Digestivebotten, karamelliserad mjölk, dajmgrädde Toppas med jordbubbar.
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik ) 150 gram smör 300 gram digestivkex 1 liter jordgubbar 1 1/2 dubbeldaim 3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant,
ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa
digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut
blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela
jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av
daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort
plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen ( den
karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt
fram till servering.
Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
Tips för allergiker: Gör glutenfri:
välj glutenfria digestivekex från Semper. Gör äggfri: kontrollera
innehållet i kexen.
|
Här skriver jag om mig och livet omkring oss.... så håll till godo!
fredag 10 juli 2020
Enkel och god tårta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar