onsdag 2 januari 2019

Summan av 2018


2018 är över... bra eller dåligt år? Jag har nog haft både bra och dåliga dagar.
Jag kan konstatera att det blir aldrig som man tänkt sig. Så är det nog alla år!
Som vanligt har året bestått av massor med hockey - skjutsningar, hämtningar, väntningar... grusade förhoppningar och oväntade vinster. Skratt å många tårar... En dröm som skulle gå i uppfyllelse men som tyvärr uteblev och som i detta nu känns långt ifrån att bli verklighet... drömmar och förväntningar förändras. Den dröm som en gång kändes viktig - känns helt oviktig efter lite eftertanke - vad är viktigt och vad är verkligt viktigt och betydelsefullt?
En resa med familjen - minnen för livet. En sommar som va fantastiskt varm och fin.
Trots skada och en massa trassel så kom Axel med i Ångermanlands Tvpuckslag - en turnering som gick stolpe ut men var ändå en speciell upplevelse. Mera minnen att spara på.

Personer som plötsligt ryckts bort - man blir så medveten om hur kort och skört livet är. Att man återigen blir påmind om att inget, verkligen inget är för evigt.
-
En sista skolavslutning i Skorped. Grabbarna blir stora och mina små killar är snart vuxna. Att förstå att snart har de sina egna liv - när ska man förstå det?
För mig kommer de nog alltid att vara "små" - innerst inne.
-
2019, ett nytt år att fylla med nya minnen och utmaningar. Man måste bestämma sig å staka ut en väg som känns rätt.
Rensa bort en massa gammalt skräp vilket jag faktiskt gjort. Slängt å rensat en massa gamla saker som en gång hade ett värde men idag är det bara skräp... jag har kastat så många saker de senaste veckorna. Utmärkt att rensa när man är på dåligt humör - då ryker det mesta som inte har något direkt värde.
Idag ska jag elda upp en grej som kändes så viktig 2018 - totalt värdelös 2019 och för all framtid!
Hur ser då planen ut för det här året?
Det finns ingen direkt plan... men att traska omkring i gamla hjulspår ska det inte bli i allafall.
Jag kommer nog inte att kunna förändra hur min grundsyn är. För det är inget jag vill. Jag kanske borde bli snällare mot mig själv, bli lite mera ego även om det låter hemskt. Att inte bry mig så mycket vad andra tycker att man borde och inte.
Eller så blir allt som det alltid har varit.
Jag har iaf idag gjort något jag tänkt på länge... vet inte om jag kommer att få någon nytta av det men hur brukar man säga... som man sår får man skörda... stämma i bäcken - ligga steget före... OM!
Man måste ta kommandot över sig själv!
-
2019 borde bli ett gladare år. Det kommer en massa guldkorn även i år. Den som lever får se!
Jag satt och tittade på bilder på mitt Instagramkonto, bilder från fyra år bakåt... rätt roligt. Det som är märkligt är att i vissa härliga bilder finns det andra känslor i när man ser dem... kan minnas vilken sinnesstämning man va i just när bilden lades ut, likes eller ej... för mig är det viktiga och speciella ögonblick.
-
Holy Moses vilket dravel...
Summan av kardemumman...
Rensa å röj
Ta vara på livet
Va rädd om de personer som betyder nåt och som bryr sig tillbaka.
Våga vara lite egoist
Nya hjulspår betyder inte att man inte kan ta en sväng i de gamla också
Å så mina grabbar: Jag älskar Er från månen å tebax... glöm aldrig det!

Inga kommentarer: