fredag 31 januari 2014

En klassiker!

Fredag! Bästa dagen på hela veckan! Haft fullt upp hela dagen! Städat å grejat, röjt tidningshögen, handlat å varit till återvinningen. Tog 4 km i skidspåret, årets premiärtur!!
Varit till mamma och pappa å fikat. Fikat med Anna... Å nu har jag tänt ljus och fixat tacos tills killarna kommer hem.
Jag har hunnit massor idag - kanske därför jag känner mig trött och har ont i huvudet!!
Trevlig helg!!

torsdag 30 januari 2014

Semlor!!

Smarrigt värre!!

Bubbel

Förra fredagen bjöd jag min vän på bubbel med det passande namnet på flaskan. Hittade en artikel i Allas om detta... Å de va riktigt gott så ska de firas nåt - köp en flaska Anna!!

onsdag 29 januari 2014

Semelbullar

Ikväll blev det semelbullar! Tänkte baka på en halv liter men va tusan... När allt ska dras fram kan man lika gärna baka på en liter... Fina stora runda bullar. Går bra att fylla med mandelmassa å grädde eller bara äta med smör på! Barndomsminnen!! Mamma bakade alltid slätbullar som man åt för fulla segel, med smör å till det drack man varm choklad! Gud så gott!
Ingen semla ikväll - bullarna måste kallna ordentligt men va vet man... Imorgonkväll kanske!!

DI rättar

Dagens industri har rättat till lite i artikeln om prästgården. Nu stämmer det bättre med antal mil till stan och hur många som bor här.

Idag är jag ledig och nu ska jag sätta igång en tvättmaskin, vika lite torra kläder... Ja, det vanliga fixet.
Kl 13 är det Skol if:s årsmöte så då ska jag dit och hjälpa till lite... Å sen en sväng till Bjästa. Hippa vipps va den här dagen intecknad!

Veckorna går rasande fort. Till helgen vankas det kalas.... De blir skojsigt det!

Ha en fin fin onsdag!

tisdag 28 januari 2014

Piggare

Japp så va man piggare igen. Iprenmannen fick inte följa på jobbet idag - skönt!

Idag har jag varit på mega loppisen i Arnäsvall...oj va mycke grejer folk har och vill bli av med. Jag köpte ett 300 bitars pussel för 15 kr. Vilket fynd!

Jag har även beställt lite kläder på hm till Axel som är totalt byxlös. Å nog är det väl typiskt att alla erbjudanden och rabattkoder är som bortblåsta just när man sitter och ska skicka beställningen.... Men jag rotade runt bland alla mina mail och tur som bara den så hittade jag ett erbjudande om 10% på hela köpet... Ha ha, där fick ni på hm.... Dessutom hittade jag axel favorit shorts från förra sommaren... Då lite väl små i storleken eftersom hans rätta storlek va slutsåld. Nu hoppas jag att han kan ha den storlek jag beställde i år... Lyckan kommer att bli total. Det roliga med Axel är att när han hittar en favorit så flyttar han in i dem formligen. Tar dem gärna blöta från klädstrecket. De senaste somrarna har han haft sina favoritshorts varje dag i princip - trots att lådan varit full av olika sorter.

Sommar.... Känns lite avsides just nu. Trodde man skulle hitta en schysst utlandsresa men än har inget dykt upp å inte tiden heller.... Rätt svårt att passa in, resor för Rickard, jobb, skola och allt vad livets alla måsten innebär!
Jag är jätteglad att januari är över...  En vintermånad mindre att frysa sig igenom - jippi!

måndag 27 januari 2014

Skorped levererar!!

Nu är det massor som snurrar runt Skorped.

Ett nystartat damlag - Vi ser med spännande sommar är just vad vi har framför oss...

Stora rubriker i stora tidningar... Allt handlar om Prästgården som är till försäljning och nu håller vi tummar och tår att det flyttar in en riktigt stor och härlig familj... många barn och med massor av idéer.

Det är bara två saker som ligger i luften och jag är säker på att Skorped kommer att stå högst upp på agendan vid flera tillfällen inom en kort tid... så håll utkik!

söndag 26 januari 2014

En trevlig kväll

Igår va vi på arenan och åt och såg på hockey. En trevlig kväll trots Modo förlust. Många kända ansikten och trevligt surr.
Barnen skulle sova hos Robert och Linda men där slog magsjukan till så vi fick blixtinkalla Anna Näsström som barnvakt. Tack snälla för hjälpen!
Här har vi klarat oss från magsjukan än så länge men vad jag fick, va en rejäl feber. Har legat däckad hela dagen i 38,6 sprängande huvudvärk å allmänt mjuk!
Nu är jag skitless på å ja sjuk... Förkylningar som kommer och går, mest kommer.

lördag 25 januari 2014

Lunch

Mormor - var är du nånstans?? Det serveras din favorit rätt hos oss!! Pannkakslunch på Skorpedsvägen 29!!

fredag 24 januari 2014

Hipp hurra...

Ikväll firar jag min bästa vän!! En dag för tidigt!! Grattis Anna.

torsdag 23 januari 2014

Fyndet

Nils snygga 75 kronors pjux!

Helg hos mig!

Torsdag kväll - helg hos mig! Jag hade tänkt och göra värsta städningen ikväll... Men jag blev så trött efter maten så jag slocknade en stund på soffan... En snabb powernap, lite kaffe å så är man pigg igen.
Synd bara att arbetslusten inte vill dyka upp. Vi ser på modomatch och det såg mörkt ut ett tag... Men nu står det 1-1!
Rickard ser matchen på plats... Jag njuter av att se det på tv än fast det är himla skoj att se det live. På lördag är det dags igen för Modo match och då ska vi dit! Toriro AB intar arenan med arbetare och fruar... De blir kul de! Mat å hockey - en schysst kombi!

Annars då? Igår va det en ledig dag som jag ägnade åt matlagning och skjutsning av barn, en snabb sväng till Bjästa och hem.
På vägen hem peppade jag mig själv att ge mig ut och springa... Har inte sprungit sen i höstas tror jag. 4,3 km och det kändes rakt bra. Även idag känns det helt okej!

Årets första semla klämde jag i mig idag också - från Lundbergs! Smaskigt värre! På min runda på stan gjordes några fina fynd. Ett par skor till Nils för 75 kr...halva halva priset! Å det bästa av allt... Öppetköp i 365 dagar. Jo det är sant, Stadium har tydligen det upplägget. Svängde även förbi på Cervra och köpte en ny Anders-Petter stekpanna för 299kr  rätt kurs tycker jag!

Man måste passa på å fynda när tillfällena ges! Hittade även ett par ur snygga ecco stövlar för 1495kr men de va lite för mastigt för min börs just nu... De är väl nå räkningar som ska betalas också.

Nu ska jag leta fram lite arbetslust och börja städa lite så jag är något så när på gång imorgon... Gillar att fredagsstäda, de är en bra start på helgen!

Kramelikram... Ja just ja... Man måste väl prova ut nå kläder inför helgens äventyr också... HEJA MODO FRISKT HUMÖR... Vi ses på matchen... Hörde att det va fler än jag som skulle dit!

tisdag 21 januari 2014

Os uppladdning!

Vad passar väl bättre än en bil med ringar så här inför os... Å gött gå'n!

söndag 19 januari 2014

En härlig helg!!

Nu ska vi snart dra på match, jag å Nils och ett håll, Axel å Rickard åt ett annat...
Vi haft en bra helg!! Startade med en impuls frisering på fredag em... Härligt med lite färg i håret å lite kortare!
Igår va vi och grattade Kristina -30 år! God mat å fika, å som alltid trevligt surr runt kaffebordet!
En kort å gott bra helg!

onsdag 15 januari 2014

Serier...

Dagens reflektion
Vem läser serier i dagstidningar? Jag gjorde ett tappert försök å det går att likna med börsnoteringarna... Obegripligt!
Ernie: inte särskilt kul!
Hälge: hm... Ingen höjdare idag.
Nemi: ??????????????
Hagbard: Bäst hittills men....
Fantomen: En tankebubbla å en ruta med ett konstaterande...
Mitt konstaterande: så himla dåligt...

VEM läser detta och tycker att det är bra??

Tacka vet jag TV tablån!!  SF-kanalen kan man snart utantill,  farmen, paradise hotel, äntligen hemma å "väre"... Riktiga knallheta program - Ha haa... TV är hemtrevligt va skit de än visar!!

Frusen!

Har just kommit hem från hockeyträningen! Blev så himla frusen om fötterna men med lite (läs mycke) varmt kaffe i ERNST muggen ska nog få mig varm!

