lördag 31 december 2016

Kreativitet!























Nu har vi målat våra alster från igår! Vi hade inga penslar så vi fick ta de extra tandborstar som vi hade i stugan... funkar hur bra som helst att måla med!
Vad va det vi gjorde för figurer då?
Jo, jag gjorde en flagga från Canada, en flaska bubbel och en ros...
Rickard, ett stekt ägg =varför är set ingen som vet...
Linda gjorde alla bebisar hon blivit faster/moster åt.
Robert, en skoter, Axel en vattenskoter, Nova en godisskål, Nils ett flygplan till Toronto, Oscar gjorde en osthyvel... varför vet bara han, men det va banne mej påhittigt!

Nu kör vi 2017!!


Tjoho!! Allt ska förevigas i en selfie!! Vi har det klart bäst med de bästa!! Så här kan ett foto bli med hjälp av en sopkvast, eltejp, telefon och en supersnabb sambo! Law Law!!

Högt uppe på berget!!





Frukost å promenad... jobbigt som tusan att gå upp på berget men Attans så fint!! Men kan man tro att det är december? Skit samma, några timmar kvar på detta år!!
Nu chillar vi i stugan, ätit gulaschsoppa å ser på tv...

Gott nytt år från oss!

















Sista dagen på det här året... vi hänger i stugan...
God mat å dryck!
Aktiviteter av diverse slag... alla fick skriva en lapp med en aktivitet... där stod bl a limbo... (svårt för en stel tant), musikquiz ( lätt som en plätt - segrare blev jag) min aktivitet va "gör en figur av trolldeg med tema 2016.... resultatet kommer senare...
Blåsigt vid havet men trevligt! Nu ska vi bli miljonärer på travet!

onsdag 28 december 2016

Hur många döda flugor kan man sopa upp?

God kväll - jag borde sova sedan länge... men pigg som en mört, krånglande Xbox, onlinekoder som jäklas...tvätt som ska hängas och en busig katt.
Hur som helst så planeras det att fira ut det gamla året och fira in det nya...
Vi funderar att göra det i stugan med våra midsommarfirare... alltså familjen Näsström/Lygdman. Kan bli hur mysigt som helst bara humöret är på topp... (läs: bara inget krånglar så man måste bli tokig och gråhårig på teknik som inte fungerar)

Jag va iaf till stugan med lite grejs och därav rubriken... en miljard döda flugor sopade jag upp vilket betyder 2miljarder torkade flugvingar... fattar inte att det alltid blir så... äckligt men dock spröda och döda!
---
Vad vi ska roa oss med är ännu inte helt klart men att det kommer att ätas en del är jag rätt säker på. Barnen får sova på loftet... två sängar och två madrasser... det blir great!! Nu ska jag jobba imorgon och på fredag, sen bär det iväg, stughäng delux!
Om jag förstått allt rätt så ska herrarna handla och delvis laga maten = chill för damerna...🍾 Jo, jag tackar... låter toppen på alla sätt.
---
Äntligen blev det ett hederligt gammalt skrivet inlägg. Jag må säga att det är tusen gånger roligare att blogga när man får skriva på riktigt och inte göra nåt snabbinlägg på telefon... fast till 99% är det den jag använder vid bloggandet.
2016 är snart över... bra eller dåligt? Vet inte... ska försöka mig på en sammanfattning av året.. men det får bli en annan dag för nu ska fröken K sova...

tisdag 27 december 2016

Testar julklappen


Fick en schysst Ånge-stryk-mojäng av mamma i julklapp... testade den ikväll och den funkade utmärkt!
---
Förkylningen hänger kvar i kropp å knopp... sprängande bihålor och dunkade huvud... men snart ska det väl gå över får jag hoppas!
---
Dags att hoppa i säng - kan bara konstatera att det finns verkligen en uppsjö av urdåliga filmer. Har försökt att hitta nåt att se... jag är ju ändå ledig imorgon och grabbarna spelar tv-spel med kompisar... men att hitta "den där" filmen... va inte det lättaste må jag säga!
Hade tänkt att försöka komma mig för att se Bron som alla säger är så bra men än har jag inte fastnat... imorgon är det iaf andra avsnittet av fröken Friman, det tycker jag är bra...
---
Imorgon har jag jullov mest hela dagen!

måndag 26 december 2016

Annandag jul


En kort julhelg men än har vi en dag kvar... Den här fina Ernst lyktan fick jag i julklapp... att nåt så enkelt kan vara så fint! Gillar verkligen Ernst design!
Grabbarna är på träning och lunchen ska ätas hos mamma.
Bäst att göra sig klar för avfärd! Men jag hamnade framför tvn... ser filmen -Askungen, alltså inte den tecknade varianten... rätt fin film - i klassisk Disney anda!
God fortsättning på julen!

söndag 25 december 2016

Julotta








Vi va på julottan i vanlig ordning! Kristoffer sjöng så man rös, frös å grät... jättefint!
En trevlig tradition... fjärde året tror jag som han sjunger för oss på juldagens morgon!
Snön föll så fint när vi kom ut från kyrkan ❤

Julen 2016























Julen i bilder!!
Tack alla inblandade!

lördag 24 december 2016

God Jul!














Så blev det julafton även i år...
--
Igår när jag kom hem var det rätt omysigt i matrummet ( å stökigt i resten av huset). Nils städade uppe och jag tänkte bort förkylning, nysningar och feber... röjde och strök gardiner...
Efter flera timmars spring upp å ner i källaren, hämta och lämna saker... så blev det lite mysigare. Vi fick till och med in julgranen...
--
Alla sover i huset men jag är vaken, har kokat mig en kopp kaffe med lite inslag av julkaffe jag vann... känner att det doftar lite annorlunda men känner ingen smak direkt...
---
Snön faller och det ser riktigt fint ut... skit att man ska vara så förkyld... mår verkligen inget vidare men med mina kamrater Ipren och nezeril ska jag nog överleva dagen!
Mamma och pappa kommer på grötlunch och sen ska väl cirkusen vara igång!
God jul alla!

torsdag 22 december 2016

Wow - vilken korg!


Kan man bli annat än GLAD när man får en så här fin matkorg? Goda ostar, korvar å kex... tusen tack jobbet! Tänk va bra man kan ha det!
---
Snoret fortsätter att produceras i min näsa... kände mig rätt mör på Nils match ikväll... börja känna av både öron och hals... inte bra!! Vem har tid att vara sjuk nu?
Tapetsererskan har jobbat på idag och imorgon ska det nog vara klart... ut med alla grejer, in med gran å upp me gardiner så blev det jul även hos oss... Om jag överlever snuvan vill säga, sover med Ipren inatt... å min vän nezeril... god natt!!

onsdag 21 december 2016

Snor-full


Snorfull eller full med snor? Jag är iaf riktigt snorig och förkyld... inte nu!! Passar verkligen inte!
---
Paketen är hyggligt klara, så även Axels packning - ska på hockeycamp tills på fredag... dålig tajming kan jag tycka men ni är det som det är!
--- ingen julstämning alls, rörigt och på tok för int om tid. Rummet som skulle vara klart till andra advent ska visst bli färdigt innan fredag... vågar jag tro på det? Maten är inhandlad, bara lite småfix kvar.
--
Ja kan bara säga att INGENTING blev riktigt som jag hade tänkt den här december... tiden räckte liksom inte till!
---
Igår va vi på Fjällräven Center och kollade när Axel spelade U16 DM-final mot Modo... matchen slutade 3-0 men KB jobbade på bra!
---
Nu ska jag försöka tillfriskna, skjutsa Nils på träning... ja just ja, han hade match imorgon också... som sagt, tiden är lite knapp just nu!
Atchjoioo -prosit!

måndag 19 december 2016

Prasslande påsar...





Två prasslande påsar har anlänt till mig... kul med presenter... den ena kommer från Tidlösa Ting och den andra från Blommor&Ting... den senare vann jag på instagram - va glad jag blev för den vinsten, julkaffe... det ska bli spännande ❤

onsdag 14 december 2016

Lika svårt i år igen...


Att slå in paket med hjälp av den här bruden är då inge enkelt... hon liksom förstör paketen mer än att få till dem fina... sorry Juni, du är sämst på paketinslagning!

Det tar sig...





Paketen ökar i antal och jag tror att läget är under kontroll... (tror!!)
---
Nils och jag fixade även en gran ikväll... tur att många granbutiker har kvällsöppet 🤗
Vet inte om den är för vid å nå kvitto för retur torde jag väl knappast ha sparat... ha ha.....
---
Tänk va man kan få till på några timmar i stan... julklappar och postade julkort... lätt som en plätt! Jag har till och med fått mig ett par byxor och ett nytt duschdraperi. Nu ska här chillas och se på tv 💕🎄

tisdag 13 december 2016

Lucia!!


Lions lucia på besök i Skorped!! Jättefint och givetvis va lucian från Skorped - Olivia Karlsson!!
Se mer av luciasången på mitt instragramkonto: katrinskorped heter jag där...

söndag 11 december 2016

Gött i stugvärmen!


Bistert ute, -20... gött inne med kaffe, lussebulle och brasa!
Trevlig 3e advent!

lördag 10 december 2016

Nu har vi (snart) jul i vårt hus...


Lördagskväll med den bästa Nils... De andra två är på vift till imorgon!
Idag höll jag på att frysa fötterna av mig i Järved... fy vale för minus 16 grader! Men bättre än gårdagens halka! Då va det ingen fröjd att köra till stan, men bränsleförbrukningen va låg med tanke på att man körde Max 40 km/h.
---
Ikväll hade jag turen att få mat hos bästa vännen Anna. Jansons frestelse... salt å gott!
---
Jag hade lovat Nils att tomtarna skulle fram ikväll så då gick vi hem efter kaffet och gjorde det... vet inte om det bara blir stökigt eller om det är fint... Imorgon måste vi få in lite gran- och tallris... det ger så trevlig doft!
Julen närmar sig... men oj va mycket som är oklart... paket och fix... men hur det än är så nog blir det jul!
Natti natti...

Ut i kylan!


Lördag morgon... Axel och Rickard är på roadtrip Ånge-Östersund...
Jag och Nils åker till Järved och spelar match... fy jag fryser redan...
trevlig helg!!

onsdag 7 december 2016

Bakning, match, cafeteria...







Å huggkubben är levererad. Ett ståtligt exemplar! Hemleverans va det också 👍

Målning av lister från morgonen... sen inköp av ägg m m... bakning inför kvällens drabbning mellan KB och Modo.... jag står i kiosken så kom å köp fika... saffranskaka med frosting eller en helt vanlig mjuk pepparkaka ❤️