torsdag 26 september 2013

Religioner och regn

Ikväll har vi pluggat på världsreligioner, samma gjorde vi igår. Axel har prov imorgon och det är inte lite att komma ihåg bland, hinduer, buddister, kristna m fl... Det är inte helt fel att ha lite kunskap från Harpsjölägret i bakhuvudet - där finns både kristendomen och judendomens bibliska berättelser.

Men vi har inte bara pluggat... Vi har hunnit med en sväng på bibblan också. Lånade lite nya böcker och kvällen avslutades precis som den ska... jag läste för grabbarna ur en jättefin bok. Jag gillar upplägget att borsta tänderna och sen krypa ner med killarna och läsa några kapitel... å så längta tills nästa kväll då man får höra fortsättningen.
---
Annars då? Jo, dagarna rullar på i en faslig fart. Jag hade full huggning igår med att servera 9 fika, lunch, middag om vart annat... Toriro jobbade i Skorped igår så då blev det här värsta fika och lunch haket.
Jag hann även med att koka hjortronsylt... Har retat mig på en stor klump med bär i frysen... å ska man någonsin bli av med bären så är det i sylt form.
Redan idag blev det provsmak av sylten - pannkakor till middag till grabbarnas stora förtjusning. Passar bra när det är en träningsfri dag.

Arbetsveckan är över... fast det man inte hinner på dagen får man göra på kvällen... hade lite fix kvar så det gjorde jag hemma ikväll men nu ska väl jobbet va avklarat för den här veckan förutom lite leverans av studieböcker imorgon.

Imorgon blir det fredagsstädning och sen en sväng till Bjästa, grabbarna ska klippa sig och träna - Sen blir det fredagsmys...  

Jag har varit urdålig på bloggandet ett tag men tiden har helt enkelt inte räckt till och inte har det hänt särskilt mycket heller.
Snart är det Breaking News... enkel och lättsam underhållning!!

Ha ett trevligt avslut på veckan - å akta alla älgar som helt plötsligt verkar vara hur många som helst. Bara idag har jag sett 6 älgar.
---
Å för den som undrar så har jag faktiskt tjyvstartat AFÅ - En skåp är städat så nu är det bara resten... AdventsFörberedandeÅtgärder startar vanligtvis den 11 oktober men i år har det kommit till min kännedom att starten gått även på fler håll!! Bara tre månader kvar till jul så här gäller det att ligga i.

Inga kommentarer: