söndag 29 september 2013

Dockstaskogen

Grabbarna roade sig i skogen vid dagens Docksta besök...

Herr Kantarell

Se så, hittade några fina kantareller idag... Gatt skicka en bild till kollegan å fråga om de verkligen va en kantarell. Fick ett snabbt svar, yes!! Där fick svamparna flytta hem till mig... Rensade och klara ligger de nu i min kyl!

lördag 28 september 2013

Mamma å jag!

Nu har vi grattat mamma! Mat å fika å trevligt surr i köket.
Det har varit en lång dag, hockey för Axel... KB vann med 6-3 å jag fick äran att sitta i sekretariatet... En helt ny uppgift men kul.
Nils å Emil lämnade jag på Palladium, de såg "Plan"... Stora killar som klarade sig själva!!
Nu har vi landat hemma i soffan... Bara att packa om för en ny dag i hockeyhallen.

Klart & betalt!

Ibland är man snabb som blixten... på mindre än en halvtimme har jag gjort bort en massa julklapps bestyr... Kikade in på mailen och såg att ett visst företag hade 25% på allt... De gör lite på dyra prylar... Klick klick... å så är hälften av barnens julklappar kirrade!! Å bäst av allt - man behöver inte ens bära på eländet på stan!
Postorder när det är som bäst!!

I år får tomten tid med ett låååångt julbad med tanke på att den här
mamman är tidigt ute med klapparna!!

Grattis Mamma!

Mormor hälsar på när vi hade kalas... Idag är det hennes tur!!
Lördag morgon... en trevlig stund på veckan.
Igår va det stora klippardagen - grabbarna skulle klippa sig hos kusin Björn. Jag va dit i måndags och fick mitt hår klippt... När killarna va klara så skjutsade jag dem till ishallen. Å tur som jag hade så fanns det tid för färgning av mitt hår så jag återvände till frissan igen, inget jag hade räknat med men så härligt när det är gjort.
Alltid lika trevligt hos Petterssons frisering!!

Axel! #22#
Nu laddar vi för hockey - Axel har match... Nils ska på bio med kompisen Emil så det blir lite körning mellan Övik å Bjästa men va tusan gör väl det... Efter matchen ska vi till mamma... Hon ska firas med buller å bång - Hipp hurra för Mamma idag!
Nils #4#
En rolig dag på alla sätt och vis!! Det känns nästan lite pirrigt med hockeymatch - det är ju ett tag sen och man är så spänd på att se hur det går för grabbarna. 13.40 är det nedsläpp!!
Imorgon laddar vi om för en ny match - då är det dags igen... Nils spelar match och jag har cafeterian... Så kom å fika i Bjästahallen!! 10.30 startar matchen!! 



Ha en underbar lördag!!

Bra Emil Källström

Nån som jobbar sig varm för landsbygden är Emil Källström och Centerpartiet!! Bra!!
Som landsbygdsbo kan vi behöva någon som för vår talan!!

fredag 27 september 2013

Ordningen återställd

Nu finns det mjölk i huset!!

Landet Mellanmjölk!

I det här hemmet har husmor lyckats med en miss i planeringen - INGEN MJÖLK!! Det är ju bara så värdelöst att inte ha mjölk i kylen... 
Ingen mjölk till kaffet (mjölk tar jag oftast bara i pulverkaffe) Ingen varm oboy till barnens frukost, går inte att baka nåt före kl 10... 
Detta får inte ske... Har däremot en massa drickyoghurt men tror inte att jag ska försöka mig på att baka en äppelkaka på det... 
Jag får nog allt vackert vänta tills Konsum öppnar! Kokar mig en panna riktigt kaffe och drar igång med städningen... 

torsdag 26 september 2013

Religioner och regn

Ikväll har vi pluggat på världsreligioner, samma gjorde vi igår. Axel har prov imorgon och det är inte lite att komma ihåg bland, hinduer, buddister, kristna m fl... Det är inte helt fel att ha lite kunskap från Harpsjölägret i bakhuvudet - där finns både kristendomen och judendomens bibliska berättelser.

Men vi har inte bara pluggat... Vi har hunnit med en sväng på bibblan också. Lånade lite nya böcker och kvällen avslutades precis som den ska... jag läste för grabbarna ur en jättefin bok. Jag gillar upplägget att borsta tänderna och sen krypa ner med killarna och läsa några kapitel... å så längta tills nästa kväll då man får höra fortsättningen.
---
Annars då? Jo, dagarna rullar på i en faslig fart. Jag hade full huggning igår med att servera 9 fika, lunch, middag om vart annat... Toriro jobbade i Skorped igår så då blev det här värsta fika och lunch haket.
Jag hann även med att koka hjortronsylt... Har retat mig på en stor klump med bär i frysen... å ska man någonsin bli av med bären så är det i sylt form.
Redan idag blev det provsmak av sylten - pannkakor till middag till grabbarnas stora förtjusning. Passar bra när det är en träningsfri dag.

Arbetsveckan är över... fast det man inte hinner på dagen får man göra på kvällen... hade lite fix kvar så det gjorde jag hemma ikväll men nu ska väl jobbet va avklarat för den här veckan förutom lite leverans av studieböcker imorgon.

Imorgon blir det fredagsstädning och sen en sväng till Bjästa, grabbarna ska klippa sig och träna - Sen blir det fredagsmys...  

Jag har varit urdålig på bloggandet ett tag men tiden har helt enkelt inte räckt till och inte har det hänt särskilt mycket heller.
Snart är det Breaking News... enkel och lättsam underhållning!!

Ha ett trevligt avslut på veckan - å akta alla älgar som helt plötsligt verkar vara hur många som helst. Bara idag har jag sett 6 älgar.
---
Å för den som undrar så har jag faktiskt tjyvstartat AFÅ - En skåp är städat så nu är det bara resten... AdventsFörberedandeÅtgärder startar vanligtvis den 11 oktober men i år har det kommit till min kännedom att starten gått även på fler håll!! Bara tre månader kvar till jul så här gäller det att ligga i.

tisdag 24 september 2013

Tids minus!

Tiden räcker inte riktigt till... Stress och spring åt olika håll hela tiden.

Igår rusade jag iväg till Bjästa och klippte mig... det va massor av hår som klipptes bort... Ja, det va en evighet sen jag frissade mig!
Vidare mot Bjästahallen... planering av Cupen - tur att det finns många som jobbar med detta för det är ett hästjobb kan jag säga.

När vi kom hem från träningen så bjöd farmor på räkmackor.... så bra eftersom jag inte hunnit med nån mat men fick en rejäl thai lunch av min käre sambo så jag klarade mig fint iaf.

Ikväll va det lite av samma rusch men på hemmaplan. Grabbarna drog iväg på miniorerna och scouterna efter maten. Jag satt med en massa mail och fix å vips så va Nils hemma igen. Axel fick skjuts av Elin från Mosjöbacken och så gjorde hon oss sällskap till hockeymatchen - Modo - Frölunda (å så pratar vi inte mer om det).
En mysig kväll med grabbarna och fröken Näsström, fika och surr, det blev också en massa Haiti funderingar... Hur får man in pengar på ett trevligt sätt?? Fin fina idéer - bara att skrida till verket!!

Dags att hänga en tvätt och sen ska jag spana in breaking news...

Hej hopp... imorgon är det onsdag! Kan ju bara bli bra!! (spana in min nya nedräknare... Nu börjar nedräkningen till jul!)

söndag 22 september 2013

En kille å en tjej!!

Juni trivs när familjen är hemma!!

Karlström AB

Eller va det Karlströms bus??
När vi kom till Sollefteå hittade vi en bil med E Karlströms ab, av en händelse råkade E:et komma bort från bilden... Å så hamnade bilden på FB... Med texten "äntligen är man igång, å firmabilen kom lagom till helgen"
Gratulationerna haglade in för min nystartade firma... Bus till 100% Förlåt, men vi kunde inte låta bli! Men vem vet, rätt som det är så har Karlströms AB slagit upp portarna på riktigt!! Vem törs tro på mig då??
Ägaren till bilen undrade nog va vi höll på med när vi knäppte bilden... Han satt å tittade på oss och påpekade att han gärna tog provision på bilden... Ha ha... Ja vad ska man säga... Galna Skorpeds flickor!
Bekännelsen är gjort!!

Hallstaberget

Nu är Länsman firad. Vi hann med lite shopping innan vi landade på berget, fick kaffe å tårta... Men va i tusan hände med presenten hon skulle få av hotellet??
Det blev bad å middag... Hotellfrukost å en fruktansvärt gropig väg hem.
Vi hann även med en hockeymatch i Bjästa.

Tack för en trevlig helg alla inblandade!!

fredag 20 september 2013

Mat

Mumsigt värre!! Hallstaberget levererar God mat!!

Länsman firas!!

Landad på Hallstaberget - Länsman har fått tårta!! Å nu sitter vi i relaxen... En riktig kändis! har vi sett... Mr Jörgen! Brink satt å visade musklerna i bubbelbadet!! Man kan alltså både dricka öl å elitidrotta.

Å iväg ska vi...

Japp, nu är iaf jag färdig packad för en hotell tripp till Sollefteå, men hur kommer man dit då alla vägar är bort spolade... Jag skulle skaffat den där helikoptern iaf.
Bröderna Näsström med damer ska på Hallstaberget å det är givetvis fröken Lygdman Vi firar!!

Äntligen!

Vet ni vad... Jo det har slutat att regna!! Fortfarande grått men det är inte värsta ösregnet iaf!!

Nu ska kidsen på skolan... Hej Hopp!!

torsdag 19 september 2013

Filip, Fredrik å Juni

Katten gillar mitt val av tv program!!

Guds änglar gråter...

... eller så är det nåt annat som pågår där uppe i himlen! Glömd vattenspridare - sprucken trädgårdsslang??
Det regnar som aldrig förr... hur många tusen mm har det kommit de senaste dagarna?! Å inte kan man säga att de är bra för pärern heller...

Här pågår packning för en natt på Hallstaberget/farmor... Vi ska iväg och fira Linda, hon fick en hotellvistelse i Sollefteå med oss... Det kändes länge tills vi skulle iväg men nu är det alltså dags! Grabbarna får vara med farmor och farfar!

Vad kan man då behöva packa för att vara borta ett dygn? Ja... det beror ju på vad man är sugen på att ha på sig och det vet man ju inte förrän det är dags att klä sig... De är visst nåt spa på det där stället också så nån sorts badkläder måste man väl packa... Men va tusan... det är ju ingen kunga bal man ska på så det ska nog inte vara så svårt att packa!

Axel tränar även ikväll - åh va bra han gör det... de tränar ju jämt tycker jag!

Nu ska jag fixa lite kaffe för det tycker jag att jag är värd... trots en sorts magkatarrs känsla i magen.
Livet är ju så förbannat roligt! eller va jag ironisk nu? Ja, mellan varven är det riktigt roligt - däremellan... ???

Nu är det iaf helg - Önskar alla som förtjänar det en riktigt trevlig helg!! Igår skulle soptunnan ut och imorgon kommer barnbidraget - Det är september och om tre månader är det nästan jul!
Jag har fortfarande inte löst in min jätte keno vinst men imorgon ska det ske... eller så tar jag helt enkelt en ny rad... å vem vet - då kanske jag drar in storkovan - högst troligt!!

onsdag 18 september 2013

Grattis Tuva!

Idag fyller lillkusinen 1 år. Grattis på din dag!! Vi firade henne redan i lördags. Hoppas att du fått lite tårta även idag.

Träning

Ovanligt nog fick jag göra mig en resa till Bjästa. Inte så tokigt denna regniga dag!!

Gula gubbar...

Skorped invaderas av människor i stora gula rockar... Ja men då kanske vi tillslut får bort farthindret utanför huset!! Nu torde folk köra, om möjligt, ännu fortare förbi!!
Måste ta ett snack med katten att hon ska hålla sig undan vägen :-)

tisdag 17 september 2013

Kung Keno!

I lördags drog jag till och köpte en Harry Boy och en blandad kompott av olika spel... Vann jag nåt? Njae... Travet gick helt åt skogen och de andra gick inget vidare heller... Jag vann ett frispel på KENO.
Idag lämnade jag in kupongen med frispel- plussade på en femma för att få vara med i KUNG KENO (fattar ingenting hur det funkar men ändå) Idag fick jag mitt nya lösenord på svenska spel och loggade in för att se hur kenodragningen gått... VINST!! 70 kr - bättre än ingenting... Tror att det här ska bli mitt nya spel - "lätt å vinne"?? Ja, så säger de på reklamen iaf.

Ikväll spelade Modo - men just på Skorpedsvägen 29 hade vi ingen mottagning på tvn - förmodligen p g a det fina väder vi har...

Det spelade inte så stor roll - grabbarna var på miniorerna och scouterna - utekväll i störtregn - tappra barn och tappra ledare alla i regnkläder men dock bara en i sydväst!! Snyggt Maria - tror att du är en riktig trendsättare!

Nu ska jag sätta mig och läsa och svara på en låååång rad mail som jag inte hunnit kolla på. Ha en helt underbar natt - öppna ett fönster, kryp under täcket och lyssna på regnet som smattrar... Eller gör som jag, stäng fönstret, kryp under täcket, tryck in hörlurarna och lyssna på en bra bok. Två kvällar i rad har jag börjat på en bok men jag har fortfarande ingen aning om vad den handlar om... fröken K somnade visst... MEN jag gör ett nytt försök ikväll - det är iaf Reine Brynolfsson som är uppläsare - ingen favorit men det funkar.

Natti natti!!

måndag 16 september 2013

Höstligt!!

Idag hade sommaren dragit förbi för alltid känns det som. Regn å rusk...  Katten gjorde bara en usväng å kröp in igen... Va inte alls sugen på att gå ut.
Inget vidare väder men det är ju höst å då är det precis som det ska

Jaha, annars då? Jo,  det rullar på i vanlig ordning. Grabbarna tränar och jag förbereder mat för kommande dagar. Lasagne blev det idag.

Tänk va många bittra, sura å ljuvligt skitviktiga människor det finns i den här världen. Ja, man ska aldrig sluta förvånas, man kan bara lova sig själv att ALDRIG bli så själv!

Igår va det kyrkoval och jag blir så besviken när jag hör att SD går fram... Det är skrämmande men en utebliven kyrkoröst = Framgång för SD. Kyrkan är viktig för vårt samhälle, vart är det vi vänder oss när olyckan är framme?? Begravningar, bröllop, dop och kristeam. Kyrkan gör ett jättejobb!
Det känns läskigt om våra kyrkobyggnader intas av "busar" men helt klart en verklighet om man inte bryr sig. Eller att kyrkorna blir fallfärdigt spökhus.
Nästa år är det val till riksdag, kommun och landsting. Jag hoppas folk tänker till och går och röstar - demokratin tar vi för givet, nåt de pratade om på radion i morse. Lätt å klaga om man inte behöver ta nåt ansvar... Klokt!
Tänk man lägger hellre pengar på att rösta i Idol, Lets dance...

lördag 14 september 2013

Höstmorgon

God morgon! Vaknade tidigt idag. Dimmigt och blött. Jag undrar hur de har det i tältet på hajken... Burr! Jag vill inte byta med barn och ledare. Men så är ju jag ingen tält tjej heller. Jag gillar kaffe, varmt å tort å gärna ett tänt ljus!
Tvättmaskinen är igång Första koppen kaffe är drucken, öa är läst och levererad vidare till nästa hus... Känns som en bra dag. Rickard drog iväg till stugan, va skulle det bli utan honom - INGENTING så klart! Tur att man är bra på olika saker.
Lite senare idag är det kalas... Tuva ska firas - hipp hurra!!
Ha en fin dag!!

fredag 13 september 2013

Vinnare!!

Den här gången hade jag tur!!

Betar mig igenom...

Idag va det tvättstugans tur å bli danmfri! Jag har städat i lådorna och torkat överallt. Trådrullarna ligger i prydlig ordning och jag bara undrar hur många meter tråd man kan behöva under en livstid?? Jag tror jag har så jag klarar mig ett tag.
Igår röjde jag på barnens rum, oj va mycke de har i sina gömmor. Sydde nya gardiner till deras rum... Låter ambitiöst men det handlade om två tygbitar å två sömmar så va det klart!
Vidare mot lekrummet... Samma sak där, damm och grejer... Putsade fönster å vipps va det fräscht!
Vårt sovrum fick sig en duvning oxå. Rena fönster å dammfritt... In me spetsgardinerna i tvättmaskinen, ut ur tvättmaskinen å upp på stången igen - snabbt å enkelt!!
Kul å städa då de går gött!

Nils ha fått en vaccinations spruta idag, duktig kille... Men ville ändå att jag skulle komma på skolan -så klart att jag for dit.
Nu är det packat för Axels hajk med scouterna... Träningsväskorna packade... Bara det sista kvar, mat!! Barnen får rester från igår innan träningen. Å sen blir det nå godare till ikväll!
Ha en bra fredag den 13e...

torsdag 12 september 2013

Pär skörden

Av en satt pära fick jag åtta... Inte så illa, nästa år sätter jag kanske två!

onsdag 11 september 2013

Lyx fika!

En tråkig kväll kan sluta med skratt - Anna och flickorna Sundberg dök in med rykande nybakta bullar - Jag kokade kaffe och bjöd på smör och ost! Så trevligt!!
Resten blev slams å skratt - PERFEKT när man känner sig L.E.S.S!!
Kaffe ska inte underskattas - ej heller skratt!

Morgondimma

Dimman höll på att sätta stopp för dagens personaldag i Härnösand... Ja, det va inte vi som snurrade in oss i dimman utan det va personen som kom från kungliga huvudstaden...
MEN efter lite avvaktande så drog vi iväg till Härnösand.

En dag tillsammans med all personal i SV. Vi hade till och med vår kollega som bor på Teneriffa med oss via Skype.

Nu har jag gjort helg för den här arbetsveckan. Grabbarna är på hockeyträning och jag ska försöka få till ett hem... Det är så mycke prylar överallt så jag håller på att få nåt fel. På med en tvättmaskin och fram med dammsugaren... så kanske det blir lite trevligare här hemma. Imorgon ska jag putsa fönster och hänga upp lite nya gardiner i matrummet. Det är ju för tusan höst även om man kan tro att det är sommar.

Hjärnan går på högvarv... Igårkväll satt jag och gick igenom en massa mail. Det skulle svaras än hit än dit.MEN nu tror jag iaf att jag har läget under kontroll. Informationssamhället kan ibland svämma över... åtminstone i min mailbox!

När jag satt och grejade igår så trodde jag att min webbläsare fått nåt fel. Den vägrade öppna vissa sidor och om jag tillät pop-up fönster så kom det allt förbaskat... Vissa sidor gick ändå inte att öppna men nu använder jag Google Chrome och då funkar allt som det ska igen. Tekniska struligheter är det värsta jag vet.

Idag när vi åkte förbi Docksta så låg havet som en spegel... Så fantastiskt vackert... Där skulle man ha fått tillbringa några dagar nu när det är så himla fint... är också lite nyfiken på hur det blev med brogjutningen som Rickard och Hasse gjorde igår. Måste nog göra mig ett besök dit i helgen men det är ju både kalas, hockey och hajk... så om det blir nån tid över återstår väl att se.


tisdag 10 september 2013

Vatten!

Efter gårdagens vattenläcka litar jag inte på vad som kommer ur kranen. Medhavd vatten dunk till jobbet för att säkra kaffekoppen!

måndag 9 september 2013

När luften gick ur!

Kom till stan idag å insåg att bakdäcket va lite, ja va ska man säga... Lite lojt! Drog iväg å pumpade ny luft men efter en stund va det så där mjukt igen. Sabla dynga! Som tur va fanns darlingen i stan å kunde hjälpa mig byta däck... Max 80 km/h hem alltså... Tur bästa Gullik finns, han ska nu ta sig an mitt däck å se va som är fel...
Vilken rusch... Fick även veta att husvagnen som står på vår gård ska in på service imorgon, jippi... Fick ett litet extra kvällsjobb med att fixa till den inför avfärden.
Ska även fixa lunch åt två jobbare imorgon... Ingen rast å ingen ro kan man säga... Det ligger på för fröken K!!! Jag finns på min gård resten av kvällen å inte lär jag få sittsår iaf!!
Hej hopp!!

God morgon.

Efter en kort helg är det dags för jobb igen! Grattis svärmor på din namnsdag!!
Ha en fin måndag!

söndag 8 september 2013

Byggare Karlström

Idag har vi spenderat dagen i Docksta. En strålande dag i paradiset!! När resten av familjen for på hockeyträning stannade jag kvar. Skulle greja lite i storstugan men först en kaffekopp på bryggan. Fick sällskap av en granne - Sol, Kaffe och trevligt surr på bryggan - de är livet det.
Efter kaffet blev det isolering och skruvning av gipsskivor... Man är en riktig stor byggare!! Det närmar sig så sakteliga. Det blev en lång dag som avslutades på Dockstabaren...
Nu är man rätt nöjd, duschad och placerad i soffan framför Tv:n... Wallander får avsluta denna dag!!

fredag 6 september 2013

Hyvel taxi!

Vi har varit å grattar Lotta som fyllde år i vecka... När vi skulle hem fick Nils åka hyvel med Tommy!! Gräjt å rejält!

Skogen!

Tog en sväng till skogs... Plockat lite lingon å lite blåbär... Hittade oxå en övergiven cykel... Men dock ingen ägare!!

torsdag 5 september 2013

Mot Sollefteå...

... å vidare mot Bispgården. Sitter på en parkering och inväntar mitt rese sällskap.
Det va en mycket vacker morgon. Dimma, sol å glittrande sjöar... Nyhyvlad väg å det enda som skymtades efter vägen va älgjägare. Man blir nästan lite avis på alla gubbar som sitter på pass. Ser rätt trevligt ut! Å vilken rolig matsäck jag skulle ha med mig, skulle nog fika precis hela tiden!!
Nu är man ingen jägare utan en vanlig jobbare som ska på kurs idag... De ska oxå bli kul.

onsdag 4 september 2013

Nu snörar vi på...

Så har man fått sig en ny titel... Lagledare för hockeylaget. Som tur är har jag två andra till God hjälp... Man är ju helt grön på området!!
Ikväll har vi haft föräldramöte, massor av information om den kommande vintern men det blir nog toppen! Nu har vi fått lite nya spelare från Anundsjö också... Axels gamla fotbolls kompisar - de bli kanoners!

Snart är det jul...

Man hinner knappt packa undan badkläderna så är det dags att börja sälja jultidningar!
I år ska Axel och Nils sälja tillsammans... Å vem kan fira jul utan 91an, Lilla Fridolf och Året med kungafamiljen?? Nä just det, INGEN såklart.

tisdag 3 september 2013

Lite tur...

Idag på lunchen plockade jag upp en lott som låg slängd... Papperskorgen va alldeles intill så jag tänker kasta den dit men råkade se att det va en vinst lott...25 kr Jag bytte ut Sverigelotten mot en ny å sen va det oxå vinst på... 25 nya friska pengar!! Det blir en ny lott så fort jag kommer nånstans där de säljer lotter. Triss har jag nästan blivit osams med, man vinner ju ingenting. Bar för det råkade jag vinna 30 kr på en triss som legat i börsen ett tag. Va en vinstlott sen min födelsedag... Jag hittade lotten när jag städade så där blir det också en ny lott eller ska jag satsa på två Sverige lotter?! Ja, Vi får väl se. Är e nån gång man ska vinna så är det väl nu - hittade lotter?! Jag håller tummarna på miljonvinst iaf!

Nä nu ska Juni och jag gå och lägga oss. Jag har just skurit en långpanna med äppelkaka, ska ha den till hockymötet imorgon. Gjorde en rund kaka oxå och den ska få följa Rickard på jobbet. När jag ändå höll på så gjorde jag en lasagne... Kan va bra att hitta till lunch lådor eller bråda middagar! Ja, just ja, TVÄTTEN ska också hängas innan man får hoppa i säng... Så om sanningen ska fram... Snart går jag å Juni å lägger oss!

måndag 2 september 2013

Härliga tider!

En blandning av helgens festligheter!!

Nu är 60 tals sminket borttvättat och lösögonfransarna bortplockade... Ja, de som klarade av att ha dem. Jag fixade 5 minuter sen kliade limmet nåt fruktansvärt så fransarna fick stanna hemma.
Tack till alla på bygdegården som ordnade allt så bra!
Arbetsveckan är igång... Solen skiner om dagarna och jag hann ut på en promenad ikväll, verkligen fint väder!!