tisdag 30 april 2013

Kvällning...

Matilda och Nils gör läxan och Axel å Alfred tar ett kvällsdopp.

Frozzzzzen... Margarita

Tidernas största drink! Anzo å jag tog en sån till maten. Värsta goda mexikanska maten.  Nu tar vi en kaffe å likör vid poolen. Imorgon drar vi på SeaWorld - simma med delfiner... Det låter väl kanon?!?!

måndag 29 april 2013

Helt okej

Slappar dag... Lagom varmt å soligt... En iskall pilsner före lunchen vid pool kanten. Jag säger som Karin Nilsson... " jag kan inte med ord beskriva hur bra vi har det"  Law Law ;-)

Skolbuss

Ja ha... Slut på helgen... Fast inte för oss. Idag ska vi slappa... Å vad passar bättre än å ta en as jobbig spring tur... Idag ensam, Rickard for längre så han va inge sällskap å ha B-). Va märkligt, lyssna på samma musik som hemma... Så än fast man är i USA så vet man att man ha sprunge te kyrkan.

Matpaus

Vi närmar oss Arlanda... Mjölk, spisbrö, en grill körv me räksallad... Imorgonkväll äter vi Amerikanskt! USburger eller va de nu kan bli... Yihaaa

Köket

Så här fint har vi det!

Badning...

Tova och jag tog lite tjej häng i poolen efter frukosten.

Kvälls öl!

Är man i staterna måste man få sig en  Budweiser.

America!!

Disney World

Å vilket äventyr... Vi har roat oss på Disney World idag... Vilken fantastisk rörelse... De bara funkar å alla fördomar = check!!!

söndag 28 april 2013

Söndagskola

Träning å läxor... Det är vad som står på schemat innan vi åker till Disney....

Gött!!

Gårdagens middag! Lars sladdade in på ett steak house... Go mat å lite vin... Å orkade man inte hela flaskan så fick man ta hem den... Bara man förvarade den i bagaget. Ha haa... Lite annat än hemma!
Idag har jag å Rickard varit ute å sprungit... Bra att va ute tidigt med tanke på värmen å fuktigheten. Nu ska vi ladda för Disney...

Shopping dag!

Crocs, converse... Å lite annat...

lördag 27 april 2013

Framme i Orlando

Nu är vi på plats. En resväska försvunnen i sällskapet. Det blev en lång dag med trötta barn. Sen hämtade vi ut bilen... Lars styrde bra men nog är det schysst med GPS Nyckeln hämtades ut till husen å sen blev det pizza hut innan vi anlände till lyx villan! Så jäkla fint.

torsdag 25 april 2013

Framme...

Ett glas surt bubbel... Firar att vi är framme vid första delmålet...

Matpaus

Vi närmar oss Arlanda... Mjölk, spisbrö, en grill körv me räksallad... Imorgonkväll äter vi Amerikanskt! USburger eller va de nu kan bli... Yihaaa

Söder ut...

Nu drar vi vidare... Nöjd efter kaffe å glass.. Jag tog bara en lakrits puck - andra fick en större portion :-)

En lätt fika...

På väg...  en liten paus på höga kusten hotellet.

onsdag 24 april 2013

Sista kvällen...

Jag borde packa och fixa klart allt innan imorgon men så hamnade jag här... fick för mig att jag skulle fixa till bloggen lite men det brukar alltid strula. Skulle ta bort den vintriga bilden men det gick inget vidare.
Ändrade Skorpeds vädret till Orlando väder... tänkte att ni kunde få se vad vi har för väder där borta!!

Jag har en fruktansvärd huvudvärk och har haft det hela dagen... förstår inte varför. Tog två alvedon imorse men det hjälpte ingenting... har kanske sovit lite för lite... NOT GOOD!!

Ikväll har jag plockat bort alla vintersaker, plockat bort cyklarna och tvättat bilen... den blev så himla fin (igen). Nils undrade varför jag tvättade bilen igen... du har ju nyss gjort det... PRECIS!!
Fick besök av farmor och farfar... skulle få hem en sambo lite tidigare än vanligt men nåt hände... flyget blev ett annat flyg och han anländer något senare än beräknat.

Så kan det gå. Jag tror jag drar ett varv med skurkäppen så är det gjort... Packar klart efter det... funderar och undrar... vad är glömt å vad förblir glömt?!

Ikväll verkar det som att inga bilder går att föra över... så... vi tar det en annan dag!! Det va en fin sommarbild... som bara talar sitt eget språk - om ni får se den nån gång det vet jag inte men jag ska göra ett nytt försök!

Sweeeeet dreams!!

tisdag 23 april 2013

En trevlig dag

Idag har jag varit i Härnösand med mina kollegor. En trevlig dag som alltid. Fick sällskap i bilen - mamma hängde med och hälsade på sin moster!Ingeborg är så himla fin... alltid lika trevligt att träffas - synd att det är så långt mellan gångerna bara. Hennes vän Erik är också en härlig prick!!

Mina småkillar hade lyx eftermiddag. Fick åka till farmor efter skolan! När jag kom hem så fick jag mat hos svärmor och grabbarna drog till Baptistkyrkan på miniorer.
Jag hade tänkt mig lite träning men blev lat... höll nästan på att förhandla bort motionen MEN så kom det ett SMS... å då va det bara att dra på sig träningskläderna och ge sig ut.
Blev en "power-run-walk" Verkligen as jobbigt... MEN så bra att det blev av... nästan 6 km

Resten av kvällen blev det inte mycket gjort - men jag gör sista packningsrycket imorgon. Måste snygga till hemmet lite också.

Dags att hoppa i säng - jobba imorgon och sen är det resfeber för hela slanten!!

YES!! En ny buzzador kampanj

Jag har nyss fått mail att jag är med i en ny buzzador kampanj... Kul
Den här gången ska jag buzza för goda marabou kakor...


Nu ska vi fika... men vi måste vänta tills paketet kommer - håll utkik på bloggen när jag fått hem paketet!

Besök i Härnösand

Mamma passade på att hänga med mig till Härnösand idag... Besökte hennes moster Ingeborg och vännen Erik. Så mysigt å roligt att ses!

måndag 22 april 2013

HIPP hurra för LARS idag!

Idag har jag och min kollega hållit kurs för ett gäng pensionärer... Det gick fint!
Jag blev lite längre på jobbet så som tur va kunde Linda ta hem barnen från fritids. Som tack för hjälpen fick hon en god vitvins flaska... hoppas att den kommer att smaka... å det är tillåtet att dricka upp den medan jag är på semester... fast nog skulle jag gärna smaka... för den är himla god!!

Ikväll har vi börjat packa. Det går rätt hyggligt - har bara några funderingar vad mer jag ska ta med mig... MEN det är ju inget U-land vi ska till så det är väl bara att köpa nåt om vi behöver.

Min grannfru tittade förbi ikväll med en underbart god hembakt limpa - jag undrar bara varför jag inte bakar detta bröd själv - filmjölkslimpor är ju bland det bästa som finns!
Vi fick en trevlig pratstund och det kan man verkligen behöva ibland.

Imorgon drar jag till Härnösand - ska på personalträff. Det blir skojsigt!! Alltid kul att träffa kollegorna från resten av länet.

MEN om jag ska orka med det så är det nog bäst att kasta mig i säng. Imorse va jag dödstrött - vilken start på veckan?! Ska man inte vara pigg efter en helgs vila???

HIPP HURRA FÖR LARS idag - ännu en 40 åring... Vi firade Lars i lördags så nu ser vi bara fram emot festen som utlovats... Det blir grejt!!
hittade en bild på Lars från Western festen... det va också en rolig fest!!


Ingen träning för min del idag - jag tar det imorgon... Då blir det en springtur om jag inte kommer hem för sent men det ska jag väl inte göra om allt går som det ska.

Sov gott...

Packa packa packa...

Nu har högarna fått hoppa ner i väskan. Tur det finns en väska till... På pricken lik... Tack Linda! Å bra letat ;-) Dessa gröna resväskor har varit på resa tillsammans förr... Men då åkte vi till Alanya! De va tider de!!

söndag 21 april 2013

Trimmel trammel...

Söndagkväll och en helt obegriplig rubrik... Idétorka kan man också kalla det.

Det är verkligen inte mycket att skriva om ikväll. Vår stadstripp va som vanligt trevlig - roligt att göra nåt med killarna. Träffade på hockeykompisar och fick en trevlig pratstund.

Nu är det massor som rör sig i huvudet inför resan. Massor som ska vara gjort och massor som inte ska glömmas. Grabbarna vill packa och jag vill ha struktur... ja, undra vem som vinner kampen imorgonkväll...
Ingen träning idag - är nog bra att de här gammelbenen får ta det lugnt nån dag. Kände av träningsvärk i rumpan imorse... intervallerna satte spår kan jag säga men nu känns det bättre.

Imorgon är det jobb och på tisdag ska jag iväg till Härnösand... sen är det bara en arbetsdag kvar den här veckan och efter den ska jag förhoppningsvis kunna åka på ledighet med gott samvete...

