måndag 25 augusti 2008

Blandade känslor


Idag ska jag försöka röja lite, städa och damma och hinna sånt man aldrig hinner. Det är ganska så fint väder så egentligen vill jag bara gå ut.... Jag tar en bit i taget så hinner jag både vara inne och ute.

Grabbarna drog till kusinen några hus intill så helt plötsligt blev jag själv... det är jag inte van med.

Jag skulle nog ha börjat att måla det sista varvet på huset också men det känns ändlöst att börja med det själv. Tror att jag avaktar tills Rickard kommer hem på onsdag.

Å nej, snart är det onsdag, Det firas med blandade känslor. Jag skulle efter midsommar dra ut en tand men det lyckades listiga Katrin skjuta upp.... smart! Det har nu kommit ikapp mig och det är på onsdag som jag ska dra den rackaren. Inte alls skoj. JAg vill att det ska bli onsdag och jag vill att det ALDRIG ska bli onsdag om ni förstår!

Hur som helst så blir det nog så vare sig jag vill eller ej. Jag får väl mentalt intala mig att det kommer att gå bra. Hörde om en tjej som bott här i Skorped tidigare att hon fått cancer, fy så trist, nybliven mamma och cancer - vad är då en tandutdragning - Jag har det ju för himla bra egentligen.

Städmoppen väntar -

söndag 24 augusti 2008

En skön helg...

Vi har haft en underbar helg. Rätt lugn och skön och solen som sällskap. Jag har hunnit med en del trädgårds fix. Klippt gräset, plockat lite vinbär, laserat några pallkragar som jag ska odla i nästa sommar. Jag fick även för mig att jag skulle lasera stockarna runt sandlådan, blev riktigt fint. Nu blev jag inte riktigt klar men jag fortsätter väl nån annan dag.
Igår kväll va vi först på ett 50 års kalas och fikade, jättegott och trevligt. Sen blev vi bjudna till Irene och Roger på mat. Gott och mysigt. Vi satt på altanen och såg hur skymningen kom. Hösten kan ha sina fördelar men jag föredrar nog sommar ändå.
Killarna är på ett strålande humör. Nils har hela dagen längtat efter pannkaka och vad måste man då erbjuda honom till middag? Jo, pannkaka. En något tråkig söndagsmiddag men med tanke på vad jag erbjöd mig själv i torsdags så va just denna rätt ganska mättande.... I torsdags hämtade en kompis mina barn på dagis och jag hade några ärenden på lunchen så en korv på stan fick mätta min mage.... jag gillar kokt me brö så det är ganska ofta jag lunchar så. Nå väl, skyndade mig hem för att hämta barnen hos kompisen. De hade fått makaroner och köttfärssås så de va mätta och glada. Vi åkte hem och jag plockade in mina handlingsvaror i kylen och satte iväg till Bygdegården som skulle städas.... glömde helt bort mig själv och att jag inte ätit någonting på hela dagen... OJ... Städade till kl halv tio och så kom vi hem och killarna fick välling och så skulle jag sätta mig en stund vid tvn... kom på att jag inte ätit något men va ändå inte hungrig... KONSTIGT!!?? Tog ett stort glas mjölk, borstade tänderna och gick och la mig - FY på mig... så får man inte göra. Min mage tackar så mycket för pannkakorna idag. Man får passa på när det bjuds för det är tydligt att vissa dagar blir man utan (om magen själv får säga som det är)
Himmel va mycket strunt man kan skriva om.... natti natti

måndag 18 augusti 2008

Sommaren är snart slut....

..och det känns inte alls bra. Himmel va den gick fort. Jag hade så många utflykter och mål med sommaren 2008 och av det blev det inget!
Vi har väl ioch för sig gjort roliga saker innan sommaren. Hann med både Stockholm och Göteborg!
Nu är man åter i jobb och imorgon börjar barnen på dagis. Rickard har åkt iväg till Norge idag och nu är det bara vi igen i 10 dagar.
När han kom hem förra gången så trodde vi att det skulle bli lugnt och mysigt för första gången på länge MEN så blev det inte. Helt plötsligt så stod en byggställning utanför mitt köksfönster och det va dags för brädslagning av huset.... SISTA SIDAN som tur är. Rickard med far och bror har jobbat 12 timmar varje dag och på lördag em så va det klart. Visst, det finns en del kvar att göra men det ser ganska färdigt ut.
Själv har jag agerat köksa, mat fika, lunch, handla fixa diska duka på duka av diska o s v.... Mätta magar jobbar bättre - det vet jag av erfarenhet.
Idag är det ett evigt regnande. Har inte fått mycket gjort idag men men .... man kan ju inte vara effektiv alla dagar.
Nu ska jag gå ner och mysa lite med killarna som är lite sega efter helgen. Blev rätt så sent både fredag och lördag.
Hej hopp! Skriver mer en annan dag!