söndag 31 juli 2016

Vilken regnskur!








För några timmar sedan satt jag å gassade i den här solstolen... Nu ligger det regn å hagel på samma plats.
Att det kan förändras så fort... Kallt blev det också efter all åska!

lördag 30 juli 2016

Surströmming!





Igår bjöd svärmor på surströmming... De va gott!! Nu blir det grill-knyt-kalas!

torsdag 28 juli 2016

Hemma igen!!

Min lilla tripp till Sundsvall blev längre än planerat... Tur att man alltid packar för mycket när man ska iväg... Utifallatt...
---
Jag har haft det bra på "mammasemestern2016" Lärt känna nya trevliga människor, kört runt lite överallt och hittat tillbaka på hotellet.
Plöjt varenda butik i Birsta... Nöjd för ett tag vad gäller shopping... Har ändå bara handlat nödvändiga saker, prylar till stugan, flytvästar för kommande soliga dagar...
---
Idag tänkte jag åka hem efter frukosten och sedan allt burits ut till bilen... Åkte till Birsta för att köpa några blommor... Å sen hem... Men vad skulle jag hem till?? Katten har farmor skött om och om jag kom hem några timmar senare än planerat... Vad gjorde väl det? Jag åkte tillbaka till hallen och fick se både Axel och Nils sista matcher för den här campen... Å det ångrade jag inte... Två bra matcher och hem kom jag tillslut.
Riktigt duktiga spelare allihop... Fart och spänning, straffar och tacklingar!!
Jag har fått rå mig själv, vara med familjen, ätit rätt god mat... Bo på hotell, äta hotellfrukost som inte är så märkvärdigt men ändå mysigt.
Jag älskar min familj och det är tillsammans man ska va... Just nu är vi tillsammans under just de här formerna... Och även om jag kan få lite för mycket av hockeysnack och träningsscheman m m så är det just det här livet vi lever. Tänk va många trevliga människor jag inte skulle ha fått lära känna och nog blir man som mamma ganska så stolt när ens pojkar gör bra ifrån sig på is och fys pass... Å då är det med mina ögon, missar gör alla så ett å annat snepass gör ingen skada. Glada barn = Glad mamma!!
--
Borta bra men hemma bäst! Det hotas om sämre väder men se de skiter vi i... Vi har ju haft flera soliga dagar och bleknar solbrännan köper vi väl brun utan sol och smetar in oss!

Hur som helst så ska mina grabbar sova en lång skönhetssömn och sen ska jag pyssla om dem med hemma-frukost som säkert är lika bra som Scandics...

Bip-test





Igår efter en tuff hockeymatch va det ett ännu tuffare pass...
Här springer grabbarna fram och tillbaka... Tempot höjs hela tiden... Å Axel va kvar till sist... Då va benen stumma. Bra jobbat älskade pojk!
---
Nu väder jag kosan norrut!

onsdag 27 juli 2016

Smålagsmatch...



Nu har jag ännu en dag travat runt i Birsta... Köpt några presenter till kommande födelsedagar m m. Ganska less på dessa gallerior. Nu är jag placerad i ishallen.. Fick åt mig lite kaffe... Det dricks på tok för lite kaffe på den här mammasemsestern!
Men dagarna rullar på och imorgon efter frukosten drar jag norrut... Å jag stannar inte på Ikea! Om jag inte måste köpa nå lampor som jag spanat in, elektrikern vägrar att dra om strömmen över köksön om inte lamporna är inköpta...
Nu blir det match... Små-lags-spel med Axels gäng...

Mammasemester går bra...


Bytte in min förra trissvinst och jag är fortfarande med i matchen... Undra just vart jag ska byta in den här vinsten... Nu ska jag ut å kolla in shoppingen på Dollar Store... Sen en sväng till Birsta

Brandlarm!


Utrym byggnaden!! En brand har utbrutit på hotellet... Personalen verkar lugna... Man undrar ju vad som händer därinne...
Själv har jag varit på jakt... Å inte efter Pokémon... Nej, min bil SKREK efter AD-blue... Som tur är så verkar det som att det blir vanligare och vanligare... Va in på Cirkel K (Statoil) frågade en yngling i kassan och jopp, det fanns... Tack å lov för det! Nu hoppas jag att bilaset fattar att jag fyllt på 5 liter.

tisdag 26 juli 2016

Shopping...


Roligare att shoppa med nån men funkar även själv!
Har kollat in biltema, lager 157, xxl å lite annat. Äter lunch å fila på Ikea... Jag älskar Ikea... 59 kr för en redig portion köttbullar å pärer, dryck, kaffe och en dajmkaka... Bästa fyndet hittills...
Mätt i magen så ska jag göra ett shoppingryck... Måste väl åtminstone få med mig lite ljus... Kronljus! Jag är så besviken på Ikeas värmeljus... Men de lär nog slinka ner en sån förpackning också!
Ha re bäst var än ni håller till...

God morgon Sundsvall!











