tisdag 21 juli 2009

En söt övervakare!


För många år sen, när jag bodde i Uberg fanns en liten kille... en klurig en som hade många funderingar. Han samlade på både det ena och det andra, pysslade och tänkte, uppfann och bygde. Det bästa han visste va pannkaka... det kunde man äta morgon, middag och kväll. Allt som oftas kom han till mig, en dag hade han med sig en brun klump med lera. Här skulle skapas. Det tog en bra stund innan han kom på en figur. Han gjorde tre stycken. Jag fick en, min mamma fick en och den tredje vet jag inte vart den tog vägen.

Figuren han gjorde kallades för "RAPABULING"

Skaparen av denna figur va givetvis Robin Vallin - så synd att en sån konstnär, mångsysslare och mästare på att imitera och framför allt spela dragspel inte finns längre.


Jag har iaf min Rapabuling kvar, den har följt mig från alla mina olika boenden... Jag har ju trots allt flyttat runt lite sen min tid i Uberg.

Den står i mitt kök - längts upp på en hylla, den blickar ut oss varje dag, skyddar oss varje natt...


Hur kan jag då få för mig att skriva om detta idag?? Jo, Axel funderade varför den där figuren stod längst upp på hyllan och vart den kom ifrån. Jag berättade historien om Robin och att den lilla killen hade gjort den till mig. Så varé med historien kring RAPABULINGEN!

Inga kommentarer: