söndag 30 augusti 2015

Summan av en solig dag!

Strålande sol, jag tog en sväng i skogen... Å där stod de och väntade på mig igen... Kantareller! Efter den svettiga promenaden tog jag en paus på bryggan! Vackert som vanligt! Så fantastiskt fint.
Körde mot stan för att se på Nils fotbollsmatch men kunde inte låta bli att svänga in på min gamla badplats i Åte. Det mesta är på nåt sätt sig likt. Åh så många minnen jag har där. Minnen jag delar med alla gamla kompisar. Tänk så många dagar, kvällar och halva nätter man tillbringat på den där badplatsen. Det är lätt att känna att Darins låt "ta mig tillbaka" passar in.
Nu har vi stekt kantarellerna och smakat på dem... Goda som alltid! Nu laddar vi för en ny vecka... Det går helt och hållet i arbete och hockeyns tecken! Jag har en känsla av att det kommer att gå fort fram till jul...

lördag 29 augusti 2015

Sista dagarna i augusti

Jordgubbarna blommar och mognar lite dag för dag... Blommor blommar och lägdan bredvid oss blev slagen idag, bra jobbat Gunnar, så fint det blev!
Solen gassar på men luften är sval.
Jag har roat mig med att rensa bort en massa gamla kläder ur garderoben. Förvånad att vissa kläder passar hur bra som helst... Medan vissa kan man inte förstå att man haft på sig.
Nils och jag har haft en härlig hemmadag. Axel och Rickard har varit på träning...
Strykning och plock... Trevliga göromål med Saltön som sällskap på paddan... Jag gillar att vara hemma och göra tråkiga saker - de är ledighet det!!

onsdag 26 augusti 2015

Onsdag!

Ledig dag med massor av göromål! Matlagning, bakning, städning... Ja, å så träning... Det funkar rätt bra med mitt träningsschema.
Bakningen är till Nils fotbollsmatch på fredag... Fotboll är det på Bränna imorgon också... Vi hoppas på vinst å fint väder, kom dit å provsitt den nya läktaren vet ja... Nu hejar vi så tjejerna kniper några nya poäng!!

Igår skördade jag Nils solros... Den blåste ändå bara omkull ute så nu pryder den köksbordet istället.

Igår hände även det som inte får hända...
En för mig nära person kolliderade med en älg, fy vale, älgen dog, bilen blev skrot och med Änglavakt klarade sig flickan med några sår och huvudvärk. Hoppas bara att det inte kommer några åkommor längre fram. Tack gode Gud att det gick så pass bra som det gjorde.

Kramelikram!

måndag 24 augusti 2015

Lunch i solen igen!

Lyxigt att sitta i solen å sippa på en drickyoghurt på lunchen... En härlig dag igen!
Jag njuter i fulla drag. Efter skolan skulle barnen ner till Vika å bada! Vilken bra skolstart!
Snart ska jag in på kontoret... Del två i dagens göromål.
Havet ligger spegelblankt och Örnsköldsvik visar upp sin absolut vackraste sida. Snart är sommaren över men jag har accepterat att hösten snart är här. Vemodigt men ändå skönt... Även om sommaren är bäst så har alla årstider sin tjusning. ❤️

söndag 23 augusti 2015

Vilken goding!!

Idag har vi fått träffa vår nya kusin... Ville ❤️vilken söt och helt perfekt liten kille!!

Sista helgen innan skolstart!

Solen fortsätter att skina! Axel har ingen sovmorgon idag... Som vanligt träning, och inte nog med det... Han har två träningar. Det finns ingen hejd på tränandet men huvudsaken är väl att han själv tycker att det är kul.

Det känns som den här sommaren varit nog så extrem, inte i soligt väder utan träningar. Jag är glad att jag inte hade det så här som barn. Nu är det så upptrissat med med idrottsutövande barn, det känns så allvarligt på nåt vis. Axel och Nils har fystränat i princip varje dag sedan hockeyn slutade. Sen har de varit med på fyra hockeyskolor och en tredagars hockrycamp. Jag skulle byta familj om jag varit tvungen att ha det så, tur man är olika.
Givetvis är det bra att hålla igång annars tar det en hel säsong innan man är på banan igen. Vad är lagom?? Där tycker vi olika...
Jag ska nog träna lite idag också... Fast till kvällen tror jag det får bli, nu ska jag slappa till Nyhetsmorgon en stund. Det tycker jag känns bra.

Igår blev det en spontan middagsbjudning fast inte här, jag bjöd bort mig själv fast med egen mat och potatis. Ja så kan man göra när det bjuds på ett dopp i vildmarksbadet några gårdar bort. Kvällen avslutades med kubb... De gick väl sådär!!

Imorgon är det slut på sommarlov och skolan börjar. Det var det sommarlovet... Det känns länge sedan det var skolavslutning men ändå gick allt så fort.
Just nu pratar de på TV4 om barn som går till skolan med en klump i magen - mobbing! Fy så läskigt och vad dumma barn och ungdomar kan vara mot varandra. Sluta mobbas!

Nu tar jag mig en kaffeslurk...

lördag 22 augusti 2015

torsdag 20 augusti 2015

Lunch i solen!

Vilket lyx att kunna sitta i solen å höra havets skvalpande medan man har lunch. Åt mina pannkakor och sen strövade jag iväg ut i solen! Jag å en massa andra lunchlediga människor som njuter av det vackra vädret.

Grabbarna sköter sig själva idag, förhoppningsvis får de en helt underbar dag i Vika! Sommaren som vi längtat efter kom tillslut... Så underbart härligt!

onsdag 19 augusti 2015

Första Vikadagen men inget dopp...

Nils, Oscar och jag har varit i Vika idag... Man måste ju passa på! 16 grader i vattnet, inget bad för min del men kaffe, sol, korsord och trevlig gemenskap... Sommar är en bra årstid!

Pustar ut!

Ledig dag och solen gassar på! Lovade mig själv att springa nu på morgonen och -lovat är lovat... Ska försöka följa nåt träningsschema på run keeper... Skulle göra det igår egentligen men då blev det en promenad med bästa vännen istället. 7,5 km blev det idag iaf.
Nils är hemma med mig idag, han kände sig nöjd med hockeyaktiviteter... Å då passade det bra när jag är ledig.

Jag har helt glömt bort att skriva att vi är en kusin rikare i släkten! GRATTIS Tommy och Kristina till världens finaste! Längtar tills vi får ses!

måndag 17 augusti 2015

Byn bubblar av fotbollsfeber...

Grattis till vinsten igår tjejer! Strålande sol, fotbollensdag i Skorped och dagen avslutades med dammatch!

Ny vecka och nu är det jobb som gäller, sommarvärme ute och fantastiska dagar.

Det tar på att jobba, man blir trött... Trodde jag skulle få nåt gjort ikväll men har liksom bara segat... Måste fixa nåt käk till grabbarna imorgon som fortsätter sitt hockeyliv, denna vecka är de åter på Skyttis... Fast den här träningsveckan är bara tre dagar, å nästa vecka är det skolstart... Sommaren som aldrig riktigt ville komma och sommarlovet som var evighetslångt börjar ta slut... Men som sagt, nu skiner solen varm å skön om dagarna så det är bara att njuta ❤️

lördag 15 augusti 2015

Kalas!!

Huset kryllar av barn! Axel har kalas idag.
Mormor å morfar kom en sväng men har nu rullat vidare mot sommarstugan.
Soligt å fint!!

torsdag 13 augusti 2015

Grattis älskade Axel

12 år idag! Som vanligt firar du din dag på hockeyskolan!
Kalas har vi på lördag men presenter har du fått... Bl a en ny cykel!

Jag firar också, 12 år som mamma!

Jag önskar Dig en bra dag! ❤️

onsdag 12 augusti 2015

Sista rycket av semestern!

Igår blev det äntligen klipp å färg! Långhårig och solblekt... Men nu är ordningen återställd! Lyckades boka klipptid precis på morbror Stefans födelsedag, så då bjöds det på smarrig marängtårta medan färgen verkade! Grattis Stefan!
Jag blev så sugen å kolla kantarellutbudet så jag åkte till stugan en sväng... Å jo, jag fick ihop massor, 2 kg gula fina kantareller!

Tittade igenom bilderna i telefonen och hittade några från helgen. Vi campade ju i Hällvattnet och gjorde en promenad till Ulrik... Fick kika in i deras gamla hus och hittade både en gammal Nord Sverige och en "husmodersbok". Ha ha... Många goda råd i vett&etikett.

Sista lediga dagen idag, jobb imorgon. Solen kanske tittar fram... Då ska den få lysa på mig!
Ska också förbereda lite fika till Axels kalas... Min lilla kille fyller 12 år imorgon, MEN han firar sin dag på lördag istället eftersom han är på hockeyskola även i år på sin födelsedag! Så då är man välkommen på fika hos oss.
Ha en fin dag!

söndag 9 augusti 2015

En bukett med fyrklöver!

Jag plockade en hel bukett med fyrklöver igår!
Campade en natt i Hällvattnet... Grill och bad i det iskalla vattnet! Trodde jag skulle våga mig på ett dopp men så blev det inte... Fortfarande inte ett enda dopp sommaren 2015

Heastigen för barn!

Grabbarna va med på Hea idag, skjuttävling... I Bureåborg... Passade på när vi ändå va i krokarna å campade!

torsdag 6 augusti 2015

Middag i en hockeyhall...

Sallad till lunch och korv å kaffe till middag!

Dag tre!!

Sitter här för tredje dagen i rad. Träning hela tiden å kaffedrickning för min del.
Stiger upp tidigare än när det är jobb. Igårkväll hade Axel match så det blev en lång dag åkte vid 06:30 och hemma vid 22... Jag hann faktiskt hem till Skorped en sväng...
Idag blir jag kvar här hela dagen. Synd att Sollefteå som stad förintats... Finns inte mycket att se... Så gullig stad men tyvärr så har butikerna försvunnit till viss del.
Måste kanske utöka reviret idag och göra en utflykt till Kramfors... Ha ha... Ännu ett förkrympt centrum. Trist med stadskärnor där skyltfönstren gapar tomma.

tisdag 4 augusti 2015

Grattis Linda!

Hipp hurra för Linda idag å tack för fikat!!
Hur va re vi bestämde för nåt år sen... Jag ger dig en utlandsresa när du fyller år å du ger mig en... Då måste vi ju fara... Tycker att det upplägget verkar helt perfekt!!
Nu blev de bara en flaska bubbel den här gången... Men nästa födelsedag... Då kör vi på det nygamla upplägget!

Fotbild nr 3

Inlindad i en YLLEFILT! De måste man när man kollar på ishockey!

Under ett träd!

Håller till i Sollefteå idag! Solen skiner och när grabbarna började med sitt stack jag iväg på en löprunda... 7 km efter älven, så vackert... Smart som man är så körde jag till campingen... Startade därifrån och kunde efter min svettiga tur smita in och duscha på campingen.
Nu har jag sett en isträning och ligger på en filt ute i solen...

måndag 3 augusti 2015

Sportigt värre...

Startade dagen med att skicka iväg grabbarna till Sollefteå hockeyskola... Den tredje i raden. Jag blev helt själv här hemma så det blev kaffe, kaffe, kaffe morgon nyheterna och helt plötsligt så hade jag dragit på mig springkläderna och gav mig iväg...
Trodde det skulle bli sol så jag riggade solstolen och gjorde en nyttig smoothie men vipps så va det stora mörka moln och solen va borta... Trimrade lite men solen vägrade komma tillbaka... Så det blev innejobb av allt... Sorterade papper i pärmar, röjde en garderob och testade ca 100 tuschpennor och kastade hälften som va torra å inte höll måttet...
Kokade en gröt till middag och for på Bränna. Match mellan Skorped och Sidensjö (herr) där Skorped drog det längsta strået... Seger och en spännande andra halvlek. Bra jobbat SSK!
Imorgon är det min tur att skjutsa grabbarna... En heldag i Sollefteå med andra ord!!

Det va allt...

lördag 1 augusti 2015

Man kämpar på!

Semester, fredag... Grillat... Försöker med somriga saker... Det funkar men de är då så kallt ute så man håller på att dö.
Jag tog till och med på mig långbyxor igår när jag va ute och rensade i en rabatt som formligen växt över alla gränser.
Trädgård är verkligen inte min grej... Helt värdelös på sånt.

Idag är det lördag och en seg sån... Hänger tvätt och plockar som vanligt men känner mig så uttråkad... Tänk om det varit lite badväder åtminstone. Energin finns liksom inte... Men det är bara att kämpa på...