fredag 13 september 2019

Oboy-bullar... visst låter det gott...

Höst, regn, rusk eller härlig Britt-sommar... 
det lockar till att baka något, att ha nåt gött i frysen 
är aldrig fel... Nu ska jag få fylla frysen med kött så att
baka en massa som tar plats är inte så smart....
Hittade det här receptet i en tidning från Coop... 
ser smarrigt ut... måste nog testa att snurra till 
några Oboy-bullar... Har en rulle smördeg i kylen 
som ska göras av med... Vi får väl se om jag får till det!


Supersnabba O’boy-bullar

Du behöver:

  • 2 st stora smördegsplattor
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2,5 dl O’boy-pulver
  • ägg
  • 1 dl pärlsocker
  • Så gör du:
  • 12- 16 bullar (beroende på storlek)
  • Värm ugnen till 200°.
  • Blanda ihop smör och O’boy. Från början kan det kännas som att O’boyen inte går in i smöret, men ha tålamod. Det kommer att bli jättebra.
  • Bred O’boy-smöret över en smördegsplatta. Lägg den andra smördegen över.
  • Skär ut remsor. Snurra remsorna och forma till en lång "spiral" Nyp gärna ihop ändarna lite så håller snurrorna formen bättre när de gräddas.
  • Snurra ihop spiralerna till snurror. Det är inte så viktigt hur det görs, men tryck fast ändarna under bullarna så att de inte går upp under gräddningen.
  • Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  • Baka mitt i ugnen i ca 10-12 min, tills de blir gyllene och genomgräddade. Passa så att O’boy-fyllningen inte bränns.
  • Makalöst enkelt och ljuvligt gott!

Inga kommentarer: