onsdag 30 april 2014

April väder.

Nu kan man säga att de "gamm-snöge ". Stora lapp handskar faller från himlen... Eller är det änglarna som putsar sina vingar??
Jag har iaf varit till Domsjö fram och åter,  köpte en cykel på annons åt Axel (ny i kartong) samtidigt passade jag på att sälja en skinnjacka... Och köpa smällare till kvällen.
Man kan hinna massor på en och samma resa.
Jag la ut annonsen om jackan och 10 minuter senare va den såld!! Annonsaffärer är bra, 1000 kr ut å 150 kr in...
Bild kommer på cykeln bara vi ha skruvat ihop den!!
Nu äre bara te å lägg på vinterdäcken igen... Eller...?? Så får man korka upp skumpan så behöver man ingen en bil!!

Dags att deklarera

Japp, så är det gjort. Deklarationen är inne och nu är det bara att invänta skatteåterbäringen. Det blev några kronor även i år... men nog blev det lite väl lite...
Fast med tanke på vad man får för skattepengarna så ska man inte klaga. Vi har det ganska så bra i det här landet med skola, sjukvård och annat... Mycke vill ha mer men om man sätter oss själva i ett globalt perspektiv så har vi det rätt så bra!!
Förra året fick vi erfara hur det är att använda sjukvården i USA... ja, inte vi då men vårt resesällskap...många tusenlappar kostar det... tur att det finns försäkringar!
SVERIGE är rätt okej - nu är det helg!

Alla för alla å en för en...

Musik - de är väl för himla bra. Vid alla tillfällen, glädje, sorg, trött, pigg... Träning, Fest... Ja, jämt!
Just nu finns det flera låtar som jag bara inte kan sluta lyssna på.  KENT -la Belle epoque, Thomas Stenström - Slå mig hårt i ansiktet... Den sistnämnda rätt lik Viljans vackra namn på nåt vis... Japp... Dessa låtar snurrar på hos oss. Vårt super ljudsystem SONOS är hur bra som helst... Eftersom det är så lätt, lyssna på radio eller Spotify. Alla låtar bara finns... Hur bra som helst.

Jaha... Då är det alltså Valborg... Helg och en lång sådan. Ledig i flera dagar på raken... Jo man tackar.
Ska försöka städa lite, fixa nåt käk inför kvällen... Sen får vi väl se om det blir nån brasa... Blåst och torra marker, ingen bra kombo!
Sambon har iaf landat, så nu är vi fulltalig i familjen! (Fast han drog iväg på nå jobb, så han klarar sig från städningen)
Ha en bra dag där ute... Fasen va känner mig på bra humör... Hela dagen igår gick jag med ett stort smile... De ni, de händer inte varje dag... Men de behövs ganska lite för att man ska känna sig så där lite extra allert!!

Tänt va're här... !

måndag 28 april 2014

Ett år går fort!

För ett år sedan va vi i Orlando. Bloggen är kul eftersom man lätt kan gå tillbaka och se vad vi gjorde då... Åh va härligt vi hade det. Pool, god mat, värme, USA, sevärdheter och trevligt värre i goda vänners lag. Gör gärna en tillbakablick i bloggarkivet, april/maj 2013.
Ann-Sofi va här ikväll och då fick vi snacka lite "dåtid"!

Grabbarna har tränat ikväll, jag hade tänkt mig en snabb sväng på Max 4 km, va rätt osugen på att springa men bytte ändå om och drog iväg.
Min lilla snabbsväng slutade med 9,7 km, på en timme... Jag är sååå himla NÖJD! Yes I can!!
Lite björnrädd va jag allt men jag nynnade med i låtlistan så de skrämde nog bort både björnar troll och vildvittror.
---
Vad som däremot inte gick så bra va att få hem älsklingen... Oväder ställde till det med hemfärden så han är kvar i grannlandet och gör ett nytt försök imorgon. Sånt är livet... Väder bestämmer man inte över!
Nu får jag avsluta dagen, endorfin chockad kropp eller vad nu är... Ljuvligt nöjd men inte dö slut på. Trodde jag skulle behöva gå till svärfar å få stretch tips... Får lite ont i vänster smalben... Men så hittade jag lite tips i Malin Everlöfs bok så vi får väl se om det räcker, fast nog lär det väl kännas imorgon... Träningsvärk är ju en bra värk... De betyder ju att man gjort nåt med sin förslappade kropp.
God natt gott folk!

söndag 27 april 2014

Nu är det lätt å gilla läget!

Sopardagen igår med damm å grillning... Trevligt surr å många skratt. Tack Rossi för din insats vid grillringen!
Kvällen avslutades på Station... En god halloumi sallad tog jag...
Idag skiner solen lika underbart! Vi har gjort våra intervaller i grusgropen. Sen har vi mest softat... Super nice väder!! Gillas gillas gillas!!

lördag 26 april 2014

Stora sopardagen

Sopa vägen, sopa sopa vääägen... (sjung: kära bröder)
Strålande sol, torrt å dammigt men så trevligt!!

fredag 25 april 2014

Super soligt!

Nu snackar vi högsommar värme! Vilket vackert väder...
Startade dagen med en mils promenad... Run keepern la av efter ett tag... Eller, telefonen dog men vår vanliga Lännästur blir ca en mil.
Kom hem och började fixa lite med krattning, tvätt och målning av trall. Putsade även några fönster som blev jättedåligt så de måste göras om imorgon... Morris!
Har iaf hunnit med massor idag... Undra just hur mycket en familj med två vuxna skulle hinna med med tanke på att jag är själv??
Grabbarna drog på cirkelträning och jag gjorde som vanligt, lagade mat och handlade.

Knallade över till Länsmans och checkade av lite av planeringen av husvagns kick-offen. De kommer att bli great... Bara vi får till alla pusselbitar vill säga. Alla med husvagn...! Missa inte detta! Va skojsigt det kommer att bli.

Månadens räkningar är betalda... Kvällen mjölk glas är uppdrucket. Katten vägrar komma in och barnen sover... Golven är torkade, bara kaffebryggaren som ska laddas - sen gör jag kväll, ska nog se ett avsnitt av Svenska Hjärtan innan John Blund kommer farandes!

God natt! Sa jag att det varit ett underbart väder? Jasså! Så bra!! För idag va ingen vanlig aprillväders dag... Idag va det rena rama sommarn!
Imorgon är det stora sopardagen.... Vi röjer upp gator och torg... Skorped ska vårstädas så dammet yr!  Piasava kvasten ska få jobba och sen väntar korvgrillning! Vi ses!

Trall la la!!

Underbart väder. Jag oljar in trallen i 32 grader i solen... Bikini...
Nu är det gött å leva!

onsdag 23 april 2014

Kvällsfika

Alla är tränade... Jag har gått 6 km och grabbarna har cyklat 8 km...
Kvällsfika, sova och omgruppering imorgon. Jag på jobb och killarna ska till Emil.
Kul för killarna att de håller kontakten.

Va äre för konst..

Å köpa en skottkärra?
Konsten är att skruva ihop fan-skapet! 

tisdag 22 april 2014

Inköp!

Nu är den köpt! Varit utan skottkärra i flera år... I födelsedagspresent fick jag pengar till en kärra så idag ryckte jag in en på Jula! Imorgon ska jag montera ihop den!!

måndag 21 april 2014

Renaste!!

Nu är bilen ren utanpå och innuti... Så prydlig så man vågar knappt bjuda nån på skjuts.
Tack snälla Anders för lånet av mirakel mojängen som gör stolarna så fina!!

Mat även idag!!

Nu börjar fantasin ta slut... Ingredienserna oxå... Men lite fanns det kvar, fläskfilé, bandspagetti, gräddig sås och broccoli!!  Mumsigt som tusan!!
Barnen försökte förhandla bort broccolin... Men en fick de allt peta i sig!
Kaffe å resterna av påskgodiset va oxå gott!!

Mera bilder

Lovely väder!

Ute hela dagen, krattat och eldat. Vi tog en tur till Degersjöbron, kastade pinnar i vattnet!

Bäst!

Tänk så bra jag har det. Sitter i godanro och dricker morgonkaffe... Då knackar grannen på och vill låna min bil för att lägga om till sommardäck. Vilka snälla grannar jag har! Tack snälla.
Strålande väder. Solen gassar helt underbart. Synd på snuvan bara, men det skiter jag i... Jag ska vara ute idag iaf...
Vaknade jättetidigt av att Juni ville ut, då va himlen helt klar och månen som numera är halv eldröd. Så himla fint...
Påskfirandet är över
Igår blev det knyt-tacos på faktorsvägen, super trevligt och gott. Vi kom hem strax efter 21 och sen hoppade vi i säng ganska så fort.

Summan av påsken... En härlig helg med god mat och många trevligheter. Vilken tur att man bor i Skorped - fy va ensam jag/vi skulle ha varit annars. Men nu har man snälla vänner som bryr sig om - det är jag tacksam för.
Det blir en viss skillnad när inte Rickard är hemma...
Nog går det väl bra för mig men barnen vill ju att det ska hända nåt... Å då är det ju kul med några fler runt middagsbordet.

Idag blir det massor av sol på mig och det gillar jag!

söndag 20 april 2014

Många lediga dagar

Trots en jäkla förkylning så har vi haft en bra.påsk... Å än är den inte slut.
Man äter och dricker om vart annat. Solen gassade på bra igår fm men sen försvann den.
Härliga dagar på alla vis.
Bilen är tvättad och städad, fattas bara sommardäck så är den perfekt!!

lördag 19 april 2014

Present!

Gårdagens lunch/middag va lyckad... Sill, paj å en massa mums.
Jag snodde ihop en påsk blomma till Anna som tack för att hon tog hand om oss!

fredag 18 april 2014

Coolt!!

Fick se på FB idag att min gamla klasskompis gift sig i LAS VEGAS, coolt... Klarblå himmel... Å två snygga nygifta personer. Stort grattis Jane!!
Varför är himlen alltid så där härligt blå utomlands? Här är den mer grå... Idag iaf. Man reser på tok för lite!! Kan man avlägga ett nyårslöfte nu?? I så fall vill jag lova mig själv att resa mycket mycket mera!! Fast förra året va jag ju både till staterna och Köpenhamn... Å så Åsele förstås ;-) Nä ska man fara nånstans ska passet med - då är det på riktigt! Synd att man bor så långt bort, inte lätt att hoppa på en sista minuten resa... De hade varit coolt!
Japp... Så sitter jag och funderar.

Vår regn

Glad påsk...(igen) det regnar ute men då kommer väl solen sen... Det känner jag på mig!
Jag sitter och tittar ut, bofinkar fulla gräsmattan. Jag har alltid tänkt mig den fågeln som stor, typ skat storlek... Fel av mig!!
Ägg frukosten är avklarad! Snuvan fortsätter hålla sitt grepp om mig men kanske en aning bättre idag.
Vi körde ett riktigt film maraton igårkväll,  först Sune på bilsemester, sen Lasse-Majas detektivbyrå.
Bra filmer båda två... Själv har jag hittat till SVT s öppna arkiv... Gamla klassiker! Plöjer just nu "Svenska Hjärtan" ha ha... Vilken story, men så nära verkligheten.
Jag sitter hela tiden och tänker på "vem" i filmen man kan förvandla till nån i Skorped... Ha ha... Tror jag har de verkliga karaktärerna klar för mig, till viss del iaf.
Ha en bra dag vet ja!! Här händer inte mycket... Men så är ju Rickard borta också... Vilket betyder en lugnare tillvaro ("blink") Är han hemma brukar det va lite annat! Mer sill å snaps om man säger så! Jag hoppade snapsen till min ägg frukost... Förvånande??  Ha haa... Ha re bäst!

torsdag 17 april 2014

Påsk städar!

Röjer dammråttor på övervåningen och bäddar rent...
Stöp i en överbliven soffa och tv... Nån som behöver?? Hojta till...

Påskkärringar

Nu har påskkärringarna kommit fram... Söta Nova på godisjakt!!

Påsk triss!

Nu ska vi bli miljonärer!!

onsdag 16 april 2014

En halv minut!

Det tog ungefär en halv minut från att äggen hängdes upp till att Juni rev ner det första ägget...
Tänk att jag anade det...

Tjat tjat tjat...

Mamma kan vi ta fram studsmattan? X1000???
Nej, inte nu, nej inte nu x500...
Okej då... Vi gör väl det då
Jippppiiii!!
Så efter 15 minuter är det fixat!!
4 glada barn hoppar efter en hel vintern uppehåll!

Tomtar på loftet?

Somliga har tomtar på loftet... Jag har svärmor... Trevlig målar hjälp idag.

tisdag 15 april 2014

Påskigt!

Ikväll åkte några tuppar fram... Påsk - vilken trevlig högtid! Vår, sol, ledigt, vänner, påskkärringar, sill, ägg å godis!!
Nu startar påsken för mig!!
Kökssoffan har fått flytta ut på altanen och får komma in till jul igen... Så i det fallet varar julen fram till påsk!!

Påskfint på jobbet!!

Förra veckan vårade jag till det lite på jobbet. Många glada besökare har klappat oss på axeln och påtalat hur trevligt det är att komma till SV. Hemtrevligt och hjärtligt... De värmer!!

Nu är det även påsk här hemma... Mer bilder kommer...

måndag 14 april 2014

Saftkok

Tack mamma för bären! Nu har vi några flaskor saft igen... Å mer bär finns i frysen... Bara att koka några omgångar till!!

Träning å hockeyavslutning!

Träning i Fjällräven Center
Foto: Gunilla Kihl
Foto: Gunilla Kihl
Måndagen är avverkad, Axel har tränat i Fjällräven Center... Tack farfar för körningen... Sen bar det iväg till Bjästa på hockeyavslutning!
Alltid lila trevligt å sorgligt... Eftersom man inte vet hur det blir till hösten.
Under träningen fick jag iaf tillfället att prata med de nya Skorpeds familjen. Fina allihop... Nils verkar redan va kompis med två av barnen å Axel tränade med Ludvig så man kan väl säga att de halv känner varandra!! Minstingen i familjen charmade mig till tusen... Småkillar är ju så söta!

söndag 13 april 2014

Skatter på skatter... Å dåliga omen...

... Å snart kommer deklarationen
Japp, dags att deklarera... Har gjort en preliminär koll och visst - de blir lite återbäring även i år. Tack å lov!
Återbäring har jag även fått från morgonens aktiviteter... I form av träningsvärk - kommer jag inte ur sängen imorgon så vet jag varför!

Idag har vi varit på en trevlig lunch/middagsbjudning hos svärmor! Värsta påskbuffén!

När alla va mätta och nöjda gick var och en hem till sitt. Jag putsade lite fler fönster på altanen, oljade in bordet och kokade saft av bär jag fått av mamma. Passade mycket bra med tanke på att safthyllan i matkällaren gapar tom.

Anna kom över på kaffe en stund, mysigt att bara surra en stund - en kaffe-surr paus är alltid välkommet!

Nu är det laddat inför en ny arbetsvecka som blir lite kortare än vanligt, skönt med lite ledighet!
Vi har även laddat hallen med en hockeyback, Axel ska träna lite hockey... Tror nog att det pirrar lite i magen på honom ikväll men han sover sött så det va nog inget större pirr.

Knepigt nog är jag as trött fredag och lördag kväll men söndag är jag hur pigg som helst. Kanske för att jag sovit hur många timmar som helst de senaste dagarna.

Här sitter vi nu, paddan och jag... Så himla schysst med en I-pad. Jag borde hoppa i säng, se en film kanske... Slutet jag missade på gårdagens film " national treasure" andra gången jag bara inte orkar vara vaken, trots att det är en bra film.

Nej, nu blir det kväll här, in med katten och sen hopp i säng... Det är ju en dag imorgon oxå. Sov så gott - en bra helg är över... Nu blir det full rulle mot påsk! Givetvis via Blåkulla .

Söndagsträning

Nu är man måttligt mör i benen. Jag körde bara intervaller och löpning... Grabbarna toppade med lite andra hopp å skutt... Bäst å lägga ut bildbevis så vi får våra "kryss". Fast nu verkar ju Träningspremien gå käpp rätt åt fanders... Ajöss trevligheter - godag - vardagsbestyr! Grrrrrrr!!

Längtan till sol och värme

Verkligen fin fint väder ute idag. Solen är helt underbar!
Inatt har jag drömt att jag bodde utomlands, klarblå himmel, super varmt, vackra blommor och blåa ytterdörrar.
Jag bodde där... Hade ett litet café och livet gick i en väldigt behaglig takt.
De kändes bättre att vakna upp ur den drömmen än den från igår. Axel hade hamnat i trubbel, polisen tog han och allt va kaos...
Man kan undra var alla drömmar kommer ifrån...

Helt klart så är jag nog sugen på en resa... Tro det eller ej, hemkär som jag är. Bara att boka... Men vart och när? Varmt ska re va, sol ska det va å tusan va jag ska bada!! Men inser redan nu att datumen krockar med allt möjligt... Dynga! Att det alltid ska jäklas

lördag 12 april 2014

Varmt å gott

Hat fixat lite på altan å nu lite kaffe... Kaminen värmer bra... Måste ju testa så den är med även i år!! Funkar fin fint med gasol!!

Dagens!!

Matfrågan är alltid lika spännamde men idag blev det pizza, igår taco gratäng..
Jag har städat gasolgrillen,  oj oj vilket jobb... "han" som skulle fixa det i höstas måste ha glömt... Hur som.helst, nu är det gjort å grill säsongen kan börja!
Mätt å belåten lutar jag mig tillbaka... Ska få till något kaffe bara så är måltiden fulländad!
Dagen har innehållit springning (Träningspremien får man inte slarva med) biltvätt å lite annat.
Full rulle mot lördagskvällen!!

fredag 11 april 2014

Kalas hos Maria!!

Grattis Maria!! Vilket hej dundrande kalas det bjöds på ikväll på 10an. Tårtor å kakor... Kex å roliga, goda ostar!! Synd att man blir mätt så fort.

onsdag 9 april 2014

Från mitt fönster

Målning på schemat även idag. Slut på pausen... Bara att gå på igen!

söndag 6 april 2014

Träning!!

Sportigt värre i det här huset idag. SSK möte på morgonkvisten. Jag sprang en 8,5 km runda... Axel å Rickard har kört barmarksträning. Jag orkade bara va me på 3 intervaller... Men så hade jag ju nött på mina ben redan också!
Nu är det nästa sport evenemang,  Nils har hockeymatch i Svedjeholmen.

Blåsippor å majblommor!

Tänk att man skulle bli 41 år innan man fick se blåsippor. De blommar för fullt... Hela backen va full med blommor! De är vid havet de finns... Den skogen har mycket att erbjuda!

Men för den som inte ser några blåsippor finns andra blommor!, NU är det dags att köpa majblommor. Barn hjälper barn. Majblomman gör en massa bra saker för barn så köp!! Du gör en god gärning - å i år är de sådär himla rosa och gröna, vårigt värre... KÖP KÖP KÖP!!

Mera bilder