Grabbarna är på hockeycamp i Sundsvall å ska man få träffa dem så va det enklast att sätta sig i bilen och leta rätt på dem...
Efter gräsklippning m m hemma så drog jag iväg med min Abersten väska.
Vi bor på Scandic... Här kryllar det av hockeybarn/hockeyföräldrar/ledare.
---
Hittade Dagens Nyheter i lobbyn. Thorbjörn Fälldin på första sidan. Den där bilden har funnits i hela mitt liv. Hemma i köket hade vi en porslinstallrik med Fälldin och en med Stenmark (sitter kvar på samma ställe idag) Nu har Fälldin gått ur tiden, han va en speciell person, just som en klok trygg farbror som vet hur man löser ett trassel. Vila i frid du gamle kloke man!

söndag 24 juli 2016

Härliga dagar

















Vi har huserat i stugan några dagar. Sol och bad, vattenskoter och 24 grader i vattnet.
Rickard har klippt gräs och det blev så bra! Även badstegen har kommit på plats.
Igår avslutades dagen med en spontan middagsbjudning... Svärmor hade ett supergott kött med sig och eftersom vi blev några fler så åkte lax in i ugnen och potatispannan kokade... Bra att ha lite bra-att-finna i frysen. Blev en kanonmiddag och trevligt in på sena kvällen. Även ett nattdopp för de riktigt tuffa (inte jag då).
Nu är det tyst och tomt i huset hemma i Skorped... Grabbarna har åkt till Sundsvall på hockeycamp. Saknar alla så mycket, mina älskade ❤️❤️❤️

lördag 23 juli 2016

Kryss i stugan...


Det går alldeles utmärkt att kryssa vid köksbordet i stugan... Me like! Kaffe, rostat, glada barn... Sol å en lång dag framför oss!

God morgon!


Sitter och tittar ut över havet... Solen gassar på och vattnet glittrar och fåglarna dyker ner och fångar sin frukost.
Idag ska vi bara njuta av sommaren! Alla andra sover gott uppe i stugan. Sommaren när den är som bäst - varm sol redan kl 9 på morgonen. Kanske kan det bli ett dopp i havet idag... Men bara kanske, man är ju något av en badkruka.

fredag 22 juli 2016

Städförbud på semestern!








Taxi-rörelsen Karlströms hit-å-dit har haft fullt upp idag...
Tog en promenad i morse innan det va hämtning i stan å vidare till stugan... Solade en stund och sen städade jag lite i sjöboden och det va då det hände... Stolen jag steg upp på gick sönder och pang! Där låg jag i en hög på golvet... Aj, blod rann från knät och det gjorde ont lite här och där... Men ett plåster på såret så va det bra... Jäklar vilken tur att man inte bröt lårbenshalsen.
---
Middag med Axel och sen till stan på match...
Japp, så har min dag sett ut... Snart kommer nog resten av familjen! Knepiga dagar när alla är på hockeyskola men nu har jag landat i soffan och plöjer min fjärde talbok för den här semestern!

torsdag 21 juli 2016

Morgon i stugan!








När Rickard och Nils åkt till MHI så tog jag en promenad. Det är verkligen uppför och nedför vart än man ska. Satte igång med att tjära det som va kvar och efter nån timme kom Axel ner och hjälpte till!
---
Vi lagade lunch och åkte till MHI.
Hemma i Skorped har jag gosat med katten som undrade vart jag varit...
Solat och plöjt min tredje bok på bara några dagar.
---
Imorgon blir det stugan igen. Härligt med sommar och sol och brännande skinn... Fast, nog tycker jag solen tar halvdåligt... Eller har man redan nått max?

Sov gott från kusten!!


Vackert eller hur!!

onsdag 20 juli 2016

Tjärdoft








Nu är bryggan behandlad med tjära/balsamterpentin/linolja. Jag höll nog på i nästan 5 timmar... Vilket tidskrävande arbete!
Fin blev det och doftade gott. Solen höll mig sällskap!
Dagen avslutades med hockeymatch mellan bröderna Näsström m fl i Fjällräven arenan... Den ena vann... Den andra blev givetvis arg/sur...
God natt! Det tar på att springa, måla och andas havsluft... Å att stiga upp kl 6... Semester???!!

måndag 18 juli 2016

Första semesterdagen!

Möttes av sol imorse, skickade iväg Nils och Rickard till MHI ( Modos hockeyskola). Axel fick sovmorgon för att ansluta senare...
Jag hoppade i springskorna och drog iväg 5 km...
Perfekt springväder och en fin runda via tjusarstigen! Springa i skogen är rakt det bästa ❤️
---
Solen och molnen har brottats med varandra men på det hela så vann solen även om luften är sval.
Vid lunch fick jag ett oväntat samtal och oväntat besök. Min kusin Benny va ute på motorcykeln och kom på en kopp kaffe. Det va verkligen jättekul - så glad jag blev av detta spontana besök.
---
For till stan med Axel och i samma svep så kollade jag posten på jobbet.
---
Ikväll har jag plockat med lite tvätt... Klippt gräs och lyssnat på min bok... Ett trevligt nöje att plöja talbok så här i sommartider. Jag har Storytel, otroligt bra även om det kostar en slant!
Nu utlovas varmare väder och TACK! Gärna för mig,
Snart kommer mina tre grabbar en, två små och en stor 💕❤️
Tomt och tyst utan Er... Law Law!!

söndag 17 juli 2016

Hockeyspel....

