÅKIGT. Jag fick tillfälle att prata lite med henne om hur det går och hur alla mår efter en så fruktansvärd förlust. I det tillfället så känner jag att jag struntar i beslut, budget, bidrag och allt annat gnabb. Hur i hela friden går man vidare???


Jag har det för himla bra!

Innan grabbarna gick till sängs va det badning och klippning... FOTOGRAFERING i morgon så då gäller det att visa upp dem från deras bästa sida... Tur att man har många strängar på sin lyra!
Nu blev det så här himla långt ikväll igen!
Natti natti från mångsysslaren Katrin


tisdag 21 oktober 2008

Dagens Nolaskogs ord = "ONÖDAN"...


.... Så sitter jag här igen efter en dag i SVs fantastiska värld. Dagarna bara springer förbi men så är det nog för de flesta. Min arbetsdag slutade med att allt gick precis så fel det kunde. Uppdrag 1, Jag skulle vara smart att leverera lite studiematerial till Bredbyn och tänkte ställa in det hos en kompis frisersalong... DE hade stängt idag... Inte bra. Uppdrag nr 2, skulle titta in till en cirkelledare och planera en kurs.... hon va inte heller på plats.... otur! Jag åkte alltså hela vägen helt i "onödan" (konstigt ord det där!) Men men... jag tar en sväng dit imorgn istället! Blir några extra mil med bilen men det är ju så billigt att köra så va fn... Kan ju passa på att tanka på UnoX eftersom vi ändå inte har nån mack i Skorped!?

Imorgon är det kultur och Fritidsnämnd. Inte särskilt många spännande ärenden men det kan säkert dyka upp några under dagen. Budgetarbetet är ju i full gång!

Emil efterlyste mer politik i min blogg... Pust... jag är nog inte så bra på syrliga inlägg och att analysera det som händer i kommunpolitiken. Jag överlåter det åt en riktig STJÄRNA... Emil himself! MEN kommer jag på nåt så skriver jag nog om det. Lägger in CENTERPARTIETS logga så har jag ju gjort nåt politiskt idag!

Det fick mig att fundera varför man sitter och skriver rakt ut i cyberrymden.... Bra fråga MEN det rensar hjärnan, ger en massa vänner chansen att se att deras liv inte är så tråkigt som de tror - De finns fler som har ett rätt ointressant liv. Å andra sidan när jag tittar tillbaka i min blogg så händer det en hel del saker som lätt glöms bort. Jag ger också en kär familjemedlem en resume av våra dagar här hemma.... hoppas att han blir lite "avis" och längtar hem till oss!!

Jag får en inblick i andras liv, t ex Malin i Turkiet - kul att se hur hennes vardag ser ut. Hon stökar och bökar i hemmet, hänger tvätt, fixar välling och våra mamma-liv ser rätt lika ut fast vi bor så långt ifrån varandra.

Jag längtar tills Malin kommer till Sverige - Jag har så mycket att fråga henne om nu när jag har koll på vad de gör hemma hos henne varje dag.


Nu måste jag strukturera upp kulturdagen på Bygdegården. Vi har fått in flera anmälningar till vår hantverksutställning. Så plikten kallar.... Skriver mera en annan dag.

måndag 20 oktober 2008

Ja må du leva...

uti hundrade år!!! Vi har varit på kalas idag hos morfar. Det va trevligt. En regnig dag som den här kan man faktist förgylla med kalas och tårta. (Hej mamma! Hoppas att du tittar in nu när jag lagt in den här sidan i "Dina favoriter", tack för maten idag och allt annat som vi fick)
Det va en trist dag ibörjan eftersom det va dags för Rickard att åka iväg igen. Det känns ju som bekant alltid så tomt när han åker.
Vi hade en kanon helg. Lugn och bra på alla vis. Vi till och med gick med barnen till söndagsskolan tillsammans - Wow - det hör inte till vanligheten.
Igår va vi till Harpsjöbacken med Brazzet för att knäppa en gruppbild. Det gick nog bra men vi frös nästan ihjäl där borta, tur att vi fick kaffe när vi kom tillbaka till kyrkan. Vi har spelning i Gottne på torsdag men jag kan inte vara med eftersom jag är själv med killarna den här veckan. Det är lite frustrerande att inte kunna delta men jag försöker intala mig själv att det är bara att acceptera. Barnen går i första hand, å det tänker jag inte ha dåligt samvete för.

