söndag 31 januari 2016

Överlevde!

Så har man landat i hemmet igen. Vi hann till Svedjeholmen imorse utan problem!
Känner mig inte pigg men ändå hyggligt!
Två pass i Svedje och sen match i Bjästa!
Axel tränar men farfar skulle ta hem honom ❤️ Det är tur vi har bra hjälp!
Nu va set detta med mat, hm, undra just vad man ska hitta på för kulinariskt... Men nåt lär det bli, ska bara ta en lugn stund...

lördag 30 januari 2016

Fy vale!

Fy va jag är sjuk. Fryser, skakar, ont i lungorna, men dock ingen feber att tala om.
Trodde nyss att jag skulle få en skön sovmorgon men se det blev det inget av. Tydligen så ska vi infinna oss SENAST 08:30 i Svedjeholmen, och då ska vi även ha hunnit till Bjästa och hämta alla hockeygrejen.
Jag ger upp! Jag har inte tid att vara sjuk. Hur dålig ska man egentligen vara innan man får dra täcket över huvudet?
Ställer väckarklockan på samma som när jag ska jobba! Om jag dör så inte är det av sitt-sår iaf!

Halka!

Igår var det nog den halkigaste gången jag kört bil! En dag med alla olika väder från morgon till kväll.
-12 grader från morgonen, strålande sol sken in genom kontorsfönstret.
Jag avslutade kvällen med hockey i Bjästa. Då ösregnade det och vägarna var glashala. Som tur va hade vi en tom sandbil framför oss... Men han rev upp isen en aning men det gick inte fort hem. Något trist att 22:30 en fredagkväll köra hem i 14 km/h.
Men allt gick bra å man kommer hem även om man kryper!
Nu ska jag ner till Bjästa igen, Nils har match... Å jag måste på Apoteket... Ha blivit (ursäkta språket) grön-jävulskt-förkyld! SNOR SNOR SNOR å så nåt håll bak i ryggen så det gör så jäkla ont att nysa!
Trevlig helg på Er!
Attttschoooooooo -prosit!

fredag 29 januari 2016

Dags igen...

Ännu en vecka avverkad! Avslutar dagen med ett pass i KBs cafeteria! Kakan bakade jag igår och med mitt dåliga minne va det lika bra att ställa den i bilen redan igårkväll!!
Välkommen till Bjästahallen 19:30 å köp fika av mig ❤️

onsdag 27 januari 2016

Bästa frissan!

Efter en joxig dag blev det tillslut en härlig stund hos frissan!
Sedan hem och bänka sig vid tvn och kolla in Axels match! Heja KB!

Hönor och fjädrar!

Jag har inte byggt mig en hönsgård även om man tro det av rubriken. Inte är det påsk snart heller. Ibland blir saker så oerhört stort och hjärnan går på högvarv för att få rätsida på vad som är vad....
Jag tror att jag har rätt bra koll på läget nu iaf och det tack vare min envishet. Man lär sig nåt av allt, både stora och små... Men vad jag kan konstatera är att man ska följa sin egen magkänsla - det är det bästa och oftast rätt!!
Jag skriver inte rakt ut vad det handlar om för det finns det ingen anledning till. Men ibland blir det helt enkelt bara för mycket... Förmodligen slutet gott - allting gott...
Det är här som alla röriga, glada, sorgsna, tokiga tankar blir bokstäver och det rensar hjärnan - min blogg, jag skriver vad jag vill... Å hur jag vill... Passar inte galoscherna så är det bara att surfa vidare till nån annan www-adress! Men givetvis är jag glad för att Du kikade in!
---
Nu ska jag åka och klippa mig. Som jag känner mig just nu så skulle jag behöva göra en extrem makeover... Men jag antar att det blir typ samma lika som alltid.
Känns bra att få sätt huvudet under både sax och färg.
...
Axel har match ikväll, 19:00 Bjästahallen, håller tummarna för vinst! Jag ser det på live arena, har två pojkar som ska skjutsas hem till Skorped så då får det bli så.
---
Å vad jag är glad och lycklig över att det finns så många kloka och fina människor i min närhet!! Law jo❤️

måndag 25 januari 2016

Byte av dag!

Ikväll när jag skulle betala min mega hög med räkningar så hittade jag informationen om att det har bytt soptunnedag. Kan va bra att komma ihåg!!

fredag 22 januari 2016

Längtar till värmen!

Verkligheten!
Lyx!!
Internet kan verkligen få en att drömma sig bort... Finns så många fina platser i världen... Nog blir man ganska så sugen på att åka iväg till något varmt ställe, njuta av sol och bad och bara må bra...
Bildresultat för sandstrand
Ser väl inte så dumt ut..
Lätt att drömma sig bort,...


Kraxar vidare....

Jag kraxar vidare, i natt har jag varit uppe och vandrat eftersom jag hostar så galet... (på natten) på dagarna hostar jag inte så farligt. Febern är inte allra värst, den verkar ge med sig... Men vart är orken? Helt slut på... orkar ingenting. Men snart är jag på banan igen. Å det känns bra, jag längtar tills jag blir riktigt frisk. Längtar till våren, vårsolen, takdropp... även om det är ett tag kvar, så är det en tid som kommer. så

Jag känner fortfarande som att jag skolkar, Att inte gå på jobbet när man ska, känns helt fel men jag brottades med mig själv igår att jag skulle ta det lugnt idag också.

Nog om detta!

Kallt är det då ute iaf, -21 grader och här eldas det för fullt. Jag gillar när det är riktigt varmt i huset och när jag ändå är hemma kan jag lika gärna gå ner och slänga in några vedklampar.
---
Netflix - När man bara ligger i soffan så passar det ju bra att se film. Vi har nyss skaffat Netflix, och jag är lite besviken på utbudet... Men det finns en hel del bra också. Hittade en verklighetsbaserad film igår som jag förmodligen aldrig skulle ha sett. En gullig historia om en tjej som drog från USA till Italien och startade om sitt liv... Under Toscanas sol.
Filmen va helt okej och slutade som en film ska - lyckligt!! Jag blev lite smått förälskad i Toscana... Det så så himla mysigt ut!

---
Nej, nu ska jag proppa näsan full av nezeril, fylla på kaffekoppen, luta mig tillbaka...


torsdag 21 januari 2016

Kramens dag idag!!

Vilken härlig dag! Det finns dagar för allt numera...

Man kramas på tok för lite! Men hur kramas man egentligen? Blev tal om detta för någon dag sen... Att kramas kan man göra på flera sätt. Med hela kroppen varmt och hjärtligt eller att kramas med "bakskallen"... 
Det senare, så kramas en person som vill verka varm och god men som ändå inte vill kramas... 

Vissa kramas också med nån sorts kram men ändå på väg att backa... Andra kramas med hela famnen och flera sekunder... Jag gillar kramar med hela famnen.
---
Vi kramas massor, jag kramar alltid mamma och pappa när jag träffar dem. När jag träffar släktingar och vänner kramas vi alltid. Det är så bra med kramar. Nils är förmodligen den mest kramiga person jag känner - PERFEKT!!
Igår fick jag massor av kramar av Tuva - söt-fröken. Hon är en så härligt sprudlande söt tjej. Jag är så glad att jag har så många fina barn omkring mig och i släkten. 

Min morfar va också en kramig person, han blev alltid så glad när vi träffades och fick kramas. Jag kan minnas hans kramar om jag blundar. Minns hans after shave, och att han alltid viskade i örat, - Va fin Du är, tack tack... 
Mormor va också bra på att kramas, hennes mjuka, rynkiga kind - så härlig!! 

Kram på Er... 

Vel-apa!

God morgon!!
Jag måste va den mest veligaste person som finns. Jag har i nästan två veckor gått med feber till och från, hosta och förkylning, kommit och gått... för sjuk för att va frisk för frisk för att vara sjuk.
Igårkväll dök febern upp igen... sovit oroligt och bara hostat och kraxat...
Steg upp och kände mig rätt möglig... MEN stanna hemma?? Nej, det va inte att tänka på... sminkade mig och gjorde mig klar... Stanna hemma? Kanske eller inte... Starta dieselvärmarn... eller... vara hemma? Kallsvettig och helt matt...
VAD SKA MAN PÅ JOBBET och göra då??
När jag väckte Nils så sa han att om Du är sjuk ska Du väl inte åka och jobba. Stanna hemma och bli frisk nån gång... Klok pojke! Jag bestämde mig för att stanna hemma, tror inte att världen går under för det. Vi får väl se om jag är piggare imorgon eller om det blir en hemmadag till...
---
Jag gillar inte att vara sjuk och hatar att vara hemma från jobbet... MEN alla omkring mig säger samma sak. Kurera sig i två dagar å så är man på banan igen... Bättre än att vara halvsjuk i flera veckor.
---
Ja, här ligger jag då, i soffan och slipper gå ut i -25 grader. Eldar och har ett varmt hus. Idag ska jag inte göra någonting alls... Bara krypa under filten!

Kramelikram!!

onsdag 20 januari 2016

Onsdag i vanlig o-ordning

Så var det då onsdag - inga röda dagar, bara iskall januari med gnistrande snö.
Känns som jag ligger efter med allt. Tvätt, städ och även några julsaker som ännu inte är bortplockade.
Förkylning, hockey och jobb tar all min tid... Orkar inte vara den där duracellkaninen på kvällarna p g a snorig å hostig!
Men idag görs det pizza här som ska med på grabbarnas hockey. Vi ska iväg redan 13:20, elevens val för Axel och Ludde, sen träning för Nils. Då måste det med middag som är enkel att äta!
Mitt i matlagningen kom Norbergs trolleri-lastbil med vårt kök... Så nu ryms inte min bil i garaget längre... De som va så schysst!
Nu återstår det att se när alla inblandade (snickare, mattläggare, målare och elektriker) har tid att starta... Lär ta några månader innan starten men nu är det iaf levererat!
Dags att packa träningsväskor och matsäck... Snart drar jag och lämnar detta hus åt sitt öde, ännu en dag!!

söndag 17 januari 2016

Pizzasten

God morgon!
En helt ovanlig söndag, jag ska vara hemma hela dagen och kurera min förkylning. Axel har match men förhoppningsvis går sen att se på live arena.
Hade även tänkt åka å gratta Kicki som fyller år idag men eftersom jag är så snorig så besöket jag henne en annan dag. GRATTIS KICKI på Din dag!!
Härom dagen fick jag hem min pizzasten som jag köpt till mig själv... Har hört att den går att baka annat än pizza på, så blir jag bara pigg snart så ska den testas ! Ha re bäst! Nu vill jag bli frisk å full av energi! Vårsolen, vart är du?

lördag 16 januari 2016

Frossa!!

Getinghov - strax före matchstart... Såg fint ut men efter tre perioder va man iskall...
Böter om om man tjuvstartar... Jag vågar ta chansen...
Vin på jobbet?? Chefens blommor va sugen på vatten... Japp, en kvarglömd vinflaska fick agera vattenkanna....

---

Jag är allt annat än pigg, hostar och kraxar, feber och bihålehuvudvärk...
Jobbat alla dagar den här veckan när arbetskamraterna varit på vift... Trots min förkylning hat det funkat rätt så bra. Försäljningen av vicks blå och Ipren har garanterat gått upp!!
Igår hade båda pojkarna match mot Järved, jag hängde med Nils och vi fick uterinken... Axel spelade i Husum.
Fy vale va kallt det var.
Trodde aldrig att jag skulle bli varm igen.
Nu sitter jag i Bjästa och väntar på pojkarnas träning. Tur att det är varmt i cafeterian och att det finns tv.
Vaknade med feber... Å då är man inte så kaxig!

måndag 11 januari 2016

Till polisen!

Jaha, så har man varit till polisen idag.
Fått lämna namn, adress och telefonnummer... Å så uppge vart jag varit...
Trodde jag skulle dit förra veckan men så blev det inte...
Nu är det inte så farligt som man kan tro.
Jag hittade en IPhone när Ville skulle döpas och den va jag och lämnade in. Förhoppningsvis hittar de telefonens ägare.
Annars då? Jo, bilen har fått lite tillsyn på Nordemans - helt otroligt, nya bilar klarar inte -30 grader... Nån lampa som börjat lysa men nu är det åtgärdat.
Axel är hämtad i Bjästa och gården skottad. Snö?? Va de är drygt att ha å göra med. (Gräs växer inte två decimeter över en dag)
Kaffet smakade fint efter snöskottningen!
Febern är inte så farlig men den känns.
Nu vill jag bli frisk - hatar att vara sjuk.

söndag 10 januari 2016

Å jäv&/r va ja frys!

Man får svära när det är så här kallt! Eldar som en tok! Men å andra sidan har kroppstemperaturen gått upp, FEBER!! Men några alvedon å en Ipren så ska det väl gå - nu drar vi på match x 3 i Bjästa! Jag är nog ganska mör innan kvällen.
Ha en fin söndag!!

lördag 9 januari 2016

Grattis Rickard!!

Igår fyllde Rickard år och det firades med smörgåstårta, tårta och en liten pilsner... Ja, kaffe också så klart!!
Jag och pojkarna gav honom en tröja och en skjorta som va helt i Rickards smak... Jättefin!! Så omtyckt present så han drog på sug hela munderingen idag när de skulle till Bjästa på U15 DM. Kul med omtyckta presenter ❤️
Jag ska också till Bjästa men lite senare idag. Måste baka en kaka först. Har mitt pass i cafeterian på eftermiddagen. Hoppas att det är lite mildare då, just nu -26 grader och vad finns det för positivt med det?? Sen som kommer på nåt får en guldstjärna... (Man får inte säga att fästingarna fryser ihjäl, för det har redan Janne sagt, å det kan jag väl hålla med om att det är bra).
Man vågar ju inte ens hämta ÖA... Jag ogillar kyla! Förkyld är jag också, hostan from hell och snorig... Men jag har klarat mig bra rätt så länge å nån gång faller man dit.
Trevlig lördag på Er! Nu dyker jag ner i pannan å gör upp en eld!

söndag 3 januari 2016

Dop - Själevads kyrka

Idag var det Villes dop. Ett jättefint dop och där huvudpersonen själv skötte sig utmärkt!
Tack för en fin dag och gott fika familjen Näsström/Ölund.

lördag 2 januari 2016

Dubbelt upp...

Två vill se JVM... Jag vill se skidåkning... Tv å Ipad... Heja Sverige i alla sporter.
Mysigt! Julfika å soff häng! Kan det bli bättre?! Vi har iaf hunnit till Bjästa på träning.
Jag gjorde bort lite ärenden i stan medan grabbarna tränade... Så vi har inte suttit hela dagen ❤️

fredag 1 januari 2016

2016

Nytt år! Det blir nog bra det...

Vi hade ett trevligt nyårsfirande med Robert å Linda å alla barn.
Champagneprovning, mat å dryck! Robert vann med sin flaska - dyrast är godast!
Många glas blev det men tur man har diskmaskin!
Tack mina gäster för en trevlig dag och kväll.