torsdag 8 augusti 2013

Hallon!

Jag börjar mitt inlägg som STIFTELSEN brukar göra på fejjan. HALLON... Jag älskar att plocka hallon, idag har jag plockat fyra liter... Fina stora bär som det inte bor några maskar i... LOVELY!!

Medan Axel, Nils och Emil badade plockade och plockade... Näst sista hinken tippade jag ut å ni må tro jag blev arg... Jag raffsade ihop det som föll ut och av den hinken + lite mer bär som jag hade i frysen gjorde jag saft av... Bären blev lite mosade så därför va det inget att använda till kakor och annat där man vill att de ska vara fina... HALLONSAFT... Vilken lyxig dryck!! Jag önskar att jag kunde plocka bär hela dagen imorgon men se de gå inte alls... vi ska nämnligen på NOLIA och spejja... Pank är jag men va gör väl det... Titta kostar ju inget.

---
Ikväll snodde jag ihop en kaka med hallon så klart... Vi fick besök av våra super-grannar... Det är också lyxigt att ha så schyssta grannar som vi har. De skulle gratta Axel så då passade kakan bra att bjuda på. Vi fick oss en trevlig pratstund och nu märker man va mörkt det börjar bli om kvällarna. Det är mysigt att sitta på altanen i skymningen... fast nog är ljusa sommarkvällar ännu bättre. Allt har sin tid på nåt vis, fast än tänker jag inte släppa taget om sommaren. Än skiner solen och än är det fullt möjligt att ta ett dopp!!

Nu kommer sambon hem från Norge... bäst att ta emot han med öppna armar!!

God natt!!

HALLONSAFT

Ingredienser

  • 2 kg hallon (2 kg hallon motsvarar 4 liter)
  • 1 1/2 l vatten
  • saft från 1 citron
  • 1 kg strösocker 
  1. Skölj hallonen. Koka med vattnet i 5 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.
  2. Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker och citronsaft. Koka under ständig skumning tills saften är helt klar.
  3. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara svalt. Lägg gärna lite färska hallon i saften när den serveras.

Inga kommentarer: