tisdag 9 april 2013

Wow!! Skorped - Haiti!!!

Svenska volontärer i Bois Negresse -  Star of Hope, Haiti
Bilden är lånad av Hoppets Stjärna - här har vi fina Anna Näsström tillsammans med en annan fin unge! Visst ser de lyckliga ut båda två!! Måste vara svårt att skiljas...

Att våra pengar till Haiti gör nytta talar verkligen bilderna på den här länken: http://www.flickr.com//photos/hoppetsstjarna/sets/72157633190491246/show/

Man blir tårögd, stolt och lycklig... tänk att våra pengar från att springa, gå och framförallt FIKA har gjort nytta finns det inga tvivel om.
BRA JOBBAT alla SKORPEDS ungdomar som jobbat hårt i vår fadderby!

För Dig som inte förstått vad det är vi håller på med kan jag kort berätta att Skorped har en fadderby i Haiti - Boise Negresse.
Vi är ganska många som skänker en slant varje månad - den slanten gör varken från eller till för oss men för vår fadderby gör den skillnad!
Skorped har även gjort andra saker för att samla in pengar och samtidigt ha trevligt.

Maja och Marias bageri sommaren 2012. Vi fikade, köpte bröd och hade trevligt... å pengarna de fick in gick till... ja ni vet.
Stina Fjeldseth arrangerade en mode och frisyrvisning... trevligt som tusan (där jag fick modella...;-) och pengarna hon fick in gick till... ja ni vet.

Kalle Johansson arrangerade en musikal med Skorpedsbarn och musiker... å en del av pengarna gick till... Ja, ni vet var...

Birger Johansson fyllde år och fixade värsta konserten och kalaset... inga presenter men dock ett ekonomiskt bidrag till Haiti...

Spring för Haiti, Anna och Maria arrangerade ett springlopp i höstas... vi sprang så vi fick blodsmak i munnen - gick i mål och fick värsta bästa fikat... slantarna som kom in... JA, de gick in på Haiti kontot...
Det har åkts skidor och företagen har skänkt pengar för varje kilometer...

"Spring till Haiti - Vi har även tillsammans motionerat 820 mil på 88 dagar. För att vara med på "resan" betalade man in 100 kr - registrerade sina km på facebook och kunde där följa hur vi tog oss fram... Nu ska vi snart gå hem... nya 100 kr och den här gången tävlar vi med oss själva - 88 dagar ska slås med bravur! Antingen motionerar vi mera eller så blir vi fler!

FÖRLÅT om jag glömt någon, men ni ser själva - på en massa trevligheter, nyttigheter och onyttigheter har vi samlat in pengar så barnen i vår fadderby fått en jättefin lekplats till en kostnad av 75 000 kr.
Samlandet fortsätter!
Det bästa av allt - MAN BEHÖVER INTE BO I SKORPED FÖR ATT VARA MÅNADS GIVARE alla kan bidra. Ge bort en värdefull present till någon du vill gratta. Ingen summa är för liten - varje krona för nytta.
Gå in och titta på bilderna... luta dig tillbaka... fundera på vad du skulle missa om du hade några kronor mindre varje månad. Fundera på vad dessa kronor kan göra för ett barn i Haiti. En plats där det inte finns el, rinnande vatten... Fundera på hur drygt du själv tycker att det är när det är strömlöst några timmar... när det är vattenläcka och man inte kan vrida på vattenkranen...

Vill du ha kontonumret? Här kommer det: 6316 458 209 058
(Hoppets Stjärna - Handelsbanken) Kontot är BARA till för vår Fadderby och blandas inte med andra faddergåvor till Hoppets stjärna!

Inga kommentarer: