torsdag 21 juli 2011

Semesterlunk...

Här råder semersterlunk, dagarna kommer och går, barnen går aldrig och lägger sig... tur att det är sommarlovsmorgon på tv så de masar sig upp till det.
Det doftar nyslaget hö och det är verklgen sommar för mig... fast på den tiden jag va barn innebar den doften mest arbete... Dofen av hö här och nu är tack vare KALLE HELLSTRÖM som dragit runt med sin traktor och röjt bort allt lång-gräs på lägdorna - Tack... va fint det blir.

Korvmacka på bryggan...
Vad gör vi om dagarna då?? Ja, det kan man fundera på... Rickard jobbar och vi är här hemma och drar. Målar lite och softar mest. I tisdags tog jag och grabbarna + kusin Oscar en sväng till sommarstugan. Bad och sol hela dagen - KANON-HÄRLIGT... Jag hade gärna varit där hela veckan känns det som men det är ju lite opraktiskt när inte toaletten är klar... man vet ju aldrig när nöden kräver så att säga. Vädret är ju också rätt så lurigt.... har kollat yr.no men det visar moln.... fast det gjorde det ju här också... så??? Man kanske måste rigga en liten web kamera så man ser direkt va det är för väder där nere. Vilket kung-ställe!! Havet är grejer de' .
Grabbarna testar båten.... oj oj, både en massa blås för att få igång den
och sen en massa blåst på havet - wow vilka vågor!

Igår eftermiddag bjöd jag Robban och Linda på mat, hittade en stor lax i frysen som räckte till ett helt kompani och då passar det ju bra att äta bjuda nån - å det är ju så trevligt också. Vi hann knappt dricka kaffe på maten förrän gubbarna drog till nästa hus, där det ska byggas altan.

Igårkväll tog jag och Axel ett ryck med klippningen av alla gräsmattor - först i ToRiRo-skrapan (eftersom farmor är på rymmen) sen våra egna gräsmattor. De hotades om regn och då kändes det gött att ha det gjort. Fint blev det och snabbt gick det...

Innan vi gjorde kväll gick vi och sa hej då till våra grannar som drar till Gotland idag. Vi jobbar i skift på den här gatan, är det inte vi som är borta så är det dem. Vi vaktar husen åt varandra kan man säga.
Där fick vi en iskall pilsner vilket va mycket gott för en svettig gräsklipperska.

Nu ska vi se vad vi ska hitta på idag - ska hälsa på hos mormor på eftermiddan... de va visst nån elkabel som skulle ses över.

SOL - är en bra krydda i livet.... säg emot om du törs!!

Inga kommentarer: