Världens godaste fröknäcke
Vi bjuder på ett tunt och smakrikt fröknäckebröd som är helt glutenfritt. Baka och ta med dig som present till värdparet i jul eller servera det som tillbehör på ostbrickan. Försvinnande gott!
2 plåtar
Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl krossade linfrön
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2,5 dl vatten
Flingsalt
Gör så här: Sätt ugnen på 150°. Blanda majsmjöl, solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor, linfrön och salt i en skål. Häll i rapsoljan och slå över 2,5 dl kokande vatten. Rör ordentligt och låt smeten svälla ett par minuter. Fördela smeten över två plåtar täckta med bakplåtspapper. Lägg sedan ett bakplåtspapper över respektive plåt och tryck ut smeten över hela plåten. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 150° ca 60 minuter. I varmluftsugn kan man grädda båda plåtarna samtidigt och få ett krispigare resultat. Låt brödet svalna och bryt det sedan i lagom stora bitar.
2 plåtar
Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl krossade linfrön
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2,5 dl vatten
Flingsalt
Gör så här: Sätt ugnen på 150°. Blanda majsmjöl, solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor, linfrön och salt i en skål. Häll i rapsoljan och slå över 2,5 dl kokande vatten. Rör ordentligt och låt smeten svälla ett par minuter. Fördela smeten över två plåtar täckta med bakplåtspapper. Lägg sedan ett bakplåtspapper över respektive plåt och tryck ut smeten över hela plåten. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 150° ca 60 minuter. I varmluftsugn kan man grädda båda plåtarna samtidigt och få ett krispigare resultat. Låt brödet svalna och bryt det sedan i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar