tisdag 19 november 2013

Schysst, sjysst eller sjyst?

Axel tränar på sin läxa... Jag tycker att jag är skaplig på att stava och just det här ordet i överskriften är vi inte riktigt överens om skolan och jag... Jag skulle ha skrivit schysst... nåväl, inget är tydligen fel... man kan skriva på flera sätt enligt vad jag kan förstå.

Vår lilla katt har husarrest för tillfället och gillar det inte. Efter gårdagens ingrepp ska hon hållas inne... = sur katt!Hon gör allt hon kan för att smita ut när hon får en chans.
En dag inne och det är 9 dagar kvar, ha haa... knappast. Hon ska få vara inne några dagar till och det kommer förmodligen inte bli lätt.

Ja ja... nå väl. Själv skulle man inte ha tackat nej till husarrest. Igår va jag så trött så jag mådde illa men idag känns det bättre. Har hinkat i mig mängder av kaffe idag så nu får man väl kaffe-därrn istället.

Jag bara undrar när orken att göra nåt vettigt här hemma ska infinna sig. Det enda som lockar är att krypa upp i soffan. Novembertröttheten kanske??!!

Nu blir det fotbollskväll på 29an... Hejja Sverige friskt humör...
imorgon drar jag och Nils till Bredbyn på tandläkarbesök - det är nåt hela tiden... ett enda farande hit och dit. Snart är det dags att packa för en liten tripp till Köpenhamn också. Fy va blåsigt å kallt det torde vara där så här års... men det blir nog toppen hur det än må bli.

Najs, nice - law, love!! Tur att man får skriva precis som man vill på sin egen blogg - stavfel eller stavrätt!

1 kommentar:

Linn sa...

Sjyst eller schyst. Man kan också skriva "juste".
Många skriver sjyst/schyst med dubbla S bara för att man uttalar det så, men precis som orden "tyst och byst" tex så uttalas det med två S men stavas bara med ett S.