torsdag 31 juli 2014

Spelkväll!

Vilken dag vi har haft. Sol och bad...
Vi drog till stugan och tog med oss Anna och Ida. Varmt som tusan i vattnet... En helmysig dag som avslutades med att herr och fru Jacobsson kom och drack kaffe... Sen mysade jag med Ernst en timme på tv4... Men kvällen räckte även till lite altan sittning.
Det blir mörkare för varje dag... På gott och ont. Rätt mysigt att spela spel med grabbarna och en massa stearinljus... Speciellt när man går ut som vinnare i monopol!!
God natt!!

Havsbad!

Idag blev det havet... Sol och moln, om vart annat... Varmt i vattnet och en helt underbar dag!!

tisdag 29 juli 2014

Skörden

Detta var va vi hittade!!

Ljuvligt!!

Efter två timmars gräsklippning tog vi en sväng... Plockade smultron, hallon och blåbär, och så kvällens fot tvätt... Stugusjön fick de bli ikväll. Varmt och härligt!!

Radiostyrd båt

Axel och Nils testade sin radiostyrda båt igår... Den gick som ett spjut!!
När vi ändå va i Vika passade vi på att bada... Jättehärligt i vattnet!!
Bad gör att man blir fika sugen... Så vi bjöd in oss på 10an...
Efter det åkte vi hem, bytte om och tog en springtur... Kändes hur drygt som helst men på 24 minuter va vi klara och slängde oss i soffan.

måndag 28 juli 2014

Jag fick dem bästa!!!

En tur till stan blev det idag... Vi stannade till både vid Snippersjön och Bysjön och badade fötterna. Jag å mina fina killar!!

Lite bittert...

Sista lediga veckan... Vaken dag och natt för att känna ledigheten i kroppen... Eller är det verkligen så smart?
Lagom är nog bäst.
Idag är det ingen gassande sol, lite regn men solen kanske tittar fram under dagen.

Igårkväll blev vi bjudna till svärmor på ett glas rosé. Somrigt och trevligt. Grabbarna va så roliga... Satt med oss och va så där skrattiga, när skrattet aldrig vill ta slut...

Idag får vi se vart näsan pekar... Kan bli stan, kan bli vad som helst... Vad vi vet är att den radiostyrda båten de fick av Anna häromkvällen ska testas iaf... Nu ska batteriet vara full laddat så förhoppningsvis är det bara att köra!!

Annars då? Ja, vad ska man säga... Gräsänkelivet gör sig mest kännbart när alla andra är lediga och ser så där himla familjemysiga ut... Men jag vet ju hur min verklighet ser ut även när vi är fyra i familjen... Ganska lite tid till nån semesterlunk. Alltid nåt jobb som ska göras, hemma eller runt om i vida världen - ganska mycke "jag ska bara..." Och om man mot förmodan ska delta på nåt, Kommer man sent... Eller prick på klockslaget ( om det inte gäller hockey eller träning förstås)
bjuda hem nån... Ja, då står man där själv med både Konsumkassar, dammsugarn och grillolja och försöker få till nåt innan gästerna kommer. Inget mysigt " laga mat tillsammans"
I år har vi helt lagt ner projekt bjuda hem nån... Va de ha varit dåligt med nåt grillande med vänner, Nån enstaka bjudning fast jag minns faktiskt inte när. Känns som jag har varit själv sen påsk... Ja, vi nöter ju inte ut varandra iaf... Nu verkar de bli förseningar med R:S hemfärd också... Så den lilla helg jag trodde vi skulle få... UTEBLEV!
Men men... - Allt har sin tid - de gäller bara att använda sin tid på rätt sätt och inse vad man har... Här och nu..

Tusan va bittert de här blev då... Nåja...
Bra kvinna reder sig själv! Jag har som tur är väldens bästa Axel och Nils!!

söndag 27 juli 2014

Storfiskaren Nils

Nils letade lite mask igår kväll och drog upp nå fina firrar... Störsten slängde vi tillbaka... Men de va en riktig "hörvel".

lördag 26 juli 2014

Steeeekare...

Eller stekhett... Ännu en varm dag i Vika!!
Många bad och två matcher volleyboll!

fredag 25 juli 2014

Ruskigt!

Man kan tydligen inte lämna huset obevakat numera... Men vi har löst det med en beväpnad gangster, här törs ingen komma in som inte hör hemma här!!

Irriterande bra! = Älskar Ernst!!

Alltså, så himla fint allt blir som Ernst gör... Å de ser så gott ut allt han bakat och lagar till... Japp, jag älskar Ernst!!

onsdag 23 juli 2014

Lata dagar...

När det är så här härligt väder måste man bada... Jag har nog hoppat i plurret minst 10 ggr idag... Flutit omkring på en luftmadrass å bara njutit. Bra träning inför resan :-)
Två fulla kylbagar med fika och pastasallad, kalla drycker, söta och osötade... Men givetvis även hett kaffe. Det är ett måste på stranden.
När vi kom hem efter 5 timmars badande är man rätt mör, men härligt trött... Efter middagen började samvetet säga - spring!!!! Latmasken sa nåt helt annat. Jag skulle försöka mig på en löprunda men de va för varmt så jag kröp ner i källaren och hoppade på löpbandet, 5 km på hygglig tid...(28,5 min) Tyckte det kändes svalt där först men sen... Fy "satiken" ( som Åselekäringa sa) va jag svettades, stora svettdroppar över hela kroppen, har nog aldrig i hela mitt liv varit så svettig. Nåja, tji fick latmasken och jag kan med gott samvete göra ingenting imorgon, förutom att sola och bada.
Bäst å ta nåt läskande så man håller vätskebalansen i ordning!!
God kväll gott folk!

Ni ha väl inte missat Fridas senaste film... http://youtu.be/A9JElmH5HrE

Mera sol och bad!

Fullt ös... Vika levererar sol och varmt bad!!
Vi har även polisbevakning från luften. Hm, vem är det som är på rymmen?? Polishelikoptern cirkulerar över Skorped!!

tisdag 22 juli 2014

Vika passar bra en het dag!!

Idag åkte Rickard till Norge,  snyft... Känns så himla trist, nu är det är sol, varmt och.ledigt...
Vi har iaf latat oss i Vila idag... Badat massor och flutit runt på luftmadrass... Vi fick även ett tillskott i madrasser idag, Gösta K kom och donerade en... Tusen tack herr Karlsson!!
Inatt har det tydligen varit bus igen, nån idiot hat stulit en bil... Va ha folk för fel som inte kan skilja på mitt och ditt??
Nu ska vi pressa i oss nån mat... Men hur hungrig är man när det är så här varmt?? Bakad potatis å nån röra på det... Borde väl passa ganska så bra. Kramelikram!

Taxfree

Nu har katalogen kommit... Undra just om man ska beställa nåt... Finns ju massor av goda saker att välja bland.
Värmen håller i sig...så vi är nog rätt vana när vi kommer till Side! Tur man gillar de varma klimatet!

måndag 21 juli 2014

Ett dopp...

På vägen hem från Åsele blev det bad... Så härligt!

ÅSELE 2014

Ännu en Åselemarknad till handlingarna. Om de va kallt förra året så va det hett i år.
Vi gatt rakt avvika från marknaden och fara och bada istället.

fredag 18 juli 2014

Festivalstämning på byn!

God morgon...
Nån fler än jag som hörde ljuv musik på hög volym vid ett snåret inatt?? Inget som störde mig, bara super nyfiken vem de va som spelade! Lät som de kom från gula hyreshuset men, låter väl liiiite otroligt... "Hooooold me now...."
Nåväl, kul de är livat på byn...

Undra hur livat det är i Åsele? Där brukar PRO-camparn va piggare än vi som kommit halvvägs till 80... Trög å trött... Men Uppe me tuppen å på me kaffepannan. Tro om vi blir lik när vi blir gammal - tjo å tjim till sena natten, Där prutas de inte på dryckerna... Å så startar man Åseleveckan redan på måndag... PRO-campen - "still goding strong"
Imorgon får Åsele besök av oss... Jämarns vilka fynd man ska göra... Eller inte, blir nog nå flöten till fiskeväskan, kanske en ny börs om jag hittar en exakt likadan... En pilsner på Kronans... Förra året va jag och klippte mig men de är ju gjort så de blir inget sånt i år. Rickard kanske kan skjuta hem nå mjukisdjur... Han va riktigt vass på det förra året... Eller va säger du Linda, har vi fullt på lagret inför komman de Event?

Nisse å R har åkt på hockeyskolan... Axel fick lite sovmorgon, va sliten igår och lite krasslig. Vi chansade på att lite sömn skulle göra susen. Ska snart väcka honom och blåsa iväg till stan... Hur många resor till stan kan man göra på en vecka??
Ja, går Skellefteåbränslen och Macken i Skorped dåligt så inte beror det på oss iaf... Tror jag ska fixa ett sponsringsavtal med Skellefteå bränslen. Kul å få köra Audin idag!

Solen tvekar lite men den kanske kommer!

En helt perfekt dag!!

Rubriken talar...

torsdag 17 juli 2014

Wow... Vilken dag!!

Brygg häng hela dagen. Nu åker Ulvöbåten hem till sin hamn... Jag ska också åka... Krypa in i Fjällräven Center... Axel har match. Snacka om kontraster!!

Vackert!

Sitter på bryggan i Docksta, vackert så det nästan gör ont. En perfekt dag!!
Innan jag kom hit blev det en sväng till Övik, lillebror glömde sin ryggsäck med fys kläder och underställ... Klaterpojk!! Just nu är det lätt att leva, helt underbart... Men hade varit trevligt med familjen på samma plats. Tog just tempen på vattnet... 20 grader, helt okej men frågan är om jag hoppar i...?? Solstolen är också rätt härlig!

onsdag 16 juli 2014

Ensam mamma...

Va tomt det är då barnen är borta hela dagarna. Uppe med tuppen är man iaf. Idag drog de 6:20.
Jag hann med en hel del innan kl 10. Tvättade en maskin, promenad en timme, kaffe och en pratstund och packa en husvagn...
Det är ju dags för Åsele... Vagnen åkte upp redan ikväll - så då är det bara att blåsa iväg på lördag när hockeyskolan är slut.
Annars då?? Jo, här har det regnat, kommit en skur, ösregnat... Soligt å ösregn... Men imorgon blir det nog bättre. Jag har roat mig med att sortera bilder från datorn till USB... Måste även tömma telefonen... Den är mega super proppfull med bilder. Men vad gör man med alla bilder?? Typ ingenting... Fast bloggen är ju ett sorts fotoalbum oxå... Där finns det mesta bevarat och sparat.

Kvällsfikade barn och snart måste de i säng... Imorgon är det en ny dag, upp i ottan.

Rätt som det är tar jag mig en tur till stugan... Lite sol på bryggan skulle inte vara fel... Men nåt bad vet jag inte om jag vågar mig på... Va kan det va för temperatur i Sjölandsviken mån tro?
Nåväl... Vi får väl se vad jag hittar på, äre sol tänker jag va ute iaf!!
Vackra vågor och solen som glittrar i havet #sjölandsviken

tisdag 15 juli 2014

Från frissan å i löparskorna

Äntligen har jag varit å klippt mig och fått färg å slingor... Som alltid går man ut nöjd från Petterssons Frisering!! Regn å ruskigt väder... Hade tänkt mig motion idag men va liksom lite seg... Men, så tog jag mig i kragen och hoppade i springkläderna.
.. Drog iväg ca 7 km, kändes hur bra som helst, nu ångrar jag att det inte blev nån Fäbolunk i lördags... De hade jag ju fixat hur lätt som helst... Men jag glömde helt bort att de va.
Men den dagen va lite varmare än idag... Mer syre i luften nu.
Nu stretch å dusch... Ska bli himla skönt. Ska nog unna mig lite sportdryck oxå!!

måndag 14 juli 2014

Såpa!

Idag har jag skurat bron med såpa!!

Hockeyskola vecka...

Första semesterveckan.... Varmt och skönt, lite regn idag... Grabbarna är på hockeyskola den här veckan, så här hemma är det tyst och tomt. De drog iväg strax före halv sju imorse.... Dryga dagar för mina små troll.
Jag pysslar på här hemma med sånt som inte hunnits med på senaste tiden. Man vill ju vara ute så mycket som möjligt när solen skiner. Till helgen är det dags för Åselemarknad, vi åker nog upp på lördag och stannar till måndag... Lite annorlunda i år men vi hinner inte åka upp nå tidigare eftersom hockeyskolan pågår till lördag.
Kanske dags att packa husvagnen... Så den är rustad!

lördag 12 juli 2014

Skumpa i solen....

Livet är inte så dåligt... Trevligt sällskap, babbel å bubbel!!!

Semester!!

Nu är det semester för fröken Karlström... Började bra med grill middag i Vika, en sommar öl på altanen och sen en tur till Annicas strand... Trevligt surr med lediga människor och enträgna knottar... Kvällen avslutades på vår altan...
Solen skiner och det är hett!!  Blir nog en sväng på badet idag!!

fredag 11 juli 2014

Elin gillar Vika!

Å nu vet precis alla som läser öa att Vika är bästa stället!!

Bråttom!

Nån hade visst glömt stänga kylen imorse... Ibland är det bråttom!!

torsdag 10 juli 2014

Badväder

Efter gårdagens kalas tar vi en baddag,  bara att packa för Vika!

onsdag 9 juli 2014

Kalas!!

En härlig sommarbild,  kalas, tårta, presenter och kubbspel!! 

Grattis Nils!

Uppvaktad med massor av paket imorse... En ny telefon, ett spel till Wii, bandybollar och lite annat...
Kalas hela dagen och några dopp i Vika mellan varven!!

Tack Tidningen. 7!

Kul och god post idag!! Tack Tidningen 7 för det!!

tisdag 8 juli 2014

Tji fick vi...

De där kalaset hos Harriet uteblev... Hon va nämligen inte hemma... Får man göra så?? Blåsa gästerna på ett kalas? Tur att Pärs finns... Vi slank in där istället på lite kvälls snacks å en semester pilsner, kall å god på ute terassen...

Paketen är inslagna... Bara fixa lite imorgon så kan vi ha kalas sen.

Urdåligt!

Jag har haft så fullt upp så det hinns inte med nåt bloggande.
Nytt jobb och ny bil, läger, nattäventyr och soligt väder... Jag är helt enkelt för upptagen men nu ska här bli bättring...
Just nu förbereder jag kalas för Nils som fyller år imorgon... Min lille Nils... Blir 9 år.
Nio år sen vi sladdade in med husvagnen efter en HET dag i Sollefteå... Då gick vattnet och det va bara att vända åter till Sollefteå för att få en liten prins som fick heta Nils!!
Den gången fick vi inte fira Harriet... Jag hade liksom fullt upp med mig själv, men ikväll ska hon få sig ett besök...

Som sagt... Bot å bättring på bloggandet!

fredag 4 juli 2014

torsdag 3 juli 2014

Läger dag 2...

Va roligt vi ha i Skorped. Gratis live underhållning varje kväll.
Live läger radio... Helt nytt för i år. Ikväll fick jag en hälsning på radion...från soffan jag skänkte... Galna och roliga radio-makers... Jag bockar å tackar...
Kvällens stora skratt va dialogen mellan "David" och "Karin" vid grötkokningen varje morgon... Önskar att man kunde få en repris... HarpsjölägretsYoutube kanal... De skulle bli succé... Man skulle aldrig behöva va på dåligt humör... Bara lyssna på nån låt från lägerradion å den dåliga stämningen är som bortblåst!!
Jag säger som nåt tidigare år -"Regn eller soligt, här har vi de roligt".

Men nu vill vi ha sol!! Två lägerbål i regn... Nu räcker det... Hellre knott än vått!!

onsdag 2 juli 2014

Lägerbål 1 - 2014

Äntligen lite regn... Men hur som de va så dök solen upp...
Å prickade Birger...