söndag 31 maj 2015

Mamma å jag!!

Morsdag!! En kram till dig, bästa mamma! Du fick ett telefonsamtal av mig... Precis som du vill ha det. En lugn söndag med Elitloppet på tv!
Älskar Dig! ❤️

lördag 30 maj 2015

Stan och fotboll!

Nils och jag har varit på stan idag. Shoppade skor och lite annat. De blev också lunch på UH. Tacobuffe... Bra uppladdning innan match mot DIF.
När vi kom hem drog jag på mig målarkläderna och gjorde klart för hängrännsuppsättaren som kommer på måndag. Nu har vi krupit upp i soffan och ser på Gladiatorerna.
En helt perfekt dag som Nils sa!!

Morsdag!!

Igår blev vi bjudna på grillning hos svärmor... Tänkte jag skulle ta med en blomma som tack och kombinerad morsdagspresent. Hittade inget som jag gillade, torrt å halvdött i var å varannan kruka så då gjorde jag en egen... Rätt fint med rosmarin och jordgubbsplanta, dock fejk gubbar just nu...
Nils laddar för fotbollsmatch, blev en dubbelbokning, kalas å match så då blev det match även om det känns trist att få lämna återbud till kalaset.

torsdag 28 maj 2015

Fyra minus två = Nils och jag!

Så är halva familjen på vift igen. Axel är i Rimbo på nån hockeycamp... 
Jag och Nils är hemma själv... Fast han for också iväg en sväng ikväll, fotbollsträning i Bredbyn. Under tiden så målade jag brädorna som Staffan satt upp idag, så då kan han sätta upp hängrännorna imorgon. Det ska verkligen bli en annorlunda känsla att gå ut när det regnar... Inte allt vatten i nacken. Snörasskyddet blir också bra till vintern så man slipper mötas av en snöhög på bron. Å nästa gång sotarn kommer behöver han inte bli sur på mig för att vi inte har nån stege på garagetaket... 

Imorgon kör vi sista rycket på arbetsveckan. Men det är ändå en hektisk helg, kalas i Sollefteå för Nils på lördag och på söndag är det fotbollsmatch för Nisse, tårtbuffe på bygdegården och sist men inte minst, Skorpeds damlag spelar match på bränna kl 19. Så här hinner vi inte få några sittsår iaf.

Nu hoppar jag i säng... Är multimega trött och har tidernas mest jävulska huvudvärk så god natt!!

Ni har väl inte missat att Station har ändrade öppettider fr om 2 juni!!!

tisdag 26 maj 2015

Skogstur i söndags!

Jag och grabbarna, plus Oscar å Juni tog en skogsdag... Så mysigt och roligt vi hade!

söndag 24 maj 2015

lördag 23 maj 2015

Idag gifter sig min kusin!

Fint reportage i ÖA idag!
Idag gifter sig min kusin och frisör Björn med sin Camilla!! Stora lyckönskningar till Er! Hoppas att regnet drar bort till kl 15:00

fredag 22 maj 2015

Första matchen!

Så va premiär matchen avklarad, förlust mot BK Örnen men grabbarna va duktiga!! Nära mål men ville sig inte riktigt...

torsdag 21 maj 2015

Grattis tjejer!

Äntligen blev det en vinst för Skorpeds damlag. 140 personer kom för att titta, umgås, heja och fika!

onsdag 20 maj 2015

Busar på byn

Ja, så här såg det ut idag i Skorped när det va nå busar på byn. Polisen körde sitt snabbaste och kunde fånga in buset... Vi lär nog få se polisen flera gånger här den närmaste tiden!
Vad är det som får tjuvar och annat oknytt att leta sig just hit, just nu?? Vi som är så fredliga och ordentliga! Hur det än må vara så har de inget här att göra och ögonen på sig har de oxå... Vi har rätt bra koll när det slinker förbi bilar som inte är skattade och besiktigad. Då får man vara beredd på polisjakt!!
Mitt är mitt å ditt är ditt!

tisdag 19 maj 2015

Det närmar sig...

Ser man på, nu har taxfree katalogen kommit... Ett steg närmare resan!

söndag 17 maj 2015

Kärleksbrev

Nils sov över hos Oscar igår och då hade han skrivit en hälsning till mig... Underbart!
Tro baske mig att det va dessa ord som gav energi till 8 km springrunda idag medan Nils tränade!

Röklukt och sopdamm

Gårdagens städdag slutade verkligen med totalt inpyrda kläder... Roligt att elda men tusan va man stinker, tur alla va i samma damm å rök.
Många städvilliga Skorpedsbor i år. 80 st bullens pilsnerkorvar gick det åt.
Snyggt å prydligt i varje dike, vägkanter och korsningar.

Kvällen avslutades på Station. Många funderingar och skratt va vad kvällen erbjöd!

Nu er snart Axel hem från Stockholm. De verkar ha haft det bra!

Kyrkan idag!

Vi har varit på avslutning i kyrkan idag. Vår = slut på miniorerna, scouterna m m. Trevligt som alltid!

lördag 16 maj 2015

Vika städning!

Nu är Vika städad å fin för ännu en badsommar! Lätt och fort när många hjälper till!

En städdag!

Godmorgon! Uppe med tuppen. Idag städar vi byn. Jag hade inte sopat min infart så det passade jag på att göra innan ÖA hämtades... Idag är det stora sopardagen, men först ska Vika städas och krattas.
Så he ut er och hjälp till. Det känns rätt länge tills man får vräka sig i Vika med badkläder och fikakorg men veckorna går i rasande fart så man hinner väl knappt sno sig innan det är dags för sol och bad.
För oss är det bara en månad knappt... Tills vi drar till varmare breddgrader och tjuvtränar att just sola och bada! Åh va härligt det ska bli, längtar som ett tok tills resväskan ska packas!
Frukosten är intagen, tidningen är levererad till grannarna och en bullpåse... Bakade kanelbullar igår igen... Så nu är frysen fullproppad med fika!
Nu drar jag till Vika... Ska bara väcka Nisseman...
Axel va på Gröna Lund igår - från 11 tills det stängde... Idag ska de visst på Tom Titts i Södertälje... Känns som de varit borta en evighet...

Vi ses på byn idag! Rustad med kratta å piassavakvast! Såg förresten i ÖA att det varit tumult i Ö-vik med just det senare som tillhygge... Bråk med piasavakvast... Bättre det än kniv å pistol. Men varför bråka när man kan jobba, fika och ha trevligt?!

fredag 15 maj 2015

Hos kungen!

Fick en bild från Rickard igår. Så jag lägger väl ut den.
Skolresan verkar ha skoj... Idag ska de visst på gröna lund.

Å i Skorped händer... Inte så mycket men igår for Nils till Jessika å jag till Docksta. Tapetserade klart i sovrummet.
Bara städningen kvar å lite små målning.

Jag fick lite bråttom hem eftersom vi skulle på damernas fotbollsmatch kl 17... I Mellansel alltså. Men tyvärr blev det förlust.
Efter matchen for Anna, Nils och jag på Pärs å tog en stripstallrik och en öl, småpratade lite och träffade fler stripsätare...
Nu hade vi planerat en cykelutflykt... Men de är inget vidare väder så vi avvaktar lite.

torsdag 14 maj 2015

Gänget är framme!

Jag har fått en uppdatering från gänget i Stockholm... Nu är de framme...

onsdag 13 maj 2015

Å iväg det bar!

Nu har Rickard och Axel åkt på skolresan... Samling vid kyrkan 21:15 och vidare mot resecentrum i Ö-vik .
Så förhoppningsvis så går tåget som det ska. Va visst nåt bygge söderöver som skulle försena ankomsten något men vad gör väl det... De kommer ju rätt tidigt till storstan ändå.

Jag har packat goda frukostmackor, juice ( sorry glömde muggarna) acdimel, risifrutti... Så de ska nog klara dig om det kurrar i magen. Skickade även chips å dricka att smarra på.

Jag har börjat beta av min "att göra lista" övervåningen är röjd, städad, bytt gardiner och sanerade rum... Det blir massor av småplock, skräp och papper på små killars rum. Sängkläder är vädrade och lakarn bytta. Dammråttorna som slagit ro både här och där fick sig en sju-jäkla åktur i dammsugarslangen...där snackar vi berg-å-dal bana. Swosch ner i mörkaste källaren där centraldammsugaren bor.
De känns så gött att få det gjort.

Axel hade träning i Bjästa så vi for dit. Jag drog oxå på mig träningskläderna, passar på istället för att sitta och vänta. Tog samma runda som förra gången men ökade på längden lite. Kul att se nya platser, hus och samhällen. N Åmynnet hette det visst. Trevlig liten by med en massa hästar överallt. Rundan slutade med 8,5 km... Det kändes bra. Fint väder men en jäkla motvind på hemvägen.

När vi kom hem hade sambon anlänt, vi fick äta middag ihop alla fyra... Inte ofta det händer... Men idag hände det alltså. Jag hade förberett tacos... Gott och snabbt. Sen packades det sista i resväskorna och så bar det iväg... Jag säger som Nils - Det känns så tomt när nån är borta från familjen. Än fast jag är ganska van att vara själv så gillar jag när vi är fulltaliga.

Snart bär det iväg för oss alla... Mindre än en månad tills vi åker till Turkiet... Sol, bad, å bara en massa härliga dagar tillsammans. Så kul det ska bli, å med bra reskamrater också. Vi har ju campat en hel del med Robert och Linda så vi vet ju hur lata dagar ska hanteras på bästa sätt. "Bröderna proppskåp" med familjer ska ut på äventyr. (Namnet fick de av en Skorpeds ikon, en midsommarhelg i Junsele).

Nu ska Nils och jag sova. Vi har krupit ner i en nyvädrad och renbäddade säng. Jag bloggar och Nils lyssnar på storytel... Jag ska också lyssna på min bok. När livet stannar - en bok om en mamma som förlorade två barn plus sin man i tsunamin. Ett av hennes tre barn överlevde, en sorgesam historia men intressant. Människan har märkliga överlevnadskrafter, när allt känns som mest omöjligt så finns det en drivkraft att komma igen och tillbaka. Att överleva all världens sorger och bedrövelser och på nåt sätt se ljuset i tillvaron och det helvete man råkat ut för.

Jag är innerligt tacksam för den fina familj jag har och att vi inte råkat ut för några tråkigheter. Man ska vara rädda om varandra!! ❤️

God natt och ha en fin Kristihimmelsfärdsdag. Saknar du nåt roligt att hitta på imorgon? Då kan jag tipsa om att Skorpeds damlag spelar match i Mellansel! Åk dit och heja på tjejerna! Det ska jag iaf!

Fin post!

Igår låg ett jättefint tackkort i postlådan... Två tjusiga brudpar!

tisdag 12 maj 2015

Ja men...trevlig helg då!



Det är väl bara tisdag idag... och jag säger trevlig helg...

Den här arbetsveckan blev kortare än vanligt. Jobb två fulla dagar och det betyder att jag som är en 75% are jobbar super kort vecka.
Jag har haft full huggning hela dagen, en massa skrivning och fix så jag känner mig nöjd. Vi har haft en alla tiders trevlig dag på jobbet... en sån där dag då allt bara flyter på.

Lunchen tillbringade jag på Electrolux home - hos Anna Sellin... Hon har ritat på vårt kök och det är verkligen svårt att veta vad man ska välja. Jag tycks nyss ha valt ett fint kök till stugan och nu ska jag välja igen... Jag ska invänta en ny ritning och sen ska jag grotta ner mig i katalogen så kanske jag kan ta nåt beslut. Att det ska vara så svårt. Men det finns ju så mycket fint.

Den planerade springningen ställde jag in i dag eftersom jag va så trött när jag kom hem, lite ont i halsen och huvudvärk men det gick över så det känns säkert bättre imorgon.

Nu är jag som sagt ledig jättemånga dagar. Ons - Sön. Röda dagar mitt i veckan och klämdag på fredag. Det gör att man kan försöka hinna med lite här hemma kanske. Nu är det ju bara jag och Nils här hemma under ledigheten. De andra två åker ju på skolresa och Axel har packat sin väska ikväll. Väntar bara på att tvättmaskinen ska bli klar så favoritjeansen ska vara torka till imorgon kväll då de åker iväg. Men innan dess är det ju många timmar.

Vad är det som ska hinnas med nu då? 


  • De där fönstren på altanen som aldrig blir putsade
  • Röja en övervåning (grabbarnas rum)
  • Stuva undan grabbarnas vinterkläder
  • Springa
  • Kratta
  • Sätta om blommor
  • Baka
  • Panta
  • Tapetsera klart i Docksta

Ja listan kan göras hur lång som helst och hinner jag hälften så är jag nöjd. Man ska väl hinna göra nåt mera än å bara städa också... En cykelutflykt hade jag tänkt, fotboll i Mellansel och så är ju hela lördagen vigd åt Vika städ och vägsopning... Men tar man bara sak för sak så brukar det funka.

Nu har jag iaf skrivit ett protokoll som legat för länge... Vilken himla tur att jag hittade anteckningarna. Man ska skriva direkt så är det gjort...

Nu ska soptunnan ut och sen ska jag hoppa i säng. Klockan är ju för tusan över 23... Man får inte nattsudda redan...

God natt!!

måndag 11 maj 2015

River igång veckan

Måndagen är förbrukad och det har gjorts med jobb och fotboll.

Kom hem efter jobbet och då va det bara att snabbt få till en middag och så trampa iväg på cykeln till Bränna för att se fotbollsmatch... Härlig stämning än fast regnet duggade på rätt bra mellan varven.

Kall och rå kom vi hem och grabbarna hoppade i säng. Jag fixade en matdosa så jag har nån lunch imorgon... Jobbar full dag imorgon och sen blir det ledigt flera dagar på rad... Våren bjuder på en hel del röda dagar.

Glöm inte Vikastädning på lördag och sen är det vägsopning... Alltså, lunch i Vika och middag vid golfbanan... Eller åtminstone korv! Säger som i "Ack Värmland" - Va äre för fel på körv??

Är det bara jag som tycker att det är ovanligt mörkt om kvällarna? Våren brukar ju vara så ljus... Eller så minns man fel. Fortfarande saknar jag solen... Kläm fram lite värme å sol så man får lite energi!

Nu ska jag iaf hoppa i säng å få lite energi tills imorgon... Natti natti!!

Grattis till segern!

Skorpeds herrlag gick å vann stort i kvällens match mot Norrfläke/Kubbe . Va gör väl lite regn... 150 personer kom på matchen å det fikades å hejades för fullt! Bra jobbat!

lördag 9 maj 2015

Alla tiders dag!

Målning på Bränna hela förmiddan å sen nån sorts lunch här...
Segade på å kände mig rätt låg... Fråga mig inte varför men man är som nån inprogrammerad robot. Allt går efter nåt schema, vardag eller helg spelar inte så stor roll. Ideellt arbete upp över öronen.
Alltid nåt man borde ha städat, målat, fixat, delat ut... Ja ja... Så är livet på landet!
For ut å sprang... Hade planerat en mil å sagt å gjort... En mil blev det!

Sen va det bara att hoppa i husmoders stassen... Middag... Grillning med tillbehör. Hasse F hälsade på å fick lite mat även han.

De va den helgen... Bra eller dålig?? Beror på hur man ser det hela.

Förstår inte varför jag känner mig så tom och uppgiven, eller kanske är det just det jag förstår... Något gör att jag känner mig så maktlös och ensam,vill bara dra täcket över huvudet! Man kan ju inte va på topp jämt. Men det löser sig nog, så därför gör jag just det... Drar täcket över huvudet å gör kväll!! God natt!

fredag 8 maj 2015

Helg igen...

Som vanligt går veckorna rasande fort och nu är det fredag igen. Vi ska till svärmor på mat... vilket lyx.
Dagen har varit kanonbra... Jobb och en massa skratt... Jag fick mig även en promenad med jobbarkompisen Assar (hund). Jag hade inte så mycket annat för mig så det va trevligt med en tur runt arenan.

Så till dagens roliga nyhet..
  Jag säger bara GRATTIS Linda till "det nya".
Va spännande med nytt jobb! Men va Du ska sakna alla jobbhelger... Det som har varit kryddan i livet att få jobba varannan helg och lite till... ha haa... nej skämt å sido. Verkligen jätteroligt att Du fick chansen. Å nu verkar ju Åselehelgen också vara räddad!! Jag ska nog fira dig med bubbel ska du tro! Gå ju å fira varenda helg med tanke på att folktandvården inte jobbar helger... Blir väl morötter istället för godis till drinken framöver...

Nu tycker jag att solen kan få komma fram... det är grått och trist ute och det ger verkligen ingen energi. Jag är i stort behov av SOL! Men det kommer väl. Jag ser i min "räkna-ner-kalender" att det är snart bara en månad kvar tills vi åker till värmen... Det ska bli så himla kul, härligt och skönt.

Man måste ta vara på alla glädjeämnen i livet. Vare sig det är stort eller smått. När tokskrattade man senast? Ja, säg det.. men nog är det himla skoj å bara få vrida sig av skratt...

Nästa vecka är också en rätt rolig vecka.. om man gillar att vara ledig vill säga. Jag jobbar bara måndag och tisdag sen är det helg för min del. Axel åker till Stockholm på skolresa och jag och Nisse ska vara hemma. Undra just va vi ska hitta på för nåt...

onsdag 6 maj 2015

Ruggigt!

Nu har Axel och jag varit till Bjästa en sväng. Ös regn... inte alls nå mysigt... Jag skulle promenera medan han tränade och det började jag med men regnet va så kallt så jag började springa istället. Sprang mot kyrkan och tog av vid nån grusväg som jag trodde skulle leda mot Bjästa igen men klockan gick och jag sprang längre och längre tills jag  att det va dags att vända om...
Det slutade med en springtur på 6 km...

Kall och blöt åkte vi åter mot Skorped så nu är det bara att hoppa in i duschen och försöka bli varm igen... måste nog koka en kopp kaffe å unna mig ett smakprov av butterkakan som jag bakade på förmiddan... In med nya kalorier som man kan förbränna nån annan dag...

Jag vill ha sol och vackert väder...

Bullbak!

Idag har det bakats bullar... Underbart att få fylla frysen med bullpåsar!
Regn å rusk väder... Jag håller mig inomhus. Blir en sväng till Bjästa med Axel lite senare... En bra och skön ledig dag!

tisdag 5 maj 2015

Springit värre!

Nu matar man på med motion... Allt för att få ett kryss på familjens träningskalender... Man vill ju inte ligga sist i tabellen. Fast nog får man kämpa! Men jag är nöjd att jag tar mig ut, kostar på 30 minuter av dyrbar tid... Som om man skulle ha gjort så mycket annat den där halvtimmen det tar att springa 5 km. Alltid drygt innan å så himla gött när man får trycka av runkeepern när man är hemma igen.
Gick halvtungt idag men så ökade jag takten lite... Man måste ju variera sig.
Nu blir det ett glas Isostar å en dusch...

söndag 3 maj 2015

Jag visste va jag borde...

Å jag gjorde det! For till stugan och tapetserade lite! Inte klart men det blir bit för bit.
Sakta men säkert... Man är ju inget proffs direkt...

Två promenader...

Vaknade tidigt och gick en liten promenad... Soligt å fint men iskalla vindar.
Hem och åt frukost och sen en ny promenad med Rickard... Vi gick den super branta vägen bakom järnvägen. Stigning 285m står det på runkeepern, galet uppför och när man tror man är uppe så bara fortsätter backen. Ganska precis en km rätt upp!
Nu lite kaffe i solen.

Jag vet vad jag borde... Men orkar jag...?? Vi får väl se...

JP Ice!!

Helt klart godkänd!!

lördag 2 maj 2015

Väntar på värme!

Ja ha... Då vet man varför de är grått å småkallt, sommaren kommer om 24 dagar...
Jag har varit en sväng till stugan även idag... Några tapetvåder till... I Docksta är det mycket grönare än här!

Mil nr 2

Vaknade pigg som en lärka... Lite motion tänkte jag... Springa till kyrkan blir lagom (4km) men så kändes det så bra å luften va fuktig på nåt vis... Tog Lännäs runt å lite sidospår för att få ihop sista kilometern... Pigg hela vägen, bra tempo för flås och ben... Wow... Vilken start på dagen!

Stretch å frukost!! På med kaffet!

1 maj

Idag drog vi iväg till stugan, tapetsering på mitt schema, garderober för Rickard och bränna skräp för grabbarna! Ett rum nästan klart. Är så sugen å åka dit och göra klart imorgon men det får killarna bestämma... Börjar bli riktigt fint!!

Nöjd är jag som inte tapetserat så mycket att det gick så pass bra som det gjorde... Lugn å fin hela tiden.

Kvällen avslutades hemma på altanen med grillat å lite annat! Bra med vänner som kommer med grytan under armen!!