måndag 31 mars 2014

Dagarna som gått...

Va i hela friden, en hel helg å inget skrivet.
I torsdags hade vi stämma med jobbet. En trevlig eftermiddag och kväll som avslutades med en föreläsning av Per Johansson, Glada Huddik teaterns skapare. Mycket intressant,  skratt åt gråt samtidigt.
Axel och Rickard har varit på cup... Nils å jag hemma. Cykel är framme... Så även en å annan tussilago.
KB pojkarna knep en bronspokal...
Det har hunnit bli sommartid... En timme förlorad, men vad gör det... Den.får vi tillbaka när mörkret återvänder!

Ikväll har jag vunnit över latmasken, sprang 7 km fast innan trodde jag att det inte ens skulle gå å springa 500 meter. Ibland övervinner man sig själv.
Imorgon... Då är det stora lureri dagen... Så pass upp... April april... Din dumma sill... ;-)

lördag 29 mars 2014

Spel på altanen!

Vi tog å spelade lite spel... Bamses honungsjakt.
Passar fint efter en liten fadäs... Grrr va arg jag blir när barn är dumma mot varandra
Nils och Nova har det mysigt tillsammans iaf.

Tussilago!!

Rätt tidigt men gillas!

fredag 28 mars 2014

Vårigt

Härliga tider... Katten njuter, cykeln är ute å bilen tvättad!

onsdag 26 mars 2014

When my heart goes boom boom boom

... signaturen till "Helt sjukt" på 4an...
Eller signaturen på MIG!
Flera dagar har jag varit helt prima i kroppen. Nu har jag rusat runt och fixat och grejat med en massa. Mailat, städat, hängt tvätt, nattat, letat, rusat runt, funderat, grubblat... och andas nästan i halsgropen... å vipps så boom boom boom... Den där jävla äckel känslan i bröstet är på samma plats igen. Det är skräp med mig mellan varven. Dags att tömma hjärnan... slå av på tankar och takt för idag. Det som inte är gjort nu får vänta... Ska bara tala om det för huvudet också. Förbannat!! Jag som va så nöjd över att allt va bra.

Nu kryper jag till kojs!! Natti natti! Lite sömn ska väl avhjälpa problemet.

Våren...

Strålande väder, me like!!
Torkar kläder på altan... Å kaffe i solen!!

Bra Skorped

Många besökare till Skorpeds bibliotek!!  +6% i utlåning!!
Bra utbud, god service och en trevlig samlingsplats!! Fortsätt så!!

tisdag 25 mars 2014

Baxa ut och baxa in...

Ja, vad kan det betyda? Jopp, jag fyndade en soffa till killarnas rum uppe... några hundralappar för en prima soffa... Fynd!!
Nu återstår det att baxa ut några skåpar, ändra om och fixa till... så ska nog rummet få de stuk som är tänkt...
Vi trodde vi skulle kunna bära upp den där soffan själv men som tur va så fick vi bärhjälp av en stark kvinna från 10an... Tusen tack för hjälpen Anna - hur skulle jag klara mig utan dig :-)

Ikväll har jag hunnit springa en sväng på löpbandet. Kändes som vanligt trögt innan jag va igång men tusan va gött de gick idag.

Annars då? Jo, det rullar på... lite jobb imorgon på min lediga dag och så är det väl det gamla vanliga... tvätta och "ställa var sak på sin plats". Förstår inte att det blir så rörigt hela tiden. MEN den här förbaskade motionen gör att man ids inge mer sen man har duschat.

Man måste väl börja fundera på vad man ska önska sig när man fyller år också... Det är ju bara en vecka kvar.

Önskelistan:
En skottkärra... 
En snygg termos... som håller värmen och är schysst att hälla ur
Sol och värme... 
En kökslampa...
Hade tänkt att fixa till vårt furubord, gillar inte furun men gillar bordet, lite färg och slipning kanske kan göra det som nytt!! Har redan rekat läget ang slipningen.
Bara nya stolar så är saken klar!

Så där ja, då har man önskat klart... fast det bästa med kalas är ju att man får gäster och får fika tillsammans. Grejer har man ju i överflöd... det märkte jag när vi höll på en trappa upp. 

Frisk å kry och att få vara glad varje dag - goda vänner och några att älska - det är ju det bästa i livet! Har man inte det så behöver man varken kökslampa eller skottkärra. 

Våffeldagen

Den firar vi i Lännäs! Bra jobbat!! Goda våfflor och TREVLIG SAMVARO!!
De är öppet till kl 20... Bör inte missas!

söndag 23 mars 2014

Hockey over and out...

Ännu en hockeyhelg är till ända.
Drog iväg imorse till Modohallen för en match. KB vann stort 3-11... Modo hade inte så många spelare att tillgå så de kämpade på så gott de gick.
Eftersom man börjar vara ganska så rutinerad så förstod jag att det inte skulle finnas nån cafeteria idag, träningsmatch = inget kaffe till försäljning (borde inte det vara förbjudet??) Hur som helst så gick det ingen nöd på mig, jag hade en stor kaffetermos med mig så jag klarade mig själv och fick även bjuda på några koppar.
Kallt i hallen men varmt ute.Inte alla hockeymatcher man kan gå ut och värma sig i periodpausen.

Jag fick även träffa våra blivande Skorpedsbor, stora och små... Kul att träffas "live" också och inte bara på FB. Jag tror och hoppas att de ska trivas i byn.

Efter matchen så blev det väntan väntan väntan... en sväng på stan och kollade lite kläder och skor. Axel hittade ett par skor och Nils en tröja... jag en kofta. Käk och vidare mot Bjästa på träning. Sista träningen för denna säsong. Fast Axel ska spela cup till helgen så riktigt slut är det inte än.
Medan killarna tränade tog jag en promenad runt Bjästa. Hälsade på mina gamla släktingar... farmor, farfar, gammelmormor, mormor och morfar... alltså en sväng på kyrkogården.

När träningen va slut bar det hem i rasande fart... skulle på möte med Mackenföreningen, susade in där precis lagom till fikat. Ja, det är bara att konstatera att man kan inte dela på sig. Jag hade iaf fixat dagordning och verksamhetsberättelsen... anade att jag eventuellt inte skulle hinna hem så jag stoppade bladen i postlådan och min gode granne mittemot tillika styrelsekollega tog med sig det på mötet... samarbete!!

Japp, å nu sitter jag här...
Mästarnas Mästare = check
Killarna i säng = check
Packat ur bilen = check
Packat för imorgon... Nix
Annika Bengtzon... Japp... soffan, tv = helt okej!!

Ha en fin vecka vet ja... för om några timmar är det dags att åka till jobbet! Men än är klockan knappt halv tio så jag får vara vaken en stund till...




Sista träningen!

Jaha... Så sitter man här för sista träningen den här säsongen!  Lite vemodigt...

lördag 22 mars 2014

Sol!!

Solen värmer skönt. Har inte hunnit va ute nåt idag.
Har varit i Bjästa å serverat lunch på KB cup! Roligt att jobba då allt funkar. Ann-Chatrin vid grytorna och jag i disken...
Nu röjer jag på altanen så det går att sitta där... Va inte så mycket att röja bort... Mest tomflaskor... Va de nu kommer ifrån???
En skön lördag får man lova att säga.
Imorgon hockey x2... Nu är det sista rycket på de området.

Bra jobbat Gunilla!

Nu jädrar lämnas inget åt slumpen... Gunilla valdes till ordförande i LRF Västernorrland igår. De bli bra de! Gunilla är så himla duktig! Kör så re ryk!!
Snart är det cykelväder,  då måste vi ses... Grattis Gunilla!

Frukost!

Bästa stunden på hela dagen..

Grattis till alla som fyller år idag, Janne, Kerstin, Ingrid, Gunilla... Ha jag glömt nån?? Grattis på er alla
Nu ska jag snart åka ner till Bjästa och jobba på en cup som pågår, mat servering till hungriga hockeyspelare!  Mina egna hänger med Affe till Önskan!!

fredag 21 mars 2014

En lång promenad...

Anna och jag hängde med en bil till Önskan och promenerade hem... 9 km.
Strålande sol!
Resten av dagen har bestått av telefonsamtal, mail, skrivningar av diverse slag och fix med newbody leveransen. Sen det dagliga, plock, dammsugning, handling, å matlagning.
Grabbarna hat en kompis som sover över ikväll. De gick nyss på puben och köpte sig en glass... Själv ser jag på tv och är allmänt trög. Ont i skallen och trött... Bäst å bädda åt killarna så de går å lägger sig nån gång.

torsdag 20 mars 2014

En kopp kaffe

Efter en dag i liften och backen så blir man lätt lite seg. Soffan och kaffekoppen är min bästa vän just nu. Grabbarna kör nån sorts skott träning. Jag tränar inget mer idag... Lårmusklerna har fått mer än nog idag.
Har en massa små och stora fix och samtal att göra, känns som att det är lite för mycket just nu... Massor med frågor att ta ställning till. Hinner bara svara på en sak innan nästa sms/mail kommer.
Kan tyckas att man har det lugnt (eftersom jag inte jobbar alla dagar i veckan) men hur stänger man av hjärnan?? Det känns som man ständigt hänger längst ner på snöret... Japp, jag fixar, jag ordnar, de löser jag, ok, jag ringer och kollar... Jasså, senast xxx jamen då ser jag till att det blir gjort...
Jag skiter i snön... Den skottar jag bort en annan dag eller så trampar jag ner skiter! Kom igen solen... Lyyyys å smält!
Mer tv tid åt folket, kaffe och en trevlig bok och ett fotbad... Med en avstängd telefon!
Sluta jaga mig... För snart vänder jag om och jagar DIG ;-) å då blir jag livsfarlig!
Ha haa... Inte så farligt som det låter men det ligger nåt i;t!

Snö å blåst..

Ett vinter kallt å snöigt Solberg men vi har haft kul iaf!!

onsdag 19 mars 2014

Slalom i Solberg!

Imorgon drar vi till Solberg med Skorpedsskolan. Det mesta är packat,  fikat är klart och kaffebryggaren är laddad!
Nu hoppas vi på en härlig dag i backen och inga benbrott!!

Grattis svärmor!!

Ikväll har vi varit på kalas... Svärmor fyllde år så då grattade vi med blommor ( som jag knåpat ihop själv) grillpinnar och påfyllning av de snygga skumpaglasen från Åhléns.
Gott fika bjöd hon på... Tårta, ostar å kaffe så klart!!
Hoppas att din dag va till belåtenhet!

tisdag 18 mars 2014

Morgon kompis!

Juni tyckte att vi sovit för länge så - Upp-å-hoppa!
Mys-katten våran.

söndag 16 mars 2014

En härlig helg!!

Nisse är hemma från cupen med guldmedalj runt halsen!
Axel och jag har haft en bra helg, kalas och middag... Bara roliga saker!! Nu rundar vi av... Alla sover utom jag, film på paddan å tack å go natt

De blev guld till KB!

Så härligt!!
Efter en massa strul med live arena... Alltså själva utsändningen så fixade det sig... Så även guldet!! Grattis!!!

Kb i final!!

Kör hårt KB! Jag sitter i cafeterian och kollar... Axel tränar... Jag har själv promenerat runt Bjästa gator i 45 minuter.
Nu är det Pirrigt inför match starten! Kb-Mora...borde inte Mora va bättre på skidor än hockey - Köööör!!

Söndag morgon

Kaffe och nyhetsmorgon... Kan det bli mysigare?? Men hur länge får man mysa??
Efter både kalas med tårta hos Hellgrens igår och en super god middag med skumpa och vin hos svärmor. Så sparkade jag mig själv ur soffan och valde på spring ute eller inne... Det blev inne. Nu en dusch å sen KB på live arena!!

lördag 15 mars 2014

Live Arena!

Tagga match... NILS spelar cup i Östersund!!  Axel Oscar och jag följer matchen på live arena!!

Rensar, sorterar...

Massor med papper som ska in i pärmar, sortera, kasta, organisera. Protokoll från tre olika föreningar som står och väntar på att få underskrifter. Men nu tror jag att jag är på banan. Ska bara fixa räkningspärmen för 2014... De är väl bara mars...
Detta tar en hiskelig tid men så schysst när det är klart!

fredag 14 mars 2014

Middag!

Bakad potatis och en smaskig röra... De smakar kanoners!!
Bra mat som lagar sig själv med jag fick en prat-promenad!!
Trevlig helg vet ja!!

torsdag 13 mars 2014

Segpropp

Flera dagar sen jag skrev på bloggen. Har liksom inte haft tid. Axel spelade match både tisdag och onsdag så där har lite av tiden farit. Jobbat... Motionerat och hälsat på farbror doktorn... Måste kolla hur hjärtat mår, känns inte helt okej över bröstet... Mysko! Men enligt läkarvetenskapen så ticka det på som det ska, blodtrycket är perfekt och pulsen som en elit idrottare!? Men ändå känns det konstigt!
Igår togs det några rör blod för analys... Men inte hört nåt så det är nog inget livshotande. Ett EKG är nog på sin plats iaf.

För övrigt är allt prima! Våren knackar på och fåglarna kvittrar. Det enda negativa med det är att det KLIAR I ÖGONEN, redan?? Jo, men det kliar så vansinnigt... och tydligen är det fler som känner av det.

Ikväll va jag ute och sprang, helt omotiverad och i total motvind. 6 km blev det men det va ingen vidare njutning... Det går nog bättre nästa gång, fast jag nästan bestämt mig för att aldrig mer ens försöka springa. Bränner upp både skor och springbyxor. Fast... Kanske kanske går det bättre så jag ska nog göra ett nytt försök en annan dag!
Belönade mig med en energidryck... Riktigt god...
Nyttig?? De vet jag inte men det hjälper att hålla vätskenivån i den här bruden som annats är ur usel på att dricka efter träning.
Nu har jag ätit en redig torsdags middag, risgrynsgröt å en macka... De va vad huset hade att bjuda på!

måndag 10 mars 2014

Grattis Oscar!!

Hipp hurra för Oscar idag - 10 år!!
Hoppas att du hade ett fint födelsedagskalas igår... Attans oxå... jag missade ju tårtan!

Ha så skoj med pruttkudden...en sån kan man ju alltid behöva!!
Axel och Oscar på Gröna Lund!

Toppen!!

En hel helg utan blogginlägg... Men det har varit fullt upp med middagsbjudningar, kalas och hockey.
Nu drar vi igång en ny vecka...

fredag 7 mars 2014

Den som städar...

... Måste få släcka törsten...
Vi tog oss en after-skur öl!

Havregrynsgröt och blåbär

En riktig gröt... De är väl en bra start på dagen. Toppad med stora egen plockade blåbär. Har även kokat ägg, ägg som har en näst intill orange "gula"värpta av höns i Högbyn... Kan bara bli bra!

Morgon motion

Lika bra att ta tag i motionen direkt. Sprang 5.5 km... Halkigt som bara är den :-( och nu ska det bli gott med frukost. Kaffe och ägg... Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.
Kramelikram!

onsdag 5 mars 2014

Grattis Anna!

Idag firar vi Anna Näsström!! Hipp hipp hurra!!
Av oss fick hon ett litet resbidrag... Och en egen "sommar med Ernst" (vuxenpoäng)
Grattis även till Robert... Dig firar vi en annan dag!!

tisdag 4 mars 2014

Man skulle ha blivit katt...

Vilket skönt liv våren katt ha... Går in, går ut, sover äter äter och sover...
Men jag ska inte heller klaga... Jag får oxå äta och sova...
Jobbat idag och fått mig en god thai lunch, ätit en semla och haft en bra dag!
Kom hem till ett tomt hus... Kände mig lat men hoppade i springkläderna  och susade iväg 5,5 km... Härligt med ute-spring, dock lite halt och slaskigt på sina ställen. Skönt att springa i skymning, Degersjövägen... Bara själv och musiken i lurarna... Längtar till våren, sommaren men då dyker ju även de läskiga björnarna upp. Fast de vill nog inte ha en flåsande, svettig 40 åring... Hoppas jag iaf.
Tisdag kväll, fettisdagen... Läste att Edmarks bakat 12000 semlor idag - kan de va möjligt??  Vem tusan ha ätit upp alla??
Nu när semeldagen är bortgjord är det bara att längta till PÅSKÄGGEN...undra vad man får i ägget i år?? Tror det blir en biljett till solen... Fast då får jag nog fylla ägget på egen hand annars blir det väl bara nå skum-tuppar å drage äckel godis...

Nån som har ett recept på hur man skrämmer fram solen? De va länge sen den tittade fram må jag säga! Sol å kaffe på bron... Längtar!!

Trevlig tjocktisdag på er!!

Symboler

Hittade en massa symboler på en av alla prylar i stugan...undra vad det kan betyda...
Vid regn, använd paraply, ta ett glas vin och humöret går upp men även vikten si så där 350 kg...
Kan det stämma??

måndag 3 mars 2014

Ett besök i stugan!

Tog en sväng till stugan och kollade läget...allt såg bra ut men givetvis är det finare på sommaren.. Allt är bara då grått nu.
Eldat lite skräp och städat.
Massor med prylar som ska sättas på plats och trollas till ett fint kök! Å massor med kablar... Tur det finns en elektriker i huset!

söndag 2 mars 2014

Silver pojken hemma...

Jag brände iväg till Bjästa och hämtade en glad cup-pojke...
Han har kollat matcherna på live arena... Kul att se sig själv... Speciellt sina egna mål såklart!
Trodde han skulle vara as trött men tydligen är det jobbigare att vara ledare än spelare. Rickard däckade på soffan före 21... Sov några timmar, vaknade till, såg mig i soffan och sa: Jasså sitter du där...? Ja, svarade ja... Å tillbaka får jag: jaha, men vad heter du då???
Bör man vara orolig?? Efter 14 år tillsammans?? Eller ses vi för sällan?? Ska kolla med personen imorgon om han vet vem han äter frukost med... Spännande frukost med en vilt främmande person!!

God natt från oss!!

Silver pojkar!

KB kämpade tappert in i det sista... 5-4 mot Västerås... Nära att det blev förlängning, undra just om man pallat det?? <3 slog dubbla volter! Å skulle det ha blivit straffar hade man väl dött... En spännande dag må jag säga!
Tack Maggan Helmersson för fina bilder!

Vasalopp och Kb i final!

Sporthelgen fortsätter... Vasalopp och vi följer tre viktiga deltagare Maria, Foppa å Tommy...(bild via Anders Sundberg... via...??, knyckt bild kan man säga)
Vi har även sett Axels lag spela match... Jobbiga 2x20 minuter... Men de vann mot Modo och nu väntar vi på final. Måste testa så tekniken är med mig... Funkar så bra med hdmi kabel å 42" tv.
Pirrigt som, ja jag säger det fullt ut... Pirrigt som satan! Kör hårt KB! Kör hårt KB klacken!!! Nu vinner vi Norrmejeri cupen!