fredag 30 november 2012

Tomten...

...finns i Skorped. En modernare variant än tidigare år. Den gamla röda med renen verkar ha åkt någon annanstans. Men här är alla tomtar välkomna! Vill Du träffa den här tomten, åkt till Lunds i Skorped och köp nå fina julklappar...
Hos Ewa finns det mesta, SNÖ-smycken, Åre choklad, fina linnedukar, kristallkronor, vigselringar, doftljus, Lena Linderholm prylar eller kanske en helt vanlig hederlig cykeldynamo från 50-talet! Här snackar vi bredd i sortimentet!
Ha en trevlig första advent!

torsdag 29 november 2012

Närmare 40 än trettiosju...

Ha haa... ja detta har en dubbelbemärkelse inser jag men nu syftar jag mest på min kroppstemperatur. Fy va jag är less på att känna mig orkeslös och hängig.
Det är för himla urtrist att vara sjuk.

Kom hem från jobbet idag, susade in på ett cirkelledarbesök på hemvägen så det blev inget av att slutat kl 15... som vanligt alltså. MEN MEN... det är alltid lika trevligt att besöka dessa hantverkare som är så fantastiskt duktiga.

Axel och Rickard drog på Modo matchen, själv orkade jag inte fara till stan en vända till. Jag har inte ens orkat se matchen på tv. Har bakat en kaka för helgens cafeteria jobb i KB hallen. Det va med visst motstånd jag vispade ihop smeten.

Imorgon bär det av till Härnösand - hoppas vädret är snällt mot oss. Inga snöoväder tack!!

Imorgon tänder jag adventsljusstakarna i köket... (okej, jag erkänner att jag tänt en i mitt hem men det va så himla mörkt i tv-rums fönstret. Längtar tills jag får tända mina fina ljuskransar i matrummet. Bild kommer imorgon - om jag överlever.

---
En kul grej som hände idag va att Lindas kamera kom till rätta... allt som inte är "stöle" kommer igen.
En kul grej till som hände idag va att jag fick hem min fotobok som jag satt å knåpade ihop för några kvällar sen... gud så kul. Jag kommer att göra fler fotoböcker - minst en varje år! Härliga minnen!

Mer alvedon till folket... tack å gonatt!

onsdag 28 november 2012

Advents fix

Nu gott folk... nu är det snart klart med adventsförberedelserna i mitt hus. Trots den här tröttsamma förkylningen så har jag  pysslat på de här dagarna. Bakade klart mina kakor som jag inte hann grädda igår. Inte varje dag man står och gräddar kakor kl halv åtta på morgonen.

Gardinerna är på plats och dammet är borttorkat. Ljusstakarna står i fönstren men inte tända. Jag ska försöka hålla mig. Har hört att vissa har tjuvtänt i förskottsväg - Hur va det nu, böter och hemska straff?? Är det inte så de säger i Sunes Jul (när de knycker en gran.) funkar även på andra lagbrott...

Hur som helst, Jag har iaf nött ut mitt strykjärn idag - helt plötsligt så slutade det att fungera - blev bara kallt. Tur jag hade mitt gamla kvar - låter man bara bli att fylla vatten i det så funkar det... MEN skulle jag fylla vatten så rinner det rätt igenom - NOT GOOD!!

Såååå, snälla tomten - om jag ska kunna fortsätta som en god husmor med rätt att stryka så måste jag ha ett nytt strykjärn, extra lång kabel och självavstängning!!!
---
Hur står det till därute med adventsgranar??
GLÖM INTE att det finns prima julgranar här hos oss som Skorpeds SK säljer för 200 kr st.
---

Nu ska jag natta mina små killar. Vi har sett Bonde söker fru... Ja, va ska man säga, vilken kärlek det va i dagens program... undra hur det gick sen?! Det får man väl se nästa vecka eller veckan därpå...

Ha en underbar kväll... Nu ska jag se på kalla fakta - verkar va en skaplig röra i flygplans affärerna. Tänk att alla som har lite inflytande ställer till det på ett eller annat vis... Eller vem är det som ljuger?

Tror jag skiter i Kalla Fakta och ser på Småstads drottningar på Femman istället eller är det trean de går på... Kollar in nätet så får vi väl se vart man landar.