Nu är det vecka igen och det är dagis för killarna och jobb för mig. På torsdag ska dagiset knäppa kort, det är alltid kul att se och jämföra korten år från år. Det värsta är att åren går så himla fort och snart har jag inga små barn längre.... inte kan man väl åldras i samma takt själv - då blir man ju rädd!
Tittade lite på toppform på SVT innan jag gick upp - snacka om odrägliga ungdomar. Blossom som leder gruppen och försöker göra folk av dem får inte mycket tillbaka. Jag hoppas aldrig att mina barn blir så där. Dryga, lata och helt odrägliga!!! Tur att man vet hur man vill att ens egna barn ska vara!
Nu ska jag lägga mig och lyssna på lite Marklund. Det går som trögt att komma nån vart i boken eftersom jag somnar hela tiden. Vare sig jag sitter på bussen eller om jag ligger i sängen.
Ska försöka lägga in lite bilder också... har varit dålig på det ett tag.
Natti natti

torsdag 16 oktober 2008

Helgen kommer

Nu tar jag helg. Det känns bra. Har en hel del att fixa med här hemma. Ikväll blev det hockey på tv och slöat i soffan. Det är inte ofta man får sitta och göra ingenting. Känner mig halvförkyld så jag tar tag i hemmet imorgon istället.

Imorse kom ingen buss.... vi väntade och väntade. Plötsligt kom en bil som saktade in, -Bussen är trasig men de får låna en buss av oss (det lokala bolaget) Jag kör er dit bussen står... Så går det till på landet.
Vi kom oss på jobbet i tid och allt gick som planerat trots allt.
Killarna sover men Nisse är förkyld. Han hostar och låter inte alls bra, tur att han fick en hemma dag från dagis. Ska upp och snusa på mina småttingar - känner mig jättetrött

Natti natti.

Fick en webadress

som ALLA ska prova om man känner sig lite nere.... gå in på http://www.utbildning-co.se/sv/peppa/peppa.asp
Håll till godo!

onsdag 15 oktober 2008

Tiden går..


Nu har Rickard varit hemma i en vecka och jag har inte hunnit skriva en enda rad. Konstigt. En vuxen mer i familjen och då räcker tiden inte till... hur funkar det??
Kanske är det så att när han är borta är det två som ska ha service - nu är det tre!!!
Men en summering av veckan är;
I lördags blev de sista timmerstockarna barkade, nu kan bygget börja när som helst bara tomten blir klar. Som vanligt en mysig dag i grusgropen med utemat och eldning. Vi avslutade med middag hos oss, Anna och jag lagade mat till ett helt kompani! Jättetrevligt

Måndagen startade med besök av en stor grävare.... Vi har bytt avlopp - oj va skoj - lerigt överallt. Det tog tre dagar men nu är vi iaf klara.

Idag har vi varit på kalas hos Isak - tårta, kaffe och lite skvaller -Perfekt! Det kom på tal att en tjej som bott här i byn tidigare har en blogg, skriver om sig själv och sin man och barn - Åh det va värst... jasså har hon det... oj HAR HON??? Rätt intressant att höra vad de sa. Hm,,, jag har ju också en blogg, absolut inte för att man har nåt viktigt att skriva eller för att göra sig speciell. Man kan ju välja vad man skriver, min är ju inte så jättespännande, med en massa smaskiga detaljer.... jag är nog inte sån. (Har inget super detaljrikt, smaskigt skandalliv, skulle kanske få upp besöksantalet då) Man skriver ju mest en massa strunt men jag sa inget om min blogg.... skulle ju bli en sån himla rusning hit då!? De får nog hitta hit av egen kraft. Man måste jobba lite för att få veta saker eller hur?
Jag tänkter på ett annat sätt numera
På nåt vis så snappar jag upp olika "säg" varje dag sedan jag startade bloggen. Vissa kommer jag ihåg andra är som bortblåsta när jag sitter vid datorn och ska skriva. Idag kom ett som fastnade och som man kan fundera över. "Att finnas och synas" Vad är rätt, vad är fel och vad är fantasi???
Som jag skrev tidigare så lyssnar jag just nu på Liza Marklunds nya bok - En plats i solen. Rollkaraktären Annica Bengtzons dotter sa nåt bra i dagens kapitel - Jesus syns inte men finns, Tomten syns men finns inte.... Ja hur förklarar man saker för barn så att de förstår och tror på oss vuxna. Nåt att ta upp på söndagskolan kanske.
Imorgon tar jag sista arbetsdagen för den här veckan. Det är verkligen fullt upp på jobbet men det börjar bli ljusare på nåt vis. Enda problemet just nu är att vi måste starta en massa studiecirklar och kurser om vi ska nå budgeterade mål.... HUR undrar jag men det är bara att kämpa på!
Nu har jag dövat mitt enormt dåliga samvete. Att skriva på bloggen är som ett gift, jag har alltså varit på avvänjning en vecka men nu är jag tillbaka igen.
Nu ska jag se på Bonde söker fru. Ikvällens avsnitt är det speed date, åh vad kul å se om det säger klick direkt för nån. Har spelat in det eftersom barnen skulle se Karlsson på taket prick kl 20.00 Å andra sidan får jag se det i lugn och ro.

Ha re bra

onsdag 8 oktober 2008

Kväll igen

Så va den här dagen också slut. Har väl inte uträttat så mycket här hemma ikväll som jag hade tänkt men så blir det ibland. Axel somnade på soffan vid halv sju, hjälp va tung han har blivit men än så länge orkar jag bära upp honom. Nils gick upp strax före åtta. Han kunde inte somna och ville tillslut gå till sin egen säng och sova. Sagt och gjort. Jag gick ner för att se BONDE SÖKER FRU, ett av mina favortiprogram. Helt plötsligt hör jag någon som gråter - Axel vaken - kan inte somna om..... fixar en saga på radion och går ner igen.... ingen lugn och ro här inte....
Efter ett tag somnar han iaf....

Därför blev det inte gjort allt det där som jag hade tänkt. Men jag har iaf hunnit renbädda och tvätta de sängkläder jag tog ur.


Ingen lugn morron här inte...
Jag rev ur sängarna redan imorse. Jag tror att jag slog rekord denna morgon. TRÖTT som en apa steg vi upp 06.10. Ner & gjorde välling, klädde barnen, gjorde upp eld för att jag tycker att det är så himla ekonomiskt istället för att värmepumpen ska gå - snål är man också!! Sen sprang jag upp duschade, rev ur sängen, satte på en tvättmaskin, fönade håret, sminkade mig, klädde på mig, tog en kopp fil medan jag borstade tänderna på killarna, startade bilen så att den skulle vara lite varm och frostfri, klädde oss för att ge oss av och då va kl 06.58. Wow.... inte klokt vad man hinner. Kom igen killar - gör om det om ni kan!!!



Imorgon är en annan dag - Rickard kommer hem inatt. Grabbarna är lediga från dagis och jag har bara mig själv att klä på. Jag tar bussen till jobbet - härligt. Sitta i värmen och lyssna på talbok, just nu Liza Marklund En plats i solen.







Natti natti

tisdag 7 oktober 2008

Bloggandet tar tid

Jag hade nog aldrig kunnat tro att jag skulle ta detta bloggande så på allvar. Det är verkligen skoj. Att man kan skriva så mycket strunt varje dag. På nåt vis så känns det som strunt när man lägger händerna på tangentbordet och ska summera dagen. HAR INTE HÄNT NÅT känns det som men hur det än är så har man knopat ihop ett antal rader.
När man går tillbaka och tittar på vad man skrivit blir man rätt imponerad. Varje dag finns det nåt litet guldkorn om än så litet. Kanske är guldkornet inte direkt skrivit i text MEN jag vet att DET hände JUST den DAGEN!!
Kameran får också följa med lite mera eller så kan man ju knäppa med mobilen. Att lägga in en bild gör hela bloggen mycket mer intressant att läsa.
Just idag har jag ingen kul bild att lägga in men men.... kanske blir det två en annan dag.

Jag har ikväll suttit och försökt lägga in två referat till allehanda nära.... Himmel va dåligt det gick. Jag va inloggad men ändå frågade sidan om lösenord. Skrev mitt lösen men FEL. Fick mitt lösen till min mailbox och JO, det va rätt ord jag matat in så jag provade igen FEL! Nu har jag sparat mina referat och ska göra ett nytt försök imorgon!

Dagen är över och jag ska sova! Måste bara säga att det är rätt skönt att få höra när man ska iväg på jobbet
- VA din du ä mamma, din sol och din töja... Du ä så din hela du! Sammanfattning - Nils tycker att jag va jättefin imorse! Nåt att leva på hela dagen! Det är väl av barn och fylltrattar man får höra sanningen av???

Lexikon: din=fin, sol= kjol, töja=tröja

Lite skönhetssömn på det här nu så kanske man kan toppa dagens "din-resultat"
Natti natti

måndag 6 oktober 2008

Får bli en snabbis...


Nu har jag suttit och skrivit protokoll får kvällens bygdis möte. Tänkte att det va lika så bra att göra direkt. Är så himla less på att föra protokoll Jag har nog gjort det i alla föreningar jag varit med i.
Har även gjort en affisch till KULTURLÖRDAG i Skorped 22 november. Fikamys, loppis, träffas och trivs... är väl temat

Idag har vi varit på Stor och Liten, Nils pysslade med knäckformar och lim... åh vad fint det blev. Vi hade både farmor och mormor på plats - vilken kanondag. Mormor stannade här till 16.30 då hade både hon och morfar fått mat och kunde mätta och glada åka hemmåt.

Ikväll har farmor varit här och pysslat om killarna medan jag va på styrelsemöte. TACK för att ni finns alla ni som hjälper till med barnvakt!

Nu ska jag plocka ihop efter dagens bestyr och gå och lägga mig.


Over and out!

söndag 5 oktober 2008

Det är höst och jag har accepterat det!




Några bilder från "Röjardagen"
Så till dagens funderingar: Vinden viner och det regnar både kors och tvärt.... det ska va så - DET ÄR HÖST! Om två månader är det andra advent - känn på den!

Vi har haft en underbar helg. Rotryckningen igår gick som en dans - vi va ca 40 personer. Inte illa! Goda grillade hamburgare och korv gjorde att det blev en perfekt avslutning.Jag ska lägga in lite bilder en annan dag, orkarde inte tömma kameran ikväll. (Nu är det gjort! 2008-10-06 kl. 23.26) Anna och jag vägrade gå hem så vi fortsatte att elda och surrade en timme efter att alla andra gått hem. När vi kom hem stoppade jag killarna i badet och mig själv i duschen. Sen slappade vi framför hockeyn tills det va dags för MIDDAG HOS FARMOR! Helt UNDERBART.
Idag har vi som vanligt gått på söndagsskolan. Sen har det varit rätt så lugnt. Lite Brazz-övning och söndagsmys framför tvn.
Imorgon drar vi nog iväg på Stor och Liten och vi får besök av mormor! HURRA. Det blir skoj. Natti natti

fredag 3 oktober 2008

Full fart mot helgen.

En helt underbar dag har vi haft här hemma. Killarna har roat sig med lite av varje. Lekt och byggt med lego och spelat lite spel m m. Själv har jag roat mig med att göra en total makeover i tvättstugan. Skönt att få städa ordentligt. Vi tog oss också en skön sovmorron - det va vi värda!
För övrigt en mycket lugn och skön dag.
Imorgon hoppas vi att regnet dragit förbi. Vi ska nämnligen dra ris vid fotbollsplanen.... låter kanske inte så spännande men det ska göras...Det startar kl 10.00 MITT I MELODIKRYSSET! Det kan inte hjälpas... Det är säkert en helt omöjlig omgång ändå så det är lika bra att man missar det! När vi gör såna här jobb har vi alltid trevlig. Med rätt arbetskamrater blir även risdragning skoj. En eld, lite grillning och en fin höstdag - Blir bra dé!!!
Nu ska jag hoppa i säng så att jag är pigg imorgon! Det är visst MoDo match imorgon också så då får vi väl luta oss tillbaka vid 16-tiden och kolla på det!
Ajöken!

torsdag 2 oktober 2008

Tiden stämmer inte..

upptäckte nu att tiden stämmer inte när man lagt upp ett inlägg. Mitt förra inlägg är upplagt kl 11-nånting... vad jag vet så var jag på jobbet då?! Hm.... va väl inte så noga men ändå!

Svettas med MoDo

Åh vad jag känner mig duktig. Har just svettats tillsammans med Modo under den andra perioden mot Timrå. Inte för att jag fick vara med å spela men jag satt på motionscykeln samtidigt... har inte hänt på ett bra tag. BRA av mig. 30 minuters trampning och ca 300 kalorier förbrände jag... alltid något. Har jag tagit tag i mitt liv? Undra just hur länge det ska hålla i sig - en vecka kanske... å så är man tillbaka i sina dåliga vanor. Att det ska vara så svårt att motionera lite lagom. Det är väl inte så kul men det gör ju nåt gott åt kroppen. Man vill va smal och ha bra kondis men åtminstonde i mitt liv så kommer detta långt ner på listan. VARFÖR?? Jo, för det finns så himla lite tid över. Man ska tvätta, städa, diska, hänga tvätt, vika tvätt, styka tvätt, plocka tvätt.... oj va mycke det är med all tvätt. Det va inte riktigt på samma sätt förr. Nu har jag så många fler att ta hänsyn till vilket gör att jag glömmer bort mig själv.

Pratade med en vän idag som sa att - man hinner aldrig med att göra nåt kul nu för tiden... Jag höll helt med, det är dåligt på den fronten. MEN det beror oftast på oss själva. Planering och prioritering. VI måste bli bättre på detta!! Det är väl bara att bestämma sig sa jag. BESTÄMT!!
Nästa gång nån ber mig att göra nåt jag inte har lust med så ska jag svara...
-Nej jag har inte tid - Jag gör BARA roliga saker i mitt liv! Bra motto eller hur?! Vill du också använda mitt motto? Ta för dig bara. Jag ska försöka leva efter det också.
Med ROLIGT menar jag inte bara resor, partaj, shopping m m.... Jag gillar att städa, tvätta och ha fint. Men det viktigaste är väl ändå känslan. En rolig och trivsam vardag är väl ändå det bästa!
Nej nu ska jag gå ner och heja lite på Modo... 3 - 3 stod det efter andra perioden så nu är det väl på tiden att de tar och vinner! Den där ettrige lille Norske killen kan väl trycka in några mål så är vi hemma me´halmen!

För övrigt så trivs jag med min nya layout på sidan - Jag bli GLAD när jag loggar in. Som sagt... Jag gör bara roliga saker i mitt liv!

Hej hopp!

onsdag 1 oktober 2008

Städat lite...

Hoppsan, jag som skulle gå och lägga mig... tyckte att min blogg såg lite trist ut så nu har jag fixat till den lite... Snygg eller hur, känns gladare på nåt sätt sååååååååååå nu ska jag sova!

Gör en runda ...


...innan jag går och lägger mig. Tittar in hos mina bloggpolare och ser vad de haft för sig idag. Själv har jag gjort en tur till Härnösand. Än fast regnet öste ner ÄLSKAR jag HÖGA KUSTEN. Det är så fint vilket väder det än är. Jag va måttligt sugen på att titta förbi på vår tomt (där stugan ska stå) MEN å andra sidan finns det inte så mycket att se där än. En backe - stampat jordgolv kan man säga.

Det är en underbar känsla att VETA att DÄR är vår tomt, vi äger den!! Helt fantastiskt. Att det en dag ska stå en timrad stuga som bara VI har nyckeln till. Där kan man bara vara och titta ut över havet!! I LOVE IT! - Det är bra att ha en dröm -

Nog om det.

Det va en givande utbildningsdag iaf. Skoj att träffa arbetskamrater från övriga länet. Niklas från förbundet som höll i utbildningen va bra! Vad mer kan man begära. På vägen hem tittade jag in på DOLLAR STORE... Wow va mycke skräp det kan finnas på en affär men visst jag fick med mig en del ändå. Gravljus, tvättmedel, gardiner för 50 spänn... å lite annat smått och gott. De´du Malin Tasdemir - Där skulle du varit och shoppat gardiner. Mina ska sättas upp i tvättstugan. Tänkte få lite fint där också. Måste bara röja undan en massa men det ska jag göra på fredag när vi är lediga eller kanske redan imorgon kväll med tanke på den här nattugglan jobbar bäst kvällstid!

Nu ska jag slänga mig i säng.... kanske somnar jag före 00.00 ikväll men knappast. Vaknar troligen som ett lik även imorgon!

Natti natti!