torsdag 30 juli 2015

Var? När? Varför?



En dag sol och sen är det regn igen. Den här bilden är från förra sommaren... Varmt och skönt varje dag. Den här sommaren suger... Fy så få soldagar man har fått. Lär väl bryta ihop lagom till jul. När kommer sommaren, var kommer den å varför ska det just i år inte bli nån sommar...
Men eftersom det är så trist ute så får man väl röja lite inne. Tror jag ska fixa till i tvättstugan till att börja med.

I förrgår när vi var vi stugan kom Malin L med familj på besök... Det va trevligt. Kusinerna har kul ihop och det slutade med att Axel och Nils hängde med dem till husvagnen som stod vid Rövarbyn i Skule... De sov där och gick på Rövarbyn igår. De hade haft jättekul! Tusen tack Malin för att du orkade stöka med bäddningen och allt som hör till... 

Själv klippte jag gräs i 1 timme 45 min... Bra motion och fint blir det. 

Efter middagen kände jag att det va dags för en löprunda ( för att sedan med gott samvete dricka lite bubbel på altanen) Drog iväg en lite annorlunda runda som slutade med 9 km. Jag kände mig nöjd... Å sen blev det bubbel och surr på altanen. Snacksen blev popcorn... De känns lite nyttigare än chips... Lätt som en plätt med popcornmaskinen.


tisdag 28 juli 2015

Hög höjd

Vi gjorde en utflykt idag! Travade iväg högt upp på ett berg och utsikten va svindlande! Sol fick vi som sällskap! Å så några kantareller i påsen!

Leksands Hockeyskola

Testar min nya app... men verkar bara funka om man kollar på datorn... och inte på telefonen eller Ipaden...

måndag 27 juli 2015

Hemma!

Hittade årets första fyrklöver! Hoppas att den här fyrklövern betyder lycka och att sommaren kommer!
Nu är det "after camping"... Tvätta å skura husvagnen.
Saknar nästan campinglivet trots allt. Vi har haft det så bra. Roliga vänner, duktiga barn som haft tufft schema i ishallen och gjort bra ifrån sig och lärt känna nya vänner!

söndag 26 juli 2015

Tack å hej Leksand!

Nu bär det iväg norrut! Vagnen är full med hockeyprylar och campinggrejer. En bra och rolig vecka i glada vänners lag!
En hel del förtältshäng, tokskratt, lite träning, mat och dryck... Dåligt med sol och bad men det är ju likt överallt!
Veckan avslutades i Falukoppargruva. Mycket intressant!
Skorped - här kommer vi!

Falu koppargruva!

Nu har vi varit på en guidad tur i gruvan...

fredag 24 juli 2015

Hockey carneval

Alla barn är indelade i olika NHL lag och spelar korta matcher -mixat från alla åldersgrupper och med värsta musiken under matcherna... Underligt men ändå rätt skoj.

Vi har nyss varit och ätit middag - kanonfin mat men en otroligt lång väntetid...

Kallblåst!

Gör ett tappert försök att sola på stranden vid Siljan... Blåser kallt som satan! (Ursäkta uttrycket, men det krävs kraftord i denna svenska urdåliga ickesommarvärme) tur man har hetkaffe å värma sig med!

Morgonpromenad

Rickard och jag följde Nils till hallen och sen tog vi strandpromenaden tillbaka till campingen... Sammanlagt 8 km... Solen skiner, iskallt i luften men en helt okej dag!

torsdag 23 juli 2015

IKEA levererar!

Idag en tur till Ikea i Borlänge, inköpet blev bl a en bricka, oväntat...

Sommardrink

Ingen vidare sommarvärme, men solen har tittat fram och då passade jag på att göra en sommardrink till oss och husvagnsgrannarna!
Kallt som tusan ikväll...

onsdag 22 juli 2015

Mora!

Vi gjorde ett besök i Mora...

God lunch, en snabb sväng på stan. Kollade in i kyrkan, Vasaloppsmuséet, morsade på Kalle Moreus, försökte göra nå loppisfynd, hälsade på i dalahästfabriken... Å så hem via Tällberg.

Livet på cämpen!

Dagarna rullar på på "cämpen". Disk, städ, ätning, vattenbärning... Å så kaffedrickning så klart!
Idag skiner solen mellan molnen... Vi drar till Mora en sväng å kollar läget där.
Igårkväll va grabbarna på sommarland med sina lag. Undertiden for vi och kollade när våra två andra KB pojkar spelade match...

Än fast man har gott om tid så är det full huggning hela tiden. Hinner knappt blogga men på instagram uppdateras det hela tiden. Jag kör hashtagg #dekallassemester . Ha ha... men det är rätt kul iaf.

tisdag 21 juli 2015

Tvättstuga i förtältet!

Sunkiga träningskläder behöver en rejäl uppfräschning. Handtvätt funkar oxå 😊
Å här har man ju all tid i världen!

Hockeyskola i Leksand!

Som alltid, lika stressigt när man campar. Hela förmiddagen är det kaffedrickning, disk och städning som gäller. Hinner inte ens blogga!
Grabbarna tränar hela dagarna... Cyklar till hallen, tar bara 10 min.
För övrigt helt vanligt campingliv.

Rickard och jag åkte till Leksandsknäckefabriken i går, köpte lite "sekunda" knäcke och lite annat. Sen for vi till Insjön, Clas Ohlsons huvudbutik. Kollade in museet.

Igårkväll hade Nils match med sitt lag, vinst för hans lag, "Leksand vit". Nisse fick göra ett mål och tidernas roligaste målgest. Glad pojke!

Solen skiner, varmt i luften än fast det är tidig morgon... Men på TV4 sa de nyss att mest solsäkert idag va det i Åsele och Örnsköldsvik. Åsele hade dock haft minusgrader inatt.

torsdag 16 juli 2015

Första riktiga semesterdagen!

Började dagen med en resa till stan med grabbarna.
Sen brödleverans och fika i solen. Ansade spirreabuskarna och bärbuskarna... Klippt gräs och förberett lite mat för kommande campingliv.
Jag gillar inte packning... Kläder för alla väder... Å kläder för träningskillar.... Det går åt massor.

För min egen del blir det väl jeanskjol å tights... Springskor och flipflopp.

Nu blir det sommar med Ernst på 4:an... En kaffekopp efter denna svettiga gräsklippning.

Det är rätt enkelt att ha semester och man är helt ensam om dagarna. Fast imorgon är det som sagt full huggning med packning.

Polisen va på byn idag... En snabb visit, mötte dem i Sidensjö när jag va på väg till stan och mötte dem igen när jag va på väg hem. En fylltratt fick de visst tag i och kvar blev en röd bil... Bra, för nå fyllskallar körandes vil vill vi inte ha här iaf!

onsdag 15 juli 2015

Brödleverans

Den här veckan kan man beställa frukostbröd av Maja och Maria! Leverans till dörren! Åh, underbara Ni!! Vilket lyx! Jag ska genast beställa för imorgon också!
Detta är min första dag på semestern... Förbereder lite inför Leksands trippen... Ska även baka lite inför AIFs invigning av Olympia... Solen kommer och går men det är iaf inte kallt... Min feber håller också i sig... Nu är jag less på det här... Spring karriären går ju helt åt skogen!

måndag 13 juli 2015

Mamma och pappas stuga

Gjorde ett besök hos föräldrarna i lördags... De har det så mysigt i sin stuga i Myckelgensjö! Förstår att de vill vara där så ofta de kan...

Hockeyskola!

Ja, nu är grabbarna på Modo hockeyskola. Startade igår... Jag gick och åt lunch på arenan och fick samtidigt se när Nils hade is pass, träffade även Axel...
Imorgon jobbar jag min sista dag innan semestern. Stannar kvar i stan och kollar in grabbarnas matcher så då hinns det kanske med nå ärenden också.
Bara den här febern ger sig nån gång... Har haft feber sen i lördags. Kände mig inte helt kry på Fäbolunken men tänkte att de ger sig väl... Men febern är fortfarande kvar, men imorgon är det nog bra!
Ikväll sover övriga familjen i stan och jag tar det lugnt med Lotta på Liseberg.

Nån som hörde att jag va på radion i fredags? Va en tävling på P4 och jag vann. Rätt svar va "mygg". Enda gång man hade nån nytta av de djuret. Så nu går jag bara och väntar på vilket fint pris de ska skicka...

Ha re bäst!!

torsdag 9 juli 2015

10 år!

För 10 år sedan föddes en liten prins... Det va en het sommardag som han bestämde sig för att komma till oss, lite tidigare än planerat men det hade ju just kommit en kusin så då va det ju läge att födas, vi fick ju dela rum på BB i Sollefteå!
Nu har det gått 10 år... Tänk va tiden går fort!
Jag firar också - 10 år som tvåbarns mamma!! Lycka för mig!!
Det va en spänd pojke som gick och la sig ikväll... Alltid lika pirrigt inför födelsedagen.
Själv har jag rusat runt med bakning, städning, plock å allt möjligt...
Imorgon får det regna bäst det vill - för vi ska ha kalas hela dagen!! Fika å tårta... Det är vad som bjuds på här!!

Grattis på födelsedagen älskade Nils!

tisdag 7 juli 2015

Kalas!!

Grattis Nelia!! 10 år - tiden går fort!! Vi har firat henne idag och blivit bjuden på både mat och fika i Bjästa!

Igår hade vi vår förlovningsdag - 13 år... Rickard fick blomma av mig å vi firade med glass och jordgubbar.
Nu är det nedräkning till semester, jobbar imorgon, ledig på torsdag när Nils fyller år... Sedan jobb på fredag, måndag och tisdag. Sen är det semester!! ❤️
Inväntar sommarvärme och sol!

söndag 5 juli 2015

Slut på lägerveckan!

Nu är lägret slut för den här gången! Alla tiders läger för hela Skorped! Ledarna lägger ner ett fantastiskt engagemang och ger barnen så otroligt mycke klokhet och lärdom! Tusen tack till ALLA!!