Plötsligt!

Ja, nu finns det läge å bli miljonär. Tack snälla Rickard... Den här fick jag i lördags - en triss julkalender... Nu va re väl fanken om man inte skulle vinna... Har iaf 24 chanser... Puss darling - du är snäll du.

tisdag 27 november 2012

Men Sören, det finns ju ingen tv...

-fast på julen ska man väl umgås!?
- SKITSNACK!!

Vissa reklamfilmer är rätt roliga när man sett dem några gånger. Han som saknar tvn har en rätt skrovlig röst och man kan nästan förstå hur kul han är att fira jul med...Sitter i sitt hörn och knäcker nötter, sippar på en glögg och ser på SINA PROGRAM  i sina ulltofflor! Det finns inte chans för nån annan i sällskapet att komma åt fjärrkontrollen.


Mera bakning

Man hinner rätt mycket en hemma dag. Jag har lagat mat för flera dagar. Bakat skorpor, lussebullar och Rånepepparkakor.
Fönstren är putsade och delvis har gardinerna åkt ner. Imorgon ska jag göra det stora rycket med adventsbestyr...

Idag har vi även hunnit på Bredbyn en sväng - hämtat paket... ett urtråkigt sådant. Lakarn från ellos, men även tråkiga saker måste handlas.
Köpte två fina Amaryllis lökar - en till mig och en till svärmor. Levererade den ikväll när vi slank in på ett underbart kvällsfika.

Det må ha varit en ledig dag men det har varit fullt upp hela dagen. Nu väntar jag på den sista kakplåten innan jag får krypa ner i sängen. Är allt annat än pigg - feber och förkyld - så passande att det kom när jag är ledig. Måtte jag vara frisk på torsdag.

Häxan surtant!
Igår när jag åkte hem från jobbet blev jag riktigt rädd - En kille på motorcykel körde framför mig, kolsvart och inga lysen... inte ens en lite reflex hade han.
När han upptäckte att jag låg bakom honom saktade han in och lät mig köra om. MEN jag blev verkligen arga och sura tanten så jag körde mot affärn, och det gjorde MC killen också. När han steg av och skulle gå in på affärn så steg jag ur bilen och sa jag några väl valda ord - DU ÄR HELT LIVSFARLIG!!! VARFÖR KÖR DU UTAN LYSEN???
-De bara slutade å funka...??!!
-DÅ ÄR DU SÅ GOD Å FIXAR DET INNAN DU KÖR VIDARE - DET MÅSTE DU VÄL FÖRSTÅ! (Jag vet nämligen att de hade inte funkat på en ganska lång väg, fler hade mött honom efter vägen... å hade han fattat nåt så skulle han väl ha vänt om när det slutade fungera...)
å sen drog jag därifrån! Totalt livsfarlig efter vägen.

Nix, detta är slutet på den här dagen och fröken K skulle må gott av lite sömn och kurera sin förkylning och febran.

Några kloka ord från Ernst!!
God natt alla bloggläsare... sov så gott!





Saffrans skorpor

Jag blev hemma idag eftersom jag ska jobba på fredag istället... Passade på att laga lite mat, köttskivor... Köttbullar och bakade saffrans skorpor. Gott att finna!

söndag 25 november 2012

lördag 24 november 2012

På plats

Nu är vi på plats...

SGHD

Stora Gran Huggar Dagen...
Idag har vi fixat årets julgranar. Gick fin fint. Bara snygga granar!!!  Laddade upp redan igår med Sunes jul.
Nu ska vi bege oss till stan Hockey mat å trevligheter med bröderna Näsström med damer.
Anna Näsström tar hand om Kidsen... Blir kanon de!  

Frukost

Bra start på dagen... Kaffe å macka och bästa sällskapet.
Vi laddar för stora granhuggar dagen. En av årets viktigaste dagar!

fredag 23 november 2012

Tidningen 7 - bara bra!

Bara roliga saker i tidningen 7 idag. Ledarsidan, sidan 8, 23 och 47... Å allt annat förståsssss! Grattis Agnes - kul att din fina teckning vann!

En favorit!

Jag gillar fil... helst A-fil. Yoghurt har aldrig varit min grej... tycker att det smakar konstgjort och underligt.
Nu har jag hittat en helt ny fil-smak upplevelse. Norrmejerier hade provsmakning av Pepparkaksfil. Gott men smakade mest fil+pepparkakskryddor
Jag har gjort min egen variant - smular ner mina goda Rånepepparkakor i A-filet och det är helt underbart gott. Prova vet ja!

Klick!

Fredagsmorgon och kaffet är kokt!
Jag är lite småtrött idag. Satt och plitade ihop en fotobok igår. Hade fått ett gratiserbjudande som va på väg att förfalla. Det var svårt att välja bilder och ord till dessa men det blev nog ganska bra. Det tog en himla tid iaf.
Jag har aldrig gjort en fotobok tidigare så det blir spännande att se när den kommer.

Digitalfoto i alla ära men visst saknar man de gamla albumen. Jag måste bli bättre på att skicka in och framkalla kort. Man kanske skulle välja ut 2 foton i veckan - det skulle ju inte bli mer än ett hundratal om året och det kostar inte många kr.
Det kanske ska bli ett nyårslöfte... ett trevligt löfte men inte så lätt att hålla skulle jag tro.
---
Nu blir det nyhetsmorgon och en påtår... Just nu lite matlagning med Paulo Roberto - han har en polotröja i banlon - brun/beige = FUL!!
Drar nog igång strykjärnet så blir det flera slugor i en smäll! Det är mycket som ska strykas... JULGARDINERNA... skönt att ha dem strykna när de ska upp nästa vecka.. Herregud vad tiden går fort - känns oms att jag har tappat en vecka. Advent kommer fortare än jag planerat.  Men vad gör väl det - Känns bara kul!
Snart dags att tända första ljuset... tur det är en vecka kvar
så man hinner med allt  som ska göras!

Ha en underbar dag!

torsdag 22 november 2012

På lördag!

Så var det helg igen. Veckorna går rasande fort. Nyss va vi och firade Tommy Näsströms 30-års dag och då fick han middag och hockey av sina bröder m familjer... Det kändes som evigheter tills vi skulle iväg. Nu på lördag är det dags.
Då blir det galej... Vi intar Fjällräven Center, äter och dricker och ser på matchen... förhoppningsvis blir det en sväng ner till puben också.

Man går ju aldrig ut nu för tiden så det ska bli jättekul... hoppas att man träffar på nå kända ansiken!

Modo spelar ju även ikväll och än så länge så verkar de ha läget under kontroll, 2- 0 Modo - HV71

Komtek...

Skorpedsbarnen visa Eva sina fina uppfinningar
Nils, Oskar och Axel, här med en av alla fordon som va med idag
Skorpeds barnen va till idag och testade sina vind bilar. Där fanns bl a Eva Funck. Jag tittade förbi på lunchen och kollade läget. Där fanns många kända barn från grabbarnas hockeylag.

Nåt stärkande

Nu ska jag åka mot jobbet. Packar med nåt stärkande, det kan man behöva en torsdagsmorgonen. Fast... Visst verkar innehållet lite väl mörkt... Doftar en aning jul också... Va nu än flaskan innehåller så ska det bli gott med en slurk!

onsdag 21 november 2012

Mysigt!

Ikväll har jag mysat med gullungen Tuva - Hon va i Skorped och hälsade på och då passade jag på att träffa henne också... Medan hennes föräldrar skulle äta tog jag henne i mina armar och vad är väl underbarare än ett rejält smile från en bebis... Jag tror bestämt att hon gillar mig. Hon blev lite grinig men med lite vyssande och trallande så somnade hon hos mig och det va hur mysigt som helst.

För övrigt så ber jag tusen gånger om ursäkt för att jag är den pyroman jag är. Skulle bränna upp nå rat idag. I samma hög låg några gamla bräder som var blöta och knappt brännbara, de tog fart men pyrde mest... Dimman låg tät över byn och det var absolut inte min mening att förpesta hela omvärlden! Gjort ä gjort... - tänt va´re här!

Imorgon är det jobb... Jag känner mig trött så jag ska hänga en tvätt och sen ska jag kasta mig i säng.

Glöm inte att bibblan är öppen imorgon - Far dit å låna nå böcker vet ja!!

Klädlös?

Jag har just städat min garderob... Man har inga kläder att ta på sig men ändå är garderoben full... Känns det igen brudar??
Jag har rensat, hittat, slängt och gjort en och annan aha upplevelse... Nu är det inte lika stor o-ordning och inte lika fullt... fast jag har ändå inget Kul att ta på mig.

Jag har iaf fått någonting gjort... och inser att det mesta i min garderob är svart eller vitt - det är jag dock inte förvånad över.

Nu ska jag fundera över dagens middag... att det ska vara så svårt att hitta på nån god och rolig mat. Blir nog några uppstekta potatisar och korv. Det gillar iaf mina små grabbar och det är ju det viktigaste - att de äter rejält eftersom de tränar så mycket!

Ha en underbar dag alla glada!

Gävle trippen

Japp, detta är jag... Min namnlapp från igår!
Igår blev det en lång dag. Jag steg upp kl 03.30... satte mig i bilen 04.01 och körde till Bjästa för att sen hoppa in i Vivis bil och åka till Hornöberget... där blev det ett nytt bilbyte (ungefär som bankrånare brukar göra) körde vidare mot Birsta... Kaffe sugen som tusan va vi... Inväntade vårt sista transportbyte - Hade lite tid över och trodde att vi skulle få åt oss en kopp koffein på MC Donken men NOT - trodde de hade öppet dygnet runt.
Jörgen kom susandes med en minibuss från Statiol... Hoppade in längst bak och lutade mig tillbaka... trodde jag skulle slockan direkt men icke... då va jag inne i andra andningen. Vi hade rätt trevlig där i bussen.
Konferensen va trevlig och det är alltid kul att träffa på andra SV kollegor.
Vi har ett brett kontaktnät över hela landet.
 
Hemresan startade vid 17-tiden - lite tidigare än vad jag trott. Middag i Tönnebro och ingen sömn på hela vägen hem... vi skrattade mest och retade oss på att folk redan satt upp adventsljusstakar och stjärnor. Det borde bli böter att tända julbelysning före första advents helgen (fredagen)
 
Vi gick även igenom en massa julfilmer och roliga "säg". Det mesta kan man som ett rinnande vatten men när vi kom till Svensson Svensson Jul gick vi på en nit.
-Vad heter Saras farbror som ska åka till Lanzarote?? Googla på det om ni kan?! Vi kunde nog alla repliker i hela filmen utom just det... Vad gör man då? Jopp, i denna underbara värld så kollar man in på Youtube - hittar filmen och eftersom man kan det nästan utantill så vet man vart "hans" namn kommer att sägas....
Ja, vad var det han hette nu då?? - Fundera en stund, rätt svar finns längst ner i inlägget
 
Så kul har vi på SV Västernorrland.
 
SV Gävleborg berättade om ett musikalprojekt - hur spännande som helst. Kolla in den här länken så får du veta mera... http://youtu.be/fYOknz3zuQI
 
Tror att det kommer att bli en toppen musikal som jag gärna åker ner och ser. Du som bor i närheten och har lite musikaliska kunskaper - sök en roll vet ja!! Ännu mera info finns här
 
 
Familjen Svensson firar en helt vanlig svensk jul...
De ser på TV
Rätt svar: FARBROR HANS, lite oväntat... vi hade alla andra namnförslag utom Hans.
 
 
 
 
 
 

tisdag 20 november 2012

Igång!

Nu har vi landat i Gävle... Kaffe har vi fått och nu är vi igång!

På väg...

Vår chaufför, Jörgen kör oss tryggt å bra i Statoil bussen... Har inte en aning om vart vi är men kort å gott - på väg mot Gävle! De flesta sover men jag är då klarvaken... Torde va tröttare på vägen hem.

Go morron

Uppe före alla tuppar i världen. Sitter just nu på Birsta parkering och väntar på nästa transport som ska ta oss till Gävle!

måndag 19 november 2012

Laddar för tidig morgon

Visst fattas det en bokstav i ett ord?!
Just nu känns det som en evig väntan på att kliva upp ur sängen... Nu?? Ja, Jag ska nämligen iväg till Gävle tidigt imorgon... Jag ska stiga upp 03.30 - ge mig iväg mot Härnösand för att där åka vidare mot Sundsvall och hoppa på en minibuss som ska ta mig och mina SV kollegor till Gävle.

Att stiga upp så där tidigt är inte det värsta - det är att somna på kvällen. Man är ju livrädd att inte kunna somna och sen inte vakna i rätt tid.

På tal om trött - imorse va det nog värsta gången jag kört till stan - man ska inte slarva med morgonkaffet... Jag va så vansinnigt trött att jag fick svänga in på Bygdegården i Sidensjö och blunda i 10 minuter... har aldrig hänt tidigare men när man känner att man är en trafikfara kan man inte göra annat. Tur att jag hade gott om tid.
Hoppas att jag inte är lika trött när jag ska köra hem imorgon natt... för jag antar att klockan blir ganska sent innan vi är hemma igen. Det blir nog inte mycket gjort på onsdag är jag rädd.

Just nu är jag så vansinnigt kaffesugen men törs inte ta en kopp bara för att jag är så rädd att bli för pigg... Fast jag tror jag tar risken - kaffet har aldrig förr fått mig att inte kunna somna på kvällen.

Snart kommer killarna hem från hockeyträningen - känns som evigheter sen jag träffade dem och ändå var det bara sen imorse vi sågs...

Man kanske måste ta sig en Mackmyra när man ändå är i Gävle...
Synd bara att jag inte dricker whiskey...  Så det blir inget av!

söndag 18 november 2012

Vinnare

Vi har tur med lott köpen... Alla lag har nån typ av lotteri och igår vann vi en chokladkalender och en chipspåse i Svedjeholmen. Axel vann en mössa och en hemlig julklapp i Husum. Idag vann jag den här, en stor chokladask från Lindt... Inte illa till en choklad älskare som jag!

Ang "vardags miraklet" som jag fick häromdagen... Jag tror jag vet VEM du är... ! Lite detektiv är man allt... DNA-analys och fingeravtryck kan avslöja de flesta... Tack snälla du!

Nyårsfest

Nils har ritat en nyårsfest... De som är inne i huset är sjuka och för små för att tända raketer och dricka champagne... Därför ser de så sura ut! Klockrent!

---
Nyårsminnen från 2005/2006
När vi firade nyår när Nils va 5 månader va vi hos Öbergs på Faktorsvägen. När vi andra va ute och sköt raketer röjde han själv runt i en gåstol inne i huset... Han tyckte inte alls att det gjorde nåt att alla gick ut (fast det va väl alltid nån inne och hämtade och lämnade nåt så helt ensam hela tiden va han inte) Det kanske är därifrån han har sina minnen från att "inte få gå ut och skjuta raketer".
Om jag inte minns helt fel så var det oxå fruktansvärt kallt så det blev inte nån lång stund vi ville vara ute. Tänk, snart är det dags för nyårsafton igen... inte klokt va tiden går fort!

Pasta ladda

Igår när vi kom hem stekte jag kyckling som vi skulle använda till pastasallad... Vi är så trötta på hockey-hamburgare. Nils mumsade i sig en stor laddning efter match 1. Det gav resultat, 2 mål i andra matchen och 5 mål i sista matchen! KB röd va kanonduktiga idag!
Axel har kämpat i Sollefteå idag och vad jag hört så har det gått strålande även där.

På plats i hallen

Idag kryllar det av KB barn. Kör hår alla barn - första drabbningen är mot Järved!

Mera hockey!

Idag är det en ny hockeydag. Igår va det full huggning från morgon till kväll. Idag itar vi Svedjeholmens is-kalla-ishall... Axel och Rickard har redan åkt till Sollefteå. Nu drar jag och Nils. Det ska bli spännande och se hur det här ska gå.
Jag har bara en uppmaning till bröderna Näsström - GE JÄRNET!!

Det bästa med hela den här dagen är väl att jag kanske får träffa min kompis Maria!! Tänk att vi ska ha så svårt att hinna träffas och vem ska vi skylla det på då?? Oss själva kanske!!
Hur som helst så är du en underbar vän!! Tack för att du finns Mia!

lördag 17 november 2012

Dagens autograf

Grabbarna fick varsin autograf av Samuel P idag!
Nu är hockeyn över för idag... En lång dag som börjar om redan imorgon bitti.

fredag 16 november 2012

Vardags mirakel!

Va förvånad man blir när man får en oväntad present. För att inte tala om NYFIKEN på vem som varit här... Hur som helst... Tack snälla Du som tänkt på mig! Kram från mig...

Händer nog inte här

Såg den här rubriken i ÖA idag... Undra vad pappan i huset tyckt om det varit våran Axel det handlat om?¿ Fast man vet ju aldrig vad de små liven bestämmer sig för.

torsdag 15 november 2012

Grodor på besök

Kvälls fika blev det av den sötare sorten. Köpte två gulliga gröna grodor åt mina troll.

onsdag 14 november 2012

Hopplöst

En ledig dag - hade stora planer för den här dagen... Panta, åka till glasåtervinningen, skura bort målarfärgs stänk... tvätta, städa, baka och laga mat. Å så dricka kaffe så klart.

Blev väl lite si å så med mina planer.
Jag fick ett trevlig samtal av Mia i morse... ett maratonsamtal som vanligt när det va länge sen sist... men det är underbara samtal! Synd bara att vi aldrig hinner ses!! Bättring på det, fast utreda världsproblem funkar även via telefon!

Gick ut och plockade ihop lite grejer som inte ska vara ute i vinter. Slängde ett öga mot studsmattan som inte är nedplockad än - suck... bara att bita i det sura... och börja. Det gjorde ont i mina händer och de där förbaskade fjädrarna satt som berget lite här och där men nu är den inne i garaget för torkning och jag kan skriva CHECK på det!

Fick trevligt besök i två omgångar... fick en leverans av Newbody så nu är vi rustade från topp till tå!

Så kom min totala trötthets dipp - JAG är inte i form. Hostar och kraxar och sover rätt illa om nätterna. Fixade köttfärssås och en köttfärslimpa. Handlade och pantade - glasåtervinningen får bli en annan dag.
Mat till barnen och sen drog de på träning - Efter en stund i soffan så återkom jag till livet igen - fick ny energi och städade undan lite. Färgfläckarna är borta och soffan är sanerad från smulor, legobitar och annat som gömmer sig under dynorna.

Det blev inget bakat idag men det blev en bra dag iaf. Tydligen så blir det en bra dag fotbollslaget i Sverige också... just nu står det 3 -2 och tydligen är det bara en kille som mäktar med att göra mål... Utan Zlatan har det nog stått 0-2?!

Snart är veckan slut igen - herre je va tiden går. Nästan så man undrar vart snön är så man får lite julstämning. Men det kommer nog.

Natti natti!

Rösta på Lotta!

Skorped har en super snygg lucia kandidat - Rösta på Lotta Sundberg som Anundsjö lucia!!!

Peter Forsberg igen...

Foppa är en rätt kul kille...

tisdag 13 november 2012

En ny musiker ?!

Skorped är fantastiskt. -Kom och testa på ett instrument... Säger Larsa Jonsson... Axel har lånat hem en trumpet och ska få lära sig att spela. Kanske har jag turen att nån gång i framtiden få höra Gotländsk sommarnatt på Harpsjö backen! Kom igen Axel... Öva öva öva!

måndag 12 november 2012

Så här blev det!

Bilden som skulle in i förra inlägget!

Från kartong...

...till skåp... Nu är mitt skoskåp på plats i den nymålade grovingången... Bara lite krokar och fix kvar. Tack snälla Anita och Bertil för skåp leveransen.

söndag 11 november 2012

En titt

Igår svängde vi förbi sjöboden och hämtade några glömda saker. Rätt mäktigt, skymning, stora vågor och havets brus...

Fars Dag!

Idag är det pappornas dag! Grattis!!
Våran pappa fick en fin Dalin skjorta... passar väl bra inför kommande helger.

Igår hade vi en heldag med hockey. Axel va i Husum och jag, Nils och farmor höll till i Kusthallen. En lång dag men rolig dag. Det gick som tåget och alla spelare va jätteduktiga. Nästa helg är det dags igen.

Idag är det en regnig och trist dag... tris med tanke på vädret, för övrigt jättebra, lugnt och ledigt.

Nu ska jag bänka mig framför Så mycket bättre. Missade det igår eftersom jag hade turen att bli bjuden på mat i mitt eget hus. Anna med familj kom med rykande grytor och jag fick bara duka och sätta mig och äta - LYX!!

Ha en fin dag alla!

lördag 10 november 2012

Åhhh KB

Nils ska spela match mot Järved... Tyvärr blev det förlust!

Nisse har match

Idag håller jag och farmor till i Kusthallen i Nordingrå. Nils första match slutade 5-0 mot Svedjeholmen. Nils knep en assist!

torsdag 8 november 2012

onsdag 7 november 2012

Logoped besök

Nils va till logopeden idag... Träna träna träna på svåra bokstäver och uttal!

Vilket kalas!

Dagarna rullar på i en väldig fart och jag har inte ens hunnit skriva på bloggen hur trevligt vi hade det i lördagskväll!
Vi va bjudna på middag hos Robert och Linda. En kanonmiddag på alla vis!
God förrätt, varmrätt och efterrätt!!
Ja, vi fick även goda drycker... en kanonkväll som jag bugar och tackar för!! Det blir svårt att bräcka... men är man bara nog hungrig så blir man glad över en makaroner och korv bjudning också... Det fick vi idag hos mamma innan det va dags för träning.

Bygd och stad i balans...



Spana in filmen om landsbygden!
Du som inte besök Källarbackens Saga... eller strutsfarmen - Ett måste nästa sommar! Å föresten, gör ett besök redan nu... Såg att Sofia på Källarbacken ska ha nån sorts mat-kvällar!! Låter helt toppen - igår när jag åkte från jobbet lyste det nog 20 marchaller uppe på backen... Det va kanonfint! Gör ett besök!

Kul å okul

Detta kom i min brevlåda förra veckan. Två biljetter till Mitt Kök mässan i Älvsjö. Åh va roligt det hade varit att åka dit men när man bor långt från huvudstaden är det inte så lätt att få till det med allt. Jag funderade ett tag att ta tåget och åka än fast det skulle bli lite struligt här hemma... MEN då är det så att Nils har sin första hockeymatch på lördag
-Mamma, visst ska du se min match??
- Ja, så klart jag ska.. det kan jag väl inte missa!
 
Nu är det väl inte bara den anledningen... en av anledningarna. Jag har iaf skickat biljetterna till Inga-Lill i Stockholm och önskar henne en en trevlig dag i Älvsjö. Kul för henne och kul för mig att det blir någon som använder biljetterna. Ta en kopp kaffe hos Löfbergs åt mig!!
Inte tu tal om att biljetterna är resvana... Stockholm - Skorped - Övik - Stockholm.
 
Jag vann iaf!
 
 

tisdag 6 november 2012

Fint besök

Ikväll har vi haft besök av Tuva, Kristina och Tommy... Nils va mäkta stolt när han fick hålla henne en stund. Jag hade också henne i mina armar en stund... Hon är så himla söt, växer så det knakar! Gullunge!

måndag 5 november 2012

Ett race...

Så har man då kommit igång att jobba efter ledigheten. En bra dag och till å med lunch tillsammans med Rickard :-)
Kom hem och då hade resten av familjen lämnat huset och åkt på träning. Det såg förskräckligt ut här hemma... Stökigt överallt. Spanade in i kylen, rätt tomt! Mot Konsum, hem och packa upp varorna, lagade en god fläskfilégryta, Skalde potatis och morötter för imorgon. Bakade en äppelkaka, röjde undan, dammsög och torkade golven, tog reda på tvätten... Gjorde fika till grabbarna och nu har jag landat i soffan. Man hinner rätt mycke på tre timmar! 

lördag 3 november 2012

Grannen mitt emot

Jag har bästa grannen... Lunds guld å allt va hon har... Julskyltning mitt över gatan... Älskar Skorped!