torsdag 9 juni 2011

Bästa kvällen!

Vad kan bli bättre än en varm och härlig skolavslutningskväll? I princip ingenting. Vilken het dag detta har varit och de lovar att de ska bli samma imorgon.
Det blev lite bråttom när vi kom hem från jobb och skola idag, snabb middag och sen va det dags att hoppa i fin-kläderna och så fixa frisyren.
Axel åkte till skolan med bussen och Nils och jag tog taxi-farfar.
Vid kyrkan va det som vanligt mycke folk, alla somriga och fina. Finast är när barnen kommer och går från skolan... alla lika glad, spända och förväntansfulla.
Medan vi väntade på att gå in ville Nils kolla in "mockes begravning", Tänk om han ändå hade fått vara med på barnbarnsbarnens skolavslutning... han hade passat in fint både i kyrkan och på tårtätningen. Jag kan nästan se han framför mig i sin blåa skjorta, hängslen och en tuff keps, undra om han fallit för trenden med rak-keps??
Hur som helst - han har nog haft full koll på oss alla ifrån himlen!
Barnen sjöng fint i kyrkan och allt va som det skulle. Jag lyckades hålla tårarna borta när vi sjöng den blomstertid...
Axel fick både diplom och en mugg för att han sålt så bra med majblommor - bra jobbat till ALLA som kämpat på med försäljningen. 18000 har de visst sålt för i Skorped å då kan man ju tänka att en liten blomma kostar 10 kr.... som sagt, ingen dålig försäljning!

Efter kyrkan åkte vi hem till oss och fikade Ernst-tårtan. Inte ofta som både mormor, morfar, farmor och farfar är på plats. De surrade på för fullt och verkade ha rätt trevligt.
Tårtan va toppen och rekomenderas starkt.

Imorgon är det student och då ska vi fira Elin Näsström...

Dagen därpå är det ett nytt kalas men det tar vi då... himmel va vi får mumsa tårta.

Skiner solen lika härligt imorgon så blir det en 100%ig Vikadag, det blir kanon de. Jag gör bort det mesta från morgonen så kan man spendera tiden på badstranden näst intill hela dagen.

Sommalov är nåt visst och sommar är väl härligt. Jag tänker njuta varje dag, precis som Roffe sa i kyrkan... det mesta går att göra en annan dag men IDAG är bara IDAG...
Njut av stunden!

Inga kommentarer: