tisdag 28 oktober 2014

Änglarna...

Våra änglar i himlen har fått ljus på sina gravar.
Jag tror att de sitter där i sin himmel och tittar ner. Ser och hör hur vi funderar, för det blir en hel del funderingar när man har en liten 9åring med sig.
Så synd att inte våra gamlingar finns kvar bland oss men vi har ju så många minnen och de fina med minnen är att man minns de man vill minnas... I mitt fall - Bara fina minnen. Så många kloka ord man har med sig, så många goda råd... De är fint att få minnas!!
Nils och jag va på kyrkogården i Bjästa och tände ljus på farmor och farfars grav och på mormor och morfars grav. De va rätt mörkt när vi strosade omkring men alltid lika stämningsfullt.

måndag 27 oktober 2014

Snygg!!

Den här snygga tröjan hängde på jobbet imorse. Men den luktade inte "rosa" om man säger så... Den luktade inpyrd hockeyspelare... Å det efter endast tre spelade perioder.
Nu har jag tvättat upp den och imorgon åker vi på jobbet... Där ska den få pryda en vägg...
---
Vintertid... Vilket uselt påhitt. Mörkt redan kl 17.
Man kommer helt ur gängorna. Man har sin egen inbyggda klocka... Det känns särskilt igår och idag. Imorgon är det nog lite mer vanligt...
---
Annars då?? Jo, månadens räkningar är betalda, jag har skaffat swich... Och bilen ha fått påfyllning av nåt så modernt som Ad-blue... Ska visst va nåt miljö-super-bränsle-grejs... Inget som saluförs på Skorpeds macken men som tur är har vi Mr A. Sundberg som är rustad med det mesta man kan behöva!! Tack för hjälpen både Anders och Rickard.
De värsta jag vet är när det blinkar till å varnar om både det ena och det andra. Lufttryck, adblue, tom tank och dags för service... Fast varningarna är ju superbra egentligen... Sååå,  vi säger väl tummen upp åt varningarna ändå!!
---
Igår drack vi glögg... Visst känns det att det finns en tid som kallas advent... Och det är snart dags!!  Längtar!!
Dags att sussa... Men först måste jag kolla fejjan å alla bloggar!!
Sweet Dreams!

lördag 25 oktober 2014

Blommor!!

Tack för fina blommor Rickard!! Gulligt av Dig!

L(yr)dag

jag har gått och blivit förkyld. Skit oxå men tur att det är nu på helgen. Min yrsel kommer och går... Men har nog med förkylningen att göra.
Axel har åkt på match i Skyttis och Nisse och jag har match i Bjästa.

Gårdagens bild va en samling av diverse som skett under dagen. Först möttes jag av, vad jag trodde ett spöke i tullhusets källare... Men visade sig vara arkivlådor som puttade på dörren och inte nån instängd stackare som ville ut.
Nisse for på spökfest i prästgården och Axel och jag hade blåsövning på kyrkan.... Skojigt värre!!

Nu ska vi sleva i oss en tallrik makaroner innan avfärd mot Bjästa . Trevlig lördag på er...

fredag 24 oktober 2014

Fredag hos oss...

Jobb, Halloween party för Nils, spelning för Axel och jag på kyrkan...

torsdag 23 oktober 2014

Kloka Ernst!!

Hittade en bra bild och ett klok-ord från Ernst!
En paus då och då är inte helt fel men trots allt svårt att klämma in.
Jobb idag och en härlig blås och regn promenad på lunchen... Tur man hade en härlig matdosa med pärer och fiskpinnar!!
Regnet fortsatte... Efter jobbet for jag och hämtade killarna på träningen. Va mörkt det blir när det är ösregn... Som att köra i en kolsäck.
... Kvällen har vi roat oss med att läsa på inför morgondagens samhällsprov som Axel ska ha. Demokrati, motion, votering och grundlagar... Axel verkar ha bra kläm på det mesta... Med lite goda råd och tips från mig...
Hur lär man sig skillnaden mellan Jan Björklund och Göran Hägglund?? Lätt att blanda ihop vilket parti var och en tillhör...
Jag kom på att Kristdemokraterna och Gud hänger lite ihop... Gud börjar på "G" Det gör också Göran, vilket lätt kan sammankopplas med KD... Så va den lilla förvirringen ur världen.
Vi gjorde också en parallell tanke mellan riksdagen, utskott, regeringen - SSKs styrelse, sektioner m m... Vips, så blir bilden lite klarare och verkligare. Om jag är dålig på matte och NO så är jag en jäkel på SO och svenska...
---
Apropå Samhällskunskap... Jag har nyss lyssnat på Emil Källström! Vilken kille! Centerpartiet har en duktig debattör och landsbygdsförespråkare! Av den pojken kommer det att bli nåt stort... Jag skulle inte bli förvånad!

onsdag 22 oktober 2014

Just ja...

Skulle bifoga en bild också...

Symaskinen...

...och jag är väl inte bästisar men idag har vi jobbat ihop... Två par byxor har fixats till och en maskeraddräkt. Blev hyggligt, min  gamla hor-kjol från western festen fick bli foder i dracula capen... Och Staffan stalledrängs skjorta blev lite kortare... Si så där... Symaskinen har gjort sitt för idag...

Skolfotodag!

Här ha varit värsta styling morgonen... Skolfoto idag!! Nils har inte hunnit klippa sig och så fick vi veta det på måndagkväll... Dessutom är frisören våran i Egypten å solar, dricker öl och badar...
Tur att Nils stora idol är Erik Karlsson... Långhårig även han!!
Snygga kläder hade de iaf... Jag gjorde ett race igår på lunchen.

Tur att det inte regnade, nu när de fixat håret och till och med Axel lämnade kepsen hemma.
---
Häromdagen kom första snöflingorna... Lite tidigt kan tyckas men högst vanligt. De brukar komma snö runt pappas födelsedag.
--- Ha en great dag... Idag är jag ledig... Rickard ska en sväng till Stugan... Dags för slutbesiktning!! 

måndag 20 oktober 2014

Grattis pappa!!

Idag fyller pappa 75.
Vi firade honom igår...
Mamma hade bullar upp med tårtor och kakor...
Vi pratade om gamla minnen, hur det va när han va barn, hur de flyttade från Stavarn i Solberg och till Bäck. Jag hade tydligen en farbror som va stark som en björn... Men som förolyckades dryga 30 år.
Farfar jobbade i skogen och farmor skötte hus, hem barn och jordbruk.
Tiderna har förändrats... Å tur är väl det...
När farmor väntade barn och kände att det va dags, tog hon kappan och gick 6 km genom skogen till barnmorskan. Vilka stålkvinnor!!
Då va 5 kr en förmögenhet och man fick 1 kr för fötterna på en hök om man lämnade in dem till landsfiskalen... (eller va det nu var för myndighetsperson)
Pappa berättade att på väg till en dans kastade hon kappan över en hök och farfar tog död på den... Så va enkronan vunnen...
En snabb sammanfattning av de vi pratade om... Roligt att få höra och i minnet bevara!!
Hoppas att man ärvt lite av Karlströms styrka!!

Stort grattis på Din 75 års dag pappa!!

fredag 17 oktober 2014

torsdag 16 oktober 2014

Dagens fynd...

En riktig skinnsko, ordinarie pris 799, jag betalade 99... Sköna va de oxå!!

onsdag 15 oktober 2014

Matlagningsdag

Ledig dag = matlagning!!
Måste finnas dosor i frysen så det går snabbt att värma... Så idag blev det, köttfärsbiffar med kokt potatis, korvstroganoff med ris eller pasta, gulaschsoppa,  potatisbullar... Hoppas det räcker några dagar...
Har även röjt två rat lådor... Man får inte slappa med AFÅ...
---
I eftermiddag åker vi till Bjästahallen. Träning och match...

tisdag 14 oktober 2014

Svensk kvalitets kråka...

Skrattade gott åt detta en morgon på väg till jobbet... Maltes minuter om Flyttfåglar.


Jag har alltid funderat på varför flyttfåglarna inte ger sig iväg när alla vi andra har slut på semestern... Den här hösten har ju varit ovanligt bra... Men vad är det de väntar på... Alla vet ju att det kan komma snö när som helst och varför vänta tills det hänger istappar på vingarna??

Läste nåt bra...

Hittade nåt riktigt bra som Malin Wollin skrivit på sin blogg...

”Egentid är något trams vi har uppfunnit själva”


Ja, för vad är egentid? 
För mig är det när barnen hoppat i säng och jag får en stund för mig själv. Även om det handlar om att hänga en tvätt så är jag själv... Egentid att sitta och läsa bloggar, fb och surfa runt... Egentid - en promenad med en vän... 
Men mest av allt vill jag har egentid MED alla runt omkring mig. 
Jag vet hur tomt och tyst det blir när alla är någon annanstans... När ingen bråkar, ingen drar fram en massa saker, fyller diskbänken med disk, fyller tv-rumsbordet med en massa smetiga glas... Egentid är ju skittråkigt om man inte vet att egentiden är begränsad till en liten liten stund... 

Är det egentid jag vill ha så borde jag nog ha tänkt på det lite tidigare... Fast nog kan man behöva andas egen luft ibland, tänka egna tankar... men jag skulle inte byta bort en massa barnsurr, syskon gnabb, grus i hallen, klädhögar och omaka strumpor... Mitt i kaoset är det faktiskt det bästa som finns!! När allt är likadant sedan sist jag städade betyder det att mitt hus har varit ganska obesökt, och ensamt... Så vill inte jag ha det iaf. 

Så sant som det är sagt!! Klok flicka!

Bäst att gå och hänga en tvätt... på vägen dit plockar jag med mig några udda strumpor i hopp om att det redan hänger några andra ensamma strumpor på linan. (hur många som än befinner sig i detta hus kan jag ge mig den på att jag har "ensamtid" när tvätten ska hängas... ha haaa... listiga är de också!!

Just nu är det knäpptyst - grabbarna sover, sambon är på jobb - kan man ha mer ensamtid än så här? 

Trevlig kväll på Er!!

--
Åh va det är roligt att skriva på bloggen när man skriver på en dator med tangentbord och inte på paddan eller telefonen... Men då får ni tåla att det blir lååånga inlägg också. Älskar min I-pad men jag är liksom bättre på fingersättning än pekfingervalsen. 

Tjingeling!!


Låg efter...

Jag låg efter i mitt AFÅ, men nu är jag ikapp... Tog alla lådor idag + skåpet där alla baksaker är... Gud så rörigt det kan bli... Men nu är det ordning å reda!!
Annars då?? Jo, jag börjar hämta mig efter helgens sömn minus och nu klyver vi veckan igen...
Farfar har skjutsat Axel på träning idag och imorgon är det min tur. Nisse tränar, Axel ska klippa sig och sen spela match... Så imorgon eftermiddag har vi full huggning. Min lediga dag får bli matlagning för kommande dagar!
Nån som har nåt tips på bra mat som går att frysa och bli lila god microvärmd? Min fantasi på mat är rätt obefintlig just nu. Korvstroganoff, köttfärssås, köttbullar... Tacos ja, va tusan ska man hitta på?? Tror jag gör nå biffar imorgon... Men mer då?
Jag tar tacksamt emot tips!!
---
Ha re gott där ute... Verkar bli kallt inatt!

söndag 12 oktober 2014

Guld!!

Så kammade grabbarna tillsist hem guldet!! Grattis KB!!

Tillbaka i hallen!

KB körde igång 7:30... Match mot Järved, Axel dängde in tre baljor och matchen slutade 4-1... Vilket betyder att KB är i FINAL som spelas 14:50 jiiippiii!!

lördag 11 oktober 2014

Cup kansli!

Cup i KB hallen... Jag sitter i cup kansliet... Nu funkar dator och skrivare... Helt perfekt.

torsdag 9 oktober 2014

Jönssonligan och jag!!

Tror bestämt att Jönssonligan också skulle byta däck idag...

Däckbyte

Hur kan ett däckbyte bli trevligt?? Jo, man rullar in på Nordemans, lämnar in nyckeln och sen trycker man på en knapp på kaffeautomaten... Slår sig ner, väntar en halvtimme... Tadaaa - sen är det klart. Vintersulor på bilen!!

onsdag 8 oktober 2014

Check på allt

Dagens lista = check!! Allt är gjort som jag hade planerat. Klippning och färg hos Petterssons frisering å nöjd som alltid.
Rickard har jobbat i stugan ikväll så det blir uppdaterade bilder på timmerstugebloggen lite senare.
---
Dagens väder kan man väl bara ge noll i betyg. Fy vale vilket regn och rusk... Men det hör väl hösten till.
Imorgon åker vintertofflorna på... På bilen alltså. Ska bli trevligt och se hur det funkar... Har tid hos däckhotellet kl 11.30 så jag skjuter fram lunchen lite... Tur man har en bra jobbarkompis som täcker upp.
Se så gott folk... Kväll igen... Bara att stoppa killarna i säng...

Jag har förresten tjuvstartat AFÅ... Ja, det är det väl ingen som missat (Advents Förberedande Åtgärder) kan låta tidigt men tro det eller ej, man behöver den här tiden för att hinna igenom alla lådor och skåpar innan advent. En låda/skåp om dagen gör det lätt som en plätt... Å fint blir det också. Jag tog det absolut värsta skåpet idag. Plastburkarna!! Finns det nån som ALLTID har ordning bland burkarna?? Inte jag iaf... Lovar att ställa in allt i den tänkta ordningen men så har man lite bråttom när diskmaskinen ska plockas ur och då blir det KAOS!!!
Nu startar inte AFÅ föraren den 11 oktober men eftersom jag har hockey på lördag när startskottet går ansökte jag om dispens... Vilket beviljades direkt ( av mig själv).

Som sagt, nu ska barnen i säng... Sen ska jag se när Magnus Uggla flyttar in på äldreboende!

Law Law!!

När tiden är knapp...

Måste man organisera upp det hela. Gjorde en checklista igårkväll... Tycker att jag håller tidsschemat rätt bra.
Tvättmaskinen snurrar, torr tvätt viken, Burkskåpet är städat. De höll på att svimma över men nu är allt fint... En hel kasse med udda lock! Undra just vart burkarna tagit vägen.
Kakor till helgens cup i Bjästahallen är också klara... Bara att fortsätta... Matlagning i vanlig ordning, klippning hos kusin Björn men innan det så ska jag på skolan... Utvecklingssamtal med Axel.

måndag 6 oktober 2014

Mera Skorped...

Först Pelle-Johns pajken å sen Barbros-Albin... Mycke Skorped i Anundsjö Aktuellt!!
De är i Skorped det händer!!

Kyrkans starke man...

Läser Anundsjö Aktuellt... Å vad hittar man där... Jo självaste Lars Jakobsson... Festprissen som ser till att det är ordning å reda i kyrkbänkarna och att besökarna får sina psalmböcker. Raskt hoppar han ur kostymen och i snickarbyxorna... För det är också Lars som snickrar och gör församlingshemmet så fint...

Va dålig man är på att gå i kyrkan!
Måste nog göra ett besök nån söndag framöver... Nån som hänger på?? 

Guds fred på Er å god kväll!

God morgon!

Vilken fin morgon. Mulet, dimmigt och soligt!!
Ny vecka - nya möjligheter!

lördag 4 oktober 2014

Trög!

Vissa dagar har man bara lust att riva ut ur almanackan och kasta bort. Jag är verkligen ur less just nu.   Lördag... Ja, vad är det för kul med det? Här råder mest bara tråk... Får inget gjort och känner mig allmänt BLÄ!
Skjutsade Nils på kalas och sen en vända till Docksta. Bänkskivan skulle lyftas på plats av tre starka karlar... Jag fick agera taxi... Tur att de är kul att köra bil. De blev himla fint iaf... Kika in på "timmerstugebloggen" där finns bilder.

Hem i raketfart, hämtade hem Nisse... Fixat käk och handlat. Å nu Modo match på tv. Rickard är kvar i Docksta, Axel har däckat på soffan.

Om allt hade funkat så skulle vi ha varit på plats i Fjällräven Center men nu blev det inte så. Vi hade även kunna varit på dans i Byvattnet men det blev inte heller.

Slänger väl fram nå taco grejs så grabbarna får mat, själv är jag inte ens hungrig. Va nåt fel redan vid frukost... Jag som brukar vara vrålhungrig på morgonen ville inte ha nåt... Knappt kaffe... Då är det nåt fel på riktigt.
Inte blev det nåt kryss som planerat heller... Ur led är tiden. Tror jag gör som björnarna - dags att gå i ide. Sova tills det blir vår...

Nu ligger Modo under också... Så inte ens matchen är kul att se...

Ja, va ska man säga, luften har fullständigt gått ur... Ingen energi-påfyllnad på länge... Ingen att tokskratta med... Men då kan det väl bara bli bättre. Känns som det blir en tidig kväll... Som sagt Gå i ide är nog ingen dum tanke!

Fy va tråkig jag är... Men idag blir det inget roligare än så här!