Nu får det vara slut för idag. Återstår inte mycket av idag, hoppar i säng och sover några timmar innan det är dags att stiga upp...

Semester prylar

Vi drog en resa till stan, köpa nå viktiga utlands prylar... Nils testade glasögon och en frän solhatt... Köpte brillor och badbyxor, sol skydds produkter och några linnen.
Det va total kaos i gallerian... En viss artist va på besök Yohio (stavas det så) knökfullt överallt... Å inte en skymt av artisten för vår del. Nåväl... Gjorde inte så mycket. Sämst va ändå att han sjöng i 10 minuter... Stackars de som väntat i två timmar.
Vi drog till mormor, fick kaffe å macka... Sålde majblommor. Ville träffas lite innan vi reser.
Sen hem, stekte hamburgare å nu råder packning, klädtvätt å lite städning... Dagarna går fort... Snart lämnar vi landet!!

Från en solstol

Tar en paus i packningen... Soligt å fint, så här ser det ut i Skorped idag... Å i Orlando verkar det varmt å gött. Nu drar vi till stan å inhandlar lite inför resan.

lördag 20 april 2013

Intervall träning

När tränings gurun är borta måste jag ta hand om träningen... Jag drog iväg till grusgropen med 4 Näsströms barn... Oscar höll ställningarna å hejade på, Nova gjorde några grodor hopp... Axel å Nils fick hålla sig till schemat - så även jag... Fy vale va jobbigt det är, fast skönt sen. Avslutade med att springa hem... Nu har vi fått tacos å är mätt å nöjd!

Grattis Jaxon!

Idag har vi firat en nästan 40 åring... Stort paket men inte lika stort som mitt...

Blåsdag...

Vad kan då passa bättre än å tvätta bilen. Helnöjd med mitt nya super schampo!

Ett annorlunda party

Ikväll har jag varit hos Annica... Ett något annorlunda party...  Men med MÅNGA skratt... Å god Thaimat! Tack Annica för en trevlig kväll!!

fredag 19 april 2013

Värsta goda drinken

Linda ha gjort en fin å god drink!!

Försnack...

Strax dax för party hos Annica Lygdman... Blomskotts auktion tror jag det va... Frögurkor och sticklingar... Först en fördrink hos Länsman!

Katrin - Latmasken 1-0

Tänk att innan skorna är på så känns det så drygt att ge sig ut men nu äré gjort... sprang som en virvelvind... Känns bra eftersom det vankas tjej-skoj ikväll... Ska till Linda på en drink och så vidare till nästa syster Lygdman på nåt special-party...

Nu är det hopp i duschen, nå kaffe å sen får man väl se vad det blir. Ska till Bjästa på klippning av killarna.

Ha en fin fin fredag!

Väder koll

Nu kollar jag vädret i Orlando varje dag... Lite regn den här helgen men vem bryr sig... Huvudsaken är att det är fint när vi kommer - Jiiihaaaaa!

Längta å gruva sig...

Här sitter jag och olängtar att gå ut.... känns lite gruvsamt att ge sig ut på motionsrundan. Dessutom är ja skitless på att springa samma väg hela tiden men det är ju inte så mycket att välja på. Det är dessutom björnvarning efter Degersjövägen.... BLÄ

Det nog bara att dra på sig springarbyxorna och ge sig iväg ut... ser ut som det blåser också... Tror jag förhandlar med latmasken just nu... å den ska jag besegra!
Ses om en stund!

torsdag 18 april 2013

Ser väl härligt ut...

Skickade den här bilden till Fb idag... Satt i väntrummet hos min tandläkare och väntade... å väntade... trodde jag tagit fel dag men så va det inte. De va försenade...
Jag knäppte en bild på en reklamblaska från fritidsresor... låtsades att jag va nån helt annanstans. Det slutade iaf med att jag fick en sjujävla bedövning i kinden... mitt lilla hål lagades och jag gick ut 1600 kr fattigare och med en bedövning härifrån till evigheten. Näsan, ögat, kinden, ja hela höger sidan på huvudet va förlamat... Brände iväg till jobbet i ösregn - jippi! Fy vale va regn kan förpesta tillvaron.
Nu har iaf bedövningen släppt och allt känns som det ska.

Ikväll har vi helgsstädat och haft planering för vårens cykeltisdagar. Har även haft en trevlig pratstund med moster Kerstin... hon blev lite nyfiken på vår resa så hon ringde å kollade läget. Kul!!

Nu återstår det inte mycket av kvällen. Grabbarna sover och jag njuter av lugnet.
Det blev ingen träning ikväll men det är nog lika så bra... man måste få återhämta sig lite också.

Imorgon är det FREDAG!! Känns himla bra. Måste börja fixa med packningen. MEN som vanligt har man väl inga kläder... förhoppningsvis är det väl varmt å gött dit vi ska så man klarar sig med linne, jeanskjol x 14 Det är ju så man brukar se ut på sommaren. Kanske slänger man med ett par leggings och en kofta också... om det blir kyligt. De hörs finnas kläder i staterna också!!

Ja men då säger vi väl så... Ha´re bäst... för det tänker jag ha - går och lägger mig och fortsätter läsa min bok som visst räcker hur länge som helst. Imorgon startar jag upp med en kopp rykande kaffe!

onsdag 17 april 2013

Prisa Gud... Det blir skatteåterbäring!

En ledig dag kan se ut på många sätt...
Efter att killarna åkt till skolan så gjorde jag mig klar för att åka till Bjästa för klippning och färgning. Gick fin fint... åkte hem och handlade och sen hade jag utvecklingssamtal med båda grabbarna. Det tar sin lilla stund att gå igenom allt men som tur är har man bra killar som gör det som ska göras i skolan. Snälla verkar de vara också!! Fast det visste jag ju redan :-)

Fixade käk och sen var det träning på schemat. Jag sprang mina 4 km till kyrkan, Axel sprang 3 km och Nils sprang 2 km... Tycker att vi va ganska så duktiga!
Belönade oss med kaffe på 10an... skyndade hem och gjorde läxan och strök bort en massa tvätt. VARFÖR växer alltid strykberget?? Kanske för att tvättberget också växer.

Vi träffade på kusinen ikväll också... Vi blev så himla glad att han va hemma igen efter sin lilla sjukhusvistelse. Pigg å GLAD pojke - Välkommen hem OSCAR - hoppas att magen håller sig i ordning nu! Vi tycker det är mycket roligare när du är i Skorped än i Övik

Stuvade killarna i säng och läste vår bok... de gillar det verkligen!

Nu har jag suttit med papper, räkningar och annat fix innan vi åker. Jag har även deklarerat och i skattmasens tabell ser det ut som fröken K ska få tillbaka lite på skatten - fast nog va det snålt i år!

Jag har även rensat i Nils garderob, skickar iväg lite kläder över skogen till nå gulliga Nilssons barn och hoppas att det kommer väl till pass.
Det va väl allt för idag - borde hoppa i säng ASAP men måste hänga en tvätt först och hämta in bilnyckeln.
Imorgon är det jobb... De blir skoj de... mindre skoj är det att jag ska till tandis och göra nån lite justering... hade visst nåt som skulle fixas till.

Go natt på er - bäst å smörja in fötterna innan jag somnar!!

Fick ett roligt meddelande på FB idag (Hej Elisabeth) en släkting som följer bloggen och som idag blev vän med mig på FB. Kul att du läser min blogg! Jag lovar att göra uppdateringar av Orlando-resan och hoppas att du själv snart får åka dit igen.

God nattt  (igen)

Hos frissan

Sitter och njuter med kaffe å skvallertidning hos släkten... Fast idag är det bara Björn här... Saknar moster men tur att kusin Björn är lika säker på färgblandningen!

Bäst

Mina fötter känns allt för ofta torra å hårda... Nu kör jag hårt med Scholls super bästa fotkräm. Måste ju ha mjuka fina fötter när vi ska iväg till SOLEN å VÄRMEN... Bara en vecka kvar...

God morgon!

Idag har jag hunnit med både en tidig morgon, läsa-bok-morgon och sovmorron...

Vaknade när Rickard skulle åka iväg på jobb... vid 5 tiden.. kände mig pigg så jag steg upp och kokade kaffe. Tittade på klockan och insåg att jag kan väl inte vara vaken så här tidigt.
Gick upp och läste min bok till kl 6 - somnade om och vaknade kl 7... Nu har jag ätit frukost, skickat killarna på skolan och det återstår bara för mig att fräscha på mig lite så ska jag ge mig iväg till Bjästa och klippa mig.
Sen är det full huggning resten av dagen. Utvecklingssamtal x 2 och lite plock å fix inför resan... Sen ska väl jag och grabbarna träna också. Står springning på schemat ikväll. Lika bra att mentalt förbereda sig!

Hörde att kusin Oscar har ont i magen... aj aj... inte bra, hoppas att du snart är på benen igen. Vi skickar massor med krya på dig kramar från det här hållet!

tisdag 16 april 2013