söndag 30 juni 2013

Grabbarna tar badtempen i Docksta

Oscar va en riktig tuffing... Nils tog sig också ett dopp men när det inte är mer än 15 grader så vill man gärna ha puffar på armarna... det blir liksom lite lättare att simma avslappnat då.
Axel tog kamerajobbet - nån ska ju filma också... Kul hade de iaf... å det blev några omtagningar. Nu ska vi skicka in filmen till SOMMARLOV! Så rätt som det är dykere Skorpedskillen upp i tv-rutan!!

En dag vid havet

Så kom vi oss äntligen iväg till stugan. Trimring och städning... Mysigt men vart va solen som utlovades på vackertväder.se?
Strunt samma... En fin fin dag bland måsar och vågskvalp!

lördag 29 juni 2013

Träna å träna

Det gäller att hålla sig i form inför kommande hockey säsong!

En bil med stil!

Knallade in på BilDahl igår... Där hittade vi en kul bil att provköra, Axel va helnöjd!

fredag 28 juni 2013

Hårdträning!

Grabbarna kör stenhård barmarksträning...nån ska väl vara fotograf också...

Grattis Nova!

Hipp hurra för Nova gumman idag.
Här tog Nova det säkra före det osäkra... Ska man åka raggarbil i Junsele gäller det att ha hjälm på huvudet!

torsdag 27 juni 2013

Stor fiskar Nova!

Idag blev det fiske igen... Inte lika fridfullt från knorten den här gången men kul iaf!! Det va en svägerske-sväng kan man säga. Nova fick flest men Linda hade nog störsten på...
Avslutade med en sväng på station... Å jordgubbar hos farmor!
Nu ska jag se älsklingen Ernst...
Imorgon ska vi på kalas hos Nova

Städ och bakdag

Inget sommarväder att tala om... eller är det just det här som är sommar?? Gråmulet och dassigt väder?!
Vädret går inte mycket att göra nåt åt så det är väl lika bra att hitta på nåt inne... Jag snodde ihop en "mormors bulle" filmjölk, sirap å rågsikt... swosch in i ugnen i 1½ timme... Jag rakt längta tills den är klar - smör, ost å ett stort mjölkglas... De är grejer de!!

Bullen sköter sig själv, golven är torkade, tvätten ihopvikt... Husmor kan ta paus en stund... ska hämta posten och sen surfa runt lite bland alla postorder reor... brukar sluta med ingenting men va vet man? Rätt som det är så kanske man hittar nåt att klicka hem!

Ha en trevlig torsdag vet ja! Jag inväntar solen så länge!

onsdag 26 juni 2013

Va ska vi äta??

Den ständiga frågan... Idag bestämde Axel och jag att det fick bli bakad potatis med en god räkröra, vitlöksbröd å grönsaker. Varmt å gott på altanen... Tända ljus... Vad gör det då att det regnar på utsidan?!
Här är det himla nice!!
Ang ryggen va det bara skräp med mig. På tok för sned i bäckenet å krampade muskler... Fick lite knådning å nå övningar... Däremellan några Voltaren... Förhoppningsvis ska det väl bli bättre men dagens status är: Obrukbar!

Sommar!!

Va härligt när tårna får hoppa ur skorna... Sommar, gräs, sol, bad på glada barn.
Fick ett glädjande besked ikväll, imorgon ska jag infinna mig hos Rowena kl 8.00 hoppas hoppas att hon hittar nåt som inte ligger där det ska... Min höft är inte nå kul just nu. Tog en cykeltur med killarna å det känns nu kan jag säga. Det hettar under fötterna och smärtar överallt... Fy, det är jättetrist men nu ska det väl bli ordning på fröken Karlström! Jag som kommit igång så bra med springningen... Men snart är jag på banan igen B-)
Jag fattar inte varför alla bjässar i "biggest looser" får ont av all träning med tanke på deras påfrestningar på en totalt orörd kropp. Själv tycks man ju röra sig lite lagom hela tiden...
Men som sagt... Nu är jag snart igång... Får sulorna till veckan oxå - jippi!!

tisdag 25 juni 2013

Sommar!!

Va härligt när tårna får hoppa ur skorna... Sommar, gräs, sol, bad på glada barn.
Fick ett glädjande besked ikväll, imorgon ska jag infinna mig hos Rowena kl 8.00 hoppas hoppas att hon hittar nåt som inte ligger där det ska... Min höft är inte nå kul just nu. Tog en cykeltur med killarna å det känns nu kan jag säga. Det hettar under fötterna och smärtar överallt... Fy, det är jättetrist men nu ska det väl bli ordning på fröken Karlström! Jag som kommit igång så bra med springningen... Men snart är jag på banan igen B-)
Jag fattar inte varför alla bjässar i "biggest looser" får ont av all träning med tanke på deras påfrestningar på en totalt orörd kropp. Själv tycks man ju röra sig lite lagom hela tiden...
Men som sagt... Nu är jag snart igång... Får sulorna till veckan oxå - jippi!!

En Vika dag!

Idag badas det för fullt i Vika!

Skorpedsbo i triss skrapet

Va förvånad jag blev... En Skorpedsbo sitter i TV4 och skrapar triss - 100 000 blev vinsten!!

Äntligen morgon!

Äntligen lite kaffe å macka..  Inte för jag varit hungrig utan för att jag drömt mardrömmar. Vaknade efter en timmes sömn av en ruskig dröm. Sen va det omöjligt att sova... Låg vaken länge... Somnade å så kom en ny krånglig dröm... Vört de är "full" månen?!
Nu hoppas jag att telefonen snart ringer... Önskar att Rowena får ett återbud så hon kan ta mig istället - höften, låret och knät är verkligen ONT... Inget vidare!

söndag 23 juni 2013

Premiär fisketur!

Axel och Nils visar upp kvällens fångst...
Axel inväntar att det ska nappa!
En mysig kväll vid Orratjärna
Efter en helg i sus å dus tog vi oss en fisketur. Rickard drog till Norge så han missade vårt äventyr. Vi hade himla mysigt iaf.

Midsommar i Junsele

Så va det firat klart för den här gången. Hemma i Skorped igen efter några fullspäckade dagar i Junsele.
Barnen gjorde en dag på djurparken och badet... Cruising... Styrdans och konsert med Brolle. Vi har även hunnit med 2 x sillunch, tacos och grillat... Ja, vissa tränade också.
Tack till alla som gjort oss sällskap!!

Brolle

Snygg bil, snygg jacka, snygg!!

fredag 21 juni 2013

Cadillac!

Tog en tur i Skorpeds snyggaste Cadillac genom Junsele - Glad midsommar...

torsdag 20 juni 2013

onsdag 19 juni 2013

In i viloläge...

Grabbarna och jag har tränat ikväll. Jag sprang samma runda som igår. Det går hyggligt trots min ömmande höft. Tänkte först skita i det ikväll men så ändrade jag mig och tänkte att jag springer ikväll och sen går jag in i midsommar-firar-läge...
Så får det bli. Nu är det slut-kutat på nå dagar med hopp om bättring.
Jag får ju snart mina sulor i skorna så det kanske kan hjälp mig att bli bättre - annars har jag hört att VÄRME är bra å då menar jag inte 12 grader och snålblåst.
Var tusan tog den sköna värmen som vi hade?? Idag va det bättre än igår iaf men ändå - grrrr Att det ska vara så förbaskat svårt att få igång sommaren på riktigt.
Förr i tiden kom sommaren veckan efter midsommar - hett!! soligt!! hoppas verkligen på det!

Imorgon drar vi på midsommarcamping - Junsele blir det i år. Nästan allt är packat och det är mat fulla kylen. Ja, jag har även packat en del åt han som knyckt min bil över till grannlandet. MEN lite får han packa själv, han hörs ska dyka upp vid midnatt och då har han ju massor med timmar på sig att packa det han ska ha med sig - tror att det kanske kan va ett par jeans och nå springskor... annars har han nog allt klart. Kallingar - badbyxor - skjortor och det som ska svalka strupen... Jo för svalka kan nog behövas om man får tro rätt väderleksrapport - Den jag har här på min blogg visar den bästa prognosen så den tror jag skarpt på!!

För er som inte är vana campare och ger er iväg imorgon så kan jag från en riktig expert (inte jag alltså) meddela att lunchen eller middagen imorgon är TACOS... som vi i branschen säger - TACO-TORSDAG!! Resten av helgen kan ni vräka i er sill, gräddfil, pärer, jordgubbar och pilsner... Å GRILLAT förståss! En enkel meny - inget att fundera på - så ser camping menyn ut!

Bäst å springa ut med lite mer prylar... man blir visst aldrig klar. Måste även ta ett slagsmål med myggen borta vid gräslöken... tror det blir en kamp som heter duga!

Glad midsommar på er... fast det kanske är lite tidigt...
så jag säger GLAD MIDSOMMAR-PACKNING på er... så kommer den rätta hälsningen sen!

tisdag 18 juni 2013

Kalas bilder!

Hittade några bilder från festen... Rickard går igenom "krispaketet" till 40 åringen... Jag är nog inte lika gammal eftersom jag fick upp piggnade massage och sånt. MEN Linda Lygdman, NÄR ska vi ta ansiktsmasken och "chilla"? Jag börjar känna att det är dags snart!! Kul!!! Vi får ta tag i planerandet i helgen, då är väl kockarna på plats oxå, de kan ju få prov laga nåt... Ha haa!!

Midsommarfix

Idag har vi packat flr midsommar. Axel drog till å köpte en mega stor pommac. Här ska firas midsommar!
Hoppas vi får fint väder... Grabbarnas tredje besök för dagen i Vika slutade med varm choklad och ett varmt fotbad... KALLA FÖTTER måste värmas!

Själv tog jag mig en springtur... Va lite skeptisk om det skulle gå med tanke på ont knä, ond höft, ont, ont, ont... Dynga! Men efter den första kilometern så kändes det bättre så det blev min vanliga lagoma runda... väl hemma gjordes en rejäl stretching så nu känns det rätt så mycket bättre. Får väl se om jag kan gå imorgon... Förhoppningsvis skrämde jag liv i strama och stela muskler. Man är ju ingen doktor... så man får mixtra med kurerandet.

Good kwäll!

måndag 17 juni 2013

Musik...

Min musikaliska maskinpark...
Undra hur många av kursdeltagarna som har det här diplomet kvar... året var 1995!
Axel ha gett sig tusan på att han ska lära sig att spela gitarr... Han kämpar på med min gura. Jag gatt till å med stämma ukulelen... Min rosa fina! Rätt kul att spela på den också.
Man är väl ingen "superstar" direkt men rätt kul å klämma några ackord på min gamla gitarr... Jag har ju faktiskt gått kurs för många år sen. Mina läromästare var Åke Arvidsson och Jerry Gyll. Vi va en mega stor grupp med varierade kunskaper. Ha haa... Oj va kul vi hade.
Rogga F, Ebba N, Svenke, Annica L, Janne N, Anki, Andreas N å många fler...
Undra just om vi skulle ha en återträff... Dra nåra riff... Heter det så??? Det tål att tänkas på
" en mångfald av rabbningar"
---
Idag har det varit lite packning inför midsommar. Fixat med lite mat och annat som ska med till Junsele. Nu gäller det att vädret håller i sig så blir allt perfekt.
Annat som ska göras före midsommar är ju gräsklippningen - allt ska vara på topp (när man ändå åker hemifrån??) Hemma eller borta - spelar inte så stor roll - man vill ju att det ska vara klippt och trimrat, sån är traditionen!
Jag såg även till att vår vän Hasse fick klippt - han hade ju lite ont om tid igår innan han åkte på jobb. Nu är det iaf fint även hos honom.
---
Kväll i huset. Å jag undrar VARFÖR det aldrig finns nåt att se på tv när barnen gått och lagt sig och man kryper upp i soffan... antingen så är det slutet på nån film eller så hamnar man mitt i. Grrr. De är nog bara å hoppa i säng å tacka för idag!
Imorgon hoppas jag på en massa sol så grabbarna får bada. Nog för att de tog sig ett dopp efter maten idag - kallt i luften men enligt deras mått JÄTTEVARMT i vattnet.

Å annars då? Nä, det har inte hänt nåt nytt - inget skvaller och inga nyheter...

söndag 16 juni 2013

Vilken fest!

Igår firade vi Lars... Ett hejdundrande kalas med massa god mat, dryck och trevligt folk.
Det festades och dansades inpå småtimmarna. När cykeln skulle hemöver gick solen upp. Kallt men fint! Tur man hade mössa och handskar med sig.
Grabbarna hängde med Öbergs till stan. Ett glatt återseende!!
Imorse tig jag och Rickard en promenad på hög höjd... Såg båda Orratjärnarna, himla härligt!!
Efter lite lunch brännde vi iväg och hämtade hem grabbarna, det är så tyst i huset när de är borta. Nu är ordningen återställd... Men Rickard pös just iväg till Trondheim... Så nu är man billös några dagar.... Fast det ska väl gå bra ändå. Ska ju ändå bara packa inför midsommar så det blir nog fullt upp!
Tusen tack för igår Lars och Harriet!!

lördag 15 juni 2013

Nu ska vi fira Mr Jaxon

Hej å hå... Nu ska vi på kalas i Lännäs. De blir kul de...

Dialekter ??



Kolmårdstroll... ??

Ett stycke kulturhistoria!!



Lyssna och njut... sann kultur historia!

"Finurlig och yrkesvan... !

Under ett paraply

Igår drog det här gänget iväg mot Konsum...
Idag - kallt, grått och blåsigt. Startat dagen med melodikrysset och kaffe på altanen...
Ikväll ska vi på kalas... Fira en 40 åring - det blir kul det!!

torsdag 13 juni 2013

Sommarpresent

Jag har fått en sommarpresent idag... En massa trevligheter!! I presenten ingick en flaska Rosé... Lite sol å värme så sprättar jag korken!!
Killarna har haft en stadsdag med farmor. Shopping på hög nivå!! Kläder och prylar. Glada och trötta killar va vad vi fick med oss hem.
Nu har vi lånat massor av sommarböcker på bibblan. Å på samma resa blev det födelsedags fika hos Klara och Helena.
Snart kommer R hem...
En bra och lång dag!

Stadsdag

Godmorgon!
Idag är det varken Vikadag eller sola-på-tomten-dag, inte gräsklippning heller... Det är mulet, kallt och småregnigt... Därför...
... tar vi och far till stan. Farmor ska gå på stan med killarna och kusin Oscar. Det skulle visst shoppas lite. MEN inga shorts får inhandlas - vi har redan köpt flera par så måtte det bli en varm sommar så vi får nöta på dem.
Jag ska ta mig en tur till SV och kolla läget, lämna in lite papper m m...

Kaffet är uppdrucket och nu ska barnen bara se klart på "sommarlov" så åker vi.

Ha en fin dag där ute... Ikväll ska vi på kalas... Helena Broman har fyllt år och idag fyller lilla söta Klara 18 år... lilla?? När blev alla barn så stora?? De är ju förfriden vuxna snart allihopa! GRATTIS KLARA på din dag.

Kramelikram!

 (¯`v´¯)
`*.¸.*´
¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•

onsdag 12 juni 2013

Springkompisar!

Glad sommar på er alla!!
MEN vart tog sommarvärmen vägen?? Om man tänker efter så är det väl rätt vanligt att småfrysa mest hela tiden - tiden fram till midsommar... Nu blev man ju lite glatt överraskad att sommaren kom tidigt men liksom gjorde en paus... Det går fort att vänja sig vid den underbara värmen.

Idag har det varit småååkallt men ändå en massa sol mellan molnen och regnet.

Grabbarna drog till Vika så fort det blev lite klarblå himmel, badade en stund men kom hem när det började regna.
Själv blev det inget bad idag heller... Däremot har jag suttit med en massa papper som ska in i pärmar. Sånt jobb passar bra en sån här dag.

Onsdagar betyder SPRINGDAG  med killarna. Jag har ju haft ett stulande knä men idag kändes det helt okej så jag tänkte att IDAG ska det nog gå bra att ta en runda.
Med var sin telefon med tillhörande lurar drog vi iväg. Jag kör med "run keeper appen" så himla bra och kul. Ser sträckan och tiden och känner sig lite extra duktig när det dokumenteras, alla aktiviteter man gör.
Killarna sprang sina 3 km och och jag brännde iväg 5 km - klart nöjd med min insats - gick väl inte så himla fort, 30 minuter tog det men jag är helt klart nöjd med tanke på att det smärtat i benet exakt varje steg jag tagit de senaste 2 månaderna.

När vi va tränade, stretchade och duschade gick vi på Station och åt, hade i något svagt ögonblick lovat Nils i måndags och då fick det bli så... Familjen på 10an va också där så vi hade trevligt vid bordet.
Skorped är verkligen ett bra ställe... vilken service och vilket lyx... en helt vanlig onsdag kan man promenera genom byn med handväskan i högsta hugg - knalla in på puben, beställa mat och en pilsner... äta och ha trevligt å sen knalla hem igen! Anki och Pär - va ni gör det bra och trevligt att bo här

Inatt har vi en gäst här, kusin Oscar har intagit madrassen och han ska få sova där tills jag väcker dem till "Sommarlovsmorgon"!
Mysigt med sommarlov och kompisar som sover över. Man ska ta tillvara på alla stunder! Nu ska jag själv hoppa i säng - ska lyssna färdigt på min tredje bok. Jag plöjer bok efter bok... STORYTEL är verkligen bra - särskilt på sommaren när man vill lyssna på bok mest hela tiden.
Min första bok var:
Vivica Sten - i farans riktning
Mari Ljungstet: Du går inte ensam
och nu lyssnar jag på Anna Fredrikssons: Sommarhuset
Innan jag började med ljudböckerna så läste tjag Lyckostigen - författaren minns jag inte... men det va rätt bra iaf... lättsam läsning.
Undra just vad jag ska välja härnäst...

God natt -

tisdag 11 juni 2013

Fin bil och fina ord!

Bilar kan verkligen bli en sorts soptipp för saker, grus, kvitton och skräp.
Jag städade bilen idag... hittade både det ena och det andra. Gjorde det verkligen ordentligt. Man önskar att man kunde lyfta ut alla säten så man kommer åt överallt.
Jag tror jag lyckades ganska så bra utan att tömma bilen på inredning. Nu är den så fräsch och fin innuti. Mattorna är skurade och dammet är borta!
När jag liks höll på så tvättade jag den också, fick hjälp av Axel... bra att han lär sig hur man tvättar en bil - kan vara bra att få avslösning på det jobbet med tiden, än fast jag gillar sysslan...
---
Vi har mest bara varit hemma idag. Mina mysiga killar gör att en hemmadag är helt underbar. Inga kompisar och inget bad... vi har bara pysslat med ett som annat.
---
Ikväll gjorde vi sista Bränna kvällen. Karin och jag hade bestämt oss för att göra fruktsallad, mycket populärt kan jag säga. Nils jobbade hårt i kiosken. Kan nog bli en bra försäljare vad det lider.
En kund som försökte hoppa över att köpa kaffe, skulle bara ha fruktsallad... sa han bara -Ska du inte ha nå kaffe? Å då kunde ju den stackars kunden inte hoppa över... å där klirrade det till i kassan för Nils
När vi kom hem var det fotboll på tv till Nils stora glädje, han gillar att se på det, han följer till och med matchen. Otroligt!! Han har liksom inte varit den typen... men man kan ju förändras.

Efter fotbollen blev vi sugen att se filmen från Discovery Cove - så fint ställe. Vi fick drömma oss tillbaka till Orlando för en stund.
När filmen var slut va också dagen slut... killarna gick upp på sina rum och jag satte mig på Axels sängkant och vi pratade om lite av varje.
Tänk, min lilla kille är snart 10 år, en klok och förståndig pojke, som vet hur han vill ha det på sitt rum, vet exakt vilka kläder han gillar... Det finns många funderingar i en 10 årings huvud - många kloka tankar!!
Jag satte mig även på Nils sängkant och funderade med honom en stund. Jag sa; Vilken tur för mig att jag har dig och Axel...
Å vi har tur som har dig mamma, Jag älskar dig!! Du är den bästa mamman som finns! Jag ska sova i min säng men om det inte går kommer jag nog över till din, går det bra de...? Då blir du inte så ensam heller...

Söta, gulliga och listiga Nils!!

Visst värmer det ens hjärta, nog känner man sig ganska tillfreds med såna ord.

Det är jag som haft tur! Det bästa av det bästa!

Tack för i vår!!

Nu har vi haft sista cykelkvällen på Bränna för i vår. En kanon kväll där jag och Karin sålde en nyttig fruktsallad som fika... Superduper trevligt och många besökare!!
Nu får folk motionera till andra ställen och fika. Hembygdsgården har öppet så gör ett besök där, Nils och Adam kränger fikat!
Vill man ta en längre tur u slutet på vecka har Matilda och Elvira café i bystugan i Önskan...
Ska man hinna fika på alla ställen måste man ligga i med motionen!
Vill man bara slappa kan man alltid slinka in på Pärs (STATION) och ta en pilsner å en burgare... Eller bara rycka in en chipspåse kanske!! Skorped har oanade möjligheter!
Imorgon kräver jag sol och badväder... Inga isvindar som det bjöds på idag!

Resminnen på DVD

Discovery Cove - ett minne för livet!! Vi ser på DVDn från vårt badande med delfiner - en så härlig dag!

Tjuvar

I söndags såg jag när en av dessa tjuvar sprang ut från Rusta. Först tjuven och efter kom en ur personalen. Tjuven kastade ryggsäcken och sprang sin väg... Fy vale! 

Ett motionerande folk!

Vad är det som hänt med alla människor i den här byn - det motioneras som aldrig förr... folk springer, går och cyklar - alltid är det nån som är ute och rör sig - BRA JOBBAT ALLIHOPA!! ÄR det fettma-fobi eller är det vanlig hederlig fåfänga?? Kanske är det för att alla älskar att fika som gör att motionen står högst upp på TO-DO-LISTAN...
För tid tar det. Efter ett hårt träningspass känner man sig ganska så nöjd...

Jag har också varit ute och rört mig en sväng - blev en rask 65 minuters promenad idag - igår blev det en blandad tur, 4 km rask promenad och 3 km springning.
Knät är inte så bra men jag kan ändå inte låta bli.
Moln,,, rätt vackra så länge de inte skymmer solen!


Vi har fått lite kyligare väder men det hindrar inte barnen att bada - Vika har fått sig några besök de senaste dagarna.

Mest har vi grejsat här hemma, Axel fixar och donar på sitt rum och jag tror att han är ganska så nöjd med resultatet.
Ikväll fixade jag till det lite schysstare i hans säng - ny fräsch bäddmadrass och rena sängkläder - jag antar att han kommer att sova riktigt gott.

Det där med rums-fix smittar av sig så lillebror har också grejsat en del, plockar och städar... myser till det och det är så kul att se. Nästan så man längtar tillbaka till flickrummet... Möblera om, sätta om affischerna och allt man höll på med...

 Jag minns från mina egna sommarlov: Vi hade en stuga på gården där det rymdes säng, bord, fåtölj och en soffa... alltså ingen liten lekstuga utan mer en gäststuga.
Där höll man till om somrarna, fick rå sig lite själv under vissa perioder.
En hel dag höll man på - bar ut alla saker, städade, torkade och gjorde fint. När kvällen kom va det då dags att sova i stugan, så mysigt och hemtrevligt. Jag minns fortfarande doften i stugan, musiken som man spelade - kan det ha varit Herreys och Carola till största delen - Fanns också ett pojkband som kallades The Pinks -  Åh va jag tyckte att de va bra...
Förmodligen blev det inte så många nätter i stugan - men minnet från allt detta är så mysigt att tänka tillbaka på.
---
Nu är det hög tid att ta fram cykel om du inte gjort det än...
Idag har jag bakat lite skorpor och fika för imorgon - Vårens sista Cykel-tisdag!! MISSA INTE DET!!

Nu ska jag försöka sova lite, jag har också rätt mysigt i mitt rum, nya madrasser i sängen... De gamla hade verkligen gjort sitt kan jag säga... TRASIG!!
Nu känns det som jag ligger i en prinsess säng och dessutom renbäddat - det är ju det bästat som finns.

Imorgon är det en ny dag - nya möjligheter och ettt nytt avsnitt av "sommarlovsmorgon".

Tror jag ska börja dagen med saft och skorpor... fast det får man ju inte... en nyttig frukost först sen efter lite hårt slit kanske man kan få sig lite sommarsaft och en kardemumma skorpa!

God natt!!

Ett smakprov av "Svenska Nostalgibandet - The Pinks

måndag 10 juni 2013

En oas

Igår satt jag och njöt på en av mina favorit platser... Nätraån... Så fint och ljuvligt. Fiskar som hoppade och fåglar som kvittrade!!