fredag 30 september 2016

Hockey i Bjästa











Efter jobbet hämtade jag grabbarna... alltså, körde in på gården, hämtade killarna och backade ut igen och styrde CUJen mot Bjästa...
Till match-start dök mamma och pappa upp... skoj! Kul att Axel fick göra mål också... fast i övrigt var det nog en av de rörigaste matcher jag sett! KB fick iaf vinna mot HKH med 3-1 👍
Imorgon i en mycket tidig morgonstund startar jag bilen och kör Axel och Ludde till Kramfors för en heldag där ( fast jag får åka hem, har ju en feststass att se över). Den här helgen är fullspäckad från fredag till söndag!

onsdag 28 september 2016

Grattis mamma!


Hittade ingen bra bild på mamma som fyller år idag... det fick bli en del av den middag jag tänker bjuda henne på i eftermiddag.
Tänkte att fyller man år kan man väl ändå få bli bjuden på mat... tårtan får hon bjuda på!
Grattis älskade mamma! ❤️

lördag 24 september 2016

Hockey!!

Hockeylördag! Sitter i Bjästahallen och ser på Axels match på paddan... Nils har snart träning... det gäller att tajma så man hinner med allt... Direkt efter träningen drar vi till Modohallen för att se nästa match live! Heja KB 
---
Idag lyssnade jag klart på min ljudbok... besvärligt när det inte finns fler i samma serie... måste leta nåt nytt spännande att lyssna på. 



torsdag 22 september 2016

Matlagning...

Dosor i alla former och rätter... jobb, hockeypojkar...
Så har vi det en vanlig torsdag ❤️

onsdag 21 september 2016

Underbar höstdag!

Sämre utsikt kan man ha på lunchen. Spegelblankt - Örnsköldsviks hamn... Sitter och spejar ut över vattnet... tankar och funderingar i en underbar miljö men nu kryper jag in på jobbet igen!



tisdag 20 september 2016

Mera från dagen...

Nils och jag fick en heldag tillsammans ❤️
Ingen medalj men det va mååånga som tävlade så konkurrensen va stor -huvudsaken att vi hade kul 👍
---
Ikväll har jag putsat fönster och bytt gardiner i köket... skönt när huset är städat... hann faktiskt en vända med dammsugaren och skurkäppen i resten av rummen också.







Mjölkkannan!

Tisdag... jag och Nils tillbringar dagen på Skyttis... här ska springas å hoppas... Efter en massa strul så bytte jag ledigdag så att Nils skulle kunna vara med! Kör hårt Nisse!

lördag 17 september 2016

God Lördag!


Dags för kaffe å melodikryss... Min tonåring ligger å drar sig å njuter av lugnet! Frukostbrickan är serverad, bara att mumsa på när det behagar!

torsdag 15 september 2016

Lycka...

Undra just om gröten blir extra god i den här? 



Nog är väl den här bilden för söt....
Det är ju så här man borde ha det - skvallra,fika, ta sig ett glas...
å så gapskratta lite...  

Jo, för en husmor är en ny kastrull lycka...
Vår morgon-gröt-gryta har liksom gett upp så nu har jag införskaffat en ny! Kul å handla när man har ett tillgodokvitto👍

onsdag 14 september 2016

Mer kaffe åt folket!


Jag har köpt mig en bra termosmugg! Tänkt att ha när man väntar å väntar i hockeyhallarna i tid å otid... 79 kr på icahemma.se Det bästa med den här är att den håller värmen och det rinner inte utanför som så många andra som jag haft har gjort... Här ska sörplas kaffe hela vintern!!

Äta bör man...


Att ha hockeykillar i huset betyder att allt kretsar kring träning och mat... Matlådor som är goda att värma, lätta att ta med och mättande... Jag sliter mitt hår... Man har hela världens kokbok att tillgå, ändå är frågan -Vad ska man laga för mat?
Idag gjorde jag en veckosallad, gillar jag att ha i kylen iaf... Vitkål är toppenbra!
Igår gjorde jag en nudelwok, supergott och enkelt...
Idag blir det potatis å köttbullar.
---
Mina lediga dagar går åt till plock, matlagning, planering, tvätt å skjutsning... Tur man har dessa onsdagar ❤️
---
Nu väntar jag på en annan hockeymamma... Ska eventuellt få bli av med nå urvuxna hockeyprylar...
Hänger väl en tvätt medan jag väntar 👍

söndag 11 september 2016

Bowling å festligheter...





























Igår drog vi till stan för att fira den blivande 50 åringen... Start med räkmacka, bubbel och så vidare mot stan... Mat på AllStar och en jättetrevlig kväll.
Att man ska va så usel på att bowla... Följer inga regler, strike ena gången å dit i ränna nästa gång... Kul hade vi iaf!

onsdag 7 september 2016

Höst!








Varmt väder men höstblåst! Idag rök sommarblommorna... Tro om mina pelargonior får en chans nästa år eller om de dör... Då köper jag nya...
Det blev höst på bron, trädgårdsstolarna fick gå in i sitt bo... Å jag kryper in i mitt... Okej, jag kapitulerar... Det är höst... Sommaren är över!

tisdag 6 september 2016

Off...





Vad är det som händer... Eller inte händer?
Inte ett inlägg på flera dagar... Men ibland finns det inget att skriva, ingen ork... En förkylning har smugit sig på men inte värre än att man känner sug lite kurig!
Här rullar livet på med träningar, möten och att få allt att funka...
Idag bjöd svärmor på mat -tusen tack för det... Jättegott å trevligt!
---
I lördags tig jag en sväng till stugan... Kollade svamputbudet... Blev en skaplig skörd men kantarellerna börjar va lite torra.
---
I söndags såg vi damernas sista hemmamatch för i år, förlust men Skorped är ändå bäst!
---
Såg ni att det är föreläsning på bibblan på torsdag, gå dit vet ja!!
---
Bäst å kasta in nå pinnar i kaminen, det blir lite småkallt inne så här års... Men det är ju lätt att råda bot på! Imorse va det nästan nollgradigt... Fy vale... Våga vägra sockar ett tag till 👍

torsdag 1 september 2016

Inventering











Igår va jag å inventerade på Ica i Bjästa, japp, sånt roligt göra får man när man är hockeyförälder!
Rätt bra jobb... Räkna räkna räkna... Inser vad mycket set finns som jag aldrig köper!
Bra sällskap hade jag och de bjöd på kaffe och macka! 17 - 20 höll vi på.
---
Nu böjar gympan igen... MEN söndagsgympan startar inte som planerat utan NYTT DATUM KOMMER LÄNGRE FRAM!
Vi tyckte att det blev för mycke motion så vi gatt minska ner lite... NEJ NEJ... Skojar bara - det blev nå trassel med startdatumet så HÅLL UTKIK PÅ FACEBOOK så kommer nytt datum.
---
Vet ni vad, TORSDAG det är en himla bra veckodag - gillar den skarpt. Särskilt när man torsdags städat redan på onsdag och ingen ha hunnit vara hemma å stökat ner! Imorgon är det helg!

Tack för allt kattgodis 😻


Gratis är gott och bra att ha när katten måste mutas!
Igårkväll gjorde jag en fasansfull upptäckt...
Juni hade en fästing - fy vale va äckligt! Stor som en ärta... Åh fy, jag får hjärtklappning bara jag tänker på det... Den gick trots darrande matte att dra loss - sitter som berg de där vidriga djuren... Vi mutade med gratisgodis... Å fästingen va väck! Det finns nåt positivt med vintern trots allt...