onsdag 29 maj 2013

Perfekt!

Idag har jag varit och fått svar på mina prover som togs inför hälsokontrollen. Jag fick klart godkänt och jag är helt perfekt!! Vilket bra svar! Jag fick alltså OK!!

Solen har gassat på även idag och det är rena rama sommarvärmen - så härligt!!

När jag ändå va i Bredbyn så passade jag på att köpa lite plant. Helt oplanerat men ändå i nån sorts färgskala jag kan tänka mig - rosa och vitt, rött och vitt och blått... det rosa hamnade vid bron och det röda tänkte jag skulle få hamna på uteplatsen.

Ikväll drog grabbarna iväg på springning och jag en rask gå/spring motion... mitt knä är fortfarande inte så bra men jag knaprar på mina Ipren och hoppas att de ska hjälpa. Jag fick iaf inte ont den lilla bit jag sprang.

Nu har jag just tagit ut en kaka ur ugnen. Har planer på att bjuda skolbarnen på fika imorgon när de ska spela minigolf...
Några skolbarn åkte ikväll på skolresa till Göteborg - undra just hur förväntanfulla de är... Kul kommer de garanterat att ha iaf.

Nu inväntar jag bara att kakan ska kallna så jag får smeta på glasyren... sen ska fröken K hoppa i säng.
Det är rätt irriterande att skriva samtidigt som man jagar en mygga... nästan lika irriterande som när en myra går över skärmen... STÖRANDE VARELSER men lite får man väl stå ut med när det är sommar!! LAW LAW!!
God natt...

Skönt

Solen å värmen är så himla härlig. Grönt och fint. Köpt lite blomplant så nu ska det planteras... Igår va vi på bränna, cykel tisdag och fotbollsmatch. Massor med folk som träffades, fikade och surrade.
Kvällsskiftet för mig blev gardinbyte i matrummet... Sånt kan man inte göra så länge solen är uppe... ;-)

måndag 27 maj 2013

Fotboll

Jag och grabbarna spelade lite fotboll ikväll. Det blev en solig dag till slut!

Besök på skolan

Idag är jag med grabbarna på skolan. Svenska å sång... Engelska å lite slöjd... Kul å se vad de gör på "jobbet"

söndag 26 maj 2013

Fantastiskt!

Ännu en solig och rolig helg har vi haft!
Rickard kom hem på fredag eftermiddag och då passade jag på att bjuda svärföräldrarna på gill middag.
Den nya grillen funkar fint och det känns som det kan bli massor av grillning den här sommaren om vädret fortsätter så här.

Igår va grabbarna på kalas hos klasskompisen Gulik. En massa barn som kalasade och hade skoj. Tack snälla Boel och Rolf för era roliga kalas - det är trist att ni ska flytta och vi önskar er all lycka och glädje i Sollefteå! Får ni stor längtan till Skorped är det ju snabbt att köra över skogen!

Medan grabbarna kalasade satt jag och Rickard och njöt i solen. Spelade musik och surrade. Vi testade min MORSDAGS PRESENT - en högtalare som man kopplar ihop med telefonen, paddan, datorn - helt trådlöst - passar perfekt på altanen eller i husvagns förtältet... Camping sässongen är snart igång - kanske redan nästa helg måste vi ut med vagnen!!

Idag har vi haft en pojke i Uberg och en här hemma på byn. Vi gjorde ett besök på Bygdegården där det serverades Morsdags buffé - mat, kak och tårt buffé... Massor av godsaker och trevligt sällskap så klart. Skorped levererar som alltid!! Synd att man missade live-musiken bara...

På eftermiddagen träffade vi Tommy, Kristina och lilla Tuva som inte är så liten längre - kul, att ses, vi är helt värdelösa på att träffas, dagarna liksom bara går och går...
Tuva växer så det knakar - söt-fia!!
Det va även fler kusiner på byn... Nelia och Mira tittade in och det är så kul att se barnen träffas - hur är det man säger - blod är tjockare än vatten!!

Kl 17 åkte Rickard iväg till Norge - han och Hasse F drog iväg mot Tronheim och nyss fick jag ett telefonsamtal om att de var på plats och att allt gått bra!
Axel har klippt gräs och jag har gjort - INGENTING - precis som det ska vara på morsdag ;-)
Målat naglarna och sett på tv... beställt kläder på nätet åt mitt lilla modelejon Axel... han vet precis vad han tycker är snyggt!

Nu är det kväll - ska se på Wallander klart och sen hoppa i säng.

Livet är fantastiskt!! Nu längtar jag efter liljekonvaljer, syrener  och skolavslutning!!

... Sommar i Sverige igen...  Sol, vind å hav - en tid att koppla av


Sommarbarn

Vilka härliga dagar... Idag va det rena rama kusinträffen

Morsdag

I Skorped är det lätt att fira morsdag. Man far på bygdegården å äter å fikar... Bra jobbat alla scouter!

lördag 25 maj 2013

Jack Sparrow...

Nils klädde sig.till pirat och Axel och Oscar åkte på kalaset som " Man in black"

Melodikrysset 25 maj

Lätt som en plätt!

Morgon kaffe

Här sitter jag, tidning och kaffe... Ring så spelar vi på radion... Soligt ute och inser att även idag blir det en kanon dag!
Maskeradkostymerna är fixade för kalaset killarna ska på lite senare idag.
Senare idag är det vigsel mellan Olle Fjeldseth och Malin Söderberg - Stort grattis till er!! De är nästan så jag är avundsjuk - bröllop å världens vackraste väder - jag tror jag går å gifter mig idag också!
Nu är den stora frågan, blir det en ny fru Fjeldseth eller blir det Olle Söderberg? Vi får väl se ;-) 

fredag 24 maj 2013

En öl på Pärs

Efter grillning å middag med svärisarna drog vi på Pärs å tog en öl... tillsammans med grannarna!

Livat på station

Idag är det full fart på station. Apelsiner å äpplen till kanon pris... Kaffe bjudning å livat värre!

torsdag 23 maj 2013

Mors dag!

Jaha... Det är så här man ska firas på söndag!!
Det ska bli ett sant nöje!

Karlströms biltvätt

Drog till å tvättade bilen ikväll medan killarna va på skolan och spelade innebandy.
Imorse när jag skulle ta på mig skorna möttes jag av detta lur - antar att det är Mr Nils Näsströms bus! En stor fet spindel hade byggt bo i min sko - ha ha, skojare där, tror han vet vad jag hatar mest av allt!

Till jobbet

God morgon! På väg till jobbet

onsdag 22 maj 2013

Duktiga killar

Full rulle hela dagen! Klippt gräs, grävt och grävt... Kokat sommar saft, handlat och kört in ved... Grabbarna har hjälpt till så jag har haft bra hjälp.
Vad de fick utföra själv va deras träning, jag brukar springa med dem då men idag fick jag bara en promenad... Mitt knä ska få läka hade jag tänkt... trist men lika bra att lyssna på vad sjukgymnasten sagt!!
Jag har haft en kanondag på alla sätt och vis - imorgon är det jobb!
 
Det fina vädret har bytts mot regn men det är nog bra för marken... kan nog behöva nåt blött mellan varven. Känns lite kyligare ute nu men det ser ut som att vi får fint väder till helgen igen. TACKAR!!
 




Veden körs in - som tradition - alltid en solig dag! Det känns alltid
bra när den ska eldas att den kördes in i bikini!
Det ger mig hopp om sommar mitt i smällkalla vintern!

Grabbarna hade löpträning ikväll... Duktiga killar!

Ha en underbar torsdag - jag ska läsa klart min bok ikväll så jag är väl förmodligen dödstrött imorgon men det är det helt klart värt eftersom jag är så sugen på att få veta upplösningen.

God natt!

 

 





Som jag trodde!

Har en längre tid har ONT i muskeln vid knät, inte bra... Ringde till Rowena igår och fick en tid. Inflammation!!! Så nu råder Ipren kur och snäll träning... Beställning av sulor till mina fötter. Ingen kul utgift men ett måste om jag ska kunna gå normalt. Vad som va positivt var att min rygg mår prima!!! Det tackar jag för.
Bredbyn besöket fick mig även att köpa jordgubbplantor och pelargonior. Jordsäckar fulla bagaget så vad väntar jag på?
På med bikinin å sätt igång med nå ute sysslor!

tisdag 21 maj 2013

Så vackert...

Påsklilja...
Det grönskar....
Små spröda gröna blad... så välkommet!
Nu är det så vackert ute att det är svårt att gå in. Kvällarna är ljumma och dagarna helt fantastiska. Den tid på året som är absolut den bästa.
Att våren och försommaren ligger mig varm om hjärtat har nog ingen missat. Med tanke på förra årets vår som helt och hållet uteblev, även sommaren... ja, kan man bara med glädje tacka och ta emot våren 2013!
Jag va ut en sväng med nå sopor och hade svårt att gå in igen. Det är som sagt så vackert och ljuvligt ute att jag rakt blir glad när jag kommer på att jag inte hämtat posten, alltså jag måste gå ut en sväng igen än fast det är sena kvällen. Sen måste jag hoppa i säng så jag är pigg inför morgondagens äventyr!!

God natt världen!!

Motions tisdag i Skorped

Motionsfolket - njuter av att få surra lite å dricka kaffe!
Så är vi igång med motioneringen till Bränna! Massor med folk som efter lite fett förbränning unnade sig en kopp kaffe eller nåt annat gott. Alla motionärer fick en lott - några vann, andra inte!
Kul att så många deltog, nästa vecka är det dags igen...
Själv har jag varit en sväng till Härnösand idag. Innan jag åkte hem till Skorped tittade jag in hos släkten i Bjästa för att köpa en hårspray... Som slutade med en klippning! Bästa stället, Petterssons frisering, där kunden alltid får bästa servicen.
En sommar kort frisyr!!
Nu ska jag njuta av värmen på altanen en stund, slänga killarna i säng och som vanligt hänga en tvätt... Imorgon är det en ledig dag och då har jag bara en tid att passa... Vad det är berättar jag om imorgon! Hoppas på fint väder iaf!

söndag 19 maj 2013

Avslutning...

Idag har vi varit på baptistkyrkan. Avslutnings gudstjänst för söndagsskolans och minorrenas aktiviteter. Trevligt som bara den med picknick efteråt... Fint å varmt väder.
Nils drog på vattenkrig i prästgården, Axel på fyrhjulings körning. Själv ligger jag och vräker mig i en solstol. Så varm å skön dag...
Samma underbara värme som i Orlando. Trodde inte man kunde ta värmen med sig men tydligen fixade vi det ;-)
Ha en fin söndag!

Värme!!!

Solen å värmen kommer! Älskar det!!

lördag 18 maj 2013

After sun ... After run...

Ännu en härlig dag. Jag hängde med på bbröderna Näsströms döds intervall träning. Ett tappert gäng mötte upp på Bränna i strålande solsken. En massa jobbiga intervaller, jobbigt men härligt efteråt.
Blev bjuden på skumpa, grillat å en trevlig kväll på Faktorsvägen.
Kvällen avslutades med bad på 10an. En härlig dag på alla sätt å vis.
God natt

Dagens lunch

En nyttig lunch blev det idag. Sallad med Cesardressing och mango ramslösa.
Solen gassar helt underbart... Har grejsat ute hela dagen - måtte detta aldrig ta slut.
Axel har klippt gräset för första gången i år. Detta är livet!!

Inoljning

Idag har jag oljat in trallen och altan bron. Rensat i bär buskar, krattat, sprungit och invigt GASOLGRILLEN. Älg å gasol funkar kanon bra ihop!!
Sol och ett glas skumpa passar också förträffligt!!
En trevlig kväll med familjen R. Näsström!! Fick även besök av våra schyssta grannar.
Dags att sova, undra hur trött man är imorgon... Känner mig nästan lite sugen på en morgon löp tur!  Men det är nu de... God natt!

fredag 17 maj 2013

Hälsokontroll

40 års kontrollen är gjord. Hade turen att få en sköterska jag till å med är bekant med - Annica Sluug. Hon va en pärla, bra på att sticka - blod på första försöket!

torsdag 16 maj 2013

Tork väder

Vem behöver torktumlare när det torkar fortare på altanen å inte går det nån ström heller!

Härliga dagar!

En härlig dag med sol å värme. Jag har kört sopor och gjort en massa måsten saker... Så skönt! Jag har även fått stifta bekantskap med min nya granne, Tilma. Vi köpte en present i Orlando som jag sprang över med. Så söt liten tjej!!! En trevlig pratstund med Linn å så snusa på en liten bebis - Lovely!!
Killarna har spelat innebandy och jag har irrat runt å gjort lite av varje... Tog upp några bitar älg å skar i skivor så nu kanske man får inviga grillen, om man klarar av den där moderna prylen. Ja, de gett ju bli så, gammgrillen hamnade på återvinningen så nu blire till å grilla me gasol, om man inte ska leta sig till nån granne! Men, med sol, grill å värme kommer oxå andra saker fram... MYGG, fick två rediga stick ikväll... Grrrr.
Nåväl, det hör väl sommaren till!
Ikväll kommer sambon hem och imorgon ska jag på hälsokoll i Bredbyn. Besiktning av hyggligt pigg 40 åring! Man får väl hoppas på ett OK!
En stunds sittning på altanen får avsluta denna dagen. Jag skiter i hockeyn - det är en vintersport, punkt slut!

Värme!!!

Solen å värmen kommer! Älskar det!!

onsdag 15 maj 2013

Bytt bytt...

Nu har jag äntligen kommit mig för att städa bort vintern från bloggen.

Det är ju inte särskilt inbjudande att se en startsida med frostiga träd.

Imorgon är jag ledig så det är därför jag unnar mig en kväll i soffan med blidfix och bloggande. Så här sent iaf. Nu ska jag hänga en tvätt och kasta mig i säng... det är helt otroligt vad tiden rusar iväg när man sitter och och mixtrar vid datorn.

Att våren är här finns inga tvivel om, solen värmer skönt och myrorna har letat sig in i mitt hus. JAG HATAR MYROR!! De är absolut inte farliga på nåt vis, skadar inget så vitt jag vet MEN de är så förbaskat äckliga iaf. Trodde jag hade motat dem med MYRR men icke... Det går inte att lämna nåt framme för då är de där och kryper. FY VALE!

Imorgon ska jag fara med det sista av sopsorteringen, det va verkligen full rusch där ikväll - hur många bilar och människor som helst.Det är inte klokt va skräp folk samlar på sig.
Jag gillar verkligen att röja och kasta bort - fy för fulla garage och källare men på nåt vis verkar det som att det alltid fylls på.
Hur va det nu... jag skulle gå och lägga mig - såååå jag har verkligen inte tid att sitta här. Inatt ska jag drömma om en ny härlig resa - har varit på nätet och surfat runt bland alla möjliga turistorter - å då menar jag inte Dalarna - nix, varmt och blått... hett å flott!!
Drömma är väl för tusan inte förbjudet å det bästa är att det är gratis!! Svensk sommar är också rätt gratis som tur är!

SOL gör männskan glad å go!

Lite fika...

Efter en dag i Härnösand är man åter i Skorped. Fick mat av farmor och sen blev det träning. Nils sprang 2 km, Axel nästan 5 km och eftersom han sprang så långt som jag tänkt så blev jag tvungen att utöka min tur till 6 km. Idag gick det hur bra som helst...
Efter springturen körde vi sopor och nu sitter vi och softar på altanen. Här är varmt och gott.

Å iväg det bär!

Grabbarna är vakna, jag är vaken, duschad, klädd å klar för en dag i Härnösand.

Solen skiner och Höga Kusen visar sig från den bästa sidan.

Ha en bra dag - Nu bär det iväg men först lite tankning!!

tisdag 14 maj 2013

Segheten är över...?

Nu börjar jag vakna till liv igen - Har varit trög och seg i flera dagar, är väl resdammet som legat över mig.
Ikväll blev det lite gjort här hemma. Har röjt och stuvat ihop lite sopor som ska iväg till sorteringen. Satt upp lappen om att cykeltisdagarna startar nästa vecka. GLÖM INTE DET ALLA SKORPEDSBOR -
 Motionera och fika på Bränna!! 18.30 - 20.00
Även ett tips till alla som vill ta en tur med MCn... Kom och köp fika vid Skorpeds gräs-fotbollsplan MEN det är bara motionärer som får en gratislott!!

Grabbarna va på miniorerna ikväll. Ett besök hos Djupsjulia-bonden Einar. Glada i hågen kom de hem efter en rolig kväll.

Själv har jag som sagt röjt lite - ska göra en större röjning imorgon kväll och på torsdag. Onsdagar brukar jag vara ledig men så är inte fallet denna vecka, ska iväg till Härnösand på personalträff...

Det känns skönt att få lite gjort här hemma. Nu hoppas jag på finväder resten av veckan, sol är ju den bästa medicinen!!

Såg på FB att det kommit en ny liten bebis-tjej - GRATTIS Nelia och Mira som fått en lillasyster. Å grattis till föräldrarna också!!

Nu ska jag göra kväll - önskar att klockan va lite mindre så att jag skulle få fortsätta mitt stökande... Har ett lekrum som ser förskräckligt ut men jag blundar några dagar till och tar det en annan dag.

God natt!!

måndag 13 maj 2013

Om tretton dagar!

Kom på att jag inte hade bytt ut Orlando vädret till Skorpeds väder här på bloggen... spelar ju rätt liten roll vad de har för väder i staterna nu när jag är hemma...
Kikade in på "vackert väder" för att ändra och då hittade jag svaret på frågan som alla har just nu-
När kommer sommaren? Svaret är om tretton dagar. Den 27 maj är det alltså dags för sommar i Skorped - Det låter ju helt okej. MEN det stod även när sommaren är slut - 5 september är det dags att dra på sig strumporna igen.
Kikade även hur resten av veckans väder verkar och det ser riktigt bra ut om man bortser från att det imorgon ska komma regn.
Jag tokgillar fint väder och det är jag förmodligen inte ensam om. Visst kan man väl få hoppas på en fin sommar - eftersom sommaren 2012 mer eller mindre uteblev så borde det bli kanon i år.

Igår tog vi fram studsmattan och det är helt otroligt vad barnen tycker att det är kul att hoppa. Det brukar avta fram på sommaren men så är det väl med det mesta.

Nu ska jag hoppa i säng, jobb imorgon och då är det bäst att man är pigg! Har massor att göra och hinna så jag antar att dagen kommer att gå fort.

Såg föresten att bloggläsande hade gått upp rejält under vår semester - nästan en fördubbling av besökare - kul!! Säger som jag sagt tidigare, skulle vara ännu roligare om jag visste vilka ni är som läser och super-duper kul om fler vågade lämna kommentarer med en vink om "vem" som skrivit...  MEN det är kul iaf!

God natt världen!!

Första gångs besökare

En sån här knapp fick vi på Disney World. Jisses vilket ställe. Hittade den när jag rensade det sista ur resväskan.

Undra just...

Sol, palmer och ljumma kvällar... fina minnen!!
... hur palmerna har det i Orlando!
Här finns inte ett löv å inge pollen än som tur är, fast jag vet vad som väntar...
Ikväll sprang jag 5 km. Fy fruktansvärt va jobbigt det va. Mina ben är trötta!
Första arbetsdagen är avklarad, fort gick det så nu är man igång efter ledigheten!
Tror jag måste ta mig lite kaffe... Eller kan man inte sova då? Jag chansar :-)
Ska även packa lite fika inför grabbarnas utflykt imorgon, hoppas att de får fint väder!

Buzzador

Idag fick jag mitt paket från Buzzador. Eftersom jag varit på semester fick jag hjälp av svägerskan att hämta ut godsakerna!! Det här blir toppenbra... Spontan fika... Det känns som en perfekt buzzning för mig. Marabou mini stars och chocowild...

söndag 12 maj 2013

Vårflod

Idag fick man springa på svensk mark. Tog en tur som slutade på 8 km... Trött och tung i fötterna än fast jag hade nya skor... Men det va ju även längre än vanligt.

lördag 11 maj 2013

Hemma!!

Nu har vi återvänt till kalla Sverige.
Strax anländer vi Skorped. Gick som tåget hela vägen. Tusen tack familjen Hellgren för trevligt sällskap!

fredag 10 maj 2013

Tack å hej!

Sista dagen... Då körde vi pool häng, bad, chips, en kall öl... Hemleverans på pizza å packning blandat med trevligt surr... Nu sova för att i ottan stiga upp å åka till flygplatsen.
Det känns vemodigt, Axel å Alfred låg ikväll å funderade på vart vi ska åka nästa gång. Vilken härlig resa!!
God natt - kl är 23.54, upp om sex timmar! Gissa om vi har en lång resa framför oss?!¿¡

torsdag 9 maj 2013

Våffeljärn lunch

Idag har vi varit på waffler house å lunchat. Jätte gott å säkert jätte nyttigt.
Sen en sväng på Publix p så hem till poolen å en pilsner. Varmt å gott å hur nice som helst... Imorgon bär det iväg hem :'(