För mig ett helt omöjligt spel... Men tydligen roligt...
Tog ner spelet då Nils hade kalas... Bra att gömma bort spel ibland så blir det kul när det kommer fram igen.

lördag 16 juli 2016

Semester







Igår gjorde jag min sista arbetsdag innan semestern! Skönt med några veckors ledighet men jag åkte på jobbet å kände sån glädje... Ett gott tecken att man verkligen gillar sitt jobb. Många är dödsless sista veckan men så känner inte jag! Fast nog har jag längtat till semester... Å nu är det dags!
---
Igårkväll firade jag och Nils... Han öppnade sin Magnum bubbel och vi åt Thaimat.
Plockade fram fiskespön och fyllde maskburken... Drog iväg till Stugusjön... Där va det miljarders sve-jävlar... Vi gav upp... Det går inte att vara ute på kvällen.
Vi åkte hem igen, proppade i oss godis å chips å spelade Fia med knuff på altanen...
Idag kommer Axel och Rickard hem från Hofors och imorgon startar en ny hockeyskola...
Vädret ser både bra och dåligt ut så här planeras inget stort. Jag tar dagen som den kommer helt enkelt!
---
Nu blir det kaffe i morgonsolen ❤️ Saknar att vakna upp i Åsele... Men vad hjälps det... Vi får ta Åsele ett annat år!
Jag har i alla fall semester!

torsdag 14 juli 2016

Kvällsdopp!








Nisse va sugen på ett kvällsdopp och då blev det en sväng till Vika!
Nu är det bara EN ynka dag kvar... Tjoho, sen är det semester!
---
Å vet ni vad! Swedbank har en strålande support... Jag hade nåt tjoller med mitt bank-id och fick baske mig inte till det... Men jag pratade med en Norrländsk support-tjej som guidade mig rätt - hips-vips så bara funkade det 👍 man kan ju inte va utan swisch i dessa tider.
---
Ikväll kommer han - ERNST i rutan!! Som jag har längtat

onsdag 13 juli 2016

Kalasdag!





Så fick Nils äntligen sitt kalas! 20 gäster... Kom och gick... Tårtor, kakor och en rostad macka med räkröra fanns på menyn! Roligt att så många tittade in!
Nu sitter Nils och jag och pustar ut och hör diskmaskinen hur den jobbar... Jobba ska jag också göra imorgon... Å på fredag... Sen... Har jag semester ❤️Känns så bra.
Bara att hoppa i säng och hoppas att mardrömmarna håller sig borta, två nätter på raken har jag drömt en massa konstiga saker, tur att det bleknar rätt fort!

måndag 11 juli 2016

Somrigt...








Sol och moln, om vart annat... Men rätt varmt i luften!
Snart har jag semester... Jobbar bara tre dagar till! Då smäller det!
---
Ikväll har jag och Nils bakat lite, å det gick både bra och dåligt... Men mest bra... De som gick dåligt idag gör vi om imorgonkväll.
Vad bakar vi till? Jo, Nils fyllde ju år i lördags och då tänkte vi ha kalas på onsdag. Så är man kaffesugen så står pannan varm här hela dagen...
---
Nu är det kväll igen... Bara att hänga tvätten och hoppa i säng... Åh va tråkigt... Men som sagt, nu är det nära till semester men när man kollar väderprognosen blir man ju deprimerad... Vart bokar man en sista minuten resa till SOLEN? Att det ska va en kamp med vädergudarna varje sommar... Väntar och väntar på några ynka sommardagar...
Hur som helst... Tur att det finns massor med innejobb... Tusen skrubbar och vrår som behöver en uppryckning!
---
Du har väl inte glömt att vi säljer NONIQUE. Hudkrämer, duschkrämer och handkrämer till kanonpris! 3 för 100 kr. Världens bästa "gå-bort-present" eller "tack-för-hjälpen-present"
Sprätt in till mig eller till Linda så finns det massor av påsar med lite varierande innehåll...
Pengarna går till 5-6ans skolresa!
---

söndag 10 juli 2016

Saknar!!



















Axel och Rickard har åkt söderöver på hockeycamp... 05:00 drog de... Det vill säga... Mina tårar rann både innan jag somnade och det första jag gjorde när jag vaknade... Både Axel och jag gillar inte att säga hej då... Känns länge - en hel vecka! Tur att jag får hem Nils... Då blir jag inte helt ensam iaf.
Lycka till Axel och va rädda om Er!! Älskar Er! ❤️

lördag 9 juli 2016

Tack för att jag få rå om Dig!!

Grattis Nils på Din 11-års dag! Tack för att jag fick just Dig ❤️ älskade unge!
Kalaset tar vi en annan dag... För Nils krigar med myggen på Harpsjöbacken.
Axel sover hemma i natt, han och pappa drar iväg på hockeycamp imorgon... Snyft, jag vill inte va utan honom en hel vecka. Tur att jag fick mysa lite med honom ikväll iaf!