onsdag 28 maj 2008

Trött...


Åh vad jag känner mig trött på en massa saker. Det är inte klokt vad våren kan vara uttröttande. Jag sitter här och snuvan bara rinner och rinner. ÄR jag förkyld eller är det pollen?? Man kan undra. Det är så ljust på kvällarna så varken jag eller barnen förstår att det är dags att sova..... vilket gör att man blir jätte TRÖTT.

Laddade in en ny ljudbok i telefonen - lyssnade för länge = man blir jättetrött.... Jag är hopplös!


Idag har jag varit till tandis..... inte skoj det heller. Inga direkta hål MEN återbesök iallafall..... VISDOMSTAND ut. Gruvar mig redan. Inte nog med att det kostar pengar det kommer att göra ont också. Men det är väl bara att bita ihop

Problem nr jag vet inte ordningen riktigt... ARBETSGIVAREINTYG - som alltid kommer på retur när man skickat dem till A-kassan. Blir galen snart, alla ska arbeta efter samma mall för att passa in i datasystemet - gör man inte det så kommer allt tillbaka med rödpenna i kanten! OJ va skoj - jag som va så glad över att ha fått lite pengar från facket, säg den lycka som varar...

Nej nu ska jag ta min bil och hasta iväg hemmåt.

Solen skiner och vädret är underbart. Skriver mera imorgon!!

måndag 26 maj 2008

Nu laddar vi om..

för en ny vecka. Idag har jag och barnen tagit dagen som den kom. Nils va slö efter helgen och Axel har lekt som aldrig förr. Själv tog jag och gjorde slag i sak och städade sovrummet till fullo. Inte klokt vad damm det kan bli. Tycker att jag brukar va bra på att dammsuga och städa men så där på djupet gömmer sig dammråttorna. Nu är dom väck i allafall.
Rickard åkte iväg idag. En bra vecka med massor av jobb. Toan är helt klar och vi har målat brädor för den kommande brädfasaden. Vi får väl se till hösten om det blev klart eller inte. Hösten - fy - den vill jag inte ens tänka på. Nog ska det väl ändå få bli sommar först. Alla spår att det ska bli en kanon sommar men vem törs tro på det? Nå väl - vi ser väl vad det blir. Skulle för min egen del bli glad om det blev några grader varmare - burr - riktigt kallt om kvällarna bara 4 grader nu.
Dags att gå och sova så jag orkar upp i morgon. Skulle helst bara vilja vara hemma och pyssla om hemmet lite. Har en massa idéer men hur ska man förverkliga planerna????
Skriver mera en annan dag.

Natti natti!

torsdag 22 maj 2008

Tiden går...

Nu är det en hel vecka sedan jag och grabbarna for till Göteborg. Det är inte klokt vad tiden går. Snart åker Rickard iväg igen. Det går inte riktigt lika fort när han är borta men vi klarar oss bra ändå!!
Imorgon är jag LEDIG!! Det är skönt, MEN jag ska iväg och klippa mig, såååå det blir till att inte ligga och dra sig.
IDAG va jag och köpte mig en kamera. CANON.... det blir fint de´. Jag hade en sån förra året men den blev stulen så nu har jag fixat en morsdagspresent åt mig själv - smart eller hur. Det är kul att knäppa kort och den jag har nu är väl si så där bra såååå NU har jag äntligen fixat en ny som jag tror ska vara bra!

Nu ska jag springa ut på stan en sväng innan bussen går hemmåt!

Hej hopp i vårsolen - VART är värmen???

onsdag 21 maj 2008

Grått väder


Nu är det redan onsdag och jag håller på att stressa ihjäl mig. Det är inte klokt vad tiden rullar på. Snart är det slut på maj också... Snart åker Rickard iväg igen. Hej å hå.... men det är lugnt, vi har rätt så bra pejl på läget. Skulle va kul om det blev lite mer vår och lite varmare i luften. Idag är det så himla kallt och grått - nu måste det bli bättre väder!

Nu är toan snart färdig kaklad. Kul att få det färdigt, Rickard hade börjat skruva ihop möblerna.... åh vad behändigt att inte behöva gå upp varje gång Nils är "pippi-nönö".


Idag ska jag på Kultur och Fritidsnämn... skoj, lite frusterande bara att inte hinna vara både på möte och jobbet så jag gör en mix, jobb på fm och nämnd på em.


Ha´re bra

tisdag 20 maj 2008

Hemma från semestern...

Nu har vi kommit hem grån Göteborg vilket va en super trevlig vistelse. Både staden och omhändertagandet va perfekt!
Resan gick jättebra med killarna. Snälla pojkar som inte bråkar med mamma på planet = Full poäng!
Vi gjorde många roliga saker, Liseberg, shoppade, kollade på Göteborgs Varvet när Rickard sprang, åt hamburgare, glass, hamburgare, glass, glass och hamburgare.... MEN vi åkte också båt ut till en ö, åkte hiss till 24 våningen på Gothia Hotel och åt världens största räkmacka som också smakade räkor! Stor favorit för Axel Näsström som är räk-fantast.
Resan hem gick också bra.
IDag har har jobbat fast visst hade det varit skönt att få vara hemma idag också.... men man kan inte få allt.
Nu har jag tagit tag i livet - motionerat för första gången på ett halvår. Gick rätt så bra - sprang ca 4 km utan att DÖ.... Alltid något.
Måste bara försöka få detta att hålla i sig ett tag till....

onsdag 14 maj 2008

Redo för Göteborg

Nu är det snart packat klart inför Göteborgsresan. Barnen kläder är klara. Min egen väska är väl si så där klar. Men listan är klar där det står vad de sista sakerna som ska packas. Man behöver ju en del saker imorgon också innan avfärd. Oftast brukar jag glömma tandborsten bara för att det är det sista man gör innan man åker och av gammal vana lägger man tillbaka den där den alltid brukar ligga.
Har varit ute och städat på gården. Jag hatar att åka bort och så är det som en rövarkula både ute och inne, vem vill komma hem till nåt sånt.
Nu har jag bara kollat mailen innan jag ska gå och sova. Är egentligen jättetrött, sover ju aldrig i någon ordning numera men lite semester kanske kan rätta till det hela eller så blir det helt tvärt om. Det ska bli spännande för Nils att flyga, han har ju aldrig gjort det förr. Han längtar så efter pappa så det ska bli kul att möta honom.
HURRA, kaklet har kommit så förhoppningsvis har vi en kaklad toa när vi kommer hem på måndag. Skrev ett litet brev till hantverkar´n hur jag vill ha det och att han kan koka lite kaffe och ta en kaka om han blir sugen - det va väl snällt.
Nej nu är det hög tid för sängen, har lite Drömhem och trädgårds tidning att läsa också så nu får det vara nog för idag.....
Kram och natti natti.

tisdag 13 maj 2008

Skafferistädning


... Idag när jag kom hem så tog jag tag i skaffeiet... det är inte klokt va mycket som kan gömma sig där. Nu har jag iaf rensat och kastat bort en hel del gammalt skräp. Bra jobbat av mig! Ska försöka packa lite ikväll så att inte allt är kvar tills på torsdag.

Det är kallt som tusan. När man tittar ut ser det ut som sommar MEN det kan man säga att det är det absout inte. ISKALLT.

Idag har jag köpt några tröjor och en kjol. Hoppas att det är lite varmare i södra Sverige så man kan ha den. Å andra sidan kan man ju ha leggings under, hmmm inte riktigt min grej men man får väl försöka.

Nu ska jag göra ett sista ryck i skafferiet och sen ska killarna i säng. Efter det blir det nog lite målning.... måste ju få taket målat innan helgen. Fick inget kakel idag heller men snickarn kunde iallafall inte göra det imorgon så det gjorde inte så mycket. Nu håller jag mina tummar för att det ska komma tills imorgon!!


Ha´re bäst där ute!


måndag 12 maj 2008

Alltid dåligt samvete...

Nog är det konstigt att man vid 35 år ålder ska ha dålig samvete hela tiden. Jag vill så gärna hinna med en massa saker men givetvis gör man inte det. Hade tänkt hinna på bygdegårdens styrelsemöte MEN kunde inte förmå mig att leja bort barnen till farmor. Hon hämtade dem på dagis och gjorde mat åt oss + Tommy med barn och hela hennes hus va som ett kaos..... jag gjorde vad jag kunde med att diska bort och plocka leksaker innan vi drog hemmåt.
DÅLIGT SAMVETE igen. Men det kanske inte är så konstigt att man inte hinner allt när man oftast är ensam hemma med killarna. Att ta dem med sig är inte heller något allternativ. Dagis-dag är det samma som gå och lägga sig tidigt. De orkar inte annars. Helgerna är tröttsamma, har en förmåga att bli riktigt sent om lördagskvällarna.
Idag blev en konstig jobbardag. Det kom och gick folk hela tiden, vårt förmiddagskaffe blev kallt flera gånger. Tillslut kunde jag inte hålla mig, va tvungen att få mig en macka och då hade klockan hunnit bli över 11.
Tog ingen lunch utan gick på ett möte kl 13 - 14. Skulle sluta kl 15 men jobbade till kl 15,30, får väl försöka hinna iväg lite tidigare imorgon istället.
Ringde och kollade om kaklet kommit men NEJ det hade det inte gjort. Kanske imorgon. Skulle va bra om det kom så fort som möjlig så blir det klart innan helgen.
Helgen ja, då ska vi vara i GÖTEBORG. Det blir kul. Grabbarna och jag åker på torsdagkväll och träffar Rickard där. Sen ska vi bo hos Jimmy, skoj! Kanske drar vi till Liseberg och får oss en åktur i Balder.
Nu ska jag stoppa ner killarna i badet, känner att det är hög tid att få dem i säng!

Sound of music - EoN Arena!


Do, Re, Mi, Fa..... Åh vad trevlig det va i fredags. Jag och några till från Skorped åkte till Timrå och tittade på Sound of Music, Pernilla Wahlgren och Tommy Nilsson i huvudrollerna. Det va jättefint och jag ångrar verkligen inte att vi gjorde slag i saken och beställde biljetter. Synd att man gör det för sällan bara.

Jag hade en hektisk dag innan vi kom oss iväg. Jag skulle städa, renbädda, städa bilen och tvätta den.... oj va det va fullt upp. Jag skulle på affären också och i samma svep som det blippade det till på telelfonen - Ska det vara en kaffekopp i solen?? //Anna Det är klart att man vill ha en förmiddags kaffekopp - åh särskilt i det där vädret. så effektiv som man är så hann jag med det också innan mamma kom för att vara barnvakt.

Det är ju inte bara att lämna över och säga hej då. Nej det går inte. Vi har ju så knepiga tv-kanaler och dvd-dosor, spel och annat på tvn så det tar en stund att lära upp barnvakterna. Väl iväg så kändes det helt ok.

Mat på Birsta City och lite koll i affärer.

Nu ska jag ta tag i dagens stök och bök!

torsdag 8 maj 2008

Bilförsäljare och allt i allo!

Vilken eftermiddag/kväll jag hade igår. Inte klokt vad allt kan bli som man inte hade tänkt eller vad man ska säga.
Jag hann inte mer än landa i Skorped fick jag förfrågan om att sälja min gamla goa Toyota... Den är väl kanske inte minst rostig och är ju avställd sedan en tid så det är ju bra att bli av med den. MEN det smärtar mitt hjärta ändå. Den va ju MIN FÖRSTA EGNA BIL... Mammas spruttibang-bang bil som vi alltid sagt till Axel. På senare tid så har barnen lekt i bilen och de har älskat den. Nu när jag tittade in i den förstår jag att de inte bara suttit fint och lekt i den. Två hinkar med sandlådegrus prydde sätet, hmmmmmmm vad säger man om sånt! Hjärtfel kan man få för mindre. Nu ska ju bilen säljas för att vara reservdelsbil men ändå, man skickar inte iväg något i det där skicket. Fram med dammsugaren när barnen åkt på barngympan. Dammsugning och pustning, inte helt lätt men det blev bättre.
Så var det det där lilla handskfacket..... hur kan det rymmas så in åt helv.. mycket i ett så litet utrymme??? Jag bara undrar. Hur som helst, nu är den städad och fin och såld för en liten näpen summa som man snabbt gör av med på lite fredagsmys på Konsum.
Men nu har jag inte bara sålt en bil medan Rickard varit borta, ikväll åker den andra bilen iväg, HÄRLIGT men ändå..... ORN997 den vinröda pärlan vi köpte när Axel föddes MEN som har strulat och KOSTAT en hel del.
Det är nog lika bra att den också lämnar gården så fort som möjligt......
Nu måste jag kila men ska skriva mera lite senare om vad jag gjorde igår kväll!

Skepp å hoj

onsdag 7 maj 2008

Hej hopp.

Nu är det slut på en arbetsdag. Tänkte skriva några ord här på bloggen innan jag åker hem till mina små troll. Farmor ska hämta dem idag på dagis, det är så himla bra. Igår körde jag som en bandit hem för att hinna i tid.... helt vansinnigt men ändå!
Jag har idag köpt ett tv-spel till Axel. Han får det OM han lyckas sluta med tutten.... han har den bara på kvällen och natten så vi är på god väg.
Jag har suttit och grejat med mina stämpelkort. Jag får aldrig till det så att A-kassan blir nöjd. Har än inte fått en krona från detta fantastiska företag och då stämlade jag första gången i juni förra året.... ett år senare kanske jag kan få några futtiga kronor.
Nu ska jag som sagt logga ut och köra hem och plocka ihop lite shorts och fotbollströjor....! Marina skulle hämta killarna hos farmor för att åka på barngympan, hon är helt underbar. Verkar aldrig bli trött på barnen!

Ha´re så bra, skriver mera sen...

tisdag 6 maj 2008

Ny vecka och vår i luften


En ny vecka igen och det är verkligen vår i luften. Jag nyser och snyter mig hela tiden - POLLEN! Tur att det finns medicin.
Nu är man återigen ensamstående mamma... Rickard åkte till Norge igår så ny är man ensam herre på täppan eller vad man ska säga.
Tur att man har snälla barn. Dödströtta imorse men vi kom väg till dagis och jobb ändå.
Förra veckan den ju inte så lång. Jobbade tisdag och skulle jobba 3 timmar på onsdag MEN jag valde att ta lite komp och fick mig en dag med familjen istället - Vedstapling hos Rickards bror - trist jobb men kul om man är många.
Vi fick en hel del gjort under den härliga valborgs helgen. Vi staplade ved, målade en sida av vårt hus, bytte däck på bilen (bilarna) putsade rutorna på altanen.... fast bara insidan..... borde nog ta tag i utsidan också men det är så himla högt! Försår inte hur jag ska nå upp men det ska nog gå på något vis.


Ha det bra där ute!