måndag 30 april 2012

Korv kö och fyrverkerier.

Som vanligt så får man en dos av manskören, rök doft, krut rök... Kall både om öron och rumpa... VALBORGSMÄSSOAFTON i Skorped.
Jättefina raketer...
Därför Skorped... Finns inget varför, bara därför därför...
Slänger in några fyrverkeri bilder oxå.

Kom igen våren...

Kristoffer Arvidsson håller vår talet i Skorped

E-team

Sitter i Baptistkyrkan och är lyrisk över att vi har så många ungdomar... Å sjunga kan de allihop - försök å slå det på nåt vis... DÄRFÖR Skorped

Nyttig!

God morgon... idag är det sista april... snön är snart borta och imorgon är det MAJ.

Jag har just ätit min gröt... tänk att jag känner mig så duktig när jag äter gröt å särskilt när det sker 4 dagar på raken. Då känner man sig nyttig.

Jag har onyttigat mig också, varken motionerat eller odruckit kaffe... KAFFE har jag fått flera koppar av men ändå så ska jag nog toppa det med lite till innan vi åker till stan och köper bomber. Barnen måste ju få smällare.

Vi hade även tänkt göra oss en sväng till mormor men där gick vi bet. De drog till stugan så vi ses väl nån annan gång. Vi får väl hitta på nåt annat...

Bäst att sätta fart om man inte ska vara borta hela dagen!

Ikväll är det sång och musik på Baptistkyrkan - sen sedvanlig brasa... VÄLKOMMEN VÅR!!!!

söndag 29 april 2012

Kuddar till husvagnen

Efter
Före
Jag syr nytt tyg till kuddarna i vår nya husvagn. Va inte nöjd med de randiga, hittade ett finare tyg på Åhléns.
Det är så länge sen jag sydde nåt så jag känner mig ringrostig... men symaskinen är ny reparerad så den går som en klocka...
säger som Wake Up... Har man en symaskin... - De ä klart - JA vill bli vuxen - väldigt snart...

Drömmande

Solen skiner här hemma men det är ändå rätt så kallt i luften... har suttit och kollat på nätet. Visst kan man väl få drömma sig bort till ett varmare land.


Alanya - Bild 10

Gäster

Igår hade vi en efterlängtad tjej bjudning... Efter en massa surr en längre tid så gjorde Anna och jag slag i saken - bjöd några brudar på middag.
Bubbel och lite snacks till att börja med, västkustrulle till förrätt, kyckling och ungs-grejsade grönsaker, vit choklad mousse med suprisan...till efterrätt.
En kul kväll med många galna skratt. TACK Karin, Helena och Helena för att ni ville komma. VI KAN INTE MED ORD BESKRIVA...ha haaa (internt skämt)

torsdag 26 april 2012

Kloka ord och tankar har kantat min dag!




Nu är det helg, för min del iaf. Det har varit en bra dag och jag fick en trevlig pratstund med kommunalrådet Dan Olsson till morgonkaffet. Många frågor och funderingar kring den senaste veckans orosmoln.

Jag fick finfrämmande på kontoret - Siv Sandberg kom med sitt supersöta barnbarn och köpte majblommor... andra året i rad - ska vi kalla det tradition?! Kul att träffas  "IRL" och inte bara på FB.

Slängde mig ut i regnet på lunchen och inbillade mig hitta nå kläder men där gick jag verkligen bet. Hittade ingenting som kändes bra... Kan det vara vårsolen som fattas? Det har verkligen varit grått idag, dis och regn om vart annat men på nåt sätt är regnet välkommet, snön försvinner - tack å lov.

Eftermiddagen har jag spenderat på Nätra Hembygdsgård för att planera sommarens arrangemang tillsammans med SV - Den som är sugen på en sommarutflykt måste göra sig ett besök dit - Jag ska absolut dit... verkar ju ha hur mycket som helst att erbjuda.

Bibblan är en guldgruva!!
Grabbarna har tränat innebandy ikväll och själv tog jag mig en tur till bibblan. Där satt flera härliga Skorpedsbor - bläddrade i tidningar, drack kaffe, knaprade på en kaka... pratade om samhällsfrågor, författare, mjöksyra burkar - ja, allt kan tydligen dryftas på SKORPEDS BIBLIOTEK. Jag hade beställt lite böcker och ljud-sagor. Det är som lilla julafton när det kommer hem det man beställt. En bok som jag bokat hade inte kommit - Systrarna Eisenmans mingelmat - tror att det är en kanonbok!
 
När grabbarna kom hem va vi bjudna till farmor på fika. Så mysigt!! Tänk va bra vi har det som har så nära till varandra.

Nu sover mina små troll och jag sitter och varvar ner. Har småstädat lite men kände att musten gick ur mig. Jag tror jag börjar bli gammal - vill så gärna se nyheterna för att uppdatera mig på vad som hänt i världen.

IMORGON är det FREDAG - Lite motion står på schemat, städning. Sen bär det iväg till BJÄSTA - Å då kan man fråga sig vad vi ska göra där??
JO - Skramla fram alla mynt ni har... ja, sedlar går också bra - VI SKA SÄLJA MAJBLOMMOR utanför NORDHALLEN - Kom å köp - BARN HJÄLPER BARN!!!

Nu är det kväll i karusellen... Skickar en jättekram till "en vacker och klok kvinna" Jag vet inte varför, men tror att det kan behövas!

Law Law... å go natt världen!

onsdag 25 april 2012

Den 25:e smäller det...

Ja, det kan man nog säga. Först knackade det på lite försiktigt på mitt konto och lönen kom in... sen small det till och alla räkningar skulle betalas... Det är ett himla spring in och ut på våra konton. MEN nu är det gjort.
Imorgon är det jobb och dags att tjäna nya pengar... Imorgon är det torsdag - en bra dag - full fart mot helgen och inte vilken helg som helst... en lång helg blir det. Dags att rota fram studentmössan, sjunga upp sig SKÖNA MAJ VÄLKOMMEN.... och VINTERN RASAT UUUT... Tända brasorna och raketerna. MEN först är det lördag - inte vilken lördag som helst... Det händer spännade saker hos fröken Karlström... det känns så himla kul... längtar längtar...

Längtar även efter en viss kostymprydd herre i Norge... Skulle vara roligt att se hur han ser ut i denna propra utstyrsel. Rickard är nämnligen på fin-fest - på en onsdag ?? Det är då ingen ordning på norrmännen... kalas mitt i veckan. Ha haaa...

Nej, nu säger jag tack å gonatt för idag - verkar inte bli lika fint väder imorgon men va gör väl det... helgen bjuder på sol... har jag bestämt iaf.

Kramelikram

Altanen klar för sommarens sittningar.

Vilken energi man får av solen. Började dagen med en kort springtur... Sen tvätt av bilen, kaffe hos grannfrun. Promenad med bästa Anna. Kaffe igen och lite middags planer... Började städa altanen och så middags fix så klart. Sitter och beundrar mitt verk... och har fortfarande inte kommit ur motions kläderna. Ska ta mig lite kaffe och sen en dusch. En bra dag - Nu tycker jag att vi glömmer vintern... Våren är här och jag bara ÄLSKAR det.

tisdag 24 april 2012

Inlägg 2001

Nu har jag passerat 2000 inlägg på bloggen. Jag blir rätt förvånad över att jag fortfarande håller på. MEN det har blivit som ett sorts andra hem eller ett första hem på nätet. Det är min sida och jag skriver precis vad jag vill. Det är en härlig känsla.

Nu har jag suttit och fixat med försäkringskasse papper - man har ju föräldrardagar att ta ut så det måste göras med ett visst förnuft... Helt plötsligt insåg jag att mina två VAB dagar i februari inte va klara. Jag har skickat in papper från skolan, det som intygar att han verkligen inte varit där men jag har inte skickat in de andra pappret... eller det digitala pappret.

När jag ändå var igång så kom jag på att man måste deklarera. Eftersom man inte har nå mycke aktiespkulationer så gick det lätt att E-deklarera. Jag fick till och med se på ett ungefär vad jag kommer att få tillbaka på skatten. PRISA GUUUD... det kommer en skatteåterbäring!!! 

Idag när jag kom på jobbet och startade datorn så fick jag se den här bilden, Google har alltid nåt nytt och idag va det lite kul, det var en dragkedja... Drar man i den så kommer man till info om vem som utvecklade blixtlåset/dragkedjan. Undra vem som hittar på allt??



Nu borde jag gå och lägga mig. Jag är klar med alla papper, har talat med pappan i huset och har även en stor hög med papper som ska sättas in i en pärm i morgon... mitt värsta... å ändå jobbar jag med papper och pärmar?!

Sitter och funderar på om jag ska idas svara på herrarna som skrev i dagens tidning... Har ingen vidare lust men de har ju tydligen inte fattat någonting.
För oss handlar det inte bara om att skolan läggs ner, vi är rädd för alla andra effekter... skolan, affären, banken, bussarna o s v... Vi tänker olika, så är det bara. Jag tänker rätt och de tänker EGOISTISKT om jag får tycka - å det får jag - för som jag skrev, det här är min sida och jag skriver precis vad jag vill. Tycker vad jag vill. Läs om du har lust - annars låter du helt enkelt bli...

Imorgon hoppas jag på sol - Jag blir så glad av sol - å nu vill jag bara vara glad!!



Det tar på...

Efter maten så tog vi oss en power walk med Bungypump stavar - oj va jobbigt det var... känns det inte i armarna imorgon är det konstigt. MEN det va härligt - solen va med oss hela vägen - ÅH va man är sol-sugen nu. Blir överlycklig av att det inte är grått och regnar.

Man ska ha husvagn!



Sommaren närmar sig... Dags att campa MEN har man ingen husvagn så går det ju inte...

Jag har lösningen för den camping-sugne... köp våran fina POLAR 520 GL High back

söndag 22 april 2012

Kalas

Igår va Axel på kalas hos en hockey kompis i Sidensjö. Sen va det dags för skidavslutning med brännboll, film och hamburgare. Vi vuxna for och firade Lars J... Soppa, paj och tårta bjöds det på... Å trevligt surr så klart.
Idag har vi mest druckit kaffe. Gjorde en tur till Hasse å kollade in nya köket.
Det enda nyttiga jag lyckats åstadkomma är städning av gamla husvagnen... Klar till försäljning! Kom å köp en fin polar-husvagn, känns nästan lite ledsamt att göra sig av med den men men... Utan är man ju inte, nu får man ju campa ännu mera kungligt och ännu rymligare.

lördag 21 april 2012

Lätt att hålla sig...

för skratt när man läser ÖA. Alla besparingar och indragningar.... Jippi. Hur va det nu, VÄRLDS-KASS 2015, ingen risk att man inte når målet iaf.

En vanlig ko-skit
Jag har funderat lite. Om vi nu packar ihop och flyttar ifrån alla drabbade orter, in mot cityt med full packning. Jaha, vart och i vilket getto ska vi då bo?? Värst blir det för t ex Tage Hellström med alla sina kor... Örnparken räcker förmodligen inte till 200 kossor. Fast då törs väl inga våldtäktsmän flanera där iaf. Alltid nåt positivt i allt elände.

Om man skulle se på kommunen som ett äktenskap som vill skilja sig från landsbygden så skulle man kräva FAMILJERÅDGIVNING och hitta en god lösning... känn på den. Barnens bästa o s v...

Jag blir bara förbannand. Läste Anna-Lena Holmströms kommentar på FB - Björna tappar, högstadium, äldreboende, brandkår och badet... Finns det inget mer att avveckla?? Gatlyset och vägarna kanske - behövs ju inga vägar om det ändå inte ska bo nå folk där.

Nej, bäst att tagga upp... Nog om detta, finns det nån som man skulle rekommendera att flytta till Öviks kommun - knappast!

Nu ska jag Melodikryssa! Å njuta av de sista ljuva åren!


Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer, längtar efter något som kan rädda mig...

Vinter...

Nu räcker det med snö!

VARNING

På egen risk... Men vi har friskt vatten och luften är gratis.

fredag 20 april 2012

Kurs kväll


Igår kväll var det full aktivitet på Bygdegården. SV hade en kurs/föreläsning om mjölksyrade grönsaker. Det va 15 personer anmälda, både karlar och kvinnor... De bankades vitkål och skars grönsaker på längden och tvären.
Jag skulle dit och hälsa kursledaren välkommen men innan jag åkte dit så kände jag att det skullle kännas konstigt att inte få en kaffepaus - rusade iväg på konsum och fixade lite muffins och kakor. Det va som jag trodde - uppskattat. Kaffepausen är ju ett av det bästa när man kursar!!

Jag tror att alla tyckte att det var en trevlig kväll och dessutom gick man hem med en massa kunskap.
Mjölksyrade grönsaker ska visst vara väldigt nyttigt - Det är ju perfekt. Skorpeds befolkning kommer  att vara kärnfrisk, starkare och farligare än någonsin... tänk på det alla dystergökar som förstör vår frid.

Nu har grabbarna åkt till skolan. Jag är inne på tredje kaffekoppen... sitter och brottas med mig själv om jag ska ge mig ut på en promenad eller sanera mitt hem från grus... Tror det blir en promenad... Solen skiner ju och de hotar att det ska snöa hela helgen. Klart man måste ut!

Ha en trevlig helg alla.   

Jag säger bara en sak - DÄRFÖR SKORPED!! känn på den... Det kommer säkert en förklaring på uttrycket!

onsdag 18 april 2012

Frön

Igår kom Axel hem från miniorerna och hade planterat frön... Ett litet vårtecken trots allt.

Fortfarande irriterad

Igår var jag näst intill grinfärdig och idag är jag bara irriterad. Har retat upp mig på hur kommunen styrs och fick god respons på mitt förra inlägg.
TACK för det!

Satte mig och skrev en insändare till allehanda. Men det blir väl som vanligt, det plockas bort en massa ord och i slutändan så blir det inte som man tänkt sig iaf.

Nu uppmanar jag alla som är skrivkunniga - skriv, klaga, GÖÖÖÖÖÖÖÖÖR nåt... Vi måste visa att vi finns och att vi inte accepterar att landsbygden sakta men säkert utarmas. Vi måste visa att vi är minst lika viktig för kommunen som skärgården är. Hörs vi inte så finns vi inte. Rusta er, för nu är'e krig!

tisdag 17 april 2012

Gråtfärdig och förbannad

Nu är jag så trött och less på alla mörka moln som hänger över oss. Idag har det varit ett inslag på radion om ev skolnedläggningar. ja, vad kunde man vänta sig...?????????  Tänk att det ska vara så här hela tiden, ständigt nya hot och ingen frid. "man måste centralisera" SKITSNACK det måste man inte alls.
En skola på landsbygden kan inte kosta lika mycket som i stan. En ny skola som ständigt vandaliseras måste kosta mera... ELLER?? Mycket konstiga räknesätt må jag säga.

Äré inte det ena så är det nåt annat. Jag tycker att kommunen är så dålig! De senaste rubrikerna i ÖA är ju ingenting annat än dystra besked... å inte är det i stan man drar in. På vissa ställer flödar skattepengarna både hit och dit. Börsen är tom men ändå ska man bygga en fotbollshall - idiotiskt!! SMS:A LÅNA... eller? Fast lägg ner några fler älderboenden och skolor så har vi nog råd med kanske 2 eller tre hallar... Synd bara att klubbarna inte har råd att hyra konstgräsplaner och andra anläggningar  - de står ju där iaf... Kom inte å säg att "vi inte har"... Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr så arg jag blir.

Jag ska förbanne mig anmäla Örnsköldsviks kommun till LYXFÄLLAN - Ska bli kul att se Elvy stå framför budgettavlan och förklara ett och annat.

Nä om man skulle ta och bygga en mur runt Skorpeds socken så kanske man skulle kunna få valuta för pengarna - den som vill komma hit ska ha en himla tur om de kommer in... Det krävs ett visst ekonomiskt sinne iaf. Har man inte pengar i börsen så kan man inte handla... Rätt enkel matte!

Fy vale va less jag blir. Jag hoppas verkligen att det finns några landsbygdspolitiker som tar sitt ansvar, säger några kloka ord och vågar stå upp för våra åsikter - FOLKVALD???!!! eller FEGIS???!!! Välj själv!

söndag 15 april 2012

Helgen är härlig

Vi har haft en himla bra helg. Rickard har kommit hem... Trevligt med fullt manskap i hemmet.

Igår blev det både kryss, och promenad... rensade bort alla kvistar som stormen Dagmar rev ner... Majbrasan kan bli stor i år!! Rickard började rensa bort vårt vedföråd som rasat... trist jobb men det blir bra. Mer till brasan!

Skulle försöka få till nån mat och insåg att det skulle räcka till fler. Som vanligt är jag bäst på oplanerade middagsbjudningar. Med lite hjälp fick jag till en trerätters middag. Provade ett vitt vin från chile som hette Carmen - det va toppengott.

Idag har vi vinglat runt lite på byn och gjort oss en utflykt till Sollefteå för ett smärre förvärv... Rustad inför sommarens camping äventyr. Det blev middag på Nipan... trerätters även idag. Träffade på tre Skorpedsbor som också va hungrig.

Fick besök av familjen Hellgren på kvällskvisten - barnen lekte och hade skoj... Vi vuxna fick surra lite - kaffe, ost å kex... Trevligt värre.

Nu är det bara att ladda inför en ny arbetsvecka. Ska blåsa iväg på Team sportia och byta mina träningskläder som jag köpte förra veckan - Tajta å fina kläder men fel färg...

KOM IHÅG att polisen har det knapert i semesterkassan och ska försöka fånga in oss fartsyndare denna vecka - LÄTTA PÅ GASEN... så är det kanske DU som får lite mer pengar att använda på semestern.

Natti natti!

lördag 14 april 2012

Nya

Provar mina nya skor... Tror de är rätt okej... Jäklar va snabb jag ska bli. Dags för morgon promenad.

fredag 13 april 2012

Barndoms minnen

Hittade en gammal travbana jag inte varit till på ett tag... Nu mot flyget

Vilopaus

Har städat och fixat... Nu en paus på altan, lite Johnny Cash innan jag ska hämta R på flyget. Grabbarna är i stan med Robert, det är på bio... Kul. Trevlig helg på er alla!

onsdag 11 april 2012

Ösregn...

Sällan uppskattas ösregn mer än nu... Det betyder att den förr så vita snön är på väg bort. Nu verkar iaf gatlyset fungera igen - det ger resultat att klaga!

Idag hämtade jag kusinerna Oscar och Nova. Linda jobbade och vi tyckte att de kunde lika gärna vara här och leka... sagt och gjort.
Det ritades och pysslades - fikades och spelades musik... återigen på min spotify... så om nån har sett att jag har lyssnat på mycke Eddie Meduza på sista tiden så är det alltså inte jag. Till min stora förtjusning så gillar grabbarna även Ulrik Munther... Tack å lov... MEN det är kul att det spelas musik - det gillas.

Vi har grattat och fikat hos Maria ikväll - visst va det en fin tårta... hon hade bakat och fixat med allt själv.
Nu återstår det inte mycket av den här dagen... ska packa ihop och göra klart inför imorgon. Grabbarna ska till mormor och jag åker på jobbet. Har en hel del som ska redas ut efter dagens alla telefonsamtal till höger och vänster.

Det är bra med mobil-jour...!

Svaret på vad det är för djur som springer runt här kommer inte imorgon... vi har lite tekniskt strul... men det kommer.

Har även hört att nallarna har vaknat till liv. En med rejäla 48or har traskat mot Skalmsjö... nu får man ladda bössan om man ska ge sig ut i skogen... ha haaa... När gjorde jag mig en skogspromenad senast?? Nåväl - de verkar fräcka alla vilda djur, traskar och går på folks gårdar, så lite pepparspray i fickan är nog inte att förakta.

God kväll!

Grattis Maria...

Hipp hurra... Idag fyller Maria Sundberg 18 år.

Rensning...

Jobbar lite med ringning och diverse anmälningar till kurser. Stryker och städar tvättstugan. Rensat i garderoberna... När ska det bli dags för sommarjackorna??

Spår...

Nån har smugit på min gård...

tisdag 10 april 2012

Klantskalle

Jag lyckades böta ner min telefon idag... KLANTSKALLE!!
Det resulterade i att den DOG!! en stund iaf... har gjort en massa upplivningsförsök... men NOT... Testade svägerskans batteri men då blev det riktigt galet - först blev hela bildskärmen upp och ner... sen blev allt upp och ner fast spegelvänt (mysko)... sen DÖD...
Nu har det fått vila på elementet några timmar och förbaske mig tror jag inte att den lever igen. MEN man vet aldrig. Den kanske bara gör en sista suck... vi får väl se vad som händer imorgon.
Det är ett elände när telefonerna inte fungerar - man är i ett himla behov av dem iaf. Känner sig helt naken när man inte har den... tur att det finns lite reserver  att ta till...

Vädret är verkligen också DÖDs trist... regn och snö om vart annat. Tur att påsken va så fin som den var. Min fina, nytvättade bil... är inte längre så fin... det är verkligen GRISIGT efter vägen.

Gatlyset va lika mörkt ikväll så nu har Öviks Energi fått sig ett klag-mail... vi får väl se om de ids göra nåt åt saken.

Ikväll har vi haft mys-besök av farmor. Alltid lika roligt när hon tittar in en sväng. Såg lite hockey, drack kaffe och mina nybakade bullar. Jag visste väl att vi skulle behöva bullar!

Nu är det operation plocka disk, hänga tvätt som gäller och sen hopp i säng. Det va verkligen tre trötta som vaknade imorse. Kunde inte riktigt somna igår kväll - fattar inte det, har inte sovit super länge då vi varit ledig.
Alltid uppe med tuppen och en kaffestund i lugn och ro... Det är livet det.

Imorgon åker tupparna och hönorna ner till källaren igen - Inte lätt att vara påskpynt - Har inte många dagar på sig att visa upp sig.

Natti natti!!

Va´vare ja sa??



De va det här jag förstod...

måndag 9 april 2012

Cyklande snyggingar

Nu är det nåt stort på gång (igen) Det är jag ganska så säker på...

Idag såg jag två prydliga killar, vit skjorta, väst och fluga? Ja, de va då elegegant iaf. De kom cyklandes på en tandemcykel och framför sprang en annan prydlig kille med kamera... Jag anar att det snart kommer nåt nytt på musik-fronten ala Wake Up... Det finns en parameter till... Det är skollov och då brukar det komma nåt nytt på youtube... Vi får väl se...

Vad som däremot lyser med sin frånvaro är GATLYSET! ÖviksEnergi verkar ha nåt fel på tiden - här är det kolsvart ute och så har det varit en tid... TÄND LYSET i tid!! Vem bryr sig att det tänds vid halv 10?

Här är det laddning inför imorgon - jobb och fritids... Grabbarna har redan gått upp och jag har dragit en repa med dammsugaren. Plockat undan och hängt en tvätt...  Än fast kl bara är nio så är jag sugen på att gå och lägga mig. Vad är det som är fel på mig??? Har inte ens haft en hård helg med sena nätter... Gammeldomen??

Jag har iaf frysen full med kanelbullar och jätte-mega-semelbullar... som inte ska bli semlor utan bullar att bre smör på... Jag och Axel gillar dem men Nils förstår inte hur vi kan äta dem.. Tänk så olika det kan vara.

Vi har påskat klart för den här gången - en bra helg med många gjorda saker. Solen har till och med lyst på oss. Nu är det väl bara att inrikta sig på nästa långhelg... sista april... två härliga dagar att lata sig på.

Jag säger tack å go natt...

Påskfinal

Sista dagen på påsken. Det gick ju fort. Imorgon är det jobb igen.
Det är en halvgrå dag och fruktansvärt is-blåsigt.

Vi har varit och grattat en som fyller år idag... Prat och kaffe... trevligt!!

Kom hem och va kall och frusen... kröp under filten och såg ett avsnitt av Böda Camping - Axels och mitt nya nöje.

Igår va vi till farmor på middag - träffade släkten... alla utom Rickard :-( Stackare som knegar hela helgen. Men nästa helg - då är han hemma igen.

Nu har jag stekt pannkakor, värmt morotssoppa och slängde i samma veva på en bulldeg... kan va bra att hitta några bullpåsar i frysen framöver - man vet aldrig vad man ska iväg på för äventyr. En sväng till Docksta kanske...

Oscar och Axel har kopplat datorn till tv:n och spelar bra musik från Spotify... Det ljuder i hela huset och de sjunger för full hals.

söndag 8 april 2012

Vi påskar på...

Igår var det ännu en solig dag. Startade dagen med Melodikryss hos Aina. Trevligt!!

Städade garaget och brännde en massa skräp... hittade årets första tussilago. Grabbarna va ute och spikade på olika projekt.
Det blev grillning och bad på 10... alltså - jag badade inte men satt i solen som kom och gick. Där planerade vi ihop oss för en gemensam middag och mera bad...
Vi åt gott, pratade och hade trevligt.
Receptet på krabpajen va verkligen lyckat. Tack Mia!!

Här sitter jag nu och ser på nyhetsmorgon, grabbarna har sovmorron och jag ska just ta min första kaffekopp för dagen.

Ha en fin dag alla!!



fredag 6 april 2012

P som i Påsk

T som i Tråk-Tacos (är ohyggligt trött på tacos)
M som i Minuten
L som i Let´s Dance
S som i sova
Japp - så är det... imorgon är det en ny dag

EPA!

Nu har jag suttit ute mest hela dagen... gjort ingenting. Lyssnat och tittat på Axel, Nils och Oscar när de lekt.
En ny trend på byn är EPA... de kör runt runt och ser ut att må ganska så gott.

Det pågår även skoterkörning - jag va nyss å tankade våran skoter. Baarnen har härliga tider.

Här är det lugna gatan... inga ägg och inte ens påskgodiset är provsmakat för min del. Funderar på att lägga mig i soffan och se en film kanske... fast vilken film då? Har ju sett alla miljoners gånger. Skulle kunna ställa mig och stryka i tvättstugan kanske fast det känns väl måttligt trist.

Eldar...

Jag sitter i solen och har just gjort upp en eld.

Påsklov

En stilla start på dagen... Jag dricker kaffe och Nils funderar på att ligga där hela dagen.

torsdag 5 april 2012

Första dagen...

... på resten av påskhelgen!!

Skärtorsdagen är över - det "gamm-snöge" ute. Har nog kommit en si så där - 3- 4 cm. Kul?? NOT!

Efter en kulinarisk våffelmiddag knallade jag över till grannarna på Faktorsvägen... surrade lite och fick mig ett glas vin...

Jag håller på att grädda ett pajskal tills imorgon. Ska bli spännande och se om de blir nå gött... har fått receptet av värsta mat-mamman-maria... Återkommer med bild på skapelsen imorgon. Borde nog koka några ägg imorgon också.

Kuriosa-klubben
Påsken 1991 lärde jag mig att äta kaviar... Det va på den tiden Tommy Hellström (som då va helt okänd för mig) bodde på Konsum - Vi hade målat ägg hos Annica L och skulle med skotern till Stationsberget... Vi svängde in hos Hellström och där provsmakade vi äggen...
Vad mer som hände den där kvällen minns jag inte... åren går... men jag antar att det blev ett trevligt grillande och surrande i vanlig ordning och en rätt ostadig färd hemöver. Jo, nu minns jag - vi drack något mycket speciellt - Creme de minthe med renat...50/50 Då va´re gott - undra vad man skulle tycka om man provade det nu?!

Dagens konstaterande:
Ganska kul med facebook - livet går som i repris. Man ser när gamla klasskompisar lägger ut bilder på sina barn som ser exakt ut som dem själva i den åldern. Kommenteras av andra klasskamrater... och vips så vaknar minnen till liv... nåt som legat gömt i det förflutna... Kul att minnas - ett ålderstecken när man njuter av dåtid?? Ingen aning men jag är FÖR!



Vi ses imorrrrn!!

Gubbar och gumma

Årets upplaga av Påskfirande Näsströms

GLAD PÅSK!

Ja, så var det påsk igen...
Fram med hucklet och kvasten för nu drar vi till Blåkulla... Jag tar en kaffepaus på min sedvanliga plats och inväntar några andra kärringar. I år är det visst skumpabuffé vid slutmålet... undra just hur många som orkar kvasta hem imorgon... Bäst att ta det lugnt så man inte blir stoppad av nån "blåmes"

GLAD PÅSK på er!!

onsdag 4 april 2012

GRATTIS min MIA!

Idag fyller min vän MIA år. Stort grattis vännen. Jag trodde jag skulle hitta nåt gammalt kort på dig och mig från vår ungdom men tyvärr... å tur va väl det.

Mia och jag har verkligen gjort massor med bus i vår ungdom. Vi har hållit ihop i vått och tort - ibland långt mellan gångerna och ibland flera gånger per dag...
Det finns ingen som sååå står på min sida när världen är elak...

Våra minnen är många... tänk när vi erövrade "mormors" lägenhet... badade, fixade till oss... tjuvrökte och tog en taxi till parken. Dansade och hade hur kul som helst... tog en taxi tillbaka och låg och utvärderade kvällen hela natten.
Kornsjö, Tre-sjö, nätterna på badplatsen i Åte... Kastanjevatten och solarium... allt för det optimala utseendet.

Mörkrädd som hon var så tog inte hon cykeln till mig - hon tog traktorn. Det va ofta som hon skjutsade hem mig i familjens stora jordbrukstraktor.

Som sagt, I vått och torrt... ja, nästan i nöd och lust... När helvetet bankar på dörren står Maria på andra sidan och motar bort det farliga.
TACK snälla Maria för att du är min vän. Vi ska ta en riktigt lååång date med massor av surr, mat och minnen.

-----------------

På väg...

Kaffe paus...

tisdag 3 april 2012

Mot hemligt mål

Ja, så var det full rulle rakt mot påsken. Jag har fortfarande inte hämtat nåt påskris - kan bero på att det snöar hela tiden... Idag kom det stora lapphandskar från himlen. Aprilväder till 100%

Idag så kom jag på att jag hade på tok för mycket hår på huvuvdet... slog en signal till Bjästa och JAPP - där fanns det en klipptid till mig. Så nu är det klippt och färgat... Jag kan alltså ge mig iväg till mitt hemliga mål imorgon - Det blir förmodligen en toppendag. VART?? Det berättar jag om imorgon. Tur att jag fick lite ekonomisk förstärkning när jag fyllde år... kan komma väl till pass!

Det är tunnt i bloggandet - händer inte så himla mycket... MEN vänta bara till våren gör entré... Då kanske det finns lite mer att skriva om - just nu går man bara å väntar på att gräset ska grönska och fåglarna börjar kvittra på riktigt!
Imorgonkväll ska jag påskpynta - Tur att påsklådan inte är så stor. MEN en fin duk på bordet och några gulliga kycklingar... Å så den stora påsk-hönan fylld med GODIS!!!  Då blir det påsk i huset.

Dags att kasta sig i säng... fast är jag så trött?? Njaé... men det är jag förmodligen imorgon om jag inte gör slag i sak och nattar mig själv...

Måste skicka ett tack till alla kuliga FB-hälsningar igår... små ler åt vissa än. Fick även en riktigt rolig dikt av vår egen präst... Han är en riktig poet... eller vad säger ni:
 
Till en bildad dam med stuns
som sprider bildning i vår stad
kommer med elektronisk duns
en enkel rimmad rad

Med hjärta för vår by
och solsken i blick
med strålande hy
och i repliken kvick

...
du sprider glädje var du går
och ger hopp och tröst
så här du min hyllning får
du tös med ack så vacker röst


God natt alla vänner och bekanta...

måndag 2 april 2012

En sån dag

En sån födelsedags dag... Å kväll. Tårta i massor och så många härliga vänner å så alla presenter... Tack alla... Det va trevligt. Kul att fylla år!

söndag 1 april 2012

Lurar dag...

Jag har än inte råkat ut för nåt april skämt... Tror jag iaf. Snön som kom inatt är ju på riktigt även om man hade önskat att det hade varit ett skämt! Nu räcker det med vinter!

Idag har jag tjuvstartat min födelsedag. Har haft mamma, pappa och några Näsströmare på besök. Paket har jag också fått.
Här har fikats och surrats hela dagen.

Igår var det en rätt så lugn lördag - hängde med familjen Jacobsson till Bredbyn på pizza ätning. Trevligt som tusan.

När det blev dags för ljussläckar timmen så gjorde vi "mört" och gick te byn... Där kom vi överens om att vi hade ju helmörkt innan jul när det va strömlöst så vi har ju sparat massor av ström.

Nu har gästerna åkt hem och kanske kommer det några fler innan det är kväll... Grabbarna är ute och cyklar - Rickard spelar innebandy och jag har fixat middagsmaten. Lutar mig tillbaka i soffan och gör ingenting för en stund - Skönt!