måndag 26 augusti 2024

Bubbel till första start!

Laddad med travprogram och en god Cava. Roligt med trav och "kike" på folk! Såg några kändisar… Brolin satt några bort från oss… å så några Modo-spelare skymtade förbi.

Sundsvall Open trot

I lördags drog vi i vanlig ordning iväg till Sundsvall på trav! Ett roligt gäng med stora förhoppningar på travvinster. Först lunch på stan sen specialtaxi till travbanan! Det va Nils som va vår chaufför! Tur att vi la spelet tidigt… ATG gick in total krasch… men en å annan liten vinst blev det iaf!

torsdag 22 augusti 2024

Blommande

Hittade en funktion på telefonen som klippte ut en del av bilden... ville bara testa om utklippet gick att skjuta iväg till bloggen... uppenbarligen gick det!

Roligare än så blev inte det här inlägget men kanske en annan gång.

onsdag 21 augusti 2024

En höstblomma

För första gången så har jag inte haft några blommor i Skorped… brukar väl alltid köpa plant på försommaren men vi har ju inte varit hemma så då hade de ändå torkat å dött… köpte en ros att ställa på bordet ute… den va rätt fin tycker jag.

Skepp å hoj!

Såg ett vackert skepp igår i Övik. Verkar vara från Danmark… rejält bygge och förhoppningsvis sjödugligt. Man är ju sugen på att införskaffa en båt men den här känns nog så vräkig å besvärlig… det får nog bli nån mindre variant att lägga till vid bryggan i Docksta! Segel tycker jag också verkar besvärligt - bensin är lite mer min grej!

Alkohol fri…

Köpte en låda Carlsberg på Willys igår. Inte för att jag är så sugen men kan ju va bra å finna om det dyk upp nå godtemplare eller präster, eller nån bantare… det gäller å va förberedd!

Roliga timmen!

Jäklar vilket gräs det va att klippa! Tjockt å nog så långt… klippt gräs i närmare två timmar. Bra motion kan man säga… tur man kan ha en bok i örat… men just nu kämpar jag att bli vän med en ny bokserie… brukar behöva ge det några timmar innan man börjar gilla det man lyssnar på.

söndag 18 augusti 2024

Den sista kvällen…

Nåja, det låter väl lite väl dramatiskt… men en av de sista sommarkvällarna kan man tro. En härlig kväll på altanen som slutade i bastuns förstuga. Lite varmare där när kvällens råa luft kom. En mysig kväll i stugan som vanligt. Men nu har jag flyttat hem. Känns som man är främmande i sitt eget hem. Men det ska nog rätta till sig. Kokar en panna kaffe för första gången hemma på tre månader.
Nu sk jg iväg å leverera dagens skörd av kantareller och sen se Nisses match på tv.

torsdag 15 augusti 2024

Några av Nils lagkompisar

Ny säsong… vi håller tummarna för er… ända fram tills våren! Detta är iaf nåt som gör vintern lite roligare!

Hockeyn är igång…

Igår hade Timrå J20 match mot Mora… ja, då är vi igång igen… ny match idag mot Brynäs… sommar å sol ute men hockey iaf… känns tidigt - samma känsla varje år!

tisdag 13 augusti 2024

Skål för 21-åringen!

Om jag nu inte satt ensam skulle jag skjuta en champagne kork för världens bästa Axel! Grattis på din dag… å förresten är det väl bara jag som gillar bubbel… nåja, jobb å hockey gör att firandet för pojken blir minimal. Det tar vi igen när det passar ♥️ Älskar dig till💯%

måndag 12 augusti 2024

21 år sedan…

Åren går… för 21 år sedan förändrades livet… två blev tre. Den här natten för 21 år sedan tillbringade jag på Öviks sjukhus… lyssnade på Carolas låt, "När löven faller" och Gyllene tiders låt - "Här kommer alla känslorna på en å samma gång". Å nog va det känslor… det gjorde ont å allt va så ovisst som det kunde bli. Det skulle komma en liten Axel några timmar senare. Så som jag älskar dig! En av mina störta rikedomar! Tack för att jag fick bli din mamma!

söndag 11 augusti 2024

Den tredje konserten!

Det blev alltså en tredje konsert denna sommar! Tur med vädret varje gång! Så vi lyfter på hatten till Skule naturscen som arrangerar så bra evenemang!

Axel spelar för ÖHF denna säsong

Efter en del funderande blir det ÖHF för Axel kommande säsong.

Ispremiär för Timrå IK!

Hittade den här killen i Sundsvalls tidning. Timrå IK har haft sin premiär för säsongen. Nu är det full fart med hockey igen!

Sommarfest i Käxed!

Alltså vilken härlig fest Lars och Ann-Sofi bjöd på i fredags. Strålande sol, välkomstdrink, mingel och mat… allt perfekt ordnat. En trubadur som underhöll oss under middagen. Sen en fin fin transport till Skulenaturscen där vi lyssnade på Tomas Ledin. Tusen tack för att vi fick komma!!

Torsdagkvällen!

Efter en första arbetsdag gick jag en sväng till skogen och fångade in lite kantareller! Lugnet och friden i skogen är det bästa!

Välkommen tillbaka på jobbet!

Semestern är slut och åter på kontoret. Den här lappen möttes jag av… jo då, man känner sig stark!

tisdag 6 augusti 2024

Motionär!

Jag har verkligen varit slö den här sommaren. Promenader brukar jag alltid börja dagen med men i år har jag inte alls varit på hugget.

Snopet!

Idag blev det en lång motionsrunda… mitt på stigen på väg upp mot en utsikt står en bil med kraschad framruta… tydligen hade polisen också varit där med ett sånt där plastband… bilägaren hade skrivit en lapp att hen bara va å lagade ett däck - "förlåt" ha haa… förlåt… för en riktigt konstig parkering eller?? Nåja, ingen bilägare i sikte när jag traskade förbi, tur det, jag hade nog inte varit någon större hjälp att byta däck iaf…
Tråkigt nog dig min klocka under rundan, fick iaf ihop ca 8 km idag, gång å språng…

Tunnpannkaka!

Inte ofta man steker pannkakor till sig själv, en liten smet, 4 pannkakor, vispad grädde och nykokt hallonsylt. Det va gott, men ganska dålig middag. Blir andra bullar framöver… nyttigare och bättre mat än grillat å vin.

Schysst med cykel!

Om man bara har tid så är det rätt kul att ta cykeln på affären. Tar bara 40 minuter fram å tillbaka! Strålande sol å lite motion!

söndag 4 augusti 2024

En lyckad svamppromenad!

När alla mina killar dragit iväg på jobb så tog jag en sväng i skogen. Med fylld korg spatserade jag hemåt. Det roligaste med att plocka svamp är att hitta nya ställen. Nu hoppas jag att det inte blir några avverkningar på mina nya fyndplatser. Skogsmaskinerna har saboterat flera av mina kantarellställen.

Grattis Linda!!

Stort grattis till min gamle vapendragare Linda! Vi har inte hunnit umgås nåt i sommar, men en sommar är ju alldeles för kort, tur man kan umgås andra tider på året!
Hoppas att du haft en härlig dag! Hade du varit här ikväll hade du kommit hem med en korg fylld med kantareller! Hittade massor på min promenad!

fredag 2 augusti 2024

Räkfrossa - Norrfällsviken

I onsdags drog vi iväg på räkfrossa med Axel och Linn. Aldrig har jag väl ätit så mycke räkor… Väldigt fint i det gamla fiskeläget. Synd bara att det blev bilvägen och inte vattenvägen… regnet kom å gick…