En dag som gått på tok för fort börjar lida mot sitt slut... Men en hel härlig kväll återstår!

tisdag 14 januari 2014

Frysigt

Jag ogillar både kyla å snörök... Nu är det då så jäkla kallt så hur man än bär sig åt så frys man. Två koppar rykande hett kaffe å full sprätt i pannan... De ska väl få värme i mig. Inte för att man måste elda när man har värmepump men de blir ändå varmare på nåt sätt när det brinner i pannan oxå!
Jag blir alltid lika nöjd när jag har vedförrådet fullt och jag minns att den styrdes in en het sommardag! Den värmer baske mig ännu bättre med ett varmt sommarminne! Nog är det härligt att klippa gräs istället för att skotta snö. Min kropp är inte gjord för kyla, punkt slut... Fast är e vinter ska det ju va så här men det spelar ingen roll - vinter är inte min grej helt enkelt!
Tur man få va inne!

måndag 13 januari 2014

Is-kallt

Fy vale va kallt det är! Tur de är varmt inne å ännu varmare under täcket... Nils är en bra täckvärmare! Go natt!!

Helgen som gått!

Att helgen gick i hockeyns tecken har väl ingen missat.
KB gick till final i Foppa-cup men va va han själv?? Foppa alltså...?? Ja inte i Modohallen iaf. Prisutdelare va Modos målvakt Ullmark.
KB tog silver å de va ju jättekul.

KB vann även i Bjästahallen!! Kul de me! Efter matchen fick Axel spela med Anundsjö... Även vinst där å mr Näsström fick göra några mål trots iskyla i sann AIF-anda!

Helgen gick rasande fort, redan måndagkväll... Hur gick det till??

Efter jobbet åkte jag hem, bytte jacka, packade bilen med hockeybackar å klubbor... Hämtade killarna på fritids å vidare mot Bjästa, ja just ja, jag hann även svepa en mugg fil.

Medan killarna tränade hann jag på KBs kansli å gjorde mig skuldfri. In på ICA å köpte lite presenter till en av dagens födelsedagsbarn... Grattis Rossi å tack för de smarriga fikat!!
Grattis till allas vår dagisfröken Eva som jubilerande stort idag - hoppas att du haft en fin födelsedag!

Dags att hoppa i säng - urk va trött jag borde vara... Vaken sen halv fem... Verkligen dags att göra kväll fast jag känner mig inte så himla trött som jag borde!

God natt världen - fy hurvligen va kallt det är... -25 grader! Dit de bär- dit bär'e!

söndag 12 januari 2014

Bås-jobb

Den här mackapären bestämde jag över och det gick förvånansvärt bra!!
Å klockan lydde mina knapptryckningar... Tur jag hade god hjälp av den här donnan...
Den rosa donnan "Cilla Nordin" bra jobbat å tack för gott samarbete!
Hoppsan... Så hamnade man i båset idag. Cilla sköter skott statistik, jag klockan å Anders musik å prat... Vi klarar oss riktigt bra med tanke på vår okunskap!

lördag 11 januari 2014

Kalas!!

Vilken tur man har som känner folk som fyller jämt! Kalas på Sidensjö bygdegård, party-prissen Janne Nilsson hade ett hejdundrande kalas. God mat av olika slag å fantastiskt fika!! Super Grattis Janne!
Eftersom Axel har match imorgon så åkte vi hem vid 21, mina medåkare tar sig hem själva... Arrangörerna hade fixat med buss å inte vilken buss som helst utan Mosjöbuss såklart! Lyx!

fredag 10 januari 2014

Hemtrevligt!

Gatt göra ett collage, fast mycket finare i verkligheten!

Doft ljus

De här fina ljuset köpte jag idag... Ändrar färg å doftar gott!
Nils å Rickard sover på cupen och jag å Axel ser film äter chips å dipp!! Mysigt!

Fynd!

Ja, eller lurad... Gick en runda på stan igår och ryckte in ett par skor... Ordinarie pris: 999 kr rea: 199 kr
Fredag i Skorped - granen har åkt ut ( men kändes inte så bra som det brukar...) Rickard å Nils har åkt på cup så i helgen är det jag å Axel som styr å ställer i huset. Tror vi iaf. I eftermiddagväska Vi på träning och jag ska till Docksta en snabbis med ett element för att sen åka å titta på Nisses match, lugnt å skönt?¿

Ha en fin fredag!

onsdag 8 januari 2014

Lovat är lovat men osvuret är bäst!!

Nyårslöften… inget som jag roar mig åt eftersom jag vet att jag inte kan hålla ett enda … det finns alltid ett sen, jag ska bara… jag börjar på måndag, tisdag onsdag osv… Så några löften om motion, kost m m är inte lönt att jag lovar…
Men med lite eftertanke så kanske jag ska ge mig på några jag borde bli bättre på…
Men vad borde man bli bättre på? 
Ja, när man nu redan är bra på det mesta förutom att ge sig själv lite guldkant.
  • Jag borde bli bättre på att planera in middagsbjudningar, spontana fem-i-fem bjudningar är jag betydligt bättre på eftersom jag inser att jag lagat mat för en hel armé. Hur många har inte planerat sin middag då??
  • Jag borde bli bättre på att sätta mig ner och läsa en tidning
  • Jag borde bli bättre på att inte vara en sån förbannad tidsoptimist
  • Jag borde bli bättre på att ta saker med en klackspark
  • Jag borde bli bättre på att unna mig själv nåt jag verkligen vill ha/göra...
  • Jag borde bli bättre på att ta mig tid för personer jag verkligen gillar och bryr mig om.
  • Jag borde bli bättre på att göra nåt av alla mina foton som snart svämmar över i både kamera, telefon och på USBn
  • Jag borde dricka mera kaffe – varmt kaffe å inte kaffe som kallnat för att jag ska bara…
  • Jag borde bli bättre på att säga ifrån… Vad är det som gör att vissa har mer rätt att tycka, säga och göra saker som är helt åt he&@e#e?
  • Så kommer det som jag inte borde lova – men jag borde bli bättre på att ta en promenad istället för att hänga en tvätt.
  • Jag ska sluta att tro att jag ska hinna 14 olika saker på 12 olika platser på lunchen. 60 minuter som oftast direkt krymper till 50 minuter.

Listan kan göras hur lång som helst… men jag stannar här… det återstår bara ett enda problem.

Ja, det är ju enkelt om det bara finns ett problem… MEN problemet är att ändra på sina vanor är ju skitsvårt, man är som man är, jag är helt värdelös att säga NEJ!
Jag tror att i mitt alfabet så finns det inte två bokstäver… det är N och E… uppenbarligen så finns J eftersom jag oftast säger JA!
Lovat är lovat – men osvuret är bäst… Jag är ett hopplöst fall för löften som gäller mig själv!

Vad jag däremot kan lova är att jag kommer att fortsätta med mitt skrivande på bloggen. Det är förmodligen mer dravel och ordsvammel än kloka råd och fakta men allvarligt – hur kul är det med fakta och alltid korrekta inlägg?
Tre hjärtan är precis lagom!


Denna halka....

Hela gräsmattan är full med is, ja överallt är det is. Vart man än går så är är man livrädd att drutta på arslet! Man går som om man skitit på sig. Dyng-vär! Man blir ju deprimerad!

Grattis Rickard

Idag fyller Rickard år men nåt kalas blir det inte eftersom jubilaren inte är hemma. Paketet får du imorgon kväll när du kommer hem!!
Men det är ju fler som fyller år idag... Både Elin och Ida... Grattis till er!!

tisdag 7 januari 2014

Aj aj...

Vilken upp-å-ner Dag!!
Årets första jobbdag, barnen hos mamma och på väg imorse kom Nils på att han plockat ur hockeyklubban ur bilen så den va kvar hemma, oj... Anna va vår räddning som levererade klubban till mig i stan. Hämtade barnen och åkte till Järved. Halkade på en is fläck och slog huvudet och knät i sarge... Ont som sa@#n. Tur de gick så bra som det gjorde. KB vann matchen med 3-7. Hemma å barnen har hoppat i säng... Imorgon börjar skolan igen. En helt vanlig dag, i mitt liv... Tusen tack Anna för klubb leveransen, tack mamma för mat å barnvakt, Anita för omsorg om Juni... Tur man har bra människor runt omkring sig när det blir lite extra rörigt

måndag 6 januari 2014

Träning...

Grabbarna har träning och jag sitter å kollar. Jädrar va Nils ha blivit bra på å backa... Det lönar sig å träna!

söndag 5 januari 2014

Å iväg det bar!

Allt blir liksom inte alltid som man tänkt sig...

Axel skulle till en kompis i Norum idag och han skulle åka med Rickard som skulle vidare till flyget... Nu blev det inte riktigt som planerat, ingen bil skulle lämnas på flygplatsen så jag fick agera taxi idag igen. Mot flyget via Norum... depå stopp på stor Coopen - rätt schysst fika där och i rätt färdriktning.
Närmade oss flygplatsen och vem kommer jag bakom då? Jo en silverfärgad passat som vanligtvis ligger före mig till jobbet... Mr Johansson från Uberg - hitteligt - två bilar från Skorped svänger in på Gideå airport...
Det va alltså tre Skorpedsbor som skulle ut å flyga idag.

När Nils och jag åkte vidare stannade vi till på Arnäs köpcentrum...bara för kul och för att lillebror skulle få göra nåt... Träffade på ännu en Skopedsbo av modell yngre, som hade löst in sig på Bazzinga... oj va Nisse blev sugen på att också gå in i leklandet... sagt å gjort - 120 kr senare och med ett blått band om armen va det bara att leka i några timmar.
Jag strosade runt bland butikerna och lät killen leka utav sig - svettig och varm va han när kl slog 16 och centret slog igen portarna.
Då va frågan... Åka hem till Skorped eller svänga in till mormor för att invänta hämtning i Norum... Det blev mormor.
Där fick vi mat, frukt, kaffe och skumtomtar. En lång dag på äventyr... som avslutades i soffan för att se JVM... som slutade med silver för de gul/blå killarna.

Nu ska vi hoppa i säng - kl är sena kvällen så det är bara att säga tack å go natt!!

Imorgon är det en ny dag och jag har just insett att jag har ett jäkla logistikproblem på tisdag - SUCK!!

lördag 4 januari 2014

Starten av nya året...

Det har redan gått fyra dagar på 2014... lite ovan att knappa in 2.0.1.4 men det ska väl reda sig. Igår va jag och killarna i stugan och målade. Hade tänkt bränna lite skräp men det blåste och regnade så vi höll oss inne. Mitt i mitt målande så drog vi på Dockstabaren och käkade, vid bordet intill satt Drifters - de skulle till Övik och spela... Trummisen i bandet satt med "brallorna nere" kan man säga. Att han hade knallrosa kalsonger gick inte att missta sig på. Nu va det inte mest jag som reflekterade över det utan det va grabbarna... (ha haa)
Vi åkte vidare till Bjästa för träning och jag åkte tillbaka till stugan och målade färdigt. Det va en äcklig isgata på den lilla vägen man svänger av från E4an. Fy denna vinter, på tok för isigt och halkigt.

Jag kom hem vid halvåtta, familjen åt middag på Station själv nöjde jag mig med några havrekex...

Idag håller jag mig inne. Byter bort lite röda gardiner.Jag är så där lagom less/oless på julen - det är fortfarande rätt mysigt med gran och rött men det avtar så sakteliga... Julen plockas bort pö-om-pö

Axel spelar match i Nordingrå - man får väl hoppas att de går åt KBs håll...






torsdag 2 januari 2014

Nils gillar att skriva...

Hittade den här lappen idag, japp... han vet var jag jobbar... Fast nu är det ledigt några dagar...

onsdag 1 januari 2014

Gott nytt år!!


Jaha, då har vi firat in det nya året. Den här gången va det vår tur att bjuda...
Meny: räksoppa i förrätt, varmrätt:älgkött, trattkantarell sås å potatishalvor med Västerbottensost, efterrätt: vit och brun chokladmousse med en liten Gino.
5kamp som vanligt å en av grenarna va att gissa på reg skyltar... Jag tyckte att det va busenkelt men tydligen inte. En annan tävling va att gissa på förvrängda ansikten... Inte helt lätt heller, ja kolla själv om nån känns igen...
Många olika förslag... Grannen i Beck (Birger Johansson) Johan Hellström ( Roger Fjeldseth) Ingvar Carlsson (Prins Daniel) tänk så fel det kan bli...
En trevlig nyårsafton i glada vänners lag!!
Tack att ni kom å gjorde årets sista timmar så trevliga.
Även i år hade vi vuxna en drinktävling, den ena godare än den andra kan man säga? Eller som Robert beskrev sin skapelse, en smakupplevelse du sent ska glömma...
Gott nytt 2014!