onsdag 30 november 2016

Stötte-spade (igen)

EN spade är alltid en spade... 



Se så fint bord jag hittade på Mio (kostar BARA ca 30 000 kr)

Ha ha, så fel jag hade på bloggen 29 november 2011.
Använde just den här rubriken och skrev då att det va en underlig rubrik som förmodligen aldrig mer skulle användas... Men nu ha jag stöttat upp utegranen igen med just en spade... granen lutar åt alla jä@#% håll... blåst, snö å tö om vart annat!.
---
Ledig dag idag... vilket betyder full huggning!
Städat övervåningen... började redan igår, schysst med spetsgardiner i sovrummet - in i tvättmaskin å så hängs de upp "blöta" ingen strykning behövs! Nya sängkläder... å så dammfritt på det! Man sover som en prinsessa.
Städat badrummet också... alla kalkavlagringar är väck!
---
Tvättmaskinen har snurrat många varv och toan och toaskåp är julstädade!
---
Maten idag blev lite rensning... pasta å skinksås för hockeypojkar, tacopaj och en grönsakspaj...
hittade 4 Rolf Lidberg muggar som jag la ut på köp å sälj... köparen tyckte jag va för billig så hon höjde budet med 60 kr helt själv...
---
Medan Nils tränade pantade jag burkar å flaskor... 220 kr 👍
Så idag gick man nästan plus... fortsätter det så här åker jag på Mio och köper det här fina matsalsbordet... dyrt som tusan... men det kanske kommer nån mellandagsrea!
---
Mycke kan beställas på nätet men än har jag inte hittat nån sajt där man kan beställa en rekorderlig HUGGKUBBE...
Men, nu bor man i Skorped å då finns ju Fredrik Nilsson -FN snickeri... trallala... behövs inget internet, kundnummer eller inloggning... beställningen är klar och kan till och med bli en hemleverans kanske... annars är det ju inte långt att hämta ut paketet... närmare än Postnords utlämningsställe... BARA BRA alltså!
---
Å jag måste erkänna... jag har ätit två lussebullar idag... Det får man... jag frågade min gode vän och hon sa -ja, man får äta två lussebullar efter varann!
❤️❤️❤️❤️❤️🎄

måndag 28 november 2016

Festligt!!


Idag blev det en något sparsam lunch... banan å drickyoghurt... Ingen timmerhuggarlunch men så ska jag ju inte hugga nå timmer idag heller.
---
Första advent är avverkad... firades med hockey i Härnösand för Nils å Sundsvall för Axel.
Avslutade kvällen med ny grilljerad skinka å tunnbröd... juligt!! Saknade dock julmusten men mjölk är också gott!
---
Ny vecka å hej, va det går undan...

Återkommer med nya uppdateringar kring livet som snurrar å snurrar!

onsdag 23 november 2016

Advent närmar sig!


Allt ska ske på min lediga dag! Fick lite panik då strömmen va borta men den kom tillbaka vid 6 snåret...
Jag målade taket klart i matrummet... Gud så tråkigt å jobbigt det är... å som tur va så räckte färgen också 👍
Lagade mat... å så sen satte jag igång med adventsstäd i köket... nu är det fint där iaf... matrummet är ju i ett enda kaos så det får vänta tills tapeterna är på plats! Ikväll gör jag ett ryck i tv-rummet! Nils ska skjutsas på träning och Axel har match!

lördag 19 november 2016

Ernst!


Ernstmuggar kan man ha till allt...
---
En hemmadag idag... skönt! Två lussebullar har jag vräkt i mig, spacklat och målat lite i matrummet... Gud så tråkigt... lågt blodtryck i kombo med att hoppa upp å ner på en stol = yr i skallen... känns som man åkt karusell nu när jag sitter i soffan å ser Axels match på live arena.
Trevlig lördag på Er!

fredag 18 november 2016

Ingen middag...


Jag tänkte att idag gör jag ingen middag, grabbarna åt innan träningen å när ingen är hemma förrän vid 20 så.... MEN... det blev sallad å plock eftersom det kändes som att det förväntades nåt annat än rester som jag hade tänkt... uppdraget utfört! Jag spanar in Modomatchen tills resten av familjen kommer hem!
Nu är det visst helg...
---
Igår blev det en lite annan torsdag. Personalträff i Sundsvall med många kloka tankar och erfarenhetsutbyte. Många skratt å god lunch. Turligt nog så fanns skorna som Axel ville ha på Din Sko i Sundsvall, snacka om tur, man springer ju inte i Sundsvall så ofta... å just skorna som Axel provade i Ö-vik i onsdags fanns inte i rätt storlek vare sig i Ö-vik eller på nätet... de va nog tänkt på nåt vis!
---
Jag har också hunnit in på SV på gånger den här veckan. Fina nya lokaler och alltid lika kul att träffa Vivi-Anne. Igår var det hennes födelsedag så givetvis ville jag gratta henne med lite smått å gott 💕 finaste vän!

onsdag 16 november 2016

Snart advent!





Jag är rätt säker på att årets julkalender blir bättre än förra året! Selmas saga!!
---
Vår lussekatt Juni finns nu på allehanda... vinnare eller ej så tycker jag att hon är snyggast!
---
Ledig dag idag men blir inte mycket här hemma, Axel ska till tandläkaren i stan och sätta in tandställningen - åh fy vale, tyck rakt synd om honom. Men det ska nog gå bra... han är en tålmodig kille.
---
Fullt ös idag alltså med skjutsar hit å dit och imorgon bär det iväg till Sundsvall på träff med Abersten personal. Det blir en lång dag men sen är det nästan helg...
Nu sätter jag fart... nåt ska jag väl hinna med innan vi drar iväg!

måndag 14 november 2016

Grattis till mig!


För någon vecka sedan vann jag två vinster på postkoden... nu har jag vunnit igen, boken en godare jul och Carolas nya CD... hoppas den kommer innan jul.
Annars då?
Jo, trött som en trasa... jobbat idag och så var veckan igång.
Fryser å har ingen energi... men det hör väl årstiden till!

lördag 12 november 2016

Lussebullebio!





Axel är på hockey i Njurunda å här hemma blev det lussebullar!!
Tänkte igår att Nils å jag skulle fara på bio men så idag kändes det drygt... Men så bokade jag biljetter i sista stund å iväg det bar.... kul film, vi va fyra st i salongen!
På hemvägen handlade vi till morgondagens planeringsmöte för SSK... å så thaimat till oss! Två lådor till oss tänkte jag... Thai killen sa att det är ganska stora lådor... så det blev en i stället... å ja, det var mycket... räcker till fyra pers! Gott va det oxå! Hämtat i Hörnett - gamla sparbankens kiosken.
Nu blir det chill!

torsdag 10 november 2016

Glöggdoft!





Jag blev så sugen på glögg å pepparkakor...
Juni hon ligger mest å drar sig... tror att hon är som jag gillar lite julsnö men trivs bäst att vara inne ❄️☃️🌨

söndag 6 november 2016

KB har spelat överallt...





Vilken helg för KB! Två lag i Bjästa, ett i Östersund och ett i Brunflo.
Axels lag, KB vit, tog brons, KB röd tog guld... Nisses lag tog guld och 06orna tog silver om jag inte sett fel!!
Bra jobbat KB!!
Axel och jag räknade ut att han har spelat 14 matcher, söndag till söndag... trötta ben, kropp å knopp!
--
Tack å lov inga skador... det har inträffat både det ena å det andra under KB cupen men jag har en hel pojke med mig hem! 💞

Vi fortsätter i samma anda!





Cupdag nr 3...
Vi fick lite sovmorgon... A-C.Z tog mitt pass eftersom hon skulle dit i ottan med Zacke... Tusen tack för det... när sover du då??
---
Snygg mössa va? Grabbarna kom hem från NSHA-campen med dessa på huvudet 👍👍
---
Igår fick jag mitt horoskop för 2017... jag ser fram emot "mitt år" å den perfekta kroppen, ha ha...
--- motorvärmare på! Å gissa vem som fick fart på värmen i huset?? Nu är iaf elementen varma, men hur länge det återstår att se, just nu har jag varmt å skönt iaf!

lördag 5 november 2016

Cupfika!


Ny dag i hockeyns tecken!
Idag står jag i kiosken och säljer fika... Axel har match 12:30 och 17:00... vi ska bege oss iväg om ett tag... ska bara försöka få hockeypojken att vakna...
Bäst att hoppa ur mysbrallorna och snygga till sig lite... Måste också kolla in cuponline hur hockeylivet leker i Östersund!!

Jag ska nog titta förbi på graven i Bjästa å hälsa på mormor och morfar, farmor och farfar... tände ljus i onsdags... kanske behöver bytas ut 💕
Gla hockeylördag på Er!

fredag 4 november 2016

Frukost...


Här är alla på vift... hockey i alla former... camp å cup om vart annat!
Nu ska jag skjutsa Nils till Bjästa... han ska på cup i Östersund... axel är i Nordmaling och ska senare idag spela cup i Bjästa.... logistiken är på hög nivå!
Trevlig helg på Er!
-4 ute å jäkligt kallt inne... grrr jag trodde jag va tydlig när jag sa att detta skulle fixas innan alla hockeyäventyr.... men budskapet gick nog inte fram 😬

tisdag 1 november 2016

Ljus i mörkret!














Ensam alena... grabbarna är på väg hem från södern...
Jag trampar på här hemma... lyssnar på bra musik och har tänt ljus överallt... grejsar i hemmet... ska dra en sväng med dammsugaren. Skulle ha gjort det igårkväll men då packade jag köttfärs... frysen full med älg!
Åh va mysigt det är med tända ljus! Men nu är det nog dags att städa lite... kommer inte undan! Ledig dag imorgon... så då kam det va trevligt att ha lite dammfritt! Synd att det varar så kort!
Tvättstugan blir väl fullproppad efter grabbarnas hockeysväng... som fortsätter på torsdag och helgens cuper både i Östersund och i Bjästa.