söndag 31 juli 2011

Dystert

Jag kan inte hjälpa det men jag tycker att det är dystert när det står augusti i almanackan... då börjar hösten krypa närmare... än fast det också är mysigt så gillar jag det inte... det går för fort... så är det bara.
Nu kan ju sommaren pågå ett bra tag till men det är inte så mycket sommar kvar som jag hade önskat.

Här är det lugnt och tyst... barnen sover och Rickard är på jobb några dagar. Jag tror jag myser ner mig med grabbarna i sängen. Känns som lite vits att vara vaken - sömnkontot är ju inte på plus kan man säga.

Jag har det förmodligen bäst i hela världen - åtminstone på mitt vis. Imorgon blir det nog en massa slipning, har några stolar kvar att måla och så en stor kökssoffa som ska få sig en omgång. Är det trist väder drar jag nog till Bredbyn och köper färg för mina sista sommarslantar. Blir det nåt över så kanske vi till och med kan unna oss lite mera slippapper. Det lär ju gå åt.

Nu hör jag ett tåg passera - kanske ligger det en ensam sambo där... Natti natti.

Borta bra men hemma bäst!

En vecka går fort när man har roligt. Jag hade trott att vi skulle göra en sväng hem under veckan men se det blev det inte alls... trots alla vädergudars spådomar om regn och dåligt väder så har vi haft kanonfint och badat och mått gött varenda dag... ja, bad nästan alla dagar iaf.
När till och med barnen går hem före föräldrarna från badet så kan man ju anse att badkvoten är fylld.

Sollefteå Camping är ett riktigt kanonställe... fredagen drog vi in till stan och såg Alcazar - ha haa - vilken dålig show men va gör väl det när man är med goda vänner och har kul iaf.

Dagarna har rullat på i en faslig fart - Det är mycket som ligger på när man campar - bara de dagliga sysslorna tar sin tid, kaffedrickning, vattebärning, duschning och för att inte tala om tvättstugan... Kul har vi haft å det har barnen också. Varenda guldpeng har stoppats in i automater av olika de slag och ut kom det både löständer och woododockor... det sistnämnda fick till och med en hel by uppbygd. Måste kolla om jag har några bilder på byn så lägger jag in dem sen.

Nu ska jag äta VANLIG MAT - så långt ifrån grillat man kan komma - MAKARONER OCH KÖTTFÄRSSÅS - känns bra, dessutom får jag äta på min egen altan.

Kramelikram!!

torsdag 28 juli 2011

Fotboll

Kvällens aktivitet... fotboll på Nipvallen. Många kända ansikten... bl a Fru Nilsson med man. Vi har även sett Fredrik Lindström, för att inte tala om AIFs hejar klack, vilket gäng...

Badet

Camping livet går vidare

onsdag 27 juli 2011

måndag 25 juli 2011

Mera inköp

Hittade bra presenter till en liten nyfödd tös, tur att hon är här på campingen, annars har hon väl aldrig fått det, man är ju expert på att skjuta upp saker.

Dagens fynd

Compact living kan man väl säga att husvagns livet är, hittade en smart hängare på Skattkistan för 29 spänn - är jag nöjd? Absolut!

Fiske väder

Gratis fiske hos karamell kungen

Risön

Så va det camping på schemat igen. Landade i Sollefteå igår. Inget väder att skryta om men humöret är det inget fel på, har ju fått mitt morgonkaffe. Vi får väl se vad den har dagen har att erbjuda.

fredag 22 juli 2011

Lite sommar bilder

Kling, Klang och Prussiluskan med Nils
Skepp å...
... hoj på Hoppetossan
En helt vanlig förmiddag i förtältet...
Åh åh åh ååååååååå Markolio....
Mera Markolio... Ingen sommar utan "ragga"
Va har vi sagt om sockervadd?? Mamma tycker att det bara är kladd - Nils tycker det är gott och va
helnöjd över att han åt upp HELA!
Mys och pys på filten efter Markolios framträdande
Sitter o Vika och väntar på att barnen ska bada klart... tur att man har Internet vart än man är

torsdag 21 juli 2011

Åte badplats

Nostalgi tripp - min gamla bad plats

Hippa Nils

Oj va mycke kul man kan hitta hos mormor

Semesterlunk...

Här råder semersterlunk, dagarna kommer och går, barnen går aldrig och lägger sig... tur att det är sommarlovsmorgon på tv så de masar sig upp till det.
Det doftar nyslaget hö och det är verklgen sommar för mig... fast på den tiden jag va barn innebar den doften mest arbete... Dofen av hö här och nu är tack vare KALLE HELLSTRÖM som dragit runt med sin traktor och röjt bort allt lång-gräs på lägdorna - Tack... va fint det blir.

Korvmacka på bryggan...
Vad gör vi om dagarna då?? Ja, det kan man fundera på... Rickard jobbar och vi är här hemma och drar. Målar lite och softar mest. I tisdags tog jag och grabbarna + kusin Oscar en sväng till sommarstugan. Bad och sol hela dagen - KANON-HÄRLIGT... Jag hade gärna varit där hela veckan känns det som men det är ju lite opraktiskt när inte toaletten är klar... man vet ju aldrig när nöden kräver så att säga. Vädret är ju också rätt så lurigt.... har kollat yr.no men det visar moln.... fast det gjorde det ju här också... så??? Man kanske måste rigga en liten web kamera så man ser direkt va det är för väder där nere. Vilket kung-ställe!! Havet är grejer de' .
Grabbarna testar båten.... oj oj, både en massa blås för att få igång den
och sen en massa blåst på havet - wow vilka vågor!

Igår eftermiddag bjöd jag Robban och Linda på mat, hittade en stor lax i frysen som räckte till ett helt kompani och då passar det ju bra att äta bjuda nån - å det är ju så trevligt också. Vi hann knappt dricka kaffe på maten förrän gubbarna drog till nästa hus, där det ska byggas altan.

Igårkväll tog jag och Axel ett ryck med klippningen av alla gräsmattor - först i ToRiRo-skrapan (eftersom farmor är på rymmen) sen våra egna gräsmattor. De hotades om regn och då kändes det gött att ha det gjort. Fint blev det och snabbt gick det...

Innan vi gjorde kväll gick vi och sa hej då till våra grannar som drar till Gotland idag. Vi jobbar i skift på den här gatan, är det inte vi som är borta så är det dem. Vi vaktar husen åt varandra kan man säga.
Där fick vi en iskall pilsner vilket va mycket gott för en svettig gräsklipperska.

Nu ska vi se vad vi ska hitta på idag - ska hälsa på hos mormor på eftermiddan... de va visst nån elkabel som skulle ses över.

SOL - är en bra krydda i livet.... säg emot om du törs!!

måndag 18 juli 2011

Vilket regnande...


Regnet öser ner - vilket det gjort mer eller mindre hela dagen. Jag har städat lite skåpar och fixat med tvätt och annat. Blev ingen städning av husvagnen - blir en soligare dag.
Ikväll har vi sett på Lotta på Liseberg - å ätit jordgubbar som Axel och Oscar gick runt byn å sålde... jättegoda  plockade hos Linda - hoppas att hon va införstådd i vad de gjorde - hur som helst så bättrade de på semesterkassan ännu en gång.

Imorgon funderar jag stark på att packa badväskan och dra iväg till Docksta - ser ut som att kusten bjuder på strålande sol så då måste man ju passa på. Känns länge sen vi hade en riktig baddag, hm, jag menar solardag. Jag mår sååå gott av sol och vackert väder så man bara måste ta till vara på de stackars dagar som bjuds.

Nå väl, än regnar det och jag ska packa mig till sängs. Natti natti!!

Marknads-matt

Så har vi återvänt från Åsele marknad. En skräpig husvagn och en massa smutstvätt - inte så tokigt med en regnvädersdags ändå... då hinner man ta reda på semesterpackningen. Nu ska vi ju snart iväg igen så det är ju bara en ompackning som ska göras.
Åsele bjöd på fint väder, trevligt sällskap och en massa skoj. Marknads fynd? Nja, inga större inköp men ändå är börsen tom. Hur lätt som helst. Mitt bästa fynd va nog på kronans konditori... där fanns de bästa fynden...
Nu ska här röjas lite och tvättmaskinen ska få jobba lite.

torsdag 14 juli 2011

Allt är klart!

Nu är allt klart för några dagar i Åsele. Packning klar... maten klar... snart handlat de sista och sen bär det till Mellansel för hämtning av kärn å lille Nils som varit på vift sen igår...
Axel och jag har haft en mysig dag, grejat lite, packat lite... fikat hos farmor... En bra dag med andra ord. Vädret är helt okej om man bortser från blåsten hoppas att det håller i sig bara.

Bäst att fylla upp vatten i växthuset så vaktmästarn har nåt att vattna med... kramelikram!!

tisdag 12 juli 2011

Smultron...

... hör sommaren till...

Ny packning!

Den här sommaren går i packningens tecken. Nu ska vi packa husvagnen igen. Det bär iväg till ÅSELE MARKNAD - alltid lika kul. Hoppas att vädret håller i sig bara men hot om regn har vi ju hört ett bra tag så vi tror väl att vädergudarna bara skojar med oss.

Igår va vi till Själevad och hälsade på hos Näsström/Ölund - en trevlig lägenhet och där kommer de säkert att trivas.
Nelia fick paket eftersom hon fyllt år - vi fick hamburgare och gott fika - vi formligen rullade ut till bilen när vi skulle hem.

Nu ska jag packa det sista i husvagnen så den är rustad... sen ska jag göra en röjning här hemma eftersom solen har gömt sig för en stund. Bra att passa på att göra innesysslor när det är si-så-där - väder.

Japp - så ligger det till hos oss!

måndag 11 juli 2011

Några bilder...

En blåsig kväll på klipporna vid havet på Västkusten

Grabbarna testar kanonerna vid Älvsbords fästning

Familjen...

Ännu mera familj

Nils tar sig en riskaka efter ett dopp i havet... passar lika bra i Göteborg som i Vika

Lycka är två egna chipspåsar!!
Dagens vinst på chokladhjulet eller kallas det för chipshjulet kanske??
Förmodligen de dyraste chipsen på länge men dock en vinst!!

Fotograf: Jimmy Smedberg

söndag 10 juli 2011

Vilken lägervecka....

Lägerveckan är över. Tältet är rivet, nedpackat i påsen och väskan är tömd över tvättstugegolvet och imorgon går tvättmaskinen på högvarv.
Vi har haft full fart den här veckan... läger är kul och varje kväll är man uppbokad med lägerbål och korvätning.
Fredagskvällen va Anna och jag involverad i äventyret för de lite äldre barnen. En riktig skräckhistoria i skogen... jag tror nog att några va lite skraja... Det va rätt häftigt att få vara med på äventyret och alla som va involverade gjorde det så bra - bara att komma på hela idén - Wow!!
Vi har enorma talanger i den här byn och man kan stolt sträcka på sig och vara stolt över Skorpedsborna som går in för det här med lägret med själ och hjärta. Ett kanonupplägg på alla sätt och vis och dessutom så lär de barnen en massa vettiga saker! TACK till alla.

Igår hade vi kalas för Nils - det är kul att vara 6 år för då uppskattar man ALLA presenter - och alla som kommer... Vi hade fullt upp hela dagen - kaffe och tårta och negerbollar i massor.

Idag va det som sagt avslutning på lägret så vi drog dit och hade trevligt i solen. Mos och köttbullar åts innan backen tömdes på folk och var och en drog till sitt. Jag må hålla med "ny"-pastorn - Myggen måste ha haft paltkoma - för de har inte synts till annat än på nattäventyret. Då åt de väl sig rejält mätta.

Vi tog oss en tur till Docksta - där va det stora vågor på havet - frisk vind och helt underbart i solen. Barnen badade i 21 gradigt vatten, pappan badade också men jag satt och solade och drack kaffe och bara njöt.

Innan vi landade här hemma så tittade vi in till Kristina Näsström - dagens födelsedagsfirare - Grattis Där fanns mycket gott att fika. Trötta lägerflickor men ända alltid lika härliga att träffa.

Nu råder tystnad i huset - grabbarna sover och jag tror att Axel längtar tills imorgon - en ledig dag, bara göra som man vill - inga måsten och inga krav... annat än från mig - De ska röja upp på sina rum... sen blir det packning av husvagn inför helgens Åsele äventyr... lika bra att börja packa redan nu så är det gjort. Man vet aldrig om det blir baddagar framöver. Jag tycker att man ska passa på att bada när det är soligt - allt annat kan vänta.

Dags att ta en stunds prat med sambon när man nu träffas.... fast nu satte han sig med en dator så det blir nog lite prat om jag får gissa.

Jag ska försöka lägga in lite bilder från vår semester bara jag kommer åt alla bilder som ligger på R:s telefon.... själv knäpper jag såååå dåliga bilder nu för tiden - är inte nöjd med kameran på telefonen men större bekymmer finns väl.

God natt

lördag 9 juli 2011

Grattis Nils

Hurra hurra för Nils idag. 6 år stor! Å vs många paket han fått.

fredag 8 juli 2011

Tårta

Nils pysslar med sin tårta

Vatten krig

Här krigas det om att bli ren...

Så härligt!

Detta är livet. Jag har just avnjutit en kaffekopp på bron och det är klar blå himmel - så underbart. Solen värmer så skönt.
Idag ska jag fixa det sista med bakningen inför imorgon - Nisses 6 års dag. Jag känner mig missnöjd med presenterna men det blev ju lite fel eller ska vi säga en missuppfattning mellan mig och Rickard... N hade önskat sig en skateboard och det hade jag köpt, Rickard gick med pojkarna på stan i Gbg och då fick han en i samma svep som A fick sina rollerblades... Så min färdiga present blev liksom över. Nu har jag hittat en massa andra saker så det ska nog bli bra. Jag ska baka en Ernst tårta till idag, köpa jordgubbar på Konsum så ska väl fikat vara klart också.

Det är körigt när det är läger. Fast egentligen är det ju bara lägerbålet man ska på varje kväll. Igårkväll fick jag och Anna ett specialuppdrag med lägeranknytning såååå ikväll blir det extra rörigt. MEN kul, vi ska fixa med det idag så vi står rustade inför kvällen.

Min lägerpojke kom hem igår - aldrig har jag väl kännt nån så kramsjuk när vi kom till bålet. Han va som en katt som sprungit bort och hittat hem igen - kunde liksom inte få nog av både mig och R. Oscar hade också tänkt sova hemma så vårt lilla tält på backen stod tomt inatt... Men vad gör väl det, jag skjutsar väl tillbaka dem idag så får de vara med på allt kul.

Kul, ja, Ett gott skratt förlänger livet.... Det måste vara HARPSJÖLÄGRET som gör att vi håller oss friska hela året. Igår kväll så fick vi oss många gap-skratt - vilka ungdomar å hitta på... hur kul som helst men första pris tog nog ändå KARIN NILSSON i sin utstyrsel som hippie - vilken stil och vilken inlevelse - SUPER!!

Vi är väl förunnade som får gå och se en suverän show varje kväll - TACK till ALLA som ger oss detta. NI gör det SÅÅÅ bra!

Igår firades både Nelia och Åke A... GRATTIS GRATTIS till er båda.

Nu ska jag röra ihop en Ernst tårta till - inte provat den?? Gör det, den är supergod och superenkel.
http://www.recept.nu/1.310762/ernst_kirchsteiger/kakor_tartor/agg_mejeri/ernsts_sommartarta


Ha en fin dag alla... för det tänker jag ha å imorgon kommer det förhoppningsvis bilder från kvällens äventyr - jag tycker det känns rätt så spännande själv...

torsdag 7 juli 2011

Läger bål

Barnen sjöng för full hals igår kväll på läger bålet. Alltid lika kul att sitta på backen. Nu drar jag, Nils och nova te vika.

onsdag 6 juli 2011

tisdag 5 juli 2011

SEMESTER... på hemmaplan

Nu är vi hemma från våra äventyr i södern. Det känns rätt skönt det också. Nu börjar semesterlunken på allvar.
Jag startade veckan med ett besök på Öviks sjukhus... har haft en knöl i revbenshöjd som skulle kontrolleras... det tog doktorn och skar ut - en helt ofarlig fettknöl... så då är man det fettet fattigare!

När jag ändå va i stan så passade jag på att köpa lite födelsedags presenter till Nisse som fyller 6 år på lördag.

Ja, livet rullar på och dagarna går. Tog en promenad i morse med Anna. Vi fick även göra ett studiebesök hos familjens Tjernströms nya altan... mycket fint!! Nu har Anna och jag satt upp tält på Harpsjöbacken. Lägret startar imorgon... dags att göra en ny packning.... pust... detta packande tar aldrig slut.

Nej, solen verkar vänta på sig så det blir lite kolakakor istället för en tur till Vika.

Vårt tält

SÅ gulligt...

Läger dags

Nu sätts det upp tält på bäcken...

lördag 2 juli 2011

Kalas hos Nova

Nova visar sin nya spis och "puppan" hon fått av oss, full av hårsnoddar... kul med kalas!

Melodikryss i bilen.

Jag har just ritat av kryss planen från nätet, har förmodligen Anna på distans kryss, vad man gå fel? Bara att invänta att kl ska bli 10.