lördag 31 juli 2010

fredag 30 juli 2010

Shoppingdag i Birsta!

Vi har haft en kanondag tillsammans med Familjen A&T Sundberg idag. Började med fikapaus några minuter innan själva Birsta och sen drog vi igång med stor/tung shoppingen. Axel fick skrivbord, stol och hyllor till sitt rum. Anna köpte säng och garderob... många svåra val att göra.
Vi handlade även lite grejs till sjöboden... madrasser m m.
När det tunga va fixat, mat äten och grejorna lastade delade vi upp oss - karlarna åt ett håll och vi brudar intog IKEA igen. Nisse följde också med oss men somnade efter en stund i kundvagnen... det tar på att shoppa. Jag fick knycka en visningskudde från en fotölj för att han skulle ligga lite bättre i vagnen. Kudden lämnade jag tillbaka strax innan kassorna... smart va!
Det blev lite smått och gott, ljus och servetter - allt som kan vara bra att ha.

Givetvis köpte vi även FEM KRONORS chokladkakor... riktigt bra choklad om man frågar mig. Till och med en expert som Rogga har godkänt dem!!

På vägen hem gjorde vi ett stopp på Hornöberget.. Härlig utsikt och supergod mat. Klockan hann bli halv 9 innan vi rullade vidare.
Eftersom vi köpt en hel del grejor till "boden" så svängde vi in och lämnade av det. Havet va blankt och vinden va stilla... en härlig kväll! Nu är det bara att ta tag i inredningen, kul! Beställde ett bord idag men det kommer väl om nån vecka si så där.
Nu är det hög tid att gå och sova. Jag ska nog lägga mig och kolla in ERNST - missade ju det men va gör väl det när man kan se det på nätet.
Rickard drog till Bredbyn på ett snabbjobb så han kommer väl hem snart - väntar med Ernst tills han kommer.
Imorgon ska farmor och jag plocka jordgubbar hos MR Westman i Överå. Det ska bli kul. Rickard drar till södern och fortsätter med bryggan. Jag vill också åka dit - det är visst nåt strandparty på gång imorgonkväll och det vill man ju inte missa... Kan va kul å se va de har för sig om inte annat.

onsdag 28 juli 2010

Bäst igen!

Som sagt! Bästa grannarna.
Med dagens ÖA fick jag en påse hembakt matbröd. Vilken underbar morgon. Va glad man kan bli för en sån present.
Solen skiner idag och varmt är det också. Idag är det gräsklippning på schemat. Rickard snickrar på bryggan och jag vet inte om vi åker ner i eftermiddag. Farmor ska dit så då kanske vi hänger med.
Idag har jag bokat tid (eller ombokat den tid farmor beställde) för att plocka jordgubbar hos Bengt i Överå. Det blir på fredag! Då ska vi äta jordgubbar tills vi spricker. Det ska bli gott! Synd bara att att jag inte får äta så mycket eftersom det har en förmåga att klia i min mun... men några gubbar ska jag nog sluka iaf.

Igår va jag i Docksta, krattade och kapade brädor som skulle bli ved. Målade även några konsoller... vi behöver en hylla till eftersom köket "växer".
Imorgon blir det kanske IKEA - köpa lite bestick, madrasser m m... köp å köp, ja hör int anne - som EMIL i Lönnebergas pappa sa. Tur att lönen kommit - å när den har kommit så är det dags att betala räkningarna, hm, inte lika kul!
Dags att kika in på nästa blogg... uppdatering på timmerstugebloggen

Häromdagen så ordnade Axel och Oscar middagsbjudning på vår altan... grabbarna bjöd på tacos. De va med och handlade och sen hackade de grönsaker och dukade fint... en riktigt trevlig bjudning... här kommer några bilder:
Salladens ska slungas... veva veva...

Det va mycke gurka som skulle hackas... ett glas dricka ska man ha när man lagar mat..

Välkommen till bords... I efterrätt blev det citronmarängpaj...


söndag 25 juli 2010

Bästa grannarna!!

Att få bo på världens bästa plats är få förunnat och att dessutom ha världens bästa grannar... Vi har båda - Igår fick Axel lyckan att få hänga med Gullik på en MC-tur till Bredbyn - gissa om han lyse när han fick sätta sig på den snygga motorcykeln??!!
Som vanligt så va Rickard i Docksta och slet med bryggan - till sin hjälp hade han sin pappa. Tur att det finns hjälpsamma personer! De är inga kortpass de gör där nere. Vi hade också tänkt att åka ner men det blev inte så - farmor skickade med lunch och sen hade hon gjort en super god middag som vi fick äta hos dem på kvällen.
Innan vi letade oss hem slank vi in på Faktorsvägen - såg att det brann en eld där så vi anade att de hade trevligt värre... Badet va också uppvärmt men vi valde att stå på sidanom och mata "småknortarna" istället. Efter en stund stack vi hem och spelade Löjliga familjen, Oscar skulle nämnligen sova över hos Axel. Efter ett spel och jättetrötta barn så blev det kväll i den här stugan.
Rickard och Jag skulle försöka se en film men han somnade hela tiden så det va nog bara ett att göra - Gå och lägga sig.

Idag är det regn, regn, regn... inget vidare uteväder men vi ska ändå ner till Docksta och försöka hjälpa till med lite uppstädning efter veckans rabalder... Nåt kan man nog hjälpa till med. Kratta lite sågspån och sånt...

Grabbarna tar med sig kussen också så då får de lite leksällskap.

Dags att packa allt som ska med inför dagens äventyr... På återhörande!

lördag 24 juli 2010

Simskolan är över!

Glada grabbar och tjejer som både fått diplom och godispåse av nån mystisk träskråtta...
Foto: Malin Ericsson
Så är det helg och simskolan är över för denna gången. Det va mäkta stolta deltagare som tog emot sina diplom och köpte sina märken. I den här åldern så finns det inte så många märken att köpa men det blev en droppe i alf... nåt att sätta på tavlan som de fick förra året.

Igår åkte jag, farmor och barnen ner till Docksta och kollade hur det gick med bryggan. Det gick rätt så bra tror jag men visst morras det mellan varven.
Vi blev kvar till efter kl 19 - som alltid blir man kvar längre än planerat. Jag tycker synd om Pers sambo som hade middagsbjudning hemma och som vanligt så kom han hem för sent... Även Linda har ju inte sett röken av Robban så mycket den här veckan men idag har han ledigt. Rickard har många äktenskap på sitt samvete... men förhoppningsvis så kan vi erbjuda hjälp tillbaka på nåt vis.

Lördag och melodikryss hade jag tänkt mig. Min kryss-kompanjon va på galej igår och av henne har jag inte hört ett knyst... kanske sover sin skönhetssömn, vad vet jag??
Jag kryssar väl själv - det ska nog gå bra de också.
Det va även auktion i Nybyn och jag är mäkta sugen på att åka dit men har ingen att ta med mig och föresten så är det även bokat en resa till Docksta idag igen så jag får nog bara drömma om mina super-fynd som jag skulle ha ropat in...

Dags att vässa pennan - leta fram en tidning med krysset och sen är det bara att sätta fart!

torsdag 22 juli 2010

Förlängning!

Så vek jag ned mig tillslut - jag har vägrat att svara då ett visst 031- nr ringt för jag anade vad det va för nåt. Idag svarade jag och efter många om och men så sa jag JA. Jag har förlängt mitt mobilabonnemang hos telia men jag ville inte ha nån ny telefon för det blir så jäklla dyrt i slutändan och ingen service har man heller... enklare att köpa en "ren" telefon...
Nu fick jag ett fantastiskt erbjudande på månadskostnaden och fick ändå en telefon... fast ingen "värsting" som hon sa... MEN jag antar att den kommer väl till pass iaf... finns flera som är intresserade redan.


Dagarna går!

Så är det redan torsdag och snart helg igen. Jag har varit på simskolan varje dag den här veckan och sambon är i Docksta och jobbar. Låååånga skift varje dag - kommer inte hem förrän sent varje kväll och åker tidigt på morgonen. Kika in på Timmerstuge bloggen så finns det kort på vad som föresgår där nere.

Det har varit fantastiskt väder och man kan inte annat än att njuta. Ikväll skulle jag och Anna ta en promenad i det strålande vädret... solen kom tillbaka efter en regnig eftermiddag... allt väl ända tills vi kom till präsåkern... DÅ såg vi de svarta molen vi hade bakom oss... bäst att vända om och med raska steg så bar det av hemöver igen... vid korsningen in mot byn kom en blixt och en smäll... inget vidare att vara ute i såna åskväder. Vi la benen på ryggen och sprang... det störtregnade också - tur att vi va så pass nära hem som vi va.
Det blev en varm dusch och ERNST i soffan - Alltid lika trevligt att titta på!!

Nu börjar det ge skörd i växthuset iaf... första gurkan är intagen och snart har vi mumsat upp den också.Hoppas att tomaterna snart blir röda... de är som godast när man får mumsa i sig dem direkt, solvarma och direkt från kvisten.
Kollade hur det stod till med morötterna också - åh va fina och goda de va men än måste de få växa till sig lite mera men som sagt - mycket goda!!

Dags att logga över till nästa blogg... äntligen har man nåt att skriva där också!!

logga ut o logga in....

måndag 19 juli 2010

Sim skola


Tillbaka till verkligheten. Idag startar årets sim skola. I år har vi Stina som sim fröken.

söndag 18 juli 2010

Nästan en hel vecka!

Nu har alla Skorpedsbor återvänt från Åsele. Skillnaden är bara att nu packar man in alla smutskläder, tomburkar m m. Man bär och bär... skurar och fejar så att det ska va fint till nästa gång man ska iväg å campa.
Vi har haft jättetrevligt och jag har försökt att skicka lite bilder via mobilen. Man måste ju hålla alla "nyfikna" uppdaterade.
Veckan gick fort och vi hann till Lycksele två gånger och en sväng till Dorotea. Vädret har varit fint, trots hot från olika håll. Men inte va det varmt första dagen i på Ansia!! Fy va jag frös, tur att det är tempererat bad för barnen hade jättekul.
Marknadsfynden vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Vi hittade några favoritplatser - Kronans cafe´och Filadelfias källarvåning, de hade nämnligen den bästa toaletten.
Det va nog Linda som gjorde de bästa fynden, den ena saken busigare än den andra... KUL!!

Trots att Robert kopplade på charmen för chokladhjuls-bruden blev det inga vinster - Hörde talas om att några satsade lite mer än oss andra men vann inget iaf.
Vi provade även lyckan i TRISS-ståndet - Först vann vi två nya lotter och sen vann vi ingenting - Man är nog en stor förlorare i spel men då har man väl tur i kärlek istället?!?!

Grabbarna har lekt och haft kul - vi hann bara hem så lekte de med kusinen igen.
Imorgon är det dags för simskola i Mellansel - 5 dagar i BADDARENS tecken.... kanske ska man passa på att ta några egna simmärken när man ändå är där, eller så gör jag som vanligt - sätter mig ner och dricker kaffe med alla andra sim-barns-mammor.

Rickard sätter igång PROJEKTET - Byga brygga imorgon - det ska bli spännande... så jag antar att det blir en hel del Docksta den här veckan. Eventuellt avslutas veckan med mera campande på KUSTLADAN.

Imorgon måste man väl även göra ett besök hos DAGMARS LOPPIS - allt som händer på byn måste man va me på!

Nu ska den här familjen göra en utflykt - vart vi ska ska jag berätta sen...

Kramelikram

Attack.


Linda blir attackerad av DINO

Det är här det händer.


Hos Annica finns allt

Hos Annica


Veckans mat hos Annica har fått besök, lurvig buse har lagt sig i bullens korv burk.

torsdag 15 juli 2010

Fläsk snack.


Här talar vi om fläsk och på tal om det så har vi fräst fläsk i Lycksele i dag. En solig dag trots att de hotade med regn och moln. Åh, va varmt och skönt det va. Barnen badade som tusan. Nu har vi grillat! Å nu kommer det en Skorpeds brud till, självaste fr. Lygdman senior, tuff brud med både husvagn och big car. Dagens fråga, Gissa om vi har kul. Rätt svar kommer imorgon.

onsdag 14 juli 2010

Fint besök


Nu har vi ätit midsommar mat, sill och potatis. Åter igen har vi fått besök från PRO-campen, fast med förstärkning av Mr Nässlin. På bilden har vi våra barns favorit, Annie. Hon både hjälper dem med att panta och spelar Svarte Petter.

Kultur igen


Dagens utflykt, Dorotea och husvagns museum. Nu dags för lunch. Semester livet är som vanligt, äta, dricka. Dricka äta å så dricka...

tisdag 13 juli 2010

Middag


Vi har just njutit en taco middag. Badat i Lycksele idag, Nu har det kommit besök från PRO-campingen.

Burr


Inget vidare semester väder. 13 grader, regn... Svensk sommar. Vi drar till lycksele.

måndag 12 juli 2010

I bilen


Rickard kör och som vanligt talar han i telefon. Vi är snart framme, har just druckit kaffe i bilen, inte tal om att stanna, ingen tid att förlora. Jag har just skickat ett mess till min svägeska om att jag vill ha en sommar drink när vi kommer. Hon har dock inte svarat, hm, vad kan det betyda? Hon håller nog på med nån överraskning:)

Nu drar vi!

Det som eventuellt skulle bli imorgon eller på onsdag blir - NU! Jag har packat och lagat lite mat och fixat så vi är klara för avfärd mot Åsele.
Enligt planerna så blir det nog bad i Lycksele imorgon - vi hoppas på sol.
Kaffet är kokat och vagnen är fullproppad med kläder, mat och "lite annat"!! Bara att sätta igång med campinglivet som jag älskar!?! Nåväl, allt blir nog bra bara vi kommer oss till rätta och allt lugnar ner sig lite.

Dagen jubilar är KARIN HELLHOLM - Grattis - Vi ska försöka hinna en sväng till dig innan vi åker vidare.

Ha en bra vecka och jag hoppas kunna slänga in ett och annat blogginlägg från mobilen

AJÖSS!

Lite av varje!

Ny vecka och nya äventyr.
Igår va det en solig och härlig dag. Lägeravslutning med traditionell köttbullsätning på backen. Sen slängde jag mig i solstolen här hemma och bara njöt av solen. MEN alla soliga dagar måste man ju till Vika en sväng och så blev det även igår.
Efter någon timmes badande så åkte vi hem och packade om för att ge oss av till Docksta. Rickard och jag fixade med mattan som ska vara på loftet. Grabbarna och Oscar pumpade upp roddbåten som Nils fick förra året... oj, vilken lycka att ge sig ut på stora havet i en knallröd gummibåt.
Det blev svart på himlen och den fina kvällen byttes till att bli åska och regn. Grabbarna kom in i stugan men va lite kalla och till bilen ville de inte gå i ösregn... vad gör man då? Jo, man tar vad som finns att tillgå. Nils fick en röd T-shirt storlek M och Oscar fick en grön militärskjorta... storlek JAG. Å, va fina de blev. (lite mörk bild men glada va de)
De busade och hade jättemysigt uppe på loftet och ville inte alls åka hem. Regnet smattrade på taket och det va hur mysigt som helst. MEN klockan drog iväg som den alltid gör när man är där nere och tillslut fanns ingen återvändo, vi va tvungen att åka hem.

Idag är det lite grått och trist men värmen är det inget fel på. Bra att solen inte skiner allt för mycket. Jag ska ta tag i stora packningen iför Åsele så det är bara att ställa sig i tvättstugan och påbörja det "roliga".... PACKNING är inte min grej. Jag är dålig på att packa bra... Tar för mycket eller för lite, fel kläder och det känns alltid som jag inte har nåt med mig när jag väl är framme.... Tur att allt går att komplettera om det skulle va så att nåt blev kvar hemma.
Åselelmarknad - hm, vilket jippo - bara skräp men ändå går man och tittar och tror att man ska göra livets största fynd.
Nåväl, barnen gillar det och jag får väl bita ihop - Bara man kommer iväg så går det väl bra. Det värsta är innan. Jag är ju en hemma-räv så jag har ju alltid lite ångest över att lämna hemmet.

söndag 11 juli 2010

Vilken show!

Den är få förunnat att få ta del av den show som visas varje kväll på Harpsjöbacken... Visst, några av alla skojigheter bygger på låååång och troget deltagande på backen... Speciellt detta år!
Nu är det över för denna gången och man längtar redan till nästa år. Helt underbart att få vara med på detta!

Min lägerpojke tog hem sin sovsäck och packning ikväll - hade nog tänkt att sova över men valde mammas säng istället. Inte så lätt när man är 6 år...

Bloggandet har varit lite lågt dessa dagar. Först va det resan till Umeå för att hämta hem pappsen och köpa presenter till Nils... lägerbål och kalas-fix... Kalas och lägerbål igen...
Idag hade jag och farmor uppdraget att utfodra Toriro-arbetarna på Hägglunds - de städar ställverk denna helgen så lite lunchmat va ju inte helt fel. Det tog sin lilla stund och sen va det dags för att fira Nelia med paket. Vi fick mumsig smörgåstårta och givetvis prinsesstårta också.
Dagen slutade som tidigare dagar med lägerbål. Tog svängen förbi Jacobssons på vägen hem och fick oss en snabbsittning på altanen tills Axel ville hem från lägret.
Nu sover alla i huset utom jag. Man har ju en del plikter... plocka undan, hänga tvätt och blogga. Det stör mig en aning när det slarvas med skrivande.

Nu ska jag som övriga familjen sova lite. Har en ny dag med lägeravslutning att se fram emot.

ETT STORT VARMT TACK till ALLA LEDARE PÅ LÄGRET!! Vilket jobb ni gör och va mycke bra ni lär våra barn.
Även Nils som inte varit lägerdeltagare har lärt sig sånger och varit med lite sporadiskt i kören... han låg ikväll och sjöng flera sånger och några hann jag faktist få på film...

lördag 10 juli 2010

Grattis Nils.


5 års kalas har vi haft hela dagen. En ny cykel, massor av paket, kompisar, bus och tårta. Super grattis till dig min älskade unge.

torsdag 8 juli 2010

Modernt läger

Slängde ut en liten fundering på Facebook igår om hur det gick borta på lägerbacken - Fick stax svar att Axel som som en stock efter 3 sagor och lite godis... De är moderna där borta på backen - facebook i mobilen... Vi föräldrar kan vara lugna!

Jag känner mig stolt över Axel som verkligen sov i tältet - men han va då så fast beslutsam att han skulle sova där men man vet aldrig när kvällen kommer...

Nu ska jag snart väcka Nils, han ska få gå till farmor medan jag åker till Umeå och hämtar hem gubben.
Sen blir det paktetköp för hela slanten... Ska både köpa nåt till Nils från oss och från mormor... Sen måste ju Nelia också få paket!!

Det verkar populärt att fylla år den här tiden på året - Idag är det HARRIET JACOBSSON som ska firas. Stort grattis från oss!!

Bäst att gå och fixa till sig om man ska komma iväg nån gång. Å du, än fast solen inte skiner just nu som kommer det att bli en gassande dag tror jag.
Ikväll är det återigen ERNST!! - Me like -

onsdag 7 juli 2010

Lägret är igång!

Idag har vi installerat Axel på Harpsjölägret... Verkar gå hur bra som helst. Han har då inte hört av sig och kl är snart 23...
Många sprattliga barn i det tältet!!

En stor eloge till ALLA som arrangerar lägret - fantasin flödar och vi fick oss många härliga skratt på lägerbålet.

Vi fick oss några timmars sol och bad i Vika iaf... bäst att passa på. Klippte gräset först och sen blev det bad.

Tur som man har så fick jag sill och pärer hos Anna... alltid lika gott när det är varmt väder.

Imorgon drar jag till Umeå och hämtar hem sambon - måste även köpa lite presenter till Nils... Sen blir det väl lägerbål och lägesrapport från läger pojken.

Så va det ju dagens födelsedagsbarn - GRATTIS Nelia... 5 år - Stora tjejen!! Å så har vi ju "snygg-Åke" - fyller ju också år idag... Fick en fin sång av lägerradion ikväll!!
GRATTIS till Dig också.

Bilder från dagen finns men de kommer i en samlad kavalkad en annan dag - ids rakt inte föra över nå bilder ikväll. Nu ska Nils och jag gå och sova... lovade att jag skulle lägga mig med honom men förmodligen sover han redan.

----
Varför tror vissa att de äger världen? Varför får vissa vara hur ego som helst... ? Skulle det inte vara olagligt?? Jag gillar inte människor som anser att endast "MIN" syn på saker och ting är det enda rätta - alla andra har fel... NOT!! Ingen bra syn på tillvaron om du frågar mig!!
Inte för att vara allt för religiös MEN  - Som du vill att andra ska vara mot dig ska du vara mot andra... eller nåt liknade... LEV efter det så kanske välden blir lite bättre!!

Nu måste jag göra kväll... Tack å hej... ( åh va det är tomt utan Axel, tur att jag har en kille hemma iaf)

tisdag 6 juli 2010

Packa packa...

Här pågår operation packa för Harpsjöläger... Nu är väskan snart klar, sovsäcken tvättad... godis, ficklampa och lite annat...
Malin och jag har även satt upp tältet på backen - gick ju hur bra som helst, man kan tro att vi inte gjort annat!
Efter det blev det mos och korv hos henne å så lite födelsedagsfirande av Nelia... tårta fick vi också.
firade lite i förskottsväg eftersom det är för "körigt" imorgon.

Nu har jag tvättat bilen och skrubbat husvagnen lite. Sitter och lyssnar på Allsång på Skansen. Ska göra en röjning här inne också!


Dagens stora överraskning - en stor blombukett från älsklingen!! inte illa!

Nu återstår det att få grabbarna i säng - inte det enklaste när alla är sommarlediga - men om det ska bli nåt läger så är det bäst få lite sömn!!

Såg även att det landat en annan bloggerska på byn - en från den södra delen av landet - Välkommen hem!!

Gårdagkvällens sommar-mys va iaf uppskattat va jag kan förstså - det betyder att vi måste göra om det igen!

Gör ett besök hos Sofia!

Idag har vi varit till Källarbackens Saga... en trevlig tripp som jag rekommenderar fler att göra.

Här är vi på besök hos Guldlock och de tre björnarna.... Gulligt eller hur?!

Kul med Kort...

Vad är väl roligare än att bläddra i ett album med kort?! Men nu för tiden har man inga album - ingen ordning på bilderna och MASSOR med bilder.
Dessutom är det så drygt att föra över bilderna till datorn, hm, eller nej, inte alls drygt, det sköter ju sig själv, man ska bara komma sig för att tömma kameran mellan varven.

Det har jag gjort nu så här kommer en kavalkad av sommarbilder från oss!!
Mandus tar ett dopp i Vika... kul att han kommer och hälsar på. 
 
Nils slappar på stranden med en riskaka och festis
Matilda underhåller Oscar och Axel med nån spännande berättelse!
Nils slappade vidare...
Nova ser nöjd ut, sol, bad och fika... det är toppen!
Man blir törstig av att ligga på standen och se snygg ut!

Ja, vad vi har haft för oss kan man ju inte ta miste på... det här ska jag kolla på när vintern är som värst, november är som gråast och januari är som kallast!

måndag 5 juli 2010

Lata dagar i solen!

Sommar sommar sommar!
Vi har haft en härlig dag! Så sammanfattar vi det hela. Tog först en förmiddagskaffe med grannfrun och dotter/döttrar... kaffe och bullar - från igår. Sen va det bad som gällde. En heldag i Vika. Jo, till och med jag badade... va visst bara svägerskan som inte vågade sig i plurret men i nåt svag ögonblick lovade hon bada innan augusti om vädret håller i sig!!
Efter badet drog jag en sväng till svärföräldrarna som har Stockholms främmerne. Inga-Lill och Jerry är på besök. Där fick jag mig en sommardrink... och sen bar det iväg hem... hade lovat brudarna en sommardrink ur ERNST boken... jordgubbar, rom och is... MIXAT - blev som en kräm... som smälte i munnen... mycket mumsigt. Vi provade även med hallon och det blev väl så lyckat.

Här sitter brudarna och ska just smaka på Ernst-drinken!!

Vi lever semesterliv och trivs med det...
Imorgon är det en speciell dag men den speciella personen dyker ju inte upp förrän på torsdag så jag får väl spara pussarna tills dess... Vi har nämnligen förlovningsdag imorgon... 6/7-2002... man börjar bli veteranförlovad!!
Skickar en cyber-puss till Stavanger!!

Test


Nu har vi testat recept ur Ernst boken, oj oj... va gott det va.

söndag 4 juli 2010

Kryssat klart!

Trots att timmen är sen så måste jag bara inflika att min tipsrad snart är till 100% spikad - bänken klar - krysset klart (klarade det på egen hand... kvalar nog in till nästa vecka trots allt)
Då återstår det bara att få mig själv i säng - inte helt enkelt men men... JAG HAR JU SOMMARLOV!! Å imorgon badar vi!!

Friskt!

Det märks att det har varit lite sämre väder idag. Bloggläsandet har ökat och det borde väl innebära att folk har hållit sig inomhus. Nu har det ljusnat och det är friskt ute... härlig ren luft.

Vi fick oss lite kanelbullefika på altanen med Oscar och Nova med tillhörande mamma. Blev också "Bamse-pantomim-spel... men oj va det är lätt-antänt med trötta barn - tror att alla hann gråta en svätt för både det ena och andra innan var och en gick hem till sitt.

Nu hade jag tänkt se nåt bra på tv men det är som vanligt lika dåligt - man har tusen kanaler men inget man fastnar för. Just nu så visar SF kanalen "Scener ur ett äktenskap" - såååååååå fruktansvärt dåligt. Kan inte vissa filmer få pension???
Men jag behöver ingen film - slängde en blick på diskbänken och tog genast beslutet att röja bänken istället. Sen blir det nog sängen och nåt trevligt kryss... ett bra sätt att somna på. MEN å andra sidan kanske man skulle ta å lösa melodikrysset på nätet när man är klar med disken... måste ju se om jag också klarar det. Missade ju min kryss-date igår eftersom jag va på möte. Istället för mig kallade hon in två andra musikexperter... bäst att hålla sig uppdaterad så man inte blir utbytt!!

1
X
2
=
Diska
Kryssa
Sova...

Natti natti

Här har bakats!

Nu har jag fått till ett som annat. Snoddas, sockerkaka och kanelbullar... snart ska jag grädda lite kakor också. Kan va bra att ha, det nalkas ju en födelsedag snart... Nils fyller år på fredag.

Solen har tittat fram igen - imorgon kanske det blir bad för hela slanten... sen måste jag nog se över läger-kläderna också. Harpsjölägret börjar på onsdag och Axel ska vara med som lägerdeltagare för första gången. Han ska sova hos den riktiga lägerräven - Malin. Känns tryggt och bra! Det är ju lovat ända sen Axel föddes att han och Malin skulle bo på lägret tillsammans!

Nej nu måste jag ut i luften - har varit inne på tok för länge.

Småmulet!

Idag är det en varm men mulen dag. Då passar jag på att baka lite. Har hunnit få till en sockerkaka och en snoddas... Nu står det en bulldeg på jäsning och medan den fördubblar sig så ska jag ta en snabbkopp kaffe på Faktorsvägen.
Grabbarna leker och om det inte börjar störtregna så ska jag nog skjutsa ner dem till Vika en sväng för ett dopp - man kan ju bada än fast det inte är gassande sol.
Bra för skinnet att få vila lite - man kan ju bli rakt för brun - hm, knappast! Det är härligt med sol och sommar - å såna här dagar är också fin, fina... Lite innejobb måste ju också hinnas med.

Dags för kaffe.

lördag 3 juli 2010

Kanonväder!

Det är precis så här sommaren ska vara. Varm än fast solen inte visar sig tilll 100 %.

Imorse va det så där varmt och skönt som man vill att det ska vara när man öppnar ytterdörren. Uppe med tuppen för att hinna äta frukost. läsa öa och sen iväg till Mackmötet kl. 9.

Kom hem och då va det operation packa badkläder som gällde. Iväg till Vika med 4 barn. Soligt och härligt med lite moln mellan varven. En heldag vid plurret idag igen.

Tänk va man kan leva bra på kaffe, mjukost, mackor och kul-korv. Kvällen blev grillning av file från både gris och nöt... grönsaker i massor och ny-pärer me smör på. Gud så gott. Tänk va trevligt man kan ha det. Barnen badade i vildmarksbadet och borde vara som russin vid det här laget. Att de är rena kan man då inte annat än slå fast vid.
När vi skulle cykla hem kom det världens störtskur - oj, va blöta vi blev men va gör väl det när det är en supervarm kväll.

Så har vår lördag varit!

fredag 2 juli 2010

Fräser fläsk!

I dessa dagar tar man alla chanser till att fräsa fläsk. Solen har verkligen gassat idag. Började dagen med frukost på bron, kaffe i solen. Barnen fick fil och jordgubbar... somrig frukost!!

Gjorde ett ryck med gräsmattan och sen va det Vika som gällde. Packade bilen med luftmadrasser och krokodil... grabbarna va på hugget och även en kusin fick vi med oss eftersom hans föräldrar hade målning på schemat.
Vi gjorde en lååång dag i Vika - från 11 till 17. Gissa om man är mör i skinnet!

Middag såna här dagar är inte så lockande så vi tog oss en burgare på Klara och Fridas café på Hembygdsgården. En skön cykeltur efter en lat dag i solen.
Avslutade dagen hos Näsströms - vi jagade det sista av solens varma strålar. Vid halv 9 började det bli lite burrigt så vi drog oss hem och hade fredagsmys... chips och film - en bra dag med härligt avslut.

Nu är det dags att kasta sig i säng - har ett viktigt möte kl 9 imorgon - MACKMÖTE... undra just om man får upp grabbarna tills dess.


Här en film ifrån en tidigare dag när grabbarna svalkade sig hemma på gården!!

torsdag 1 juli 2010

Inte bara Ernst som kan!

Så har han då lämnat oss - Han dök in i tvrummet kl 20.00 och stack ut igen en timme senare. När man nu sitter som ensam kvinna i det här huset är det bäst med förstärkning när ERNST tittar in... Två brudar kom och va med hela timmen. Vi fick jordgubbar, melon och glass - ja, man behöver nåt salt också - lite vitlöksost och kex dukade jag också fram... å så kaffe så klart.
Mysigt värre och vi är rörande överrens om att vi har en hel del att röja upp och bygga till i våra hem... akta er gubbar för att närma er hemmen igen...
Kul och inspirerande är han iaf våran ERNST! Han tänker så mycket hela tiden.

Själv har jag också "ernstat" lite idag. Inte legat på latsidan vill jag lova. Upp i ottan (???) och drog till Docksta innan solens uppgång (det va helmulet).
Där sken solen mellan molntapparna och det va riktigt härligt. Grabbarna lekte hela dagen och jag dammsög bort sågspån och annat äckel. Sen målades jag loftet... har legat som en orm under taknocken. Känner mig lite lea-brötten ikväll.

Gjorde också ett försök att få upp en gardinstång och jag klarade det med de dåligaste verktygen i världen. Testade även att sätta upp mina fina gardiner.... visst är det gulligt!!

Vi skulle göra en snabbsväng men oj va tiden går fort när man har roligt - kl 15 åkte vi hemöver. Fick mat hos farmor - TACK & LOV och sen bar det av till Bredbyn på fotbollsträning och mygg-mating! Herre-ge vilken mygg de va där. De kan ju inte ha sett en männsika på flera dagar eller så är det vi Skorpedsbor som smakar smaskens!
Jag fick iaf äran att stå i mål när det va dags för match - släppte inte in ett enda mål... och fina utsparkar fick jag till trots min Foppa-sko-beklädnad!!

En härlig dag och nu laddar vi för en 100%ig baddag imorgon. Ska visst va superväder och det tänker vi inte missa.

Så till sist: Ett stort grattis till alla som kom in på "sitt" gymnasieprogram (höll på att skriva linje, stenåldersmänniska som man är) Såg att Stina kom in på frisör, Linnea och Karl J på musikestet, Maria på natur... men Anna Näs vart hamnade hon?? Måste nog fram med tidningen och kolla... tänk på att jag va ganska så trött när jag ögnade igenom ÖA. GRATTIS till er ALLA å tänk på det: FLYTTAR NI från BYN har man bara dispens ett tag... sen MÅSTE MAN TILLBAKA!!

Grottmänniskan ska sluta att surra - go natt och på med puffar och badbrallor för imorron är det stora badardagen!