tisdag 30 juli 2024

Finfrämmande

Jag fortsätter med mitt målande men imorse va det så fint väder så jag tog en promenad kombinerat med lite svampplockning.
Fick besök av Axel och Linn som va ute på en tur. Fick en fin marmeladburk i present ♥️
Ikväll blev det hallonplockning, fick ihop 2 liter så nu är det mera saft på gång. Då slipper man rensa bären från mask… å saft är ju så gott!

måndag 29 juli 2024

Hallonsaft!

Äntligen lite saft i flaskorna… kokade hallonsaft igår så nu får man dricka god saft varma dagar. Finns massor med hallon, stort å smått… men man kan ändå inte låta bli att plocka bären. Imorgon ska jag nog gå å kolla hur det går med mina kantareller. Hittade några i förra veckan… alltid lika spännande å se om man hittar guldet.

Ut på tur med Greta2

Blev en båttur en kväll med våra vänner i Käxed… blir nästan sugen på att rycka in en båt. Så härligt att komma ut på havet. Men landkrabba som man är så är det svårt med allt som hör båtlivet till. Men det ska väl gå att lära sig.
I lördags tog jag faktiskt en tur med vattenskotern, måste ju träna på att köra… rätt kul när det inte blåser för mycket. Jag är alldeles för feg… men övning ger färdighet… å det är ju rätt kul att gasa på ute på fjärden. Klarade till å med att parkera pjäsen på skoterbryggan… på andra försöket dock. Hade en bra körkompis… men måste öva mera!

Järnvitriol…

Hade nästan glömt bort hur det va att måla med järnvitriol. Lite söligt om man inte är noggrann. Men snyggt blir det!

Bygga förråd!

Hur mycket utrymme man än har så måste man ha mer… så, herrarna i familjen tog å byggde ett förråd för bränsledunkar å annat rat… vattenskidorna som jag gömt bort på loftet å andra grejer ska få bo där ute… men nu har vi ju plötsligt fått en som vill åka. Axel gjorde ett försök sist han va här… å det gick ju himla bra efter några försök.
Nils va en hejare på både bygg å målning!!

söndag 21 juli 2024

Trött efter semestern

Här har vi hon som engagerat hela viken… hemma igen, trött, hungrig men i fin form!
Alla blir ju slitna efter en festival!

En skål med kollegan

Träffade på kollegan på Skule!!

Winnerbäck!

Fredagkväll blev det konsert på Skule naturscen

Bäddat å klart!

Här fick gästerna sova!

Gäster!

Nu har det varit totalt stopp på bloggandet! Här har det varit kaos… en katt på vift i 8 dagar… har inte fått någon ro… ropat å letat… cyklat mil på mil… ingen katt! Men så idag kom hon hem!
I fredags hade vi gäster så jag bäddade på alla gästsängar och gjorde fint… blommor, choklad å vatten till gästerna.

söndag 14 juli 2024

Nattdopp

Vilken strålande dag det har varit idag! Jag drog in till stan och handlade. Nils å Rickard for till Skorped och spelade Bya-fotboll…
När maten va inpackade i kylen satte jag igång med att stapla ved… enkelt nöje, pod o örat… å sen bara att köra på!
Sen som, chill å bad.
-
Bjöd in några grannar å surrade hela kvällen.
Så när alla gått å sovit… då tog jag en sväng ner till bryggan… tog ett nattdopp… ganska så mysigt i min ensamhet, ursäkta bilden… men it is wath is is… god natt! Man sover gott efter ett kallt bad!

fredag 12 juli 2024

Vilken rivstart på dagen!

När man har Nisse hemma då är det träning för hela slanten… för han iaf.
Idag lurade han med oss på gymmet. Uppstigning kl 6…. 10 km löpning och sen när vi kom hem tog jag ett svalkande dopp. Lite kallt men ändå skönt.
Nu känner man sig nöjd men det är ju nu dagen börjar!
Bara att hoppa i torra kläder å fylla på kaffekoppen sen får man se vad det blir.

Ett minne dök upp!

För 9 år sedan sprang hela familjen Fäbolunken. Mamma å pappa stod vid vätskekontrollen vid fäbodarna.

Mormor å syrran…

Syrran dök upp på kvällskvisten och så hade hon självaste urmodern med sig! Så vi kokade mera kaffe och åt ännu mer tårta. Kul med besök. Tidigare på eftermiddagen kom farmor och farfar, Axel och Linn. Blev både fika och spontan middag. Tur att det går att trolla till måltider… jag är ju kass på planering men är ändå rustad för alla situationer. Trevlig dag till 💯procent!
Foto: systeryster Kicki

Firar Nils!

Har man en 19-åring i huset ska man äta tårta! Jag gjorde en gräddtårta med jordgubbar och daimkross… den blev god, dekorerad med mynta… från min egen kryddträdgård.

torsdag 11 juli 2024

Sommartrav!

Vädret vände vilket vi va beredda på. Det blev ändå en trevlig travkväll och regnet började vid 20-tiden.
Sommartrav är en trevlig tradition. Kaffetermos och mackor - det är trevligt det å även när hästarna springer som de ska… men som vanligt lite +-0 men då har man ju haft roligt iaf utan varken vinst eller förlust.

Ett dopp!

Igår jobbade jag och Nils hårt med röjning av sly å gräs. Varmt å fint väder! Bra start på ledigheten.
Nisse drog på gymmet och jag tog ett dopp i havet. Svalkande å skönt! Sen blev det till att fixa mackor till kvällens aktivitet… trav på Solänget!

tisdag 9 juli 2024

Grattis Nils på 19 års-dagen

Idag fyller den här killen år! 19 år sedan vi checkade in på Sollefteå sjukhus!
Älskade barn!

Solnedgång!

Så här fin va det när vi drog hemåt!

Norrfällsviken…

Efter middagen tog vi oss en tur till Norrfällsvilen. Hälsade på hos kollegan som semestrar där i veckan. Mycket trevligt! En himla fin kväll på havet!
Å vet ni vad… nu är det semester!

måndag 8 juli 2024

Grattis till Emil & Lotta!

Ett vackert brudpar! Stort grattis till er! Livet blir det man gör det till! Å det kommer ni att göra bra tror jag! En blandning av bonde å företagare med inslag av bank… det är nog en bra blandning! All lycka till Er!
( bilden snodde jag av brudens syster, hoppas att det va okej Lisa)

Ulvön!

Efter en rejält blåsig dag mojnade det på kvällen. En tur ut till Ulvön fick det bli! Så mysigt å fint därute… undra just hur man skulle tycka att vara boende där en hel sommar?!

6/7 firas varje år!!

Så är det å så har vi gjort i 22 år!

Smultron i massor!

Nu kan man nästan äta sig mätt på smultron! Det finns massor!
Igår när jag trimrade fick några smultron stryka med… å jäklar vilken doft när